Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

VitaJana

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by VitaJana »

Psiha čuda radi
Nedogledija

Post by Nedogledija »

Ninocka, bas sam o tom usrecivanju mrvicom ovde negde pisala, to trpljenje je ucinilo da me cetvrtina- ne pokrije nego uradi! I takav metod cu i da nastavim da primenjujem: za dve nedelje, kad se na cetvrtini sasvim stabilizujem, napravicu pauzu 7 dana i onda ga isparcati na 8 delova pa onda cekati isto dve nedelje do sledece pauze, posle koje ce biti razbucan na 16 delica, iliti doslovno u paramparcad. :D
Kako vam zvuci to, da uradim tako, sta mislite?

A budem li samoj sebi, kao po manicnom obicaju, osujetila plan zbog gubitka samokontrole- odacu vam to pa da me fino, grubo isamarate ovako virtuelno. :lol: P.S Ovo je samo 'nako, za NB (ne daj Boze), nece me nista poremetiti, obecavam svima nama.
VitaJana

Post by VitaJana »

Nedogledija wrote:Ninocka, bas sam o tom usrecivanju mrvicom ovde negde pisala, to trpljenje je ucinilo da me cetvrtina- ne pokrije nego uradi! I takav metod cu i da nastavim da primenjujem: za dve nedelje, kad se na cetvrtini sasvim stabilizujem, napravicu pauzu 7 dana i onda ga isparcati na 8 delova pa onda cekati isto dve nedelje do sledece pauze, posle koje ce biti razbucan na 16 delica, iliti doslovno u paramparcad. :D

A budem li samoj sebi, kao po manicnom obicaju, osujetila plan zbog gubitka samokontrole- odacu vam to pa da me fino, grubo isamarate ovako virtuelno. :lol: P.S Ovo je samo 'nako, za NB (ne daj Boze), nece me nista poremetiti, obecavam svima nama.
Meni nije jasno zašto bi nakon 7 dana poremetila čišćenje receptora i organizma kad bi to već skoro moglo biti gotovo. Ajde dan dva... Ali 7 dana izdržati bez suba pa ga onda uzeti mi se čini suvišno.
Možda nisam dobro shvatila tvoj plan...
Ninocka

Post by Ninocka »

Nedogledija wrote:Ninocka, bas sam o tom usrecivanju mrvicom ovde negde pisala, to trpljenje je ucinilo da me cetvrtina- ne pokrije nego uradi! I takav metod cu i da nastavim da primenjujem: za dve nedelje, kad se na cetvrtini sasvim stabilizujem, napravicu pauzu 7 dana i onda ga isparcati na 8 delova pa onda cekati isto dve nedelje do sledece pauze, posle koje ce biti razbucan na 16 delica, iliti doslovno u paramparcad. :D

Izvini, ne kapiram... Na kojoj si ti sad dozi?
VitaJana

Post by VitaJana »

Ninocka, kako ide?
Kako je na tom tvom novom antidepresivu? Ja te nazive ne pamtim
Ninocka

Post by Ninocka »

VitaJana wrote:Ninocka, kako ide?
Nije jos poceo da djeluje , ali rekoh meni je vec bolje. Nisam evo tri dana imala ono kocenje ramena, pritisak u plucima trema u stomaku...
Sad se bas spremam ici kod dr na "pricanje"
:shock: Smor, ali hocu ovaj put da i to probam barem jedan period, mozda otkrijem sto je u pitanju... Znam samo da to nema veze sa bupom, odavno me to ne proganja cak sam i zaboravila. Ali glava na ramenima ostala ista, jbg
Ninocka

Post by Ninocka »

Ja ustvari imam konstantan strah da ce nesto lose da se desi, eto to je.
VitaJana

Post by VitaJana »

Ninocka wrote:
Nije jos poceo da djeluje , ali rekoh meni je vec bolje. Nisam evo tri dana imala ono kocenje ramena, pritisak u plucima trema u stomaku...
:shock: Smor, ali hocu ovaj put da i to probam barem jedan period, mozda otkrijem sto je u pitanju... Znam samo da to nema veze sa bupom, odavno me to ne proganja cak sam i zaboravila. Ali glava na ramenima ostala ista, jbg
Baš bih voljela znati bismo li te probleme imali i da se nismo drogirali..
Onda bi bilo lakše napraviti razliku. Ovako stalno sumnjamo da je to jer fali droga.

Ovaj drugi post potpuno razumijem. I mene plaši što će biti ako bude.
Treba nam neka drugačija vrsta pomoći, neko opuštanje
Ninocka

Post by Ninocka »

VitaJana wrote:
Ninocka wrote:
Baš bih voljela znati bismo li te probleme imali i da se nismo drogirali..
Onda bi bilo lakše napraviti razliku. Ovako stalno sumnjamo da je to jer fali droga.

Ovaj drugi post potpuno razumijem. I mene plaši što će biti ako bude.
Treba nam neka drugačija vrsta pomoći, neko opuštanje
Ja se nikad u zivotu nisam drogirala. Uzimala sam kokain povremeno kad izadjem pa da se otrijeznim :shock:
Meni je bup prva droga, ja ga nisam koristila kao supstituciju, otud tolika muka da se skinem sa njega. I ovako se odavno osjecam... Tako sa , ne mora sve biti od droge. Dosta ljudi ima iste probleme a da nikad drogu nisu probali.
Luka718

Post by Luka718 »

Ninocka
Ono prvo)
U utorak sam uzeo neku mrvicu, juče i danas ništa.
Pišem kasnije malo.
Locked