Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Luka718

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Luka718 »

Hahahahaha
18 meseci nemam šemu za dop :lol: :lol:
Me bace u Tadžikistan jbt izmuvacu šemu za 45min
Tako i ti)))
Pusti to :lol:
Nasmeja me jbt)) Hvala :lol:
Frajla

Post by Frajla »

Aaaaa moja greska mandeman, citam da izdrzis tri dana pa se puknes... zaboravih da se i bupom moze pucati... sta ces seljanka zena
Frajla

Post by Frajla »

Luka718 wrote:Hahahahaha
Tako i ti)))
Hahahaha e jesi budala
Luka718

Post by Luka718 »

Frajla wrote:
Luka718 wrote:Hahahahaha
Tako i ti)))
Hahahaha e jesi budala
Pa ozb
Kakva priča))
Evo me svako malo u drugoj državi, ne gradu.. pa povatam sve sto ne zanima u momentu..
Ne mozes reci- nemam šemu- nmg se radim...
Sou
Frajla

Post by Frajla »

H ne ostavljamo zato sto zelimo nego zato sto smo sterani u cosak i sjebani u svakom pogledu pa moras nemas kud

Nemoj postavljati sebi tako grube rokove, probas sa skidanjem pa i da padnes nema veze probas ponovo
Ali nekako mi se cini da si krenuo tezim putem ali probaj ih nekoliko pa ces sam znati

Hope bravo za tebe!
Film da naprave o tvome skidanju, sta si ti preziveo svaka ti cast
Pozdrav
Luka718

Post by Luka718 »

Nedostatak svega jbt
Trenutno sam u nekoj ( za mene) nedodjiji.. i solo sam.
Jedva čekam da idem.
Samo ovde mogu pričam šta hocu, kako hocu i o čemu hocu.
Znaš ono kad odeš kod rodjaka na selo ili vikendicu neku izblejim malo, pa od meštana čuješ kako su počeli ljudi u tom selu se drogiraju- piju rakiju sa onim tabletama))))
E, tako neka priča. Skim god sednem- gde radiš... nije bitno kako se zovem i ko sam, možemo se upoznati kad ustanovimo gde radim. Pa kad kažem da ne radim nigde onda ne moramo ni da pričamo više a ne da se upoznamo.
Horor
Tako da VitaJana i ostali sto ste pri kraju- ova situacija danasnja msm da nema toliko veze sa bupom koliko sa nedostatkom bliskih ljudi... i svega((

Znaš kad udjem u priču sa nekim, moram dobro da izvagam šta ću, kada i na koji način da kažem.. kako ću to srociti da bi se razumelo. Pa onda moram prvo sve to skockam u glavi pa ispljunem.
Jbt umorim se u pm

I za to mi, izmedju ostalog služi trening, izmorim se, izduvam pa mogu ostatak dana izblejim sam sa sobom.
Sad sam dva dana preskočio, samo ležim, smaram se.. ima i toga.
A i toga da jednu jedinu obavezu nemam. I ovaj trening spominjem non stop, pomislice neko da sam sportista))
Volim da se preznojim pomalo, da održavam sebe u solidnom stanju.. ali daleko od toga da sam na to naložen.

Ne znam trenutno sta bih drugo.
Frajla

Post by Frajla »

Luka,gledaj filmove, serije, cooliraj, kada krene rovac- pravac trening

To za pricanje je i mene bilo uhvatilo nakon prestanka sa bupom i magla u glavi. Ali je znalo da se pojavi sa vremena na vreme ponovo. PAWS o tome smo pisali i to je ono sto nam sleduje posle ali dodje i ode, pa opet dodje i ode ali sve redje i redje
Na neko jednostavno pitanje sam davala nekontrolisane odgovore da sam se sama sebi smejala i taj odgovor treba dati na nemackom pa ti vidi koja koncentracija je potrebna
Luka718

Post by Luka718 »

Odgledao sve filmove)))
Šalim se, radim tako.

Nego ovo sto sam napisao je bukvalno tako
Pričali o tom problemu spike, ali ovo je bas nedodjija :roll:

Ali biće ok
Odoh ubrzo.
Koliko sam se tripovao oko datuma polaska i pokušavao da odlazem... sad bih sto pre da krenem.
ManMan

Post by ManMan »

Luka718 wrote:ManDeMan
Brate
Ako misliš da treba da bataljujes bup,smanjuj... smanjuj do 0.25 minimum.
I ne treba ti 7-8 meseci.. 2 su dovoljna.
To skakanje sa 1 pa svakih par dana po 0.5... nema ništa od toga.
Preskoči dan sa 1mg pa ćeš sutra uzeti 2
Pa preskoči 5 dana uzeces 2+2+2...bla bla..

Nzm šta ti kažem, ti znaš najbolje šta ćeš..

Verujem da se svima javljala neka želja, manja ili veća..
Ali druže ti sad razmišljaš o pucanju H. nisi ni počeo ništa..
Msm lepo sto si iskren, pa jbg evo ti iskren odg.
Ne znam zašto ste me razumeli da imam želju za pucanjem heroinom???
Rekoh da me to prošlo, da nemam šemu jako dugo.. frajla jeste u pravu, "mi" bi našli šemu i u prašumamam bornea.. Ali je ja ne tražim, niti ću.
Ne hvata me "kriza svesti" oko heroina, veća me kriza svesti hvata ako sam na premaloj dozi bup-a tog dana...
JUST BE THE MAN, `Cuz, That`s All You Can!
ManMan

Post by ManMan »

Frajla wrote:Aaaaa moja greska mandeman, citam da izdrzis tri dana pa se puknes... zaboravih da se i bupom moze pucati... sta ces seljanka zena
Ništa nisi pročitala pažljivo, breee!
nikad se nisam pucao bup-om, niti imam nameru. jesam na početku pomišljao na to, ali me odvratila slika mog prijatelja koji je ostao bangav u noge, jer je upropastio veliku venu u preponama.. Zamalo da ostane bez nogu, zbog bup-a intravenozno!!!
Čak sam i nazalno prekinuo da uzimam pre par meseci, otprilike kad sam nabasao na ovaj forum. nisam znao za informacije oko nazalnog ili pravilnog (u ustima) uzimanja.. Kad sam prešao u potpunosti na usta, stvarno sam primetio da je drugačije. prijatnije i nema one nervoze, koja mi je bila neobjašnjiva neko vreme.. Šmrknem po 8-10-12mg, a cepa me nervoza??!!
Kako to?
Međutim kad sam saznao, onda sam shvatio da sa 8mg. pod jezik, mogu da kljucam ceo dan i noć.. Iako mi to i nije neki trip (sem dok je u toku).. bolovi posle toga su baš loši i jaki..
ja odkad sam počinjao sa narkoticima, uvek sam imao (prvo tefter) a kasnije pun telefon raznih kombinacija..
E, nemam više niti jedne (sem za duvanje, al kapiram da se to ne računa) zapisane kombinacije, nigde..
Znači, kad bih hteo, ne bih mogao (tako lako) da nađem.. Znate svi, koliko para mora da se baci, dok se ne dođe do pouzdane i odbre šeme. Kažem, poslednji put sam uzeo H i bile su bačene pare.. Nikad više..
E, sad.. Kad bih došao do 0mg. bup-a, iskreno ne znam koliko bih izdržao..
Nisam se sreo sa potentnijom drogom od ovoga po pitanju obuzimanja psihe.
Kažem da sam, ipak u odnosu na većinu ljudi ovde, relativno nov, možda pune 2 godine stalnog uzimanja. To mi daje neku nadu, da ću možda malko lakše da se skinem. Jer čitajući da ovde ima ljudi koji su po 7-8 i više godina bili na 8-16mg.. ja sam beba.
Njihova priča je teška i zastrašujuća
Mene zastrašuje najviše mojih 44god. u kombinaciji sa 25god. drogiranja, koječime..
osećam da mi telo baš sporo i slabo izbacuje otrove. Meni je test za narkotike umeo da bude pozitivan i posle 10 dana!!
JUST BE THE MAN, `Cuz, That`s All You Can!
Locked