Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

VitaJana

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by VitaJana »

Nisam na tebe mislila. Ti si još premlada da se ne bi mogla skinuti.
Mislim na ljude koji su se drogirali 10 i više godina jer što ovisnost dulje traje to ju je teže kontrolirati
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

.
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat May 26, 2018 5:03 pm, edited 1 time in total.
ManMan

Post by ManMan »

VitaJana,
da ti odgovorim..
Heroin uzeo prvi put u 21.god.. do 27-me bio navučen već kao zmaj, tad počeo i da se pucam.
Sve do 35-te sam bio redovan, sa 2-3 pokušaja skidanja. Od 35-te na ovamo skidanje sve vreme. tek od 40-te uspevam da držim H pod kontrolom i prestajem da imam zavisnost. Bup uzeo pre 2 god. prvi put i evo me sad, tu gde jesam.
Znači, narkomanskog staža više od 22-23 god.
Srećom, pa bup-ovskog staža samo 2 god.
Zato i kontam da ako mi je posle mnooogo godina H, došla muka od toga i posledica.. Onda je normalno i da mi je već posle 1god. Bupa dosta svega. Tešim se da nisam zaglibio toliko kao neki ovde, da sam 10god. na Bupu...
A, imam i mali kuriozitet, a to je da sam 8-9 puta završio predoziran na VMA i svaki put me izvukli?!
Neko odgore me jednostavno, još uvek ne želi videti "u svojim redovima".
Niko mi ne veruje da sam mogao toliko puta da overim, čak su me i doktroi na VMA jedne godine izvlačili 4-5 puta. Jednom sam čak overio 2 puta u razmaku od 36h. Ljudi se krstili kako sam živ.
Ali, sad osećam slabost organizma. Napijem se od 3 piva, ili 2 čašice rakije. Jednostavno mi telo ne prerađuje više ništa.
Zato i ne smem da unesem u sebe ništa jače... Niti želim.
Bio sam pre godinu dana uzeo speed u par navrata i htedoh da riknem, koliko me uništilo psihički. Bio sam u depresijama po 7-8 dana od 1gr. speeda. Tako sam i to batalio..
Jedino što mi je ostalo je duvanje, koje volim i ne pravi mi probleme..
JUST BE THE MAN, `Cuz, That`s All You Can!
ManMan

Post by ManMan »

Okej, probudila sam se u 6 sa umereno oznojanim ledjima, iako sam sanjala da jedem palacinku dok mi drugarica broji zalogaje, sto definitivno znaci- ipak cu ja s ovim da usporim :mrgreen: (sad tek vidim kako ovo smesno zvuci :lol: ). Tacno osecam da ispod ovoga ne bi bilo dobro, iako sam sad super, juce isto, jos sam prepesacila pola grada, sto se u cauri pocelo sve redje desavati (tako sam pocela da zovem to stanje na bupu- caura). Danas je 4. dan na 1mg, ja sam se nesto preracunala s ovim cetvrtkom, ne zamerite, moracu bar jos tri dana biti na ovoliko inace cu da se sunovratim.. Definitivno dok se ne stabilizujem skroz ne smanjujem ni za onih 25%.
--- Da li misliš da noćno znojenje na tako maloj dozi govori nešto?
Meni govori da je i ta doza prevelika, čim se znojiš.. ili, da ti je jetra otišla dođavola (nadam se da nije?!)
Ja se preznojim kad uzmem išta preko 4mg. A isto imam bolesnu jetru. Ja čega god da uzmem malo više nego što moja jetra može da preradi, odmah se preznojim. kolege me dobro poznaju kao kolegu koji uvek ima peškirić sa sobom i znoji se u sred zime, dok je njima hladno u jaknama.. Jasno ti je koje je to stanje jetre.

Ne znam koliko dugo si ti zavisnik? Ja sam klinka za vecinu ovde, a ipak je stiglo da me osteti vise nego dotadasnje gudranje. A taj stari identitet nisam sigurna kako cu otkaciti i moram da priznam da nemam neki jasan plan (nikad ga nemam. ja i plan?? ).. Jedino znam da je bolje sad nego za 6, 7 godina kad to vise ne bude samo pravo nego i jedino resenje
---- Zavisnik sam preko 22godine... Zavisio sam od svega sem od kokaina i trodona, ili tog tipa lekova
Kokain bih verovatno, isto bio zavisnik, ali je preskup uvek bio i ostao..
Čak sam par godina bio na svakodnevnom uzimanju speed-a.. od 1/2, pa do 2gr.
Doveo sebe u situaciju da udaram glavom u zid u krizi. ništa te ne boli, ali u glavi košmari..
Zato sam i prestao. još kad te spuca ADD i "vrpoljenje", ne znaš šta ćeš pre sa rukama, crtkaš nešto, žvrljaš, slažeš i zatežeš kablove, čistiš kuću, glancaš ogledalo po pola sata... ma idi, bre, ludilo
Frajla

Post by Frajla »

Mandeman pa resi nam misteriju sa cim bi da se puknes onda sunce ti tvoje, samo nam vrdas okolo:-)
ManMan

Post by ManMan »

Frajla wrote:Mandeman pa resi nam misteriju sa cim bi da se puknes onda sunce ti tvoje, samo nam vrdas okolo:-)
Najradije bih se "pukao" LJUBAVLJU!!
Pre godinu dana se zatelebasao u jednu djevu... držalo me par meseci. Iskreno nije mi padalo na pamet da se drogiram.
Tad sam još bio malji dečki sa bupom. Ali, eto.. nije ljubav izdržala, meni emocija otišla. Tek posle sam uhvatio sebe kako u stvari i ništa ne osećam dok sam na Bupu. Samo ponekad, tako zaplačem bez razloga. Onda se iz mene izlije sva emotivna energija i ponovo praznina.
Ne znam odgovor. Mene nikad nisu ložile pare i bogatstva. Evo danas bejah da uzmem neku tehniku za sutra, da radim. Gledam ta 2 momka, obojicu ih znam 15-tak godina. njih je bre pucala želja da se obogate i te stvari. Uložili na vreme, bili primerni, radili, imaju porodice. Idu na letovanje, zimovanja, itd.. tehnika koju imaju im zarađuje pare, a oni ne mrdaju kurcem.
Ja, pre 15-tak godina bio u fenomenalno povoljnoj situaciji da uradim isto kao i oni, da uložim i da me baš briga...
Ali NE... Ja volim da radim, meni zanimljivo na poslovima, srećem ljude, stvaram kontakte.. Hahahahaha!
Pa nemam više niti jedan normalan odnos u životu. Familija (da mi nije familija) se sigurno ne bi družila sa mnom.
Vole me samo stari džankosi, neki ljudi sa kojima sam delio svakakve dogodovštine..
Mislili smo da se može živeti od uspomena.. Može, ali NE!
Da mogu da vratim vreme na 2000-tu godinu, sad bih bio bogat čovek sa decom.. Verovatno bih samo duvao i to je to..

Pukao bih se kamenim vremeplovom u glavu, da me tako zaboli glavudža, da pomislim kako živim u idealnoj 1997-oj. Meni je to bila najbolja godina života..
Tada sam imao i cilj i razlog i ljude i nadu... Sve je pomrlo (ljudi ponajviše), a ostala samo malečka nada-nadica da ću biti bolje/bolji..

Odoh da radim par dana, pa se kuckamo
Budite mi dobro svi!
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

.
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat May 26, 2018 5:03 pm, edited 1 time in total.
ManMan

Post by ManMan »

Nesa_neske_01 wrote:Кšš kšš lovac 2 zove lovca 1, kšš kšš, da li se čujemo, kšš kšš

He he ManDeMan Frajlica ccc, sram te bilo, dirno si me u dušu sad

kšš kšš lovac 1, da li se čujemo, kšš kšš

kšš kšš lovac 1, Iz sentimentalnih razloga: https://youtu.be/A-nefpQCEqY
Neške, jel ti to "aluziraš" na mene i Frajlu kao potencijalan par?
Ja sam otvoren za sve.. Samo na ovom sajtu se ne možemo videti, pa ne znam da li je Frajlica jedna lepa djeva ili ne daj Bože neki skank?!
Bez uvrede Frajlice..
Isto mi se čini da Grajlica ima manje od 30god., zar ne?

Hajde Frajlice, daj neku slikicu i godište?
Slikicu možeš i na e-mail:

mandebeman@gmail.com

:D :) :D :) :D :) :) :) :D :D :D :D
Frajla

Post by Frajla »

Ne zaebajte se momci, udarili vam hormoni u glavu? Meni manjka mojih evo iz zasto:)
Vitajano mozda i tebi bude znacilo jer si rekla da imas problem sa stitnom a Ninocka vezano je za manjak energije

Pre nekoliko nedelja sam pisala da mi ponestaje snage i da sam dosla do burnouta misleci da stvarno preterujem sa poslom i obavezama. Doslo je do toga da sam i apoteku obletala za modafinil :) da bi dobila ekstra energiju.
Znam da su to uvek bili razlozi mog vracanja na heroin jer postane toliko neizdrzivo raditi sve sa duplo vise snage nego sto treba.
Odem kod obicnog drzavnog doktora i prepise mi antidepresive koje nisam ni podigla jer depresivna nisam ( btw zoloft sam izbacila). Resim privatno da odem kod doktora i krenu dublje analize.
Hormonski disbalans, ne samo stitna zlezda nego za nas mozda i vaznija nadbubrezna zlezda koja je povezana sa adenalinom, dopamimom i kortizolom. Adrenal fatigue

“Ipak, jedna od najčešćih bolesti nadbubrežne žlezde je usporen rad žlezde izazvan smanjenim lučenjem adrenalina. Može se javiti kao odgovor na dugoročni stres, kada organizam iscrpi sve depoe adrenalina i prestane da adekvatno odgovara na stres. Tada se javlja opšta slabost, depresija, apatija, mutan vid i hroničan umor. “

Kaze doktor : Pod stresom se ne podrazumeva samo brdo posla nego Je za mene dovoljno i to sto sam ostavila sub i organizam se navikava na normalan zivot bez gudre
Terapija podignuta kontrola za dva meseca
A vi kako ste:)
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

.
Last edited by Nesa_neske_01 on Sat May 26, 2018 5:03 pm, edited 2 times in total.
Locked