PRIČA IZ SLUČAJ GRADA

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

adam*

Re: PRIČA IZ SLUČAJ GRADA

Post by adam* »

Samo ti tesi sebe draga..................neces daleko :(
cucla cucla cuclica
amyna

Post by amyna »

Možda i ne želim. To što sam sada takva kakva JESAM - narkoman-vjerojatno mi paše. Imam opravdanje da nisam sposobna rješavat životne probleme. Jel nekom pada na pamet da je (meni možda) , vrijeme pri kraju? Ne serem. Jednostavno je . Živjeti 100 na sat , i ostvariti tako mnogo , pa opet pasti , i opet se dignuti ..... PUN KURAC MI JE TOGA .... Svako će ovde da piše kako je proživio ovo i ono , a ja sam živi (još uvik) dokaz kako čovik može u jednom jedinom životu učnit tako puno , previše , .....
...JA SAM ZADNJI ROMANTIK NA OVOM SVIJETU ŠTO SE SPORO KREĆE I ČEKA KRAJ...
adam*

Post by adam* »

Ma daaaaaaajjjjjjjjjjjj mani me te price da ti je kraj breeeeeeeee loodacho!!!!Imas decu .............
ejjjjjjj nema veze -samo se ti ispucaj tu ako nista drugo za sada!!!!

Ja ti stvarno zelim sve najbolje!!!!
cucla cucla cuclica
amyna

Post by amyna »

E JEBI GA , sad tamo na topicu lizardovom saznam da je postao tata , a ja se ovde krivim ka glupača .... meni je bio termin 10.02. 1997. , a rodile se ranije 31 dan , .... pa se sjećam , ....dobila terapiju hepta 25 kom. dnevno , DA , toliko .... ali rodila sam čista , bez kriza ,ni ja ni blizanke . jer sam se skinila za 21 dan , ZNAM DA SE MOŽE .

ALI NEMAM TRUN SNAGE , ODO SE KRIVIT ,NAĆ BILO ŠTA .....
djavolov sluga

Post by djavolov sluga »

"Sto vise vrijeme prolazi , sve vise ovisnik pokazuje zauzetost samim sobom, emocionalno udaljavanje od drugih i ovisnicka persona sve vise uzima kontrolu nad zivotom.
Na ovom nivou je "praznina" sve veca. To se najbolje pokazuje u obliku emocionalnog nemira i "pritiska" kajanja.
Ovinistvo sada vec radja novi osjecaj-SRAM !
Sram se radja na svijesnom ili na nesvijesnom nivou (najvise nesvijesnom). Trazeci olaksanje u drogama javlja se potreba kod ovisnika da opravda relacije sa narkotikama pred samim sobom= samoobmana.
Pritisak srama uzrokuje gubljenje samopouzdanja, sigurnosti,licne discipline,kontrole, ljudske vrijednosti i ljubavi prema samom sebi.
U pocetku se ovaj sram moze pokazati kao uopsteni nemir. To su prve zrtve koju ovisnik mora podnijeti na "altar" ovisnistva. Sram je u ovoj fazi uzrokovan nedostatkom kontrole nad sopstvenim zivotom, i to je primjetno. Dolazi do gubitka kontrole nad nasim ponasanjem , a u drugoj fazi gubitak kontrole na emocionalnom nivou.
Osoba se osjeca sve losije , uslovljeno unutarnjom izolacijom od okoline. Angazirajuci se sve vise na objekte(narkotika, novac, sprice i.t.d) ovisnik se sve vise distancira od relacija sa njemu bliznjima ili svojom do tada Visom silom.
Sve ovo pocinje uzrokovati existencijalni bol. Bol trazi lijek, a mi kao ovisnici znamo da je lijek na dohvat ruke= psihoaktivne supstance.
Ovisnik sve dublje gazi u ovisnistvo trazeci utrnuce od tog "existencijalnog bola" Sto vise trazimo utrnuce , automatski se sve vise udaljavamo od uzroka tog bola- udaljavanje od okoline i vec smo postali dio jedne jako opasne spirale."

tekst kopiran sa foruma, pd "strucni tekstovi", napiso mustafa.
amyna

Post by amyna »

[quote][/quote]"Sto vise vrijeme prolazi , sve vise ovisnik pokazuje zauzetost samim sobom, emocionalno udaljavanje od drugih i ovisnicka persona sve vise uzima kontrolu nad zivotom.

....đavoljev slugo , ah , da mi je vidjeti kako to čitaš naspram mene , da sidnemo ja i ti , i proljudikamo kakvi su to ovisnici , da bar... o , Bože , pa ja ne bježim od svih definicija ovisništva , niti sam vrime provedeno po psihijatrijama, pritvorima,zatvorma utrošila na junačke priče , ilil lovačke ....prepiske dr.Grudena i ostale malobrojne ekipe koja se bavi profesionalno ovisnostima datirano još iz 60-tih godina.... , ma nemoj meni , molim te , ne meni . Majušno je sve naše znanje , ako srca nemamo . A tu bitku ja upravo gubim . Jer kako ti da meni objasniš kad ja najozbiljnije razmišljam kako bi mojoj djeci bilo vjerojatno bolje bez ovakve majke . Tu moje srce puca , i u vodu padaju svi savjeti , dobronamjerni i oni drugi . Davno sam ja dobila takve bitke , ove trenutne , e , to je nešto kao đavolje ždrijelo ....
jana

Post by jana »

Tvojoj djeci je sada ,u ovom trenitku,bolje da te ne gledaju u takvom stanju.Povjeri ih jednoj povjerljivoj i pouzdanoj osobi,mozda nekoj od onih koje imas namjeru izbrisati gumicom,spremi svoje licne stvari i idi u bolnicu ili u Komunu.
Koliko god Ti mislila da djeca ne primjecuju i ne osjecaju Tvoje stanje,grdno se varas.Molim Te,postedi ih,ukloni se od njih ..Reci djeci:"mama je bolesna,mora ici,a vi ce te je cekati u miru,i sigurnosti."Voli Te Jana.
amyna

Post by amyna »

Draga Jana , pa ja bih to već davno učinila da imam ikog ko bi mi pomogao , u mom slučaju dica bi završila u sirotištu ili ne znam ni ja di ....mama mi je tabletoman već 40 godina , rastaje se od oca , sestra je 18 god mlađa od mene , na 2 god faxa , .....da ne cvilim , to je troje djece o kojima sam ja vodila svu brigu svih ovih godina . Dokle god sam živa , ništa se neće promjeniti , jer ni mužu ne vjerujem , a to dovoljno govori kako mi je.
jana

Post by jana »

Vjeruj majci,iako je tabletoman,iako se rastaje od oca,iako...Vjeruj majci i pitaj je,i idi sto prije,to bolje.Amyna,Ti moras od sebe nesto dati ,ovaj put cvrsto i istinito,da ti ljudi pocnu vjerovati.Protekom vremena,ti si dosla pred zid svojih vlastitih manipulacija.Sta ti mislis,kako je tvojoj majci gledati Tebe u takvom stanju?Kako je Tvojoj djeci gledati Tebe u takvom stanju?
Amyna,spremi se do prve ambulante i trazi hospitalizaciju,detoksikonaciju
Amyna,Ti si samo mali gresni covjek kao i ja i svi mi,i tvoj ponos i egoizam sada u ovom trenutku su tvoji protivnici.Uzmi,da nisi u stanju razumnog razmisljanja nego u stanju kosmara"visoke filozofije".Poslusaj me,ja sam na drugom kraju svijeta,ali Ti zelim pomoci.Sigurno znam sta trebas uciniti.Obuci se i idi u Bolnicu.
Voli Te Jana.
adam*

Post by adam* »

jana wrote:Vjeruj majci,iako je tabletoman,iako se rastaje od oca,iako...Vjeruj majci i pitaj je,i idi sto prije,to bolje.Amyna,Ti moras od sebe nesto dati ,ovaj put cvrsto i istinito,da ti ljudi pocnu vjerovati.Protekom vremena,ti si dosla pred zid svojih vlastitih manipulacija.Sta ti mislis,kako je tvojoj majci gledati Tebe u takvom stanju?Kako je Tvojoj djeci gledati Tebe u takvom stanju?
Amyna,spremi se do prve ambulante i trazi hospitalizaciju,detoksikonaciju
Amyna,Ti si samo mali gresni covjek kao i ja i svi mi,i tvoj ponos i egoizam sada u ovom trenutku su tvoji protivnici.Uzmi,da nisi u stanju razumnog razmisljanja nego u stanju kosmara"visoke filozofije".Poslusaj me,ja sam na drugom kraju svijeta,ali Ti zelim pomoci.Sigurno znam sta trebas uciniti.Obuci se i idi u Bolnicu.
Voli Te Jana.

Ako si joj rekla-konacno
Imas isti savet i od mene
cucla cucla cuclica
Locked