no mercy

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

rajouno

Post by rajouno »

MA SAMO SAM PREVALILA TO PREKO USANA KAO DOBAR DAN.ZATO STO JE ONA POCELA DA MI SOLI PAMET ,NEMAS RAZLOGA DA BUDES DEPRSIVNA POLAKO IZADJES MALO,PROSETAS,LIJEPA SI PAMETNA...UZMES UCIS POMALO,A U MENI PUCA....MA REKO ZNAS STA,A STA BI TI REKLA DA TI JA SAD LJEPO KAZEM DA SAM 3 GOD NA HEROINU,A?TAJAC.KO,TI?DA ,JA MAMA.SAMO ZNAM DA MI JE REKLA ZBUNJENO :SVE CEMO JA I TI TO POBIJEDITI,PRETPOSTAVLJALA SAM ALI NISAM ZNALA STA JE.OD JUTROS U 5 OD KAD SAM JOJ TO REKLA,NIJE RIJEC PROZBORILA..KAO DA SE IZGUBILA...SAMO MI JE REKLA (POSTO SU MORALI DANAS DA ID U PG,KAKAV KIKS,PA ZAR DANAS DA OSTANEM SAMAAAAA?)TI SI JAKA,IZDRZACES TI TO,NE ZNAM KAKAV DA JE BOL POBIJEDI GA!(HEH,KAO DA JA TO NE ZNAAAM,AAAA UBICU SE)I JOS POMENEM DA NEMAM KREDITA I ONA MI OSTAVI 5E.SAMA SAM..PLASIM SE..KAO DA VIsE NE ZeLIM Da si pomognem,ona pita mene sta da radi...aaaa pa ne znam ,sve me boli,ocu da zatvoim oci i zaspim...
PER ASPERA AD ASTRA...
rajouno

Post by rajouno »

kako da ubacim sliku[/img]
PER ASPERA AD ASTRA...
zvrky

Post by zvrky »

rajouno i to je neki pocetak dobro je da si joj to rekla,mozda je trenutno u nekom soku ili te nije mnogo ozbiljno shvatila ali vrlo brzo ce shvatiti o cemu pricas i da je stvar vrlo ozbiljna, samo se ti drzi i budi jaca nego sto si iad bila ! Ajde drzim ti fige !
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
ONO

Post by ONO »

Hej Rajiuno!
Moram ti ovo napisati, nemoj me krivo shvatiti..
Cuj, ovo je ono pocetno negiranje, ne zeli se suocit s cinjenicom. Moze bit da zaista o tom pitanju nema pojma...al ima i tu lijeka. Reci joj da je trazis pomoc, da te odvede doktoru...to ti sigurno nece odbiti, ako ne zna sta da radi s tobom, neko strucan ce sigurno znati kako da ti pomogne, a bitno je da si mami rekla, tu pocinje suradnja...tebi u korist...a sta se tice onoga sta si rekla dal ne znas zelis li si pomoci...pa daj nemoj to govoriti! Imam 8 godina ovisnosti za sobom, 9 mjeseci sam str8 (jos uvijek rijesavam i jos cu rijesavati)...Zelis si pomoci, svi zelimo...samo najlakse je ici linijom manjeg otpora (nemoj me krivo shvatit, kao da ti popujem) a ono sto je teze je krenuti s promjenom...polako, nemoj se muciti skidanjima na svoju ruku (pogotovo hepovima i tramalima...zivi otrov). Doktor ce ti propisati terapiju za pocetak, mi smo svi ovdje za tebe kad god ti zatreba, a bit ce onih sivih dana, bit ce ti tesko...meni je ovaj forum jaaako pomogao u tim danima apstinencije, kad mi se nije dalo ni zivjeti...samo sam citao postove i osjecao kako raste snaga u meni...nisi slucajno dosla ovdje...znaci da se zelis rijesiti toga. Ovo su samo prijateljski savjeti, ne pravim se pametan... Krenula si, sad nemoj stati, odi dalje...ima odlicnih lijekova danas...meni je subutex rijesio krizu...moze se bezbolno...sta se psihe tice...mi smo tu! Nadam se da se drugi slazu :)
Ne idi nazad, vjeruj mi, misao je kreativna, ono sta mislis desit ce se!
Pogledaj se u ogledalo i reci-ja to mogu! (ali moras to zeljeti) i cekaj, odgovori stizu!
Ajd drz nam se, WALK UNAFRAID!!! 8)
My lost...and here we go again...
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Rajiuno, i ja bih da ti cestitam na hrabrosti. Znam da nije bilo lako reci. I nisi mogla naci bolji nacin.

Sad moras dati staroj vremena. Ona garant nema pojma koliko je to zajebana bolest. Ono je dao dobar prijedlog. Treba vam doktor. Tebi da pomogne, nju da edukuje...

Napisala si negdje da si procitala moju pricu. Vjerovatno se sjecas dr Aca, jednog od rijetkih likova o kome sam pisao pozitivno... On je tebi u komsiluku, tu na obali, a ja imam njegovu mail adresu. Ako nemas bolju ideju, mogu ti je napisati, pa ti i stara pokusajte stupiti u kontakt sa njim...

Samo hrabro.
rajouno

Post by rajouno »

da ,vlado znacilo bi mi to.u kom je gradu?ali ona misli da ja i ona mozemo to da pobijedimo?!oce da me sacuva sramote,a i porodicu.puno mi znacite!a kad bih isla kod dr,koju terapiju bi mi dao?danas mi je 5 dan,ako izostavim da sam preksinoc povukla lajn.on me sjebo ,znam.a vise nemam ni meta,danas sam na suvo i ludim od ledja,nosa,groznice...i od ovog glupog usernam-a(rajouno) koji je moj ocuh postavio...imam i kutiju naloreksa...pa ako izdrzim 72 sata,mozda cu biti spasena!
PER ASPERA AD ASTRA...
Mona

Post by Mona »

Kako bre da te sachuva sramote?Kako da sakrije od porodice?Ako ti stvarno zeli pomoci morate zajedno ici kod nekog doktora,najgore ti je na suvo da se skidash,a sa metom josh gore,posle ide skidanje sa meta :shock: :? Ne znam shta je sad gore,...I molim te,nemoj vishe da uzimash nishta,probaj da izdrzish,taj jedan lajn ti je produzio lechenje za josh neko vreme,...Ne smesh da uzmesh nalorex dok ne uradish test,pazi se...Obavezno uradi test pre nalorexa,nemoj da dozivish isto shto i ja 3x...Ako uzimash tako s vremena na vreme,kad ti je loshe,kasno cesh stici do nalorexa,...Probaj da ne zeznesh stvar i ne uzimaj nishta,a u tome mogu doktori da ti pomognu,...Neka te majka vodi,zashto misli na sramotu i ugled,pa valjda si joj ti i tvoje zdravlje bitnije??!!
zvrky

Post by zvrky »

Ta sramota se obicno javlja na pocetku,zena je tek saznala i tek joj je receno kada prodje koji dan i shvati sta se ustvari desava nece vise biti ni sramote ni bilo cega ,bice samo pitanje kako da ti pomogne na bilo koji nacin ! A ti se drzi sto duze mozes da izdrzis to bolje ,videces sve ce posle biti lakse !
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
ONO

Post by ONO »

Ej!!
Zvrky ti je sve rekla, sramota ce pasti u drugi plan, proradit ce volja da ti pomogne, bezuvjetno...ma kakva sramota...vidjet ces! Takoder, nemoj uzeti nalorex odmah...bio sam na njemu dugo ali tek nakon krize, lijecenja benzichima (leponexe i slicne strahote od antipsihotika nisam htio nikako jer rade zombija od tebe). Odkriziraj, jos par dana izdrzi, popij kakav xanax ili nesto ako imas da ti olaksa...nije tako strasno, a onda doktoru...ma da ti prepise i 3 puta 10 mg apaurina bice ti bolje al vjerujem da ces dobiti ok terapiju. Samo nemoj na metadon, po mom misljenju najgora solucija...probaj s sedativima...pricaj s doktorom, seci do iznemoglosti, budi na zraku... (sve govorim iz licnog iskustva-ne znaci da ce tebi sljakati). Bit ce sve ok...samo prebrodi ovaj bolni dio, fizicku krizu, psihu se da srediti, lijekovima najprije a kasnije, mic po mic...vidjet ces, bit ce sve bolje i bolje. Samo se drzi, budi nam jaka. Nemoj se zuriti, nije ovo nista strasno, vjeruj mi. Javi kako ide, tu smo svi uz tebe!
Pozdrav!!!

PS: Vlado..sjecam se tvoje price...citah je davno, al dobre stvari ne zaboravljam...kad ce roman? :wink:
My lost...and here we go again...
sunrise

Post by sunrise »

Hej, UNO, super je sto si rekla mami.Ma, nisu oni glupi, i sama ti je rekla da je sumnjala u nesto, no, misli o drogi je tjerala od sebe. Sad je istina izasla vani i to je najbolji moguci potez. Ti si joj rekla da si na dopu vec 3 godine. Ti si se njoj obratila za pomoc, nije doslo na gori nacin kao nekima da su pare nestale ili policija ili sta ja znam.Ti si joj rekla da si na dopu i treba ti pomoc. Sumnjala je u to, majke znaju. Danas je izgubljena s mislima, svasta nesto joj prolazi kroz glavu. To, o sramoti, i sta ce ljudi reci, ne shvataj to ozbiljno, to je samo jedna pomisao kojoj ne trebas davati znacenje. Ona sad ne zna gdje, kako, kuda da te vodi, kako da ti pomogne, kako sebi pomoci. Samo pomalo. Ne znam gdje zivis no savjetujem vam da odete u neki Centar za Ovisnosti gdje ces doktorima reci cijelu svoju pricu, koliko, sta, gdje, kako je pocelo i dobiti ces potrebnu terapiju i pomoc. Sad kriziras na suho, svaka cast sto guras, izdrzi jos dan-dva pa ce ti mozda doktori dati nesto ako je potrebno. U svakom slucaju, par stvari su jako, jako bitne na putu oporavka i izlijecenja.
-prekini kontakt sa svim mogucim ljudima koji su na dopu, koji dilaju, koji uzimaju bilo kakve droge
-izbrisi sve brojeve dilera iz mobitela ili pobacaj adresare jer ti nece vise trebati
-iskljuci mob da te nitko od te ekipe ne dobije na telefon dok se skidas a prvom prilikom kupi novi broj
-sa doktorima budi iskrena.Ne taji nista, i ne lazi im nista, koliko si uzimala to im kazi, ni vise ni manje
-nadji nacin za psihoterapiju gdje ces uz razgovore s doktoricom znatno poboljsati svoj oporavak
-nek ti je mama u kontaktu s doktorima, mozda ima i neke grupne terapije za suovisnike da se moze s drugim mamama popricati.Ili isto neka psihoterapija. I zajednicki se borite, nema prebacivanja jdena drugoj, ni ko je kriv, sta je tu je,Problem postoji, napravite plan kako cete ga rijesiti i radite na rjesenju problema
Sretno, puno srece i uspjeha vam zelim
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Locked