Istinita priča o jednom životu koji je otišao u k....

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

sanela

Re: Istinita priča o jednom životu koji je otišao u k....

Post by sanela »

Ma ja, s kim si takav si 8)
I hvala na komplimentu...
VVV -ex prokleti

Post by VVV -ex prokleti »

Nekako, kad prođe ta 1. godina, dani sporo prolaze. Sad ne znam jel to čisto individualno što se mene tiče ili je i drugima tako.
Možda zbog toga što je najgore iza mene. Možda zbog toga što sam se malo opustio i tu i tamo sredim nekom od "frendova" neki komad. Znam točno što ćete da mi kažete za ovo drugo: "nemoj to raditi, pitanje je samo vremea kada ćeš ponovno uzeti nešto dopa i za sebe". E, pa neću. Svaki puta kada nekome idem nešto srediti, radim to samo radi love, i nije mi ni najmanji bad da mi kroz ruke prolazi dop. Jer znam da ću na njemu zaraditi novce. A novci su mi prijeko potrebni pogotovo u ovoj fazi mog života(dugovi,kredit,svaka kuna je dobrodošla).
I ne, nije mi bad ni gledati kako se ekipa sređuje pred mojim očima. Ako treba i ja ću im skuhatii i srediti ih ako treba.
Ne znam, kao da svaki puta kada sam u doticaju s dopom dobivam neku extra energiju, extra motiv da i dalje nastavim biti čist. Čudan je to osjećaj. Čak mi frend iz kvarta ne vjeruje, i govori da ću kad tad ponovno nastaviti po starom. Ja kažem samo:"NO FUCKING WAY". Gledam ih kako su ušlagirani i nijedan posto mene,ni najmanji dijelić moga tijela nema ni želju ni ne osjeća potrebu da i ja uzmem makar malčice...
To su samo neke od misli što mi trenutno prolaze glavom...
Ako se sjetim još koje, napisat ću. Sve va s pozdravljam i volim, Vanja.
Svijetlo ne može postajati bez mraka u koji bismo ga stavili
Pawa

Post by Pawa »

VVV -ex prokleti wrote:Svaki puta kada nekome idem nešto srediti, radim to samo radi love, i nije mi ni najmanji bad da mi kroz ruke prolazi dop. Jer znam da ću na njemu zaraditi novce. A novci su mi prijeko potrebni pogotovo u ovoj fazi mog života(dugovi,kredit,svaka kuna je dobrodošla).
Pre par meseci sam imala diskusiju sa drugarom na temu slicnu ovoj. Pokusavao je da mi objasni kako je lik kod kojeg se i on svojevremeno snabdevao ustvari jedno, parafraziracu, pozitivno stvorenje i izuzetno dobar covek! Cak je dosao do zakljucka da sam zpravo ja ta koja ima problem jer, zbog toga sto ne mogu da zanemarim „posao“ kojim se lik bavi (ili bavio - ne znam, nije ni bitno), nisam u stanju ni da sagledam njegove kvalitete! Sta reci sem, verovatno je do mene... :?

Cini mi se da sam nakon tog razgovora konacno skapirala sta tacno podrazumevate pod onom cuvenom „iskrivljen nacin razmisljanja“. E sad... Ako ja dobro kapiram, to bi onda znacilo da ti jos uvek imas problem „iskrivljenosti“ i da ne bi bilo lose da budes malo oprezniji. Nemoj dozvoliti da te "NO FUCKING WAY" bas do te mere opusti i ponese. Ipak je u pitanju samo jedna godina cistoce, ma koliko ona tebi veliko izgledala.

Inace... Ne znam koliko je utesno, ali svi smo manje vise u slicnoj situaciji. Krediti, racuni, hronican nedostatak novca i sl. pa ipak uspevamo da, uz malo drugaciji opis posla, prezivimo.
Alternativka

Post by Alternativka »

VVV -ex prokleti wrote:Nekako, kad prođe ta 1. godina, dani sporo prolaze.
...
Možda zbog toga što sam se malo opustio i tu i tamo sredim nekom od "frendova" neki komad.
Da, opustio si se, možda malo i umislio...to je potencijalno opasno.
A to šta drugima središ povremenmo šemu...to ti nikako nije pametno...u krajnoj liniji, zamisli da baš sad padneš zbog tog! Jebote, pa sudili bi ti ko dileru!!! Isplati li ti se sad s tim riskirat?
selma

Post by selma »

eee Vanjo, Vanjo...guraš prste u utičnicu! Nije ti to pametno, al nikako....
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
saša-ex

Post by saša-ex »

Na stranu sto te stvari izazivaju i tvojoj podsvesti zemljotrese, i sto se na taj nacin uopste ne celicis, nego slabis, i sto znam masu njih koji su bas tako pali... Nego, brate, zavrsavas ortacima smrt... Zamisli da neko od njih overi od te robe? I pusti one fore, zavrsili bi oni svakako... Los ti je fazon Vanja, ne mozes biti izleceni narkoman, a ostati poludiler, ili si na jednoj strani ili na drugoj. Nemoj da nas shvatis pogresno, nego malo razmisli o tome.
SAMO CEO ŽIVOT...
Buca

Post by Buca »

I ja moram da dodam da meni jedna bliska osoba je nakon 5 godina čistoće, a povremeno se družio sa "starim drugarima", isto tvrdeći da čak u takvim situacijama je 100% siguran da želi ostati čist - naravno ih je gledao kako se sređuju... i na kraju je pao. To je bio loš period u životu, htjeo je samo tada jednom... evo već mjesecima je ili u depresiji ili ganja šemu... Toliko o mojoj velikoj ljubavi (bio mi je momak). Zato sam ti vec pisala za prijatelje - moraš izbrisati sve veze sa takvim životom i tad je veliko pitanje da li ćeš opstati u svojoj borbi da ostaneš čist!
Stvarno ti želim sve najbolje, i razmisli dobro kad pročitaš sve komentare.... razmisli još jednom!
Alternativka

Post by Alternativka »

saša-ex wrote:Nego, brate, zavrsavas ortacima smrt... Zamisli da neko od njih overi od te robe?
Ili još gore, da se predoziraju kod tebe...ccc, fakat bi mogao lako najebat. Bez potrebe puno toga riskiraš! Promisli!
Deno

Post by Deno »

Svak razuman covjek ce reci da to nije uredu i sjetit ce se svih posljedica koje mogu da se prouzrokuju i da je zuto samo po sebi belaj. Mislim da je momak vrlo iskren i da kaze kakva je situacija kod njega dok drugi cute.
dee_87

Post by dee_87 »

Desavalo mi se par slicnih situacija, kad smo ovaj moj i ja jednom prijatelju, mogu rec izlazili u susret.. Svabi smo zavsavali gudru vise puta.. I fakat budemo dobri, lupimo mu skoro duplu cijenu po komadu.. I ajd prvi put mu zavsimo, ok uzmemo lovu, njemu damo robu.. Kroz dva-tri dana opet isto.. I treci put jbga, ajd jednu cemo cenericu povuc ko ga jebe, necemo vise.. Al jest, jedna po jedna, i opet navucen.. I ono sto zaradimo love opet na kraju sjebemo na dop i jbga.. Pozdrav
Post Reply