OD DROGE DO BOGA

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

zvrky

Post by zvrky »

Zato sto koliko ja znam kada odes u neku komunu nisi u obavezi da budes vernik niti te ko tera da to postanes zar ne? A zasto se ne otvaraju ateisticke komune? Pa ne znam zasto...a zasto bi se otvarale? Da bi mogli da dele narkomane na vernike i ateiste? Mislim da za to nema potrebe...ne znam odgovor na to pitanje...
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
onisifor

Post by onisifor »

zvrky wrote:Zato sto koliko ja znam kada odes u neku komunu nisi u obavezi da budes vernik niti te ko tera da to postanes zar ne? A zasto se ne otvaraju ateisticke komune? Pa ne znam zasto...a zasto bi se otvarale? Da bi mogli da dele narkomane na vernike i ateiste? Mislim da za to nema potrebe...ne znam odgovor na to pitanje...

Tačno je da nisi u obavezi da budeš vernik, ali ljudi obično postanu vernici zato što se te komune ipak temelje na veri u Boga (pitanje je zašto). Ateističke komune ne postoje (koliko ja znam), zato što nemaju na čemu da se temelje.
zvrky

Post by zvrky »

I sta sad time zelis da mi kazes? Da li ja moram da verujem u boga zato sto ateisticke nemaju na cemu da se temelje? Ili pokusavas da mi opravdas pricu gore navedenog psihijatra? Ne kapiram...
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Mark_Renton

Post by Mark_Renton »

Ateisticke komune se ne otvaraju jer je mnogo lakse i delotvornije jednu zavisnost zameniti drugom, konkretno religijom.
Znam trojicu iz mog grada koji su "spoznali Boga" i i vec su vise meseci po manastirima, i sad pre jela, ustajanja, odlaska u krevet se pomole Bogu.
Jesam li pomenuo da svaki put kad dodju na vikend se obavezno bar jednom urade?
Ja na te ljude koji u komunama pocnu da veruju u Boga gledam maltene kao prisiljene... Jer ti po ceo dan svakog dana pricaju o Bogu i Bogu i onda pred spavanje jos malo o Bogu. Pa te probude uvece da te podsete na ono sto su ti pricali tog dana. Nemam ja nista protiv Boga, verujte u sta hocete. Cuo sam milion prica ljudi koji su se skinuli tek kad su poceli da veruju u Boga.
Misljenja sam da dok god ti to radis da bi nekom drugom bio dobar (bio to Bog, devojka, roditelji, brat, sestra, suprug) nema nista od tog skidanja.

Ja sam se skinuo, ako tako moze da se nazove apstinencija od dva meseca (inace najduza u mojoj 3.5 godisnjoj karijeri) ne zbog Boga ili nekog drugog, ne zbog toga da bi ziveo strejt. Vec samo zato sto ne zelim vise da se radim. Za ova dva meseca samo jednom sam imao zelju da se uradim dopom. Jednom! I to je trajalo 20 minuta! Nemam psihickih borbi, i meni je to neverovatno, ali uopste ne pomisljam na dop, ne sanjam ga, kad vidim nekog uradjenog ne pozelim da sam takav i ja. Ponavljam, ne zato sto hocu da budem strejt, vec zato sto necu da budem na heroinu. Ja tu vidim razliku. U principu, ja sam strejt, ali to moje strejtovanje je samo posledica moje zelje da se ne radim. A ne obrnuto, zelim da budem strejt, pa posledica toga je ne-drogiranje. Iz neke opste kulture bih napisao da "nisam neki vernik", ali istina je da nisam nikakav vernik, totalni sam ateista. Jedino u sta verujem je to da jevreji kontrolisu svet! Da je sve ovo sto se desava na svetu direktno ili indirektno posledica njihovog delovanja.
When Hell is full, the dead will walk the Earth.
zvrky

Post by zvrky »

Misljenja sam da dok god ti to radis da bi nekom drugom bio dobar (bio to Bog, devojka, roditelji, brat, sestra, suprug) nema nista od tog skidanja.
=D> Rentone evo ti jedan cmok za ovo PDT_Love_18
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
onisifor

Post by onisifor »

Mark_Renton wrote:Ateisticke komune se ne otvaraju jer je mnogo lakse i delotvornije jednu zavisnost zameniti drugom, konkretno religijom.
Znam trojicu iz mog grada koji su "spoznali Boga" i i vec su vise meseci po manastirima, i sad pre jela, ustajanja, odlaska u krevet se pomole Bogu.
Jesam li pomenuo da svaki put kad dodju na vikend se obavezno bar jednom urade?
Ja na te ljude koji u komunama pocnu da veruju u Boga gledam maltene kao prisiljene... Jer ti po ceo dan svakog dana pricaju o Bogu i Bogu i onda pred spavanje jos malo o Bogu. Pa te probude uvece da te podsete na ono sto su ti pricali tog dana. Nemam ja nista protiv Boga, verujte u sta hocete. Cuo sam milion prica ljudi koji su se skinuli tek kad su poceli da veruju u Boga.

Ja sam se skinuo, ako tako moze da se nazove apstinencija od dva meseca (inace najduza u mojoj 3.5 godisnjoj karijeri) ne zbog Boga ili nekog drugog, ne zbog toga da bi ziveo strejt. Vec samo zato sto ne zelim vise da se radim. Za ova dva meseca samo jednom sam imao zelju da se uradim dopom. Jednom! I to je trajalo 20 minuta! Nemam psihickih borbi, i meni je to neverovatno, ali uopste ne pomisljam na dop, ne sanjam ga, kad vidim nekog uradjenog ne pozelim da sam takav i ja. Ponavljam, ne zato sto hocu da budem strejt, vec zato sto necu da budem na heroinu. Ja tu vidim razliku. U principu, ja sam strejt, ali to moje strejtovanje je samo posledica moje zelje da se ne radim. A ne obrnuto, zelim da budem strejt, pa posledica toga je ne-drogiranje. Iz neke opste kulture bih napisao da "nisam neki vernik", ali istina je da nisam nikakav vernik, totalni sam ateista. Jedino u sta verujem je to da jevreji kontrolisu svet! Da je sve ovo sto se desava na svetu direktno ili indirektno posledica njihovog delovanja.

Svi smo mi zavisni od Boga, hteli mi to da priznamo ili ne. Šta bismo disali da Bog nije stvorio kiseonik? Šta bismo jeli da Bog nije stvorio hranu? Šta bismo pili da Bog nije stvorio vodu?, itd.

I ja sam se skinuo zbog sebe, ali to je ujedno i zbog Boga zato što nas On neizmerno voli.

Ako te ti drugovi smaraju, reci im to.

Drago mi je zbog tebe! Svako dobro!
javor

Post by javor »

...
Last edited by javor on Sat Mar 28, 2009 5:32 pm, edited 1 time in total.
bojanol

Post by bojanol »

Ne znam zašto, možda to ljudima koji veruju u boga zvuči bez veze, ali ja lično više verujem u evoluciju, u čika Darvina,
nije mi trulo da verujem u evoluciju, čak u sebi primećujem neke majmunske osobine. HA.
Evoluciju mogu da osetim, evo ja sam za ovih petnaestak meseci evoluirao iz klasičnog imbecila u malo manjeg imbecila,
sa tendencijom da se stanje još više popravi.
Nije mi tu pomogao nikakav sedi starac, nego svest da mi ostanak na starom ne čini dobro.
Mislim da bez promene nema boljitka, a priča o bogu se ne menja već 2000 godina.
sunrise

Post by sunrise »

Prije nekih 6 mjeseci sam odlucila da bi htjela malo prouciti Bibliju, znati tko je bio npr.samuel ili david, znati te price itd. Prije toga sam sama probala citati Bibliju ali se nisam previse snasla u njoj a nisam ni razumjela previse. Blizu mog ducana ima neka crkva za koju nisam znala koja je i nije mi ni bilo bitno ali mi je David rekao da mi oni mogu pomoci, samnom citati, pricati i objasniti. tako su pocele dvije zene dolaziti nedjeljom nakon crkve kod mene na job i tu smo citali iz neke knjizice. Na pocetku mi je bilo zanimljivo no ubrzo se to citanje nije svelo na Bibliju nego na njihovu religiju koja je The Best a sve ostale su za kurac i drugi se ne znaju ispravno moliti, nisu vjernici itd. Tu sam ja saznala da su oni Jehovi i nek su Jehovi, jebe mi se, ali mi je smetao taj izraz, nije Bog nego Jehova, pa su mi poceli davati flajere za neke sastanke i masu onih Kula strazara. I, ne samo to, iz njihovih razgovora i strahova i sumnji i razmisljanja sam vidjela da te zene uopce ne zive i zastupaju tu vjeru nego ne znam sta?
Ne vjerujem u instituciju crkve, smatram da su oni jedna velika mafija a postujem vjeru ali ne volim nekoga tko kaze Islam je ovakav, protestanti se ne znaju moliti, krscani ne znaju drzati mise itd.

I, ne postoji carobni stapic pa bila to i vjera u lijecenju ovisnosti nego samo jebeni trud i rad na sebi, pa ako ti vjera daje neki poticaj i snagu zicer, ako ti ljubav daje snagu jos bolje ako sam crpis snagu iz sebe, jackpot
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
onisifor

Post by onisifor »

bojanol wrote:Ne znam zašto, možda to ljudima koji veruju u boga zvuči bez veze, ali ja lično više verujem u evoluciju, u čika Darvina,
nije mi trulo da verujem u evoluciju, čak u sebi primećujem neke majmunske osobine. HA.
Evoluciju mogu da osetim, evo ja sam za ovih petnaestak meseci evoluirao iz klasičnog imbecila u malo manjeg imbecila,
sa tendencijom da se stanje još više popravi.
Nije mi tu pomogao nikakav sedi starac, nego svest da mi ostanak na starom ne čini dobro.
Mislim da bez promene nema boljitka, a priča o bogu se ne menja već 2000 godina.

U kom smislu ne menja? Bogoslovlje se veoma razvilo za ovih 2000 godina. A, ne znam na kakvog sedog starca misliš. A, što se čika Darvina tiče, on je prevaziđen.
Post Reply