Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Luka718

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by Luka718 »

Ninocka wrote:
Luka718 wrote:VitaJana

Nemoj se prepadas))
Polako, strpi se još nekoliko dana i bićeš cool na to 0.2...
Pa kad bude to planiraj šta i kako dalje))
Samo polako.
Od starta si išla fino, lagano... tako da-strpi se sad još malo, znaces sama kad je vreme za sl korak.
Luka, kako si?
Ne sjajno ali ok, ide.
Nego od juče ne ustajem iz kreveta. Neka malaksalost.. pokušao da treniram ali odustao, danas još gore.
Msm da me prehlada neka pukla.

Izbacio sam ksalol ali bromazepam jedem. Imao sam pokušaj izbacivanja svega.. pokušaj))
Tako da msm da sam do daljnjeg na brom.
Jbg, opet to jedem godinama nevezano za bup.
ManMan

Post by ManMan »

Ovde u Srbiji je Bup popularan tek poslednjih par godina (poslednje dve je postalo kriticno prebukirano u mom gradu)
Ovde su se tek zaukali... A demotivisuca prica "nemoguce je sa bupa se skinuti" je jos uvek popularna, a da ne govorim koliko njih uzima umesto horsa, a nisu na programu i pri tom su totalno neupuceni, a banalizuju problem cak i onda kad citavu platu na njega daju da bi uopste mogli da je zarade. Zacarani krug.

Kako bih delila na 1, 7 jer imam osmice.
----------------------------------------------------------------

Poštovana,
slažem se sa Vama oko "začaranog kruga" u potpunosti. Dispanzeri namerno odvraćaju ljude od skidanja, a 80% ljudi uzima BUP baš da bi se uradili. Poznajem nekolicinu ljudi i samo 1 - JEDAN čovek ga uzima kako treba (pod jezik) i ne prelazi 2mg. dnevno. Svi ostali uzimaju po 8mg. na nos, da bi osetili rad i euforiju..
Apropo deljenja tablete od 8mg... kao prvo, zar ne možeš da tražiš da ti daju recept za dvojke?
Znam da kad odeš tamo i tražiš manju dozu, oni budu u fazonu da ti onda i ne treba i da hoće da te otkače..

Uzmeš 8mg. tabletu, izmrviš u prah i pomešaš sa šećerom u prahu.
Kao što dileri mešaju heroin, ista stvar. Kad to spojiš, onda jedno 10min. dobro mešaš karticama, u krug. Toliko da budeš sigurna da je sve uniformno promešano. Ako staviš barem 1gr. šećera, posle mešanja ćeš dobiti jednu solidnu gomilicu, koju možeš da izdeliš na 20 delova ako treba... ja pokušao i uspeva. jedino što treba baš dobro izmrviti i mešato duže vreme. Dobiješ baš lepu količinu, koju možeš pod jezik sa vrha kartice. Ja sam uspevao da napravim dozu od 0,5mg BUP-a sa šećerom, da joj je veličina kao 8mg. kad se izmrvi.. Ima i ona priča sa mešanjem u špricu, ali se meni ne sviđa, jer neće da se istopi i uvek se nataloži, pa nema šanse da budeš precizna!

Ja poznajem samo dvoje ljudi kojima je prepisana doza od 2mg dnevno. Svi ostali su na 8mg, a neki i na 16mg.
Velika većina mora da ih prodaje da bi mogla svakog meseca da kupi prepisanu dozu.. to im je jedini način da organizuju kintu.
Ja sam do skoro radio, primao redovnu platu i nije mi bio problem da kupujem na početku meseca po 2 table. Obično sam plaćao po 5000din. za 1 tablu... Kad pogledam, nije malo 10.000 din. koje sam izdvajao svakog prvog u mesecu!!
Sad više ne radim (ne mojom krivicom), pa sam od poslednje plate uzeo 2 table sa mišlju da se skinem.
Eh, ne lezi vraže!
Spustio sam do 2mg. bez problema, ali ispod nikako
Pokušavam na 1mg. izdržim najviše 3 dana i puknem! Onda se taj treći dan, naravno, obavezno "userem" samom sebi u terapiju i uzmem 4mg. Ni ja ne vidim kako ću da se skinem skroz!
Danas baš gledam u rezerve i vidim da imam samo jednu celu osmicu i još 2mg. Odmah me uhvatila panika!
Naravno, na sve to se nadoveže i sudbina koja ti ne dozvoljava toliki luft, jer moraš i da zaradiš nešto. Dobijem poziv da radim prekosutra i nakosutra.. Kad sam u kući, 2mg. su mi OK i ne razmišljam ništa, ali kad treba da odem i radim ceo dan, prosto ne smem da krenem iz kuće ako nisam uzeo 2mg. i poneo još 2mg.!
Eto, već sam zvao i idem večeras po pola table, da mi se nađe u rezervi.
Svaki plan koji sam imao u poslednja 3-4 meseca oko skidanja mi je propao. najbolje što sam uspeo je 1,5mg. na duže staze.. hahaha, duže staze od 2 nedelje..
Mislio sam da ću na ovom forumu naći "magičnu formulu", ali sam shvatio da smo svi u istom problemu i da nema lakih rešenja.
Možda, ako bih uspeo da budem na 0.5-1mg/dan, pa onda "na rez" da prekinem i da se "stisnem" jedno 15-20 dana.. da preležim svu bol i depresiju... ne vidim drugi način, jer ovo smanjivanje ispod 0,5mg. mi je smešno. Lakše mi je da propatim 3 nedelje, pa da se nekako vratim u život sa jakim AD lekovima.
Znate i sami, ako ste narkoman sa velikim stažom, da se naše telo i mozak jako teško pokreću i popravljaju.. Još kad se pređe 40-ta.. Ihaj. meni je 44god. i vidim kako mi telo sve sporije radi i kako mi je sve teže i teže. Ako se ne sredim potpuno i bezuslovno do kraja ove godine, odustajem..iskreno
JUST BE THE MAN, `Cuz, That`s All You Can!
Luka718

Post by Luka718 »

I meni bilo smešno i ispod 1mg da se nešto cimam..
Dok nisam pokušao i onako i ovako.

A znaš šta, ne bih rekao da je toliki problem skinuti se sa bupa koliki je problem nama da ne budemo sredjeni čime god i koliko god...

Zato i to tvoje izdržavanje- ne trpis ti krizu na 1.5mg već trpis neuradjenost.. mada su to sve tripovi jer i na 4-8mg mozes par puta biti uradjen..

Ja sam delio osmice bez šećera))
Isto trba vremena, kartica.. i izdelis kako hoćeš.
Samo sto i onda mozes da se tripujes kako uzimas mrvicu pa te pukne zikra, a ako imaš gomilu bez obzira sto je 90% šećer, onda je ok))

Tako da nemam pojma
Bez uvrede
Ne kenjam ništa nikome sem sebi..

Samo mj eto došlo da napišem ovo kad sam procitao tvoju priču.
Jer, napisao sam da sam prehladjen( verujem da je prehlada) ali imam jebeno ogromnu želju da se puknem.
Eto
ManMan

Post by ManMan »

Luka718 wrote:I meni bilo smešno i ispod 1mg da se nešto cimam..
Dok nisam pokušao i onako i ovako.
Jer, napisao sam da sam prehladjen( verujem da je prehlada) ali imam jebeno ogromnu želju da se puknem.
Eto
I? Šta se desilo? Na koliko si sad?
Ja isto imam užasnu želju da se "puknem"... Padne mi na pamet da se "podsetim" kako dobro radi H, ali nikad nemam dovoljno "prazan organizam" da bih se uradio..
Evo danas mi ortak priča, kako je 3 dana bio bez Bupa, da bi se uradio sa H. trebalo mu je 2 dana i 2 grama kasnije, da bi osetio H?!!
Rekoh mu da je bacio pare, jer nije ubio želju za tim radom..
Zove me danas i traži mi 2 osmice do sledeće posete lekaru..
Zato me i uhvatila panika, jer sam video da imam manje od 2 tablete kod sebe.

Napiši mi, ako ti nije teško, šta ti se desilo kad si skidao na suvaka sa te minimalne dozice ispod 1mg, molim te?!

Baš me zanima, da li je iko uspeo da resetuje svoj organizam i koliko mu je bilo teško?
Jer ove priče o postepenom smanjivanju koje traje 7-8 meseci, su meni jednostavno nemoguće, baš zbog discipline.
Nema šanse da imam takvu disciplinu da ne pređem dozu. Zato i hoću da izdržim taj neki period i ostavim Bup.. Cenim da je 1mg. taman doza da se skineš odjednom?
Guraš koliko možeš, pa uzmeš 0,5mg svaki 3-5 dan. Napraviš neki "otklon" od 2-3 nedelje i TRAS! Prekineš skroz..
Ja sam inače podložan depresijama, itd.. Znam da ću biti mesec dana "besni, samoubistveni" pas
Frajla

Post by Frajla »

ManDeman
Zamisli samo koja disciplina treba nakon skoka sa 1 mg dozice

Da ne bude da se popravljam u zadnje vreme ali da kvarim zabavu... nemoj ti ni da se skidas sa bupa
Pre ces se navuci na hors ponovo nego sto ces se skinuti, dzabe se mrcvaris samo
Hope83

Post by Hope83 »

Pozdrav svima dugo nisam bio na forumu,zivotnog obaveze i borba,ali evo citam da ima novih koji se skidaju s bupa kojima naravno zelim da uspiju.
Najbitnije vam je sto vise spustiti dozi,na ovoj temi ima i moje skidanje ja sam napravio skok s 0.7 na nulu i velike muke mucio,to mi je bila greska ali uz jaku volju izgurao sam neznam ni sam kako ali mucio sam se sigurno nekih 14 dana i evo sad je peti mjesec hvala bogu kako sam prestao s bupom ima poteskoca naidju,ali uz jaku volju dobar raspored aktivnosti i obaveza nije to nista ide se dalje.
Puno vam zelim srece,uspjeha i naravno volje do pobjede.
Luka718

Post by Luka718 »

Brate prošli put bilo zajebano žešće
Ovaj put sam smanjivao negde do 0.20 i proslo bez problema. Možda mrvica neka više psihe..

Ako će da smanjujem prvo se sastavi i skontaj da nećeš osećati ništa, msm bukvalno ništa- ni rad ni krizu.. eventualno neke manje zikrice po dan-dva..
Inače nemoj ni počinjati.

A sad šta mi se desilo pa bi da se puknem?
Ili šta se desilo- da li sam se pukao?
Prvo- nzm, pojma ti nemam, smorio se.

A ako je drugo- ništa, evo sam se istusirao, popio dva bromazepama i tražim film.

Ali iskreno ceo dan imam napade da ustanem, obučem se i podjem... i ustao 2-3 puta sli se nisam obukao))
Cirkus..
Luka718

Post by Luka718 »

Eo ti Frajla ukratko srocila.. jbg
ManMan

Post by ManMan »

Frajla wrote:ManDeman
Zamisli samo koja disciplina treba nakon skoka sa 1 mg dozice

Da ne bude da se popravljam u zadnje vreme ali da kvarim zabavu... nemoj ti ni da se skidas sa bupa
Pre ces se navuci na hors ponovo nego sto ces se skinuti, dzabe se mrcvaris samo
Pa, znaš kako Frajla..
Na Dop se neću sigurno ponovo navući.. Nema se više ni para , niti dobrih šema.. O venama da ne pričamo
Ja nisam počeo da uzimam Bup da bih prekinuo Dop.. Bio sam čist tih godina.. Kad pogledam unazad, uzeo sam dop jedno 3 puta u poslednje 3 godine. Između poslednjeg dopa i prvog bupa je bilo barem 6 meseci. Nemam više niti jednu šemu za dop, poslednjih 18 meseci. Da nisam osetio onu početničku euforiju kada uzmeš 4mg. bupa na nos, ne bih ni nastavio sa time. Nego me bilo oduševilo da možeš da se uradiš a da nije heroin i da košta smešno.
To je i bio problem. ja, inače i nemam recept, sve nabavljam sam. Zar ne misliš da bih nastavio sa H, da sam želeo?
H mi je došao glave i neću mu se vratiti, sem ako to ne bude svečano vraćanje sa odlaskom sa ovog sveta.
Pre 10 dana mi je umro drugar, koji je 20 i više godina bio na horsu, koji je na kraju morao da se bode u dupe i raznorazna neverovatna mesta da bi se uradio. Njemu sam pre 2-3 godine predložio bup, uzeo ga je i sutra mi jebo sve po spisku.. Odmah je shvatio da je ovo sranje gore od onog.. E, sad, to što on nije mogao da odustane od horsa, je druga priča
Svejedno... tu sam, pratim forum, podržavam sve koji se trude... A, meni kako bude. Odredio sam da je ova 2018-ta poslednja godina ikakvih zavisnosti, pa sad.. imam još skoro 8 meseci..
Kuckaćemo se mi još..
Pozdrav
Luka718

Post by Luka718 »

ManDeMan
Brate
Ako misliš da treba da bataljujes bup,smanjuj... smanjuj do 0.25 minimum.
I ne treba ti 7-8 meseci.. 2 su dovoljna.
To skakanje sa 1 pa svakih par dana po 0.5... nema ništa od toga.
Preskoči dan sa 1mg pa ćeš sutra uzeti 2
Pa preskoči 5 dana uzeces 2+2+2...bla bla..

Nzm šta ti kažem, ti znaš najbolje šta ćeš..

Verujem da se svima javljala neka želja, manja ili veća..
Ali druže ti sad razmišljaš o pucanju H. nisi ni počeo ništa..
Msm lepo sto si iskren, pa jbg evo ti iskren odg.
Locked