Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.
.Igra bez granica........ mnogo mi znači kada je neko bio u tom folu i onda znam da me u potpunosti razumiješ..... moju napaćenu psihu...... evo maloprije sam se sa mamom pravo zakačila jer sam joj još uvjek sumnjiva..... a sviju mi nema razloga jer se ne gudriram.... a ona je nekako sumnjičava.... čak nekada i sigurna da sam u tom fazonu..... MA NEMA ŠANSE DA JE UBJEDIM U SUPROTNO..... I ODLUČILA SAM ODUSTAJEM OD SKORO SVAKODNEVNOG UBJEĐIVANJA...... jer mi na nha frizure dolaze i raja koja duvaju i ne mogu ja takve ljude tjerati kada ljudi plaćaju a ja od toga živim.... radim.... zarađujem.... ma uglavnom znaš kako je po frizerajima....a njoj je svako ko god dođe od muške raje narkoman....a, života mi ima toliko normalnih momaka...... ali mojoj majci su svi narkići..... i kako više dokazati da ima njih koji tako izgledaju.... ono tipa ćelavi tako se kulerski oblače....i eto svi oni su narkići..,...... ma dokle više..... odustajem od konstantnog ubjeđivanja...... nego mi je najviše žao i krivo što se ona sekira........ a nema razloga.... mislim ima i nema.... naravno još uvjek mi ne vjeruje....... a, bogami nikada neće i ako govorila da sam bila do nedavno kao stekla njeno povjerenje..... sumnjam....... ma koliko ja bila ok. ja ga do kraja života neću steći.... i uopće me više ne interesuje..... odustajem.......kaže mi maloprije ti ćeš me otjerati u grob.... ojjjj.... koje teške riječi.... živote prokleti........ a danas buraz mami rekao kako je jedan od dilera dolazio u kuću.... a, ustvari momak nije diler ni pod razno.... nego došao samo do toaleta....... i zato je maloprije ispala frka..... bespotrebna..... a majke mi momak stvarno nije diler...... da je narkić pa hajde nego ni to.... momak rega stroga.... ali ubjediti nema šanse...... tako sam nasekirana..... zbog majke...... i znam da me takav život još dugo, dugo čeka.... mislim ovakva priča i sumnje.... koje će kao prvo majku izludit.... sekirat će se.... a ja sebe da ne spominjem.......... samo.... ma nisam pametna........ nastavit ću da se jadam..... a psiha mi je u kurcu baš zbog tih skoro svakodnevnih prepirki..... ja bih se i staložila da mi ne napominje opet kažem skoro iz dana u dan........ em...... što će ona oslabiti.... ma već je slaba na živcima...a, ja..... psihički taman se malo staložim, dođem sebi, super sam... i majka ponovno počinje sa jednom te istom pričom koja me ubija psihički.... i kako da budem dobra, reci mi molim te.... ma nema šanse..... samo gore i gore lagano odlazim u p. materinu........ puno pozdrava od vaše Jace.....
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
Cao slatkisu...onaj put kad smo se culi,a ja nisam na zalost mogao da pricam,imao sam utisak da mi nisi bas najbolje.Jebiga...malo je falilo da sjedem u auto u dofuram,ali...ma pricacu ti.
Nego budi mi dobro,meni opet posjeta,dosao mi Kum i najbolji drug od kad znam za sebe,pa smo zajedno kad god mozemo...
Javljam ti se uskoro...i nemoj da me sekiras...
Poljubac...zvacu te..
Yugo, ma ti si pravi prijatelj, sviju mi..... nemaš pojma kako sam srećna što te imam za druga, koji bi mnogo toga učinio za mene samo da se ja bolje osjećam.....a, i ja bih za tebe sve majke mi...... da ti iskreno kažem i nisam najbolje..... ubija me okolina psihički.... pa i ja se nekako još više ucrnjačim zbog toga.... nerazumjevanje bliskoh.... i nikada, ono kada mi je najteže.... čovječe nigdje nikoga...... i još me u zadnje vrijeme nervira što svi gledaju da izvuku neku korist od mene, materijalnu.... svakakvu da ne nabrajam, pa se osjećam iskorištenom.... oj... kako ružan osjećaj........ onda me u zadnje vrijeme češće nazove bivši. M. pa mi još teže sve padne..... jer vidim da ga još uvjek nisam preboljela..... još uvjek volim..... eh.... moj mili druže kako ova ljubav boli...... duša mi se dodatno raspada..... upravu si nisam nimalo dobro... psihički....... pa gledaj da dođeš kad uloviš vremena baš bi me obradovao i da se ispričamo..... bude mi lakše vjeruj mi...... ljubi te tvoja Jaca...... budi mi pozitivan i dobar....a, i ja ću se maksimalno potruditi da budem bolje i da izbacim ove ružne, tužne misli..... i morat ću otići negdje u šumu i dobro se izderati.... vrištati koliko me grlo nosi.... samo da izbacim ovu nakupljenu negativnu energiju.... jer je stvarno ima puno...... ljubim te.....
Idi na trcanje ili plivanje,tako ces izbaciti neg.energiju,menje ces vremena provoditi u raspravi sa mamom,a neces ni imati snage za istu posle treninga...tj.bice ti svejedno
ljubim te
Draga Jaco znam kako ti je koka sjebe psihu u 3 lepe p.m. i ja sam se tako osecao a osecam se i sada mada sam ipak malo bolje. I meni moji ne veruju cale mi kaze taman sam se obradovao da si se konacno resio a kad ono sranje da ne moze biti gore. Opet ista prica opet ista proveravanja sreca oko mene nema dzankija pa mi to i ne mogu prigovoriti a sto se ljubavnih problema tice ni tu ti nisam puno bolje. Meni moja draga zenica posle 10 god provedenih u braku ovaj put hoce ostaviti a puno toga je znala ali je cutala jer je sakupljala u sebi pa mi sad jebe kevu. Proci ce sve to vremenom kevi reci ako sumnja ajmo do dr ili kupi test pa da vidimo ne vredi se raspravljati jer znas i sama da si sjebala stvar kao i svi mi zato cuti radi svoj posao i trpi grehe moramo okajati i kao sto nasa velika sportasica rajouno kaze u zdravom telu zdrav duh. ja svakodnevno radim teske fizicke poslove bas da bi zaboravio sva sranja a isto tako da se toliko umorim samo da legnem i spavam. Nazalost psihu ce nam trebati vremena da zalecimo, moj drugar koji je od novaka poceo uzimati koku na venu nikako se ne moze srediti iako prima 8 boca metadona nista ne vredi samo place i vec je drugi pu u zadnja 2 meseca zavrsio na psihijatriji, ne govorim ti ovo da te plasim jer si ti puno vise napredovala a nisi koliko sam razumeo dop ni uzimala sto ti daje veliku prednost. drzi mi se i pisi samo pisi bice ti lakse (veruj mi meni je pomoglo prvih 10 dana) Pozdrav Jaco i veliki pozdrav Yugo i rajouno te grofu naddam se da ti je dosta svega i da ces poceti sa borbom jest da je neizvesna do kraja ali opet vredi pokusati svi smo mi imali i uspona i padova i povrataka ali i dalje se borimo
.... ćAO rAJUNO.... sada idu topli dani, mislim već su... pa ću raditi dvokratno, tako da ću da sjednem na biciklo i odem na kupanje na našu ljepoticu Neretvu ili na jezero........ tako da ću se tu maksimalno isprazniti.... i nadam se da ću se bolje osjećati......._______________________________________________________________________________________________________...........pozdrav, igra bez granica...... vidim da me ono baš u potpunosti razumiješ.... i to mi mnogo znači, vjeruj mi......... pogotovo ovo sa mamom..... a i burazer je postao nekako skroz drugačiji.... on jedva čeka da dotrči mami kući i ispriča ko je sve meni taj dan bio u frizeraju..... po njima su svi ljudi... muško.... žensko narkići...... a, života mi nigdje veze..... eto ovaj momak kojeg je buraz mami pretstavio kao dilera..... momak je ustvari regularan da ne može biti regularniji........ a buraz je mlađi od mene 5 god. i kao on sve to radi za moje dobro.... hajde nek mu bude..... evo baš sam danas prošla pored njega kao da ga Bog nije dao i tako ću se nastaviti ponašati..... samo da vidi da je pogriješio u vezi tog lika i mog druga....... kaže meni danas mama pa kad ih prije skupi kao narkiće..... pa jebo te ko ih skuplja ljudi dođu ošišaju se, sjednu zapale po cigar i svak svojim putem........ keto još trebam biti po čitav dan ispred salona i ko god krene kod mene da mu kažem.... hahahaaaa.... eh ti možeš ući.... a ti ne možeš.... ne znam sviju mi šta da radim....... ništa mi ne vjeruje.... čak je ubjeđena da ponekad nečim se puknem a ja čista ko suza i jadna borim se sa svojom bolesnom psihom..... koju treba vratiti na staro...... i trudim se.... nekada i userem jer povisim ton, ono izderem se na nju.... ma ko ne bi kada nije upravu....... baš sam u problemima zbog posla pravo života mi..... dođe mi da zatvorim salon ili ga izdam nekome pa nek radi a ja sebi laganini ubirati kiriju....... ako se ovako nastavi malo mi fali da tako nešto i uradim.... ma ustvari.... opet kažem nisam pametna..... jer sam ja ovdje veoma cjenjena frizerka, pa me to koči, razumiješ....... i bilo bi pa raja šta nam bi sa Jacom, itd da ne nabrajam....... joj sada mi je malo lakše kako napisah sve što mi je na duši........ i ljubav...... mamu joj njenu i tu smo negdje.... osjećamo se skoro isto..... možda baš isto........ ali prebrodit ćemo mi sve te jebene bolne probleme, zar ne samo treba vremena..... jooj sama pomisao treba još proći vremena mene baca u crnjak...... ali neću sada o tome........ hvala vam puno na razumjevanju, jer mi je to zaista sada potrebno...... voli vas i ljubi vaša Jaca.....
Jaco,ja volim citati tvoje postove jer iz jednog ugla mlade zene,koja se bori za apstinenciju,ti razotkrivas koliko je kompleksan problem u drustvenom smislu.Tacno je da ti ne mozes napraviti selekciju svoje klijentele.Klijent je klijent,i normalno je da mladi ljudi biraju tebe kao frizera,jer nova generacija ima svoj identitet i svoje znake potvrdjivanja.Ovdje gdje zivim,vjerovala ili ne mnogo frizera,stilista ,esteticara imaju isti problem kao i ti,ali su kroz profesiju zaista potvrdjeni.
Pitanje je ,sto priroda tvoje profesije je takva da te stavlja u poziciju kontakta sa ljudima na vrlo delikatan nacin,i to je za tvoju porodicu odredjena opasnost za tvoju apstinenciju.U osnovi ,to je pitanje izgubljenog povjerenja koje sada treba uspostaviti poslije svega.Mali "cuvar",tvoj brat ,u cijeloj toj stvari placa cijenu,ni kriv ni duzan.Sama kazes ,da se povremeno cujes sa M,i da imas osjecaj da ta "ljubav" nije preboljena.Znaci,u tvojoj sadasnjosti ima puno otvorenih pitanja i ti plivas,plivas,izmedju njih kao mali lavic,i jednovremeno se boris sama sa sobom i sa porodicom,i sa okolinom.
Nije ti lako,dijete moje.A nije ni njima.Da malo konsultujes psihologa,i ne znam da li si na nekoj terapiji,ali mislim da bi dobro doslo imati nekog strucnog savznika za prevazilazenje ove etape,da malo odvadi taj pritisak u tebi,i u okruzenju oko tebe.Voli te Jana.
"Da malo konsultujes psihologa,i ne znam da li si na nekoj terapiji,ali mislim da bi dobro doslo imati nekog strucnog savznika za prevazilazenje ove etape,da malo odvadi taj pritisak u tebi,i u okruzenju oko tebe."
Ma koliko željeli ,htjeli i borili se ne znači da teret koji ja natovaren na nas možemo i nositi sami tako da potpisujem gore navedenu rečenicu,tj.najtolije preporučujem i već sam ti pisala na PP kod koga možeš......pitaj Sanelu.
Jaco i ja se slazem,i mislim da ti trebas da pijes terapiju dok god se ti ne stabilizujes,a ne dok neko od 'laika' misli da je potrebno...vjeruj mi meni je mnooogoo pomogla,nema vise nikakvih ispada,mracnih stanja i tako toga.jel dolazis u KO?
rajouno wrote:Jaco i ja se slazem,i mislim da ti trebas da pijes terapiju dok god se ti ne stabilizujes,a ne dok neko od 'laika' misli da je potrebno...vjeruj mi meni je mnooogoo pomogla,nema vise nikakvih ispada,mracnih stanja i tako toga.jel dolazis u KO?
Nema ispada i mracnih stanja...???
Koga ti lagis.....???