Naravno politika nije tema za ovaj forum i off topic je IZ AVIONA SE VIDI!! I MENE ZAMARA VERUJ NEKADA ČAK MI MNOGO STNAGE TREBA DA NAPIŠEM I UOŠŠTE IZRAZIM NEKI STAV OKO POLITIKE KOLIKO SAM POČEO DA JE PRUČAVAM TEORIJSKI VIŠE NEGO DA PRAKTIČNO UČESTVUJEM. ZANIMA ME MEHANIZAM VLASTI, RAZNI DRUŠTVENI I DRŽAVNI SISTEMI PRIMENA NADLEŽNOSTI ODNOSNO TO SE ZOVE INSTITUCIONALIZACIJ ADRUŠVA.
I JA SAM SLUŠAJUĆI VUČIĆA , ZA KOGA MISLIM DA NIJE NEPOŠTEN ČOVEK, KAD I ZA POLITIČARA PREVIŠE EMOTIVAN! SINOĆ SAM SLUŠAO ODLIČNA IDEJA OTVARANJE "KANCELARIJA ZA BRZA PITANJA!"Time se smanjuej korupcija jer za gradjevinsku dozvolu recimo ne treba više minimum mesec dana pa da prodješ 10 do 15 "koraka" nego bi rešio u recimo 5 "koraka" i to je super ali opet ko razmišlja dolazi do zaključka to sprečava korupciju od šalterskog radnika do šefa odeljenja do načelnika sektora pa do sektetara za uranizam grada pa republike itd, itd....I TO JE SUPER
Medjutim "brze kancelarije će zahtevati povećanje javne potrošnje kroz zapošljavanje birokratije, administrativaca dakle ono što ćemo "uštzededti" na korupciji otići će na plate silnih činovnika!? Drugo to se ne slaže sa tačkom u programu gde se kaže smanjenje birokratije povećanje proizvodnih radnih mesta i smanjenje poreza(jer se budžet puni porezomm) ETO I MENI JE VIŠE MUKA OD TOGA I OVO J EPOSLEDNJE ŠTO SAM REKAO O POLITICI UOPŠTE NA OVOM FORUMU Samo htedoh da dam jedan primer da ne bude da kažem DEMAGOŠKI i da je to PAUŠALNA OCENA i da nisam potkrepio stav argumentom validnim. T O L I K O
ŠTO SE TIČE MORFINA hm..upravo metadon je, znaš i "izmišljen" što kažu za patentiranje, prvo pronalazak u stvari, eksperimente pa patent pa probu pa onda proizvodnuu i jmasovnu upotrebu ali hajde, recimo , IZMIŠLJEN upravo zbog tih SEDIRAJUĆIH EFEKATA, DEZORIJENTACIJE, ČEŠĆKANJA, ZNOJENJA I UOPŠŠTE HOLINERGIČKIH EFEKATA. Ali majku mu, ne znam šta se dešava ja sam od metadona samo prvih 10 ,154 dana se češkao i osećao blag svrag i ostalo. SAMO TOLIKO ČOVEČE ČAK SE NISAM MNOGO ČEŠAO OD RECIMO 500MG TRODONA. od 750 što mi je bila mera za SREDNJU URADJENOST U PROSEKU KAD MOGU NEGDE DA SE MALO SKLONIM I DA LAGANO KLIZNEM U BLAGI, BLAGI STOND ALI ISTO TAKO DA ZA MINUT BUDEM ONAJ STARI I DA SE U DRUŠTVU NIŠTA NE VIDI.
Sada...da li je to i meni taj serotonergički efekat bitniji ja ne želim da se češkam vrućinu da osećam i slično sve što si naborajao to mi čak i smeta pa ono češanje i od dopa i trodona po testisima a sediš negde u kafiću odvratno ali to samo kad malo preteram nenamerno!! Ja želim samo malo da osetim ono kada kreće blago delovanje kada osećaš udarce srca kada pada pritisak i prosto osećaš da laganim zatvaranjem očiju kreće zujanje u ušima ali sve to blago i samo na početku jako kratko kasnije mi je jako bitno, da budem samo oran za rad, raspoložen i da nema disforije. to mi j ezapravo najvažnije i da nema nekada i nerovze kasnije na metu kad advoje počnu da mi priačju blago uradjeni imeni dodje da dreknem:!"Alooo bre dosta u p.m somovi nadrogirani...čekajte malo pobogu da razgovaramo kao ljudi šta st ezapenili trista na sat" Evo uprao danas jedan drka telefon ima ih 11 naguta se po 6 do 12 rivotrila preko 110mg a vraćaju ga lagnao jer je bio zbaćen do nule ga skinuli skoro pa gaa vratili ali to je druga i duga priča. Druga me moli da joj na telefonu instaliram adobe flash player i to ne na andoroidu ili symbianu nego običnom fonu koji moćže da izadje na internet smart phone nokijica c2, i ja u trenutku više hoću da puknem dolazi mi da dreknem U MU K NI TE!!! Naravno da na telefonu bez android platoforme bez nečega što ejpovezano sa microsotsitemom ili ima operativni sistem koji je android ilii symbian ne može neto joj kaže idi kući i zvaću te fonom skini Tim Viewer i daćeš mi širfu da ti sredim komp jer ne zna JRE da instalira u mozilli ni Adobe flash player 11.3 verziju najnoviju ni shockwave ni adob e AIR ništa ništa...ne mogu da razumem ja sam kad dobih komp sam učio probaš grešiš, probaš grešiš ne zna engleski ok ubiciću LIP FAJL srpski ali prvo moram da joj "napravim genuine" i to me smara hoće da mi plati da joj objašnjavam rad na kompu a spora je. Inteligencija je bliža donjoj normalnoj granici i ja prosto nemam živaca za to po 400 din po času ali ne vredi popizdeću i oteraću je u k....
E TO JE SADA U PRILOG TEORIJI ŠTA JA U STVARI ŽELIM. ŠTA TI GLEDAJUĆI SADA SVE ŠTO SI PROŠAO MISLIŠ DA MENI TREBA VIŠE?VOLEO BIH DA ČUJEM JER IMAŠ PRAKTIČNO ISKUSTVO . DODUŠE JEDINSTVENO I SILOM PRILIKA I SAMIM PROCESOM ZABORAVLJANJA OSEĆAJA KOJI NISI NI MOGAO DA SANJAŠ DA ĆE SE DESITI TO NIKO NE MOŽE DA ISPLANIRA BEZ METOADE NAUČNE PRIZNATE JEL TAKO?
MOžda sam i ja sve više kandidat za Bupe jer nekako ne znam čini mi se da to sa tim osećajem kao sličnim blagoj euforiji a često se to meša znaš i sam, jako je teško tu povući granicu šta ko zapravo hoće. Ja neću da se češem, ne treba mi toplina, hoću da mogu da funkcionišem da imam elan da radim i ponekad samo ponekad da osetm taj rad i tada bih uzeo trodon kji moj doktor izabrani mi ladno prepiše i sada kada kažem da me boli lumbalni deo. Imam problem sa pršljenjom naravno nisam uzeo ništa od toga nego dao drugarici mogao sam da prodam, alineću nisam lerdi i gotovo! Dakle dao am joj jer znamn da nije za radjenje i ne može. Ja umrem od smeha kad neko dodje u centar, samo se više, odavno ne mšam u razgovor i ispravljam nekoga ne tako ne go ovako, baš me briga samo se cepam od smeha iklad kaćžu ja uzmem 100mg meta pa tablu djonova pa 10 bensedina ili rivotrila i super mi je!?!? ŠTA TI JE "SUPER!"? TO ŠTO U STVARI SVE TO METADON POJAČAVA U STAVARI RIVOTRILI BENSEDIN, ODNOSNO NE TO, NEGO TI SEDATIVI POTENCIRAJU KLJUCAJUĆI EFEKAT METADONA MENI JE TO ODVRATNO PLUS ŠTO SKIDAJU ŠTO KAŽEŠ MOLEKULE METADONA SA RECEPTORA. TRODON JE JAKO ČUDAN I ZAJEBAN LEK I DA 7890 SERONONINSKI!! Dakle ljudi rade nešto bez ikakvog znanja, bez želje da nauče. Nijej sramota ne znati ali ako nešto ćželi0pš da radiš bar kreni da učiš pa ćeš jednog dana steći neko znanje ne može e ništa preko noći niti instantn znanje. Ja svaku teoriju raije kad probam neki lek morao sam na sebi lično da proverim uzimajući u obzir parameztre svog metabolizma svoje tolerancije trenutnog praga i "naučenosti" na čistije opijate ne računam dop koji je sad ovakav sutra onakav prekosutra nešto što i ne liči četvrti dan te pokida ter to ne..ali kad udješ u teku i kupiš kutiju trodona ti znaš šta si uzeo znaš šta ćeš uneti u sebe kad će delovati, kda će početi osećaj uradjenosti tkoji sam sebi doziram na onsovu ikustva.
Što se tiče klinike znam da ne skidaju trodonom to sam već izučio nego ide baš kao št ti rče i ja bih na tvom mestu popizdeo jer ja sam zabovornik eorije ako treba da se lagano mučim duže ili da se malo "PRITRPIM" junački ali da to pre rpdje i da više boli onda bolje ove što će pre proći pa makar i duplo gore ne mogu ja da gubim vreme čekajući i opet radeći isto samo umeso da me danas boli inetenzitetom 80 i tako 4,5 dana ja uzimam za izbor intenzitet bola 40 ili 50 recimo i eo 20 dana . TO KOD MENE NE PALI JA TAKO NE RADIM.
Dakle ako odlučim da predjem na čist bupe opet ga nema na listi lekova gledao sam prekjuče, sada će oni za dva meseca čim drajzerova isprazni zalihe REVIZIJU LISTE LEKOVA I VRATIĆE GA NA MESEC DANA..dok se ovi ne napune i neke privatne koje rade i sa njima.
DAKLE..To je druže moj, plan. a što se tiče znojenja i depresije na Morfinu gledao sam dva istraživanja jedno si mi ti preporuio na substiju u bugarskoj na oglednoj grupi od 80 ili 50 pacijenata ne sećam se tačno imam ga negde mislim da li samo link ili celu stranu sačuvanu nebitno...ali je znojenje bilo daleko manje ja sam se i na dopu i trodonu mnog, mnogo manje znojio duplo manje pa i više. E sada šta bih ja radio ja bih kao letos krenuo sam svaki 4,ti dan ili 5 po 5 miligrama s tim što bih kad predjem ili dodjem do 100mg to je to za sada pa videću joškako se situacija odvija. DA tačno tolerancija se bruzo razvija čak sam pročitao da je čovek rekao tri dana je na Jurnisti ujujru pio po prafilu imao neku euforiju već 4 dan polivina od toga najviše..dobro nije bio na adekvatnoj , prilagodjavao se odnosno dečko je probao sebe radi da konvertuje met u ovo inaaravno 5 dana je bilo malo zajebanije ali ni upola ko što je kod nas...tolio za sada...
NEMOJTE SAMI ODREDJIVATI SEBI DOZE LJUDI!
Moderator: sanela
-