Literatura-ne tortura..Šta čitate?
Moderator: sanela
Re: Literatura-ne tortura..Šta čitate?
sa sinom školarku za drugi osnovne
Ej to je vest u kuriru da je u Subotici dobar dop.hehehehe koji su to likovi.
Stvarno koma članak....
[color=#000000Trenutno, gram heroina na subotičkom tržištu košta oko 30 evra, jedna tableta ekstazija od 200 do 250 dinara, a marihuana, u zavisnosti od toga da li je tzv. domaćica ili „holanđanka“, od 300-400 dinara do 10 evra (za paketić od nekoliko grama)[/color]
... al su zato cijene super za razlliku od hrv.... ma najbolje je te euriće potrošiti na dobru knjigu, cd... šta god.... samo ne na djogu...
[color=#000000Trenutno, gram heroina na subotičkom tržištu košta oko 30 evra, jedna tableta ekstazija od 200 do 250 dinara, a marihuana, u zavisnosti od toga da li je tzv. domaćica ili „holanđanka“, od 300-400 dinara do 10 evra (za paketić od nekoliko grama)[/color]
... al su zato cijene super za razlliku od hrv.... ma najbolje je te euriće potrošiti na dobru knjigu, cd... šta god.... samo ne na djogu...
hm...Ako si kadar za krupini kadar..
VASKRSENJE
TOLSTOJ...po ko zna koji put, ali, kao i svaki, drugacije
VASKRSENJE
TOLSTOJ...po ko zna koji put, ali, kao i svaki, drugacije
Aaaaaaaaaaaaaj. Nemojte da reklamirate, kao Orfej, Dete_ljubavi...sto ga sanela, da nije ona, ima ko bi!!!!!!da je bio i je op i Mod. kikovao il banovao "samo na njegov "IP...Nemojte da dilujemo...Mozemo neki deal sklopit...Ali,,
12 koraka
12 koraka
Traganje za Bogom
napisao 1 Ruski-malo "r" kad je na ski-skijanju:} pisac, ateista...al je ostao..postao, "bar" se transforimisao.
Postooji nesto jace od nas! ne bilo, al jeste uporedjeno i primijenjeno, kao sto je droga bila jaca, bar od mene, koja apstiniram
napisao 1 Ruski-malo "r" kad je na ski-skijanju:} pisac, ateista...al je ostao..postao, "bar" se transforimisao.
Postooji nesto jace od nas! ne bilo, al jeste uporedjeno i primijenjeno, kao sto je droga bila jaca, bar od mene, koja apstiniram
Otok od ne znam koga,nemam pojma, tesko pamtim imena
ej,Zona za sta tio citas Inetligenciju...
ej,Zona za sta tio citas Inetligenciju...
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Zena koja je cekala Andrej Makin
Makin u njemu svu pažnju u potpunosti posvećuje ruskoj ženi, ali i ovoga puta žrtvi dela i nedela onih drugih. Odavno već nije rat, ali i trideset godina kasnije njegove posledice trpe one koje su za njega najmanje odgovorne: žene. Ne samo Vera, lingvistkinja koja odustaje od već urađene doktorske teze na Lenjingradskom univerzitetu i vraća se u zabačeno rodno selo da neguje i sahranjuje ostarele žene ostale bez muževa, sinova, unučadi. Ona i one su žrtve. Kao i herojeva kći, ili kneginja Olga Arbeljina, kao i usamljena devojčica u opsednutome Lenjingradu, ili ona strankinja u Sibiru, na Kavkazu ili u pustinjama Uzbekistana … A trideset godina posle ratova, u čudesnome predelu ruskog severa klija, ali ne niče, neobično osećanje koje nikada nije ni moglo postati ljubav. Žena i muškarac su na suprotnim stranama, rat i mir su stvorili od njih dva sveta koji se sreću samo u magnovenju.
Čitanje iz knjige Postanka:
Gospodin izvede Abrama van i reče mu: "Pogledaj na nebo i zvijezde prebroj ako ih možeš prebrojiti." A onda doda: "Toliko će biti tvoje potomstvo." Abram povjerova Gospodinu, i on mu to uračuna u pravednost. Tada mu on reče: "Ja sam Gospodin koji sam te odveo iz Ura Kaldejskoga da ti predam ovu zemlju u posjed." A on odvrati: "Gospodine moj, Jahve, kako ću ja doznati da ću je zaposjesti?" Odgovori mu: "Prinesi mi junicu od tri godine, kozu od tri godine, ovna od tri godine, jednu grlicu i jednog golubića." Sve mu to donese, rasiječe na pole i metnu sve pole jednu prema drugoj; ptica nije rasijecao. Ptice grabežljivice obarale se na leševe, ali ih je Abram rastjerivao. Kad je sunce bilo pri zalazu, dubok san obuzme Abrama, a onda se na nj spusti gust mrak pun jeze. Kad je sunce zašlo i pao gust mrak, pojavi se zadimljen žeravnjak i goruća zublja te prođu između onih dijelova. Toga je dana Gospodin sklopio Savez s Abramom rekavši: "Potomstvu tvojemu dajem zemlju ovu od Rijeke u Egiptu do Velike rijeke, rijeke Eufrata".
Psalam 27,1.7-9.13-14
Gospodin mi je svjetlost i spasenje:
koga da se bojim?
Gospodin je štit života moga:
pred kime da strepim?
Slušaj, o Gospodine, glas moga vapaja,
milostiv mi budi, usliši me!
Moje mi srce govori: "Traži lice njegovo!"
Da, lice tvoje, o Gospodine, ja tražim.
Ne skrivaj lica svoga od mene.
Ne odbij u gnjevu slugu svoga!
Ti, Pomoći moja, nemoj me odbaciti!
I ne ostavi me, Bože, Spasitelju moj!
Vjerujem da ću uživati dobra Gospodnja
u zemlji živih.
U Gospodina se uzdaj, ojunači se,
čvrsto nek" bude srce tvoje:
u Gospodina se uzdaj!
Na početku ovoga razmatranja želim preispitati svoju sliku o Bogu. Pokušavam li ga upoznati i približiti mu se, dopuštam li mu da me preobrazi i učini sebi sličnijom? Ili ga pokušavam svesti na svoje okvire, pa on postaje sve sličniji meni? Čitam li riječ Božju na način koji mi omogućava da rastem u spoznaji Boga, ili na način kojim samo želim potvrditi svoju prethodno stvorenu, pogrešnu sliku o Bogu?
Molim Duha Svetoga da me prosvijetli i pomogne mi da se otvorim, da mogu u okviru svojih ljudskih mogućnosti ući dublje u otajstvo Boga koji mi prilazi, objavljuje mi se i želi biti moj saveznik.
Ostat ću kraće vrijeme u šutnji dok se ne oraspoložim za susret s Bogom, a zatim ću pažljivo pročitati svetopisamske tekstove koje Crkva izdvaja za 2. korizmenu nedjelju.