Tesko mi je

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

klara60

Re: Tesko mi je

Post by klara60 »

Alma,
mislim da si na pravom mjestu da dobiješ informacije, savjete...Iščitaj forum, možda najviše "suovisnike", a i "ispovjesti"-možeš mnoga toga nučiti.
Nisi napisala ko je natjerao sina da se testira i kako je uopšte pristao na to? Smatram da bi ta osoba, koja ga je natjerala, mogla imati bar malo uticaja na njega...Možda ću ja biti dosadna, starim članovima, ali moram ponoviti (jer to je iz ličnog iskustva), da u isto vrijeme roditelj mora biti mudar, pun ljubavi, policajac, sveštenik, psiholog, grub, nježan, dobar slušalac i dobar govornik...i to sve u isto vrijeme, kao što rekoh. Šta misliš da ti odeš psihijatru i izložiš problem, te da te on posavjetuje šta da radiš, kako da se ponašaš?...
Piši, pitaj...
Pozdrav
preispitivac

Post by preispitivac »

Maloljetnik wrote:A ovo danas, izgleda da me bas udario flashback, mora da je zadnje bio skank evo sad ima i 8 dana..., sada mi nista nije, ali eto danas sam imao high-paranoja efekat, otac mi nije tu za par dana dolazi, pa onda..Odbacio sam ja cijelu ekipu sa kojom sam bio, zaobilazim.. Eto toliko.. A i govorila mi je majka o tome da nece da prizna sebi da joj se dijete drogira, a sada kad sam joj priznao i njoj i meni je lakse, i eto tako..
Maloljetnice, to sve pusti sad. Flashback, paranoje i to. Samo se skoncentrisi, i iskuliraj to da ti je lose, vrlo brzo mozes da se prestimas, samo reci sebi da sve to i nije neki problem realno. Okupiraj se necim, istripuj se da se lozis na nesto produktivno, i to sve nestane. Moze tri-cetri, pet dana da traje posle se iskuliraj i trpis smor. Ima i gorih stvari od smora, ali nemas motivacije, pa jebiga, malo si nervozan ali moze to da se kontrolise samo da covek misli pozitivno, od skenjavanja nema nista, samo opet varis da se gusis i kao pravdas se da se vozis. Sad to je razmisljanje kad je pred spavanje naduvan covek, jer ujutru sve bude "daj da se varnem sto pre, ne mogu danas" ali to je cist trenutak, u stvari, ima losih faza tokom dana, ali samo ako se ispostuje plan od prethodne noci mozes da se sklonis od sebe samog. Jede te paranoja sad, bice ti bolje samo ako se organizujes. Naravno, bez trave, i da iskuliras i alkohol, jer je vrlo moguce da ti se odjednom svidi da budes pijan ko dupe svako vece jer ne duvas. Ti si mlad i nista nije strasno to, ali ako sad ne prestanes, vrlo, vrlo lako prodje i par godina a da i dalje cimas istu temu po glavi, ili se presaltao na druge droge. Da je meni neko tad objasnio da je bolje biti odlikas nego roker a da ga ja shvatim, decu bih mu rodio. Ne misli da te ja nesto sad tu prosvetljavam i serendam kao ja znam, nego to i sam znas da covek kad je u frci moze da je resava ili da i dalje bude u frci i da gleda. Glupo zvuci, jeste, ali je bas stvar izbora sta ce biti od ta dva, a sigurno, najsigurnije apsolutno ces se osecati bolje ako se ne navarujes i radis nesto normalno, sto je kao "dosadno" kad se varis, i nema paranoje, to je bas bolje od naduvanosti, samo treba malo discipline sa sobom. Budi dobro.
Jurim rep
Maloljetnik

Post by Maloljetnik »

.....
Last edited by Maloljetnik on Thu May 19, 2011 12:11 pm, edited 1 time in total.
alma

Post by alma »

klara60 wrote:Alma,
mislim da si na pravom mjestu da dobiješ informacije, savjete...Iščitaj forum, možda najviše "suovisnike", a i "ispovjesti"-možeš mnoga toga nučiti.
Nisi napisala ko je natjerao sina da se testira i kako je uopšte pristao na to? Smatram da bi ta osoba, koja ga je natjerala, mogla imati bar malo uticaja na njega...Možda ću ja biti dosadna, starim članovima, ali moram ponoviti (jer to je iz ličnog iskustva), da u isto vrijeme roditelj mora biti mudar, pun ljubavi, policajac, sveštenik, psiholog, grub, nježan, dobar slušalac i dobar govornik...i to sve u isto vrijeme, kao što rekoh. Šta misliš da ti odeš psihijatru i izložiš problem, te da te on posavjetuje šta da radiš, kako da se ponašaš?...
Piši, pitaj...
Pozdrav
Pozdrav Klara .Evo da kazem prije smo jednom sina natjerali muz i ja ,uzeli smo mu urin i odnjeli u privatnu kliniku da ga testiramo na droge ali je on usao sam u kupatilo i dao nam urin u bocici i mi odnjeli na kliniku i tamo kontrolisali i kazu nam negativan vam je sin na droge,ja i muz se obradovali ,ali sam pratila i dalje mi je bio sumnjiv .Kada sam procitala na jednom forumu da ako se naspe vode u urin prije testiranja pokaze negativno na droge,onda smo jedno jutro uzeli test ,a to vece je bio van, i muz ga natjerao da urinira u hodniku nije mu dao uc u kupatilo i onda je test pokazao da je pozitivan na marihuanu sto je on i priznao i rekao nam da nece vise,ali poslije toga je nastavio .Kada smo mu neki dan trazili da ga testiramo ,nije htio ponoviti test.Kada se vratim unazad pa razmislim o svemu on se sigurno drogira nekoliko godina,daj boze da nije istina.Zaboravila sam reci da nam je obecao da odemo sa njim hodzi ,da se ne osjeca ko prije i da mu se pricinjava kad legne spavati,posto mu pricao jedan drug da mu se desava isto i da je on isao hodzi.Pa dobro idemo onda hodzi rekli smo mu ali on sada odgadza i kad mu napomenemo da idemo kaze nam neka ici cemo.Ja mu rekla da se pricinjava od marihuane ,i jos bi mu svasta kazala ali on ne da pricati ,presjece me odmah.
highway61

Post by highway61 »

Momak, ocekuj da ce te pucati nervoza jos par nedelja, to je deo kad ostavljas travu, nije ti sad zgodno, ali svakog dana ce biti blaza i blaza nervoza, to je jedan ocekivan apstinencijalni simptom, kao sto je mozda i slabiji san u prvih nedelju do desetak dana.
Inace,trava je po jednom pitanju slicna alkoholu, a drugacija od tezih droga, a to je da nece svako ko je uzima redovno neko vreme apstinencijalne simptome. Puno ljudi popije par pitja dnevno, ili ispuse dzoint svaki dan po nekoliko meseci,pa ne osete neku nervozu kad stanu. Ja imam prijatelje koji su upravo zavrsili fakultete, neke koji su i u 30-tim i imaju porodicu,posao, i koji su pusili travu vec dugo vremena, pa opet nemaju potrebu da svaki dan vare, isto su i pili sa mnom nekad i mesece vezano, pa opet ne osete potrebu i zudnju za tim.
To sto se tako osecas samo ti govori da spadas u grupu ljudi koji su podlozniji zavisnosti(kako organizmom tako i psihom/karakterom), i za takvu vrstu ljudi je jedino i tacno da marihuana cesto ''otvara vrata za teze droge''. To sto si pomisljao na teze droge(sa zeljom ali i negativnim stavom,nema veze), dosao do ovog foruma, sto si mesao alkohol i benzodiazepame, i sto se cimash da te vrshnjaci ogovaraju ili osudjuju,ili da im je neprijatno u tvom drustvu, samo su znaci da te svest i savest upozoravaju da imas osobinu u karakteru na kojoj je sto bolje da sto pre poradis pre nego sto bude isuvise opasno, i isuvise ozbiljno, i sanse da se oslobodis te osobine postanu sve manje,do te mere da ta osobina pocne dominirati tvojim zivotom. Nije da ti je potrebna neka ozbiljna rehabilitacija ili ne znam sta, ali razgovor sa strucnim licem i promena drustva koje vari (da ne bi bio u tom iskusenju) definitivno jeste. Nemoj biti prestrog prema sebi, nisi krenuo putem pakla droge, niti si prodao dushu djavolu, ali budi zabrinut i potrudi se da nadjesh strucno lice koje ce ti pomoci da se kroz razgovor i rad na sebi oslobodis te osobine,koja,kao sto vidis iz ispovesti drugih ljudi,moze debelo da kosta.Baci se i na stvari koje volis i za koje imas talenat (fotografija), ali gledaj i da sredis ocene iz predmeta koje ne volis,jer te slabe ocene mogu kasnije da te sprece da upises fakultet vezan za fotografiju i napravis karijeru od onoga za sta imash zhicu,a to bi bila velika steta. Pre svega, najvise ti je karaktera i potrebno da ucis predmete koje ne volish, i kroz zivot ce biti puno stvari koje moras da radis a koje ne volis, cak i na fakultetu koji budes zeleo da upises, tako da shvati to kao deo rada na sebi,veoma bitan.
zumbara

Post by zumbara »

oo ne volim kad ljudi brisu ono sto su pisali..i onako je vec sve anonimno.... cemu brisanje...
nadam se da je maloletnik ok. :smt102
Maloljetnik

Post by Maloljetnik »

Hvala masu narode, znaci masu, ovaj forum trebaju mnogi da posjete, samo je zalosno sto je uopste i morao da postoji.. :)
zumbara

Post by zumbara »

..pa sta se desava sa tobom sada__?

što obrisa sve?
selma

Post by selma »

da nije mama? :)
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
Maloljetnik

Post by Maloljetnik »

Opusteno, nije zbog roditelja, nego eto, oni koji znaju rekli su mi stvari..ukapirao..ali sto mi rece jedan covjek jedanput: ti si 5 godina ispred svoje generacije...
Post Reply