Vivaldi
iskrena si pa ne skrijes sta se desava u tvome zivotu i to je ok.
No,ako mislis da su svi ovdje bolji od tebe i da tu ima jako puno cistih jako se jako varas...
Ima ih podosta cistih.
Ima onih na terapiji i odrzavanju koji stoje iza toga i ne skrivaju to.
Ali,ima masa njih koji se svaki dan drogiraju i to presucuju.
Ima oni koji su se opet navukli pa sute no za koji dan ce oni opet iznova zapoceti svoju muku iznositi na forum a drugi poletjeti da im govore kako su super i blabla.
Ima onih koji su svaki dan svoju muku iznosili tu i ko fol skinuli se i sad ih nema jer su se opet navukli no i oni se brzo pokucati na vrata ovog foruma sa istom spikom po ko zna koji put
Pisanje o borbi s ovisnoscu Motiv za skidanje
Moderator: sanela
Re: Pisanje o borbi s ovisnoscu Motiv za skidanje
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
.
Last edited by Anabela11 on Wed Mar 16, 2011 5:26 pm, edited 1 time in total.
tvoje misljenje nema blage veze o narkomaniji
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
vudd bitte
lass es
lass es
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
.
Last edited by Anabela11 on Wed Mar 16, 2011 5:25 pm, edited 1 time in total.
Isto tako ti draga moja imas izbor za sebe i svoj bolji zivot i bolje sutra za sebe i svoje dijete.
tvoj muz ne zeli promjenu jer nema potrebe za nju jer sta god mu treba ti si tu da mu pruzis i omogucis
ne ljuti se na mene,znas da ti zelim dobro
Tvoje dijete je zdravo,Hvala Bogu ali ga ta nezdrava klima i svkodnevnica moze napraviti bolesnim pa ce on smatrati da je ok drogirati se i vikati na svoju curu ilki zenu i mozda dici ruku na nju.
to je lekcija od tvog muza
Isto tako je ok da on ne radi nego nadje neku poput tebe koja ce placati racune i kupovati hranu,robu,kuhati,voditi dijete u vrtic ili skolu a on se moze drogirati jer ti to draga toleriras i podrzavas
Ali,stvarno,NISI sretna uz njega nego ga zalis...zali svoje dijete i sebe i hvala Bogu da si u mogucnosti da vam pomognes i stvoris bolje sutra
pusti njega on je ok
i snaci ce se
jednostavno,ko je bitniji,dijete ili trut????
dijete i ti ili lesinar????
obitelj ili lazljivi narkoman?????????/
tvoj muz ne zeli promjenu jer nema potrebe za nju jer sta god mu treba ti si tu da mu pruzis i omogucis
ne ljuti se na mene,znas da ti zelim dobro
Tvoje dijete je zdravo,Hvala Bogu ali ga ta nezdrava klima i svkodnevnica moze napraviti bolesnim pa ce on smatrati da je ok drogirati se i vikati na svoju curu ilki zenu i mozda dici ruku na nju.
to je lekcija od tvog muza
Isto tako je ok da on ne radi nego nadje neku poput tebe koja ce placati racune i kupovati hranu,robu,kuhati,voditi dijete u vrtic ili skolu a on se moze drogirati jer ti to draga toleriras i podrzavas
Ali,stvarno,NISI sretna uz njega nego ga zalis...zali svoje dijete i sebe i hvala Bogu da si u mogucnosti da vam pomognes i stvoris bolje sutra
pusti njega on je ok
i snaci ce se
jednostavno,ko je bitniji,dijete ili trut????
dijete i ti ili lesinar????
obitelj ili lazljivi narkoman?????????/
.
Last edited by Anabela11 on Tue Mar 15, 2011 8:15 pm, edited 1 time in total.
Draga moja, narkomanija je po Internacionalnoj klasifikaciji bolesti - ICD-10 BOLEST. Znači, postoje simptomi bolesti na osnovu kojih se uspostavi dijagnoza. Kao i za rak i leukemiju i MS.nirvanai wrote:Hvala ti na odgovoru!
Sta sam trazila to sam i dobila!Svako stvara sliku o sebi!
AKo je narkomanima lakse da misle da je narkomanija bolest-neka misle!
Ali bolest je kad neko dobije leukemiju ili multipleks sklerozu ili rak ili kad se beba razboli (opet podvlacim da svi koji misle da je narkomanija bolest odu na neurohirursku kliniku u Beogradu decije odelenje).Kada neko dobije bolest a da nista nije radio da je zasluzi.Znaci da nije bio depresivan,ili radoznao pa probao i onda se razboleo.
Toliko o komentarisanju narkomanije kao bolesti.
Samo moji misljenje -narkomanija je u pocetku bezobrazluk koji kasnije preraste u bolest!
Ja odgovorno tvrdim da niko nije postao ovisnik iz bezobrazluka ili obijesti, nego kako bi zadovoljio neku svoju potrebu. U tom trenutku prvog uzimanja droge neko je želio da se zabavi, neko da se osjeća moćno, neko da bude dio grupe, neko da se napravi važan, neko da osjeti slobodu, neko radi samo-medikacije, neko da zaboravi probleme, neko da privuče pažnju... itd.itd. Ispočetka niko nije mislio da će se "navuči". Međutim, vremenom se cijeli život prilagodi supstanci i ništa drugo nije bitno. To je bolest. Ovisnost je kao i rak i MS i leukemija povezana sa načinom života. Svaka od osoba koja ima neku od ove tri dijagnoze treba promijeniti način života i razmišljanja i navike i ponašanje ako želi da ozdravi. Leukemija i MS su autoimune bolesti, što znači da im se ne zna uzrok. Tijelo samo sebe uništava, kao i kod raka.
Uzrok svake bolesti je u nama. U nošenju sa životom - stres, ubrzan ritam života, hronično nezadovoljstvo itd. stvaraju preduslove za različita oboljenja. Hajmo govoriti i o drugim stvarima o kojima se može postati ovisno - kocka, hrana, cigarete, posao... svaka ovisnost je bolest, bez obzira na to je li supstanca ili ponašanje. Ovisnost onemogućava osobu da živi kvalitetno svoj život.
I kao za liječenje bilo koje bolesti osoba koja boluje je odgovorna za vlastiti napredak - kao što osoba koja ima rak može odbiti kempterapiju, tako i ovisnik može odbiti tretman.
Ovisnost je povezana sa određenim načinom života i zato je njeno liječenje dugotrajno, jer osoba treba promijeniti svoj identitet, navike, vrijednosti... sve ako želi živjeti kvalitetno. Ako želi, može izabrati supstituciju kako bi živjela kvalitetNIJE nego da se drogira.
I to što govoriš za djecu i njihova oboljenja. Naravno, niko svjesno ne bira da bude bolestan. Na neke stvari možemo utjecati, a na neke ne možemo. Bolest ne biramo, ali naš način života (način života naših roditelja, negativna atmosfera u porodici) mogu dovesti do nekih loših izbora koji mogu u našem tijelu prouzrokovati disbalans i dovesti do bolesti.
Vjerujem da smo svi rođeni s misijom. Neka djeca se rode bolesna, ali i njihov sam dolazak na svijet može učiniti čudesne promjene kod ljudi koji dobiju takvu djecu (link koji je sunrise postavila).
Mislim da nije fer od tebe da svoju ljutnju, koja je jako lična, usmjeravaš na ljude koje zapravo ne poznaješ i zato što generaliziraš stvari.
Ja bih te zamolila da za sebe potražiš pomoć kako bi se oslobodila te ljutnje koju nosiš, jer ljutnja je jaka emocija koja može dovesti do bolesti ako se ne kanališe na pravi način.
Ako te ovakve priče (kao od vivaldi) dotiču, nemoj ih čitati. Učini sebi uslugu, jer i ti praviš SVOJE IZBORE.
Vjerujem da smo svi rođeni s misijom. Neka djeca se rode bolesna, ali i njihov sam dolazak na svijet može učiniti čudesne promjene kod ljudi koji dobiju takvu djecu (link koji je sunrise postavila).
Mislim da nije fer od tebe da svoju ljutnju, koja je jako lična, usmjeravaš na ljude koje zapravo ne poznaješ i zato što generaliziraš stvari.
Ja bih te zamolila da za sebe potražiš pomoć kako bi se oslobodila te ljutnje koju nosiš, jer ljutnja je jaka emocija koja može dovesti do bolesti ako se ne kanališe na pravi način.
Ako te ovakve priče (kao od vivaldi) dotiču, nemoj ih čitati. Učini sebi uslugu, jer i ti praviš SVOJE IZBORE.
Da tema ne bi otišla u off topic dalje, vivaldi, kako si?
Ovo što je ovdje napisano je izloženo tuđim pogledima i komentarima. Ako si pisala očekujući samo podršku, onda nemoj više pisati. Ali, onda bi trebala prestati i živjeti, jer niko u životu ne dobija SAMO podršku. Svi se trudimo da živimo najbolje što znamo. A nekad nije to dovoljno, pa nas opominju, vrijeđaju....
Ti znaš zašto si TI došla ovdje i šta TI tražiš za sebe. Budi spremna i za oštre komentare, jer i oni mogu biti pokretač na razmišljanje. Svi smo različiti.
Kažeš da ti je naumpala komuna, ali da ne znaš šta poslije.
Hajde probaj napraviti svoj spisak (možeš privatno, za sebe) šta možeš dobiti, a šta izgubiti odlaskom u komunu, a šta dobiti i izgubiti ostankom u "gnijezdu"?
Svaka promjena je teška. Za svaku promjenu treba vremena... draga, tvoj život je u pitanju, a ne moj ni nirvanei ni tvog muža... tvoj. Bori se za njega. TI tražiš motiv za svoj život. Piši zbog toga.
Čuvaj se
Ovo što je ovdje napisano je izloženo tuđim pogledima i komentarima. Ako si pisala očekujući samo podršku, onda nemoj više pisati. Ali, onda bi trebala prestati i živjeti, jer niko u životu ne dobija SAMO podršku. Svi se trudimo da živimo najbolje što znamo. A nekad nije to dovoljno, pa nas opominju, vrijeđaju....
Ti znaš zašto si TI došla ovdje i šta TI tražiš za sebe. Budi spremna i za oštre komentare, jer i oni mogu biti pokretač na razmišljanje. Svi smo različiti.
Kažeš da ti je naumpala komuna, ali da ne znaš šta poslije.
Hajde probaj napraviti svoj spisak (možeš privatno, za sebe) šta možeš dobiti, a šta izgubiti odlaskom u komunu, a šta dobiti i izgubiti ostankom u "gnijezdu"?
Svaka promjena je teška. Za svaku promjenu treba vremena... draga, tvoj život je u pitanju, a ne moj ni nirvanei ni tvog muža... tvoj. Bori se za njega. TI tražiš motiv za svoj život. Piši zbog toga.
Čuvaj se