.Vi ste rodjeni slobodni,a bolest Vas je stavila u zatvor i to ne pravi vec neki virtuelan -strasan djavolji.Sloboda je ziveti zivot po odredjenim pravilima moralnim duhovnim i td,Prosto jer smo svesna bica.Svako ima svoje mesto na ovoj zemlji.To nikome nije uskraceno.
..upravo....suva istina..
Da si roditelj, a da saznas da ti je dijete drogira?!
Re: Da si roditelj, a da saznas da ti je dijete drogira?!
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
This must be a bad trip
NAPR ne dozvoilite-ja necu dozvoliti svom djetetu da zavisi NI OD KOGA NI OD CEGA...S TIM STAVLJAM AKCENAT NA SEBE
U svojim etapama rasta dijete mora da zavisi od roditelja.U budjenju te djecije prirode,u malom covjeku,roditelji su prvi ucitelji.Ja sam poznavala svoje dijete od malih nogu.Histerik,plaha,brza,znatizaljna.Sve su to osobine sa kojima sam izlazila na kraj iz dana u dan,jos dok je bilo malo.Toj maloj prirodi ja sam davala jednu "formu"u smislu konstante,da se ta priroda svede u jedan okvir,u jednu kulturolosku i drustvenu ravan.Uspjela sam da joj dam primjer,da radi,da ima cist krevet i prostor gdje zivi,da primjerom pokazem da je od svake bijede najveca duhovna bijeda,jer bilo je vrijeme kad smo imali,i vrijeme kad smo bili izbjeglice,kad smo u okruzenom gradu gladovali..Ona zna da je u periodima oskudice,ona bila prioritet.Za svaku vrstu zbrinutosti.To je vise puta naglasila do svojih dvadest godina,dok se nije izgubila u poroku.Ja se uvijek nadam da ce te cinjenice odraditi svoje u ovom vremenu zla.Ja vidim sada,kad se ona "ljulja",da njeno djete kod nje ,ima isti prioritet,bez obzira sto je prisutno stanje bolesti.Najvise racunam da ce mi ta okolnost biti saveznik
Zelim reci,mi ljudi smo nesavrseni,i Bozije je davanje da nase prirode nisu iste sa prirodama nasih krvnih srodnika.Adolescenski put sazrijevanja nije lagan.Pogotovo ne u danasnjim uvjetima civilizacije u sumraku.Manjka zdrava drustvena forma socijalnog zivota,koju sam ja .naprimjer imala.I u moje vrijeme bilo je marihuane i hasisa na Marin dvoru i kod Katedrale,ali se znalo,da se predugo ne ostaje tamo i s njom.Drustvo je unistilo ona mjerila vrijednosti,ali nije stvorilo nova,i to je razlog sto se Vi djeco,danas gubitePa,ne peglam ja svoju kosulju jutros da se predstavim ko neka gospodja u zemlji u kojoj su jutros svi umorni,zahuktani,nego zato sto drzim svoj licni stav,koji je formiran davno.Razgrnem,i drzim svoj davno potvrdjen stav koji svuda i u svako vrijeme prolazi.Nije mozda uvijek profitabilan,ali je opstajuci.E,kad zauzmete taj stav,da vas niko i nista ne moze s vana zavesti,pomjesati,staviti u brzinu ili dilemu,onda ste spaseni.Onda ce te uspjeti u svakoj svojoj borbi.
Sada,ove pameti,da znam da mi je ovo sa djetetom sto jeste,ustedila bi si mnogo situacija nasilja,manipulacije,trazenja pomoci od nekih beskorisnih institucija sistema,trazenja pomoci od familije,ali sada,poslije ove borbe ,ni ja nisam ona ista.Svejedno,jaka sam da cekam.A sto ucinih,ucinih,ne ponovilo se.
Zelim reci,mi ljudi smo nesavrseni,i Bozije je davanje da nase prirode nisu iste sa prirodama nasih krvnih srodnika.Adolescenski put sazrijevanja nije lagan.Pogotovo ne u danasnjim uvjetima civilizacije u sumraku.Manjka zdrava drustvena forma socijalnog zivota,koju sam ja .naprimjer imala.I u moje vrijeme bilo je marihuane i hasisa na Marin dvoru i kod Katedrale,ali se znalo,da se predugo ne ostaje tamo i s njom.Drustvo je unistilo ona mjerila vrijednosti,ali nije stvorilo nova,i to je razlog sto se Vi djeco,danas gubitePa,ne peglam ja svoju kosulju jutros da se predstavim ko neka gospodja u zemlji u kojoj su jutros svi umorni,zahuktani,nego zato sto drzim svoj licni stav,koji je formiran davno.Razgrnem,i drzim svoj davno potvrdjen stav koji svuda i u svako vrijeme prolazi.Nije mozda uvijek profitabilan,ali je opstajuci.E,kad zauzmete taj stav,da vas niko i nista ne moze s vana zavesti,pomjesati,staviti u brzinu ili dilemu,onda ste spaseni.Onda ce te uspjeti u svakoj svojoj borbi.
Sada,ove pameti,da znam da mi je ovo sa djetetom sto jeste,ustedila bi si mnogo situacija nasilja,manipulacije,trazenja pomoci od nekih beskorisnih institucija sistema,trazenja pomoci od familije,ali sada,poslije ove borbe ,ni ja nisam ona ista.Svejedno,jaka sam da cekam.A sto ucinih,ucinih,ne ponovilo se.
- miratesman
Vidim da se slazete samnom,ali mi ipak niste dali odgovor koji me zanima.Zasto Vam je neophodna "postapalica" da se suocite sa zivotom,kao ostali svet.Sta je to u tom "ZLU" da samo pomicu njega funkcionisete? A svi imamo iste probleme strahove i sl. Meni ne trebaju, a Vama trebaju.
Ja se opet izvinjavam jer ovo se odnosi i na moju decu.Njih sam pitala.ali nisu zeleli da mi odgovore/Zasto su uzeli drogu umesto da su problem,ukoliko su ga imali,nisu resili svesno bez "postapalice"/
Ukolioko odgovor nije prijatan ,slobodno ga napisite,vec sam primila dovoljno udaraca da sam postala imuna.
Jednostavno je pitanje, zar ne?
Ja se opet izvinjavam jer ovo se odnosi i na moju decu.Njih sam pitala.ali nisu zeleli da mi odgovore/Zasto su uzeli drogu umesto da su problem,ukoliko su ga imali,nisu resili svesno bez "postapalice"/
Ukolioko odgovor nije prijatan ,slobodno ga napisite,vec sam primila dovoljno udaraca da sam postala imuna.
BUDALE I PAMETNI LJUDI JEDNAKO SU BEZAZLENI.NAJOPASNIJI SU POLULUDI I POLUMUDRI
DA SI RODITELJ, A DA SAZNAS DA TI SE DIJETE DROGIRA
POVJERENJE NASPRAVM NEPOVJERENJAU svojim etapama rasta dijete mora da zavisi od roditelja.
Adolescenski put sazrijevanja nije lagan.Pogotovo ne u danasnjim uvjetima civilizacije u sumraku.
AUTONOMIJA NASPRAM SUMNJE
INICIJATIVA NASPRAM KRIVICE
jano-slazem se sa tobom 99,99%-da ne kazem 100...i Vjerujem u Tvoje dijete...U Tebe, naravno
Gospodjo, mi-ja sam zavisnik koji apstinira-ne uzima drogu!-uzimala sam je-upala sam bila u bolest smisla
NE-nista mi nije potrebno! Apsolutno nista!
Znam..pretpostavljam koliko ste udaraca dobili, ali i ostali uspravni i ispravni!
ovo je moja ISTINA
meni ne treba nista
Zasto su uzeli drogu umesto da su problem,ukoliko su ga imali,nisu resili svesno bez "postapalice"/
This must be a bad trip
This must be a bad trip
da cokapeace-ali odgovor?
nastavljam..........
nastavljam..........
Pravo pitanje Miratesman !
kada malo razmislim..mi smo deca novih tehnologija,veštačkih virusa,plastike i lažnih morala..izgubili smo onu nevinu nit..evoluirali..iz čoveka-u mašine za pravljenje para i užitaka..
Deca se radjaju sa onim "lako ćemo" o životu,pa i sam olako shvataju..Ja sam ga olako shvatala...Uvek u potrazi za "lakšim načinom " za prevazilaženje problema...počneš da grešiš,da ne razmišljaš o tome da ta medalja -ima Dve strane...počneš da zloupotrebljavaš stvari i ljude oko sebe-da bi bilo "JOŠ lakše"..pa to stremljenje na stanje "bez patnje" vremenom prelazi u obest,jer,Boga ti,zašto bi uopšte "uzvišeno biće" kao što je čovek ,uopšte moralo da pati?!-I ,TU NAM JE PAD...Nesvesno,sami sebi izigravamo Boga- i to nam se obije o glavu.....
Ali ,ovo definitivno nije jedini odgovor na ovo pitanje,možda samo-Globalni...ali mislim Miratesman da ste postavili središnje pitanje samog problema,tj."Zašto je došlo do njega?"
kada malo razmislim..mi smo deca novih tehnologija,veštačkih virusa,plastike i lažnih morala..izgubili smo onu nevinu nit..evoluirali..iz čoveka-u mašine za pravljenje para i užitaka..
Deca se radjaju sa onim "lako ćemo" o životu,pa i sam olako shvataju..Ja sam ga olako shvatala...Uvek u potrazi za "lakšim načinom " za prevazilaženje problema...počneš da grešiš,da ne razmišljaš o tome da ta medalja -ima Dve strane...počneš da zloupotrebljavaš stvari i ljude oko sebe-da bi bilo "JOŠ lakše"..pa to stremljenje na stanje "bez patnje" vremenom prelazi u obest,jer,Boga ti,zašto bi uopšte "uzvišeno biće" kao što je čovek ,uopšte moralo da pati?!-I ,TU NAM JE PAD...Nesvesno,sami sebi izigravamo Boga- i to nam se obije o glavu.....
Ali ,ovo definitivno nije jedini odgovor na ovo pitanje,možda samo-Globalni...ali mislim Miratesman da ste postavili središnje pitanje samog problema,tj."Zašto je došlo do njega?"
This must be a bad trip
This must be a bad trip
cokapeace-vec sam pomenula to...al izbor je bio nas.. A SAD SE BORIMO ZA IZBOR!U ovom suludom 21 vijeku, kada se covjek sve vise odaljava od samog sebe, od prirode (u svakom smislu te rijeci)
..Kada porodica, koja je jezgro, srz, korito rijeke (porodica-porok ili prorok), postaje uzgredna stanica, ujesto da je korica-tvrdog poveza, bez zareza
- miratesman
Ja sam pitanje postavila Vam -bivsim zavisnicima,smatram da sada mozete normalno da razlikujete "ono" od realnog zivota.Uvek je bilo novih tehnologija i covek uvek pribegava novom,boljem ,lepsem, ali zasto je za to sada potrebna "postapalica" a ranije nije? Sustina je u tome.
Shvatate da je i u moje vreme,recimo pre 35 god ,kada sam bila gimnazijalka,bilo novih trendova,tehnologija.Svi smo bili znatizeljni,imali smo mnogo vise mogucnosti nego Vi sada da vidimo, saznamo,putujemo,pa opet nismo usli u taj virtuelan svet,vec smo probleme resavali sa punom svescu.Naravno gresili,ispravljali se bili kriutikovani od roditelja ,profesora i td.Ali nismo uzeli to ZLO. u tome je sustina pitanja.
Divno je sto sasa-ex rece: svoje dete bi vezao za radijator i tukao ukoliko bi uzeo drogu, a pita se i ne odobrava sto Komuna-odnosno bivsi narkomani primenjuju slicne sankcioje? Ima li tu neke demagogije ili se ja varam??
U svakom slucaju Vi ste nezna i osetljiva bica,ali nista ni malo glupa i vrlo ste svesni svojih postupaka.Bili ste svesni i dok ste uzimali drogu pa ste je ipak uzimali......
Shvatate da je i u moje vreme,recimo pre 35 god ,kada sam bila gimnazijalka,bilo novih trendova,tehnologija.Svi smo bili znatizeljni,imali smo mnogo vise mogucnosti nego Vi sada da vidimo, saznamo,putujemo,pa opet nismo usli u taj virtuelan svet,vec smo probleme resavali sa punom svescu.Naravno gresili,ispravljali se bili kriutikovani od roditelja ,profesora i td.Ali nismo uzeli to ZLO. u tome je sustina pitanja.
Divno je sto sasa-ex rece: svoje dete bi vezao za radijator i tukao ukoliko bi uzeo drogu, a pita se i ne odobrava sto Komuna-odnosno bivsi narkomani primenjuju slicne sankcioje? Ima li tu neke demagogije ili se ja varam??
U svakom slucaju Vi ste nezna i osetljiva bica,ali nista ni malo glupa i vrlo ste svesni svojih postupaka.Bili ste svesni i dok ste uzimali drogu pa ste je ipak uzimali......
BUDALE I PAMETNI LJUDI JEDNAKO SU BEZAZLENI.NAJOPASNIJI SU POLULUDI I POLUMUDRI