Metadon ili Morfin kao susupstitucijska terapija

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Voyager

Re: Metadon ili Morfin kao susupstitucijska terapija

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:25 am, edited 5 times in total.
ivica

Post by ivica »

Samo naprid prika! sve to šta si napisa stoji, i pogotovo šta te zanimaju takve stvari i još više je pozitivno ako si se skinia sa droga i posvetia zabavi kakvu si napisao. Dobra tema.
Davic icke - beskrajna ljubav jedina je istina, ta mi je knjiga doma iman je čita san je.
evo ti link http://www.val-znanje.com i http://www.hermetizam.com tamo je zabavno.

citat iz potpisa je pjesma od benda "crime & the city solution" australci. caveova ekipa :D
ignorance is bliss!
dopeFree

Post by dopeFree »

Interesantna tema Voyager! Na zalost jako je malo ljudi kaj su toga svjesni.
Iako u zadnje vrijeme, ako malo pogledas, sve vise ljudi se okrece nekoj alternativi i postaju svjesniji tog našeg "sljepila". Tako da mislim kako ce se ljudi za neko vrjeme postepeno sve vise okretati takvom gledanju na stvarnost.

Metadon ili Morphine ??
Ja bi iskreno volio doći do morfija ali trenutno mi se cini nemogucim i ako bi imao mogućnost izbora definitivno bi uzeo morfij i nebi ni pipnuo heroin
Mjesto gdje odbacujem svoje unutarnje demone:
www.detoxonline.bloger.hr
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:25 am, edited 1 time in total.
Zmaj

Post by Zmaj »

Ivice , moram prvo tebi da se obratim jel si me ti prvi isprozivao,ali neam nista protiv,samo cu da odgovorim.Ne hvalim se brate ja "stazom" na zalost je tako...kamo srece da nije.Nije to za ponos i diku pa da se hvalim,inace zivim u kraju,sredini gde se svi gnusaju droge,narkomana,pogotovo kako ti kazes moj "kvart",nema bas mnogo zavisnika....Jbg mozda jesam i ja tebi malo grubo,a doduse i ti si podbadao,no nema frke,nadam se da ce od sada biti Ok,sa moje strane DA :)...
Punk,Ok, upravo slusam Spermbirds-Only a phase :) opasna stvar,poslusaj je...Punk,Hc,Metal,sve moze..sve gde ima rokacine...
Voyo,kontam da ti znas,upuceniji si dosta,naravno prvo si mi drag zato sto i ti vidim volis Morfin vise od svega,kao i ja , drugo sto si zaista jako potkovan znanjem o farmakokinetici i farmakologiji...Intereseuje me citam sad o supstitutu 2 Buprenorfinu,pa se zaista nadam i molim boga da ce i kao 3 biti uskoro Morfin..
Interesuje me nesto o ovom Buprenorfinu,sta je on,antagonista,sta,kakva je razlika izmedju njega i blokatora,ili njega i Supstituta(Met. i Morfin)..POzz :)
ivica

Post by ivica »

dopeFree wrote:Interesantna tema Voyager! Na zalost jako je malo ljudi kaj su toga svjesni.
Iako u zadnje vrijeme, ako malo pogledas, sve vise ljudi se okrece nekoj alternativi i postaju svjesniji tog našeg "sljepila". Tako da mislim kako ce se ljudi za neko vrjeme postepeno sve vise okretati takvom gledanju na stvarnost.

Metadon ili Morphine ??
Ja bi iskreno volio doći do morfija ali trenutno mi se cini nemogucim i ako bi imao mogućnost izbora definitivno bi uzeo morfij i nebi ni pipnuo heroin

tako je brate, rude awakenings!
a metadon morfij sub heroin ... ista stvar! samo šta svi znamo da je hors šporak i zato su nam je išla voda na usta kada bi se negdi ubacia morfij ili moke. sve je to isto..
ignorance is bliss!
ivica

Post by ivica »

Zmaj wrote:Ivice , moram prvo tebi da se obratim jel si me ti prvi isprozivao,ali neam nista protiv,samo cu da odgovorim.Ne hvalim se brate ja "stazom" na zalost je tako...kamo srece da nije.Nije to za ponos i diku pa da se hvalim,inace zivim u kraju,sredini gde se svi gnusaju droge,narkomana,pogotovo kako ti kazes moj "kvart",nema bas mnogo zavisnika....Jbg mozda jesam i ja tebi malo grubo,a doduse i ti si podbadao,no nema frke,nadam se da ce od sada biti Ok,sa moje strane DA :)...
Punk,Ok, upravo slusam Spermbirds-Only a phase :) opasna stvar,poslusaj je...Punk,Hc,Metal,sve moze..sve gde ima rokacine...
Voyo,kontam da ti znas,upuceniji si dosta,naravno prvo si mi drag zato sto i ti vidim volis Morfin vise od svega,kao i ja , drugo sto si zaista jako potkovan znanjem o farmakokinetici i farmakologiji...Intereseuje me citam sad o supstitutu 2 Buprenorfinu,pa se zaista nadam i molim boga da ce i kao 3 biti uskoro Morfin..
Interesuje me nesto o ovom Buprenorfinu,sta je on,antagonista,sta,kakva je razlika izmedju njega i blokatora,ili njega i Supstituta(Met. i Morfin)..POzz :)
Ja san zapravo pank prerasta. još ga slušam, ali naravno nevjerujem u to kao šta san vjerova kad san ima 17 godina.
Buprenorfin ti je kao evo slikovito : tuš , slušalica za tuš iz koje se lijeva euforija - buprenorfin je blokira u potpunosti i pušta samo kap po kap.
e a ako heroin ili pogotovo morfij radi da se voda (euforija) jače slijeva tada možeš dobit sliku ovoga šta ja govorin
Zamisli meni je to objasnia ,baš tim riječima jedan doktor opće prakse. Meni laiku.
ignorance is bliss!
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:25 am, edited 1 time in total.
Zmaj

Post by Zmaj »

Eee ok ok ,donekle kapiram...Znaci kad se uzima samo Bupr.nema rada samo pokriva zikru,i nista,neka vrsta polu-blokatora,polu sredstva za sredjivanje psihe,fizicke krize...Nema rad..jbg ,pa ne svidja mi se to bas,ne znam zasto je toliko hvaljen...ako recimo pijes ga i posle uzmes neki opijat spici ziza...
Ja evo 9 meseci O5 blokatori posle 8-9 god, pijem po pola jel znam da zaista nema potrebe piti ceo,tako da mi je ono,nikako,omrsao sam sa 85-86 na 71 kg,neverovatno sam napet,nervozan impulsivan,neraspolozen...ufff,ne znam kako bih opisao svoje psihicko stanje..Fizicki kazem ni na sta ne licim,gore izgledam nego kad sam se radio..svega mi..Radim posao gde se zahteva poprilicno dobra koncetracija,paznja,radim sa novcem,a prilicno sam izgubljen..Ta bezvoljnost,to sam vec navikao,nego hronican umor,mucnina u zeludcu,cak sam i kafu izbacio pijem kamilicu...Od ostalih da kazem "pratecih lekova" pijem Bens. 5 mg, ili Lexilium 3 mg,nekad zaista moram da u toku dana popijem 3-4 da smirim tahikardije, uznemirenost, neke zmarce neprijatne , neki svrab koji je tako ne znam da opisem...I uvece pola Flormidala pred spavanje...Sve u svemu tugaa...Ujutru ustanem kao ,jbt i sto sam se probudio,znam sta me ceka.Nema radosti u meni,da ponekad eto ne uradim koku,speed,mislim da bih ne znam skrenuo nacisto..O opijatima zaista ne razmisljam,iskreno..Malo vutre pred spavanje,jel nikada mi nije prijala,ovako kao u drustvu, negde van kuce,a da ne pricam koliko mi je puta upropastila rad opijata...\
Znaci ljludi mora se cekati Morfin u PM...nema druge...
Ivice, ni ja nesto ne slusam svaki dan,ali uvek prija muzika iz mladjih srecnijih dana,osim Punk-a, volim Heavy Metal,i to sam bas slusao od 11-12 god,krenes sa I.Maiden,w.a.s.p. pa dodjes do Sepulture, Protector-a,Death...prijaju nekad ti stari zvuci..Sad dosta stariji,kao ozbiljniji,ali u principu ne menjam mnogo!Jedino muzika sto moze malo da oraspolozi coveka..Pozz ljudi i hvala :)
winston85

Post by winston85 »

Imam drugara koji se raspituje za subove i skidanje sa metadona.
Na održavanju je oko 8.meseci. Pa bih mu preneo info. mada je možda i bolje da ništa o tome ne zna već da samo sluša doktura?
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
Post Reply