IZMEDJU 2.ZLA

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

ivica

Re: IZMEDJU 2.ZLA

Post by ivica »

@ boban Što je tebe spopalo sinko. Šta i tebi treba reć da pročitaš moj post u kojem sam čovjeku objasnio kako funkcionira vjerska komuna, pa da podvučeš moj "napad". Ajde brate reci kako ja to pljujem po...Bobane neznam što je tebe spopalo ali znam da moj post NISI pročitao kako spada . Zapravo koji vam je kua prvo pročitaj pa onda komentiraj ,samo što se u ovom nema šta komentirat.Osim naravno komentara od onih živčanih što ne vole ivicino izlaganje na temu vjerskih komuna. btw ja odaaavno ne pljujem po vjerskim ...ako nisi primjetio. Pročitaj post,prvi odgovor winstonu od mene..pa onda komentiraj.
selma je ta koja je spomenila riječ "sekta" - pokazao sam joj šta su sekte. (link, jelte) čiča mića...

ebote koji lik...
ignorance is bliss!
ivica

Post by ivica »

zeleni wrote: ako ćemo pošteno, rano hrišćanstvo i sam džizs su bili bliži toj, kako ti veliš, anarhiji, nego ovoj današnjoj konzervativnoj dogmi.
jest i zato se ja deklariram kao kršćanim i toga se ne sramim. i baš me briga šta će ko reć. Ja sam oduvijek bio kršćanin . ni veći ni manji ni pravi ni lažni nego samo kršćanin. forever amen! evo vidiš ovdje selma primjer podcrtavanja. :wink:
ignorance is bliss!
Boban

Post by Boban »

ivica wrote:@ boban Što je tebe spopalo sinko. Šta i tebi treba reć da pročitaš moj post u kojem sam čovjeku objasnio kako funkcionira vjerska komuna, pa da podvučeš moj "napad". Ajde brate reci kako ja to pljujem po...Bobane neznam što je tebe spopalo ali znam da moj post NISI pročitao kako spada . Zapravo koji vam je kua prvo pročitaj pa onda komentiraj ,samo što se u ovom nema šta komentirat.Osim naravno komentara od onih živčanih što ne vole ivicino izlaganje na temu vjerskih komuna. btw ja odaaavno ne pljujem po vjerskim ...ako nisi primjetio. Pročitaj post,prvi odgovor winstonu od mene..pa onda komentiraj.
selma je ta koja je spomenila riječ "sekta" - pokazao sam joj šta su sekte. (link, jelte) čiča mića...

ebote koji lik...
ivica wrote:Nemoj bit plitak, brate nemoj gledat stvari samo površno. Uhvati malo vremena za moj savjet.
F. Nietzche je u "antikristu" u detalje objasnio i zlobne i podmukle motive "dobrih dijela" i požrtvovnih stvari od strane kršćansko vjerskih sekt... skupina eto.
Ne kaže li se "put do pakla popločan je dobrim namjerama"? :D
C.G. Jung je još bolje objasnio u svojoj "neotkriveno jastvo" koliko si slab da se odupreš baš takvim skupinama koje iskorištavaju tvoj jad i tvoju slabost upotrebljavaju kao oruđe kojim manipuliraju tvojim potencijalom i koriste ga za vlastite ciljeve.

To su ti kratke knjigice, zapravo dva mala singla, daj nabavi to negdje , u tiskanom formatu pa legni naveče u krevet pa pročitaj, to moš riješit za 3-4 dana ako pomalo čitaš. Čitaj sve,slušaj sve jebeš bibliju, to je knjiga kao o ove dvi nije jedina na svijetu.
Da li sam ikada napisao citajte bibliju otvorite oci vi slepi pokajte se? :D
ivica wrote:
demijan wrote:E da sada sam se setio da su mi prali ves u reto centru a to mi je mnogo smetalo sto sam morao da se povinujem oko toga.Znam da tako mora tamo ali mi je smetalo sta cu...Nisu ni svi narkomani isti valjda...
Ne mora,tamo se ništa "ne mora" ali ce se uvijek pomoci ubogima i krotkima ,sve za ljubav bož...jebeš bibliju, to je knjiga kao o ove dvi nije jedina na svijetu.
zeleni wrote: ako ćemo pošteno, rano hrišćanstvo i sam džizs su bili bliži toj, kako ti veliš, anarhiji, nego ovoj današnjoj konzervativnoj dogmi.

Oprostite psiholozi ali uciti nesto je jedno a ziveti nesto je sasvim drugo.Pozdrav
sanela

Post by sanela »

Ne mogu jos zakljucati, diskusija traje....
ivica

Post by ivica »

Zemlja zove bobana, bobane skuliraj malo. čitaj. bobane ...
ivica wrote:
winston85 wrote:@Sale, jel u retu mora da se moli tim evangelistima ili mogu ja svog Sveca da molim za ozdravljenje.... Veliki pozdrav od winstona....
Aj vidim da neznaš. Ovako: To je zajednica sa njih cca 30 ljudi. Nemaju nikakav program samo su usmjereni na bibliju i nastoje svakoga ko im se obrati za pomoć usmjeriti prema istom pravcu. To se sprovodi tako da je svaka knjiga, svaka glazba, svaki javni medij zabranjen osim knjiga kršćanskog karaktera. Nikakvo drugo štivo nije "primjereno" . Tu moram dodat da ukoliko netko od "vodećih" zapazi da si sa nekim od štićenika započeo raspravljat na bilo kakvu temu van kršćanskog okvira, tada vas dvojicu stavljaju na različite zadatke. Čuj tamo postoji sam jedan pravac. Dakle imaš kraj kreveta bibliju i nju nosiš sa sobom svako jutro prije kave i klope na jutarnji "sastanak" di svi koliko ih god ima sjede i u miru i tišini pola sata čitaju svaki za sebe svoju biblijicu (mala plava gideonka)a pored toga održavaju i ono što (hrvati,srbi,bosanci...)"nazivaju isto sastanak",a španjolci "kulto". Ti si OBAVEZAN prisustvovat takvim sastancima (NEMA IZNIMKI,treba poštovat) gdje jedan od vodećih ljudi oko pola sata pripivjeda na način da interepretira ulomke iz biblije sa primjerima iz tvog najčešće teškog ovisničkog života. Zatim predstoji pjevanje kršćanskih pjesama ,repertorar 10tak pjesama (akustična gitara,mali bubanj) dok je u pauzama mali žamor u kojem svaki drugi treći izgovara poluglasno molitvu (iz biblije), "spasi me isuse, ti si jedini bog..."...itd Nakon toga se opet vrati ovaj što je otvorio sastanak i još malo propovjeda i nakon sat-dva si "slobodan". Takve seanse se održavaju četvrtkom i nedjeljom. Dakle tjedno 4-5 sati takvog "programa" ovdje sam naveo postupak u centru "remar" jer sam tamo bio 3 mjeseca dok je u centru "reto" "program" još naglašeniji, jači, više se moli,pjeva,pleše...(ima i toga kad se netko zanese).

Takva kuća je otvorena za svakoga. Ono na što se oni fu... ono prema čemu su usmjereni je samo BIBLIJA , zapravo su evanđelisti ili protestanti ili kršćani .što za sobom povlači nepriznavanje katoličke crkve, kipova, ikona, svetaca (osim božića naravno).
Zanimljivo je to što svi naglašuju da se ne trebaš molit....e pa viš ja bi tu rado dao svoj komentar ,ali ... dosta sam objasnio, je tako sanelo :oops:
ignorance is bliss!
ivica

Post by ivica »

sanela wrote:Ne mogu jos zakljucati, diskusija traje....
traje traje ,ali u potpuno krivom pravcu. nebuloze nebuloze.
ignorance is bliss!
ivica

Post by ivica »

Boban wrote: Oprostite psiholozi ali uciti nesto je jedno a ziveti nesto je sasvim drugo.Pozdrav
Čovjek se uči dok je živ. nažalost smrt nije jedino ograničenje u našem društvu.. širok je spektar znanja, često zamućen od strane raznoraznih interesnih skupina. Nije ti to filozofija, to su činjenice. Bobane.
Znaš stvar od olivera mandića "bobane" :-)
ignorance is bliss!
Boban

Post by Boban »

ivica wrote:Zemlja zove bobana, bobane skuliraj malo. čitaj. bobane ...
ivica wrote:
winston85 wrote:@Sale, jel u retu mora da se moli tim evangelistima ili mogu ja svog Sveca da molim za ozdravljenje.... Veliki pozdrav od winstona....
Aj vidim da neznaš. Ovako: To je zajednica sa njih cca 30 ljudi. Nemaju nikakav program samo su usmjereni na bibliju i nastoje svakoga ko im se obrati za pomoć usmjeriti prema istom pravcu. To se sprovodi tako da je svaka knjiga, svaka glazba, svaki javni medij zabranjen osim knjiga kršćanskog karaktera. Nikakvo drugo štivo nije "primjereno" . Tu moram dodat da ukoliko netko od "vodećih" zapazi da si sa nekim od štićenika započeo raspravljat na bilo kakvu temu van kršćanskog okvira, tada vas dvojicu stavljaju na različite zadatke. Čuj tamo postoji sam jedan pravac. Dakle imaš kraj kreveta bibliju i nju nosiš sa sobom svako jutro prije kave i klope na jutarnji "sastanak" di svi koliko ih god ima sjede i u miru i tišini pola sata čitaju svaki za sebe svoju biblijicu (mala plava gideonka)a pored toga održavaju i ono što (hrvati,srbi,bosanci...)"nazivaju isto sastanak",a španjolci "kulto". Ti si OBAVEZAN prisustvovat takvim sastancima (NEMA IZNIMKI,treba poštovat) gdje jedan od vodećih ljudi oko pola sata pripivjeda na način da interepretira ulomke iz biblije sa primjerima iz tvog najčešće teškog ovisničkog života. Zatim predstoji pjevanje kršćanskih pjesama ,repertorar 10tak pjesama (akustična gitara,mali bubanj) dok je u pauzama mali žamor u kojem svaki drugi treći izgovara poluglasno molitvu (iz biblije), "spasi me isuse, ti si jedini bog..."...itd Nakon toga se opet vrati ovaj što je otvorio sastanak i još malo propovjeda i nakon sat-dva si "slobodan". Takve seanse se održavaju četvrtkom i nedjeljom. Dakle tjedno 4-5 sati takvog "programa" ovdje sam naveo postupak u centru "remar" jer sam tamo bio 3 mjeseca dok je u centru "reto" "program" još naglašeniji, jači, više se moli,pjeva,pleše...(ima i toga kad se netko zanese).

Takva kuća je otvorena za svakoga. Ono na što se oni fu... ono prema čemu su usmjereni je samo BIBLIJA , zapravo su evanđelisti ili protestanti ili kršćani .što za sobom povlači nepriznavanje katoličke crkve, kipova, ikona, svetaca (osim božića naravno).
Zanimljivo je to što svi naglašuju da se ne trebaš molit....e pa viš ja bi tu rado dao svoj komentar ,ali ... dosta sam objasnio, je tako sanelo :oops:
Procitao Boban :D Neznam za Remar ali znam da se u Retu ne plese i da nije hard core "moras" i da nema toliko slavljenja koliko si ti opisao.Da je tako ja bih na pocetku otisao jer bi se smorio sa pricama o Bogu jer u to vreme mi nije bilo ni do samog sebe nisam sebe osecao a kamoli nekog Boga tamo.Bili su ljudi koji nisu hteli da se upustaju u citanje Biblije imali su svoju ekipu ali ne i potpunu slobodu u smislu da nekog ko dobrovoljno pristane da prihvati hriscanstvo ne ometaju pricama otprilike takvim koje ti plasiras sada.Opet kazem DOBROVOLJNO.Pokojni Rasa iz Valjeva,Perge,Neki lik iz Panceva kojem su roditelji rekli da ide u centar nalik spa centru,Iz Niksica jedan momak uopste se nisu slagali sa onima koji su duze tamo.Nikada nije bilo svadje niti bilo cega takvog.Sada u Martu sam bio u Sarajevu na konferenciji bivsih ovisnika sreo sam pergeta koji je u zajednici u Novom sadu,Ovog lika iz Niksica koji je sasvim ok.Na zalost Rasa je overio u parku cim je izasao.Ne kazem da je komuna za svakoga ali isto tako ne zelim reci da ne treba probati.Svako ima svoj izbor.Reto nije otvoren prema ni jednoj crkvi ali slavljenja su mu slicna kao u protestantsko-evandjeoskoj crkvi.Ja posle izlaska nisam prisao ni jednoj a znam ljudi koji isto nisu a ok su,takodje znam ljude koji jesu neki su ok neki su popadali tako da nema pravila.Reto je komuna Hriscanskog karaktera pa s toga se zna gde se ide.Postoje druge komune kao "Zemlja zivih" koja je pravoslavnog karaktera i sasvim su ok ljudi tamo.Lopatara je otvorena negde oko Sapca,postoji komuna na Fruskoj gori koja nije Hriscanskog karaktera imas slobodu veroispovesti ako je uopste imas.Mozes biti i Satanista,Budista,Hriscanin,Anarhist,Supermen,Zagor ali samo za sebe ili ako se nadjes sa nekim tamo.Glavna sustina je da ste svi narkomani i glavna i osnovna stvar na koju se koncentrise je oporavak.U svakoj komuni postoji program iz tri dela privikavanje,odluka da li zaista zelis da resis problem i resocijalizacija.U Retu sam bio na oporavku a u ovoj komuni sa slobodom veroispovesti sam bio kao gost jer poznajem decka koji je vodi.Po tvom pisanju bih rekao da je Remar malo vise "teza" od Reta.Opet kazem nije svako za Hriscanske komune ove ili one imas Pravoslavne,Katolicke i ipak nazovimo ove Protestantske.Ali ako se ide u komunu zna se kakvog je karaktera i neki kucni red bi se trebao postovati jer ipak zivis u zajednici sa Hriscanima pored svega sve ti je besplatno pa ako imalo imas ljudskosti trebao bi to postovati ako ne idi brate niko te ne zadrzava.
Boban

Post by Boban »

ivica wrote:
Boban wrote: Oprostite psiholozi ali uciti nesto je jedno a ziveti nesto je sasvim drugo.Pozdrav
Čovjek se uči dok je živ. nažalost smrt nije jedino ograničenje u našem društvu.. širok je spektar znanja, često zamućen od strane raznoraznih interesnih skupina. Nije ti to filozofija, to su činjenice. Bobane.
Znaš stvar od olivera mandića "bobane" :-)
To za psihologe je bilo upuceno zelenoj jer je ona psiholog pravi :D Znam pesmu ali nisam se dugo napio mozda bih trebao :wink:
ivica

Post by ivica »

Trebao bi :twisted:
ignorance is bliss!
Post Reply