Majka draga, DOBRO je ono sto nije lose!
E, sad npr. moj problem prakticiranja vjere se nalazi u tome da odmah kontam, svi koji nisu vjernici nisu dobri. To apslotuno nije tacno, isto kao sto nije tacno da su svi praktikanti vjere dobri. Ja vjerujem u visu silu (izraz kupio od AN:) pozitivnu i negativnu energiju. Svi mi imamo i Dobro i Lose u sebi. Ja to zamisljam kao jing jang privjesak koji visi na terasi. Kako vjetar puse tako se i on okrece! Najbolji primjer za to je ovaj zadnji rat. Masa dobrih je ratovala, podrzavala, glasala ili nije glasala i time podrzavala bogove rata. Neki su mozda i najbolji ljudi na svjetu, noseni negativnom energijom-cinili su lose! Slicno je i sa nama narkomanima, noseni negativnim drustvom, emocijama, familijarnim, folklornim, politickim, drustvenim i inim okolnostima postali smo losi. Samo uzimanje neke droge ne cini nas po defaultu losim. Droga je sama po sebi losa stvar u istoj mjeri koliko su i semafori losi. Probajte prolazit kroz crveno 7godina. Sad bi ja mogao do sutra nalazit primjere. Hehe opet nemam pametnija posla.
Ukljucim se na forum da nebi gledao dnevno politicke sapunice na TV. Supruga mi je u drugom stanju pa je sad intersuje
Cek, da razmislim...TV vs forum... ?
Danas uz kafu slusam isjecke iz razgovora drustva pravnika, mislim na ljude koji su po struci pravnici. Tema je bila zabrana pusenja na javnim mjestima u HR. Spominjala su se ljudska prava i slobode, diskriminacija i masa nekih strucnih, samim tim meni nerazumljivih pojmova. Slusam, ali me malko zamaraju tim strucnim pojmovima. Uletim sa: ista stvar je i sa narkoticima! Nastade muk. „Hmmm, najsladje voce je zabranjeno voce!!.“ Dobro znam , i ? „Pa masa mladih se drogira bas iz razloga zato sto je zabranjeno!“ Dobro, i sad je lose sto su narkotici zabranjeni? Opet muk. „Pa i ne bas!“ I sta ima lose u zabrani pusenja? „Pa znas to je direktan udar na nas pusace, diskriminacija! Znas, sad ako mi izadjemo u zadimljen bar-to je nasa odluka! Zasto bi sad morali svi mi prestat pusit ako u baru udje jedan nepusac? To je njegova odluka kao sto je nasa da pusimo.“ Hmm, upravu ste! Pazi sad, ja ocekujem djete i za 15tak godina nebi volio da moje djete pocne da pusi. Ja to rezonujem po drogama koje su prije „par“ godina bile legalne! „Pa dobro, mozda, pa.... Znas da su barem odvojili nepusacke barove od pusackih, pa da su kao sto je... blablabla“ Vidite i ja sam pusac, a gluplje i droge koja jace kaci nisam probao
Neka su zabranili!!!
Nego, hoce te li vi jos po kafu i cigaretu dok ovi nasi nisu prepisali. „Hahahaha“ uletim opet : slusam na rdiu frku oko poskupljenja hljeba. Javlja se momak:“jest ga vala do sad svako i jeo!“ „hahahaha“
Nije smjesno ni jedno ni drugo, mozda i jeste, zavisi od situacije!!!
Ps. Poredjenja droge i semafora. Kao sto je heroin nekad bio cist i legalan, kao sto ce i cigarete nekad biti zabranjene, tako ce i rskrsnice biti bez semafora!
Zivili kruzni tokovi!
Oprostite na preopsirnom postu, odoh sad da izmasiram buducu majku

BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...