Kulturno umjetnicko drustvo auto put bratstvo i nejedinstvo
Moderator: sanela
-
Re: Kulturno umjetnicko drustvo auto put bratstvo i nejedinstvo
znas kako kazu stari ljudi. rodis se, cijeli zivot ucis se i mucis dabi umro glup ko kurac i uz to jos u mukama. to je valjda to neko nase prokletstvo sto previise razmisljamo i imamo kao bolji mozak od zivotinja.a ja mislim da su zivotinje pametnije od ljudi. naravno one u prirodi a ove u kavezima i po stanovima i kastrirane da bi dulje zivjele bi sve eutaniziro ili pustio u divljinu da ih druge zivotinje pojedu. kakva je to ljubav prema zivotinji kad ti njoj primjer macki ne das priliku da zivi na otvorenome, kastriras je da dulje zivi i serviras joj svaki dan hranu u neu posudu. to je ljubav prema zivotinjama? nije, to je ljudska sebicnost da ima nekog ljubimca na lancu u boksu ili stanu. koja jebena ljubav je to. ne das macku primjer da ima male macice jer si ga sterilizirao ili kastrirao a sve u cilju da dulje zivi i kao zdravije.a oduzeo si mu pravo da se razmnozava i da bude slobodan jer ga drzis u stanu na 15 katu.
-
ajd nemoj stope pricati pizdarije. kako su prije zene radale nego tako? kako radaju zene u bazenu? nemas pojma o nicemu bogami.
-
doso mi je stop na moju gadljivu stranicu. idem.
- Akkasha Come Back
Pa i meni je "gadljivo".licaninsasela wrote: ↑Thu Apr 01, 2021 6:53 pma jebiga akasa. ja na porodu nikada ne bi mogo biti jer mi je to isto gadljivo. ali tako radaju i zivotinje a mi smo samo malo inteligentnije zivotinje koje imaju satro malo vise mozga a ustvari smo glupi ko kurac. po meni ljudima je rad nametnut. mi bi trebali ziviti ko i zivotinje. hrana, spavanje,odmaranje,igranje i jebavanje. to zivotinje rade. nista ne rade osim toga i tako opstaju i tako im je lijepo. i ljepse im je od ljudi. uvjeren sam. biti u prirodi primjer hijena i sta ona radi. samo se hrani, odmara,igra,spava i jebe se. kao i svaka druga zivotinjaAkkasha Come Back wrote: ↑Thu Apr 01, 2021 6:48 pmEvo slike predivnog početka života...Akkasha Come Back wrote: ↑Thu Apr 01, 2021 6:38 pm Meni se "majčinstvo" rano u životu zgadilo.
Ako te zanima, da ti ispričam.
Za sad evo slika porođaja iskusne majke, kod kuće.
Šteta ne može video.
![]()
Pazi, čovek je tokom evolucije promenio anatomiju.
Kao prvo, hod na 2 noge umesto 4 je suzio karlicu kod žena pa je i iz tog razloga porođaj kod ljudi takav.
Komplikovan i bolan.
Mada ima još životinjskih vrsta gde je isto teško. Uglavnom nije, a uzmi u obzir obim glave ljudske bebe, oko 50cm i sad to treba "istisnuti kroz vaginu", jebote mene ginekolog porezao tokom pregleda onom metalnom spravom od 4 cm u prečniku jer nisam toliko mogla da budem otvorena, a da razmišljam o porođaju...
Postoji i carski rez, ali kako rekoh kod mene je veći faktor Ničeovski nihilizam nego fizički deo.
Pregurala bih ja i sabljom stomak da mi raspore kada bih videla ikakav smisao u tome, a ne vidim.
Toliko eto se razlikujemo od životinja. Mogu da biram da neću da se okotim.
"Pametnom čoveku je gotovo sve smešno; mudrome gotovo ništa."
J. V. Gete (1749 - 1832)
J. V. Gete (1749 - 1832)
- Akkasha Come Back
Imaš na YouTube mnoooogo o tome.
Najprirodniji porođaj je u stojećem stavu u vodi.
A sad nas pusti da nastavimo Lika i ja, tvoje mišljenje nikoga ne zanima naročito što pojma nemaš, ti ćeš meni, ženi od 46 godina pričati kako ja ne znam načine za roditi, ti treba da mi objasniš, sve sam 40 godina čekala da mi neko 10 godina mlađi i muško objasni jer ja jadna ne znam....
J. V. Gete (1749 - 1832)
J. V. Gete (1749 - 1832)
- Akkasha Come Back
E do kurca
Ajde, poz.
J. V. Gete (1749 - 1832)
J. V. Gete (1749 - 1832)
- Akkasha Come Back
Baš sam o tome razmišljala skorolicaninsasela wrote: ↑Thu Apr 01, 2021 7:07 pm znas kako kazu stari ljudi. rodis se, cijeli zivot ucis se i mucis dabi umro glup ko kurac i uz to jos u mukama. to je valjda to neko nase prokletstvo sto previise razmisljamo i imamo kao bolji mozak od zivotinja.a ja mislim da su zivotinje pametnije od ljudi. naravno one u prirodi a ove u kavezima i po stanovima i kastrirane da bi dulje zivjele bi sve eutaniziro ili pustio u divljinu da ih druge zivotinje pojedu. kakva je to ljubav prema zivotinji kad ti njoj primjer macki ne das priliku da zivi na otvorenome, kastriras je da dulje zivi i serviras joj svaki dan hranu u neu posudu. to je ljubav prema zivotinjama? nije, to je ljudska sebicnost da ima nekog ljubimca na lancu u boksu ili stanu. koja jebena ljubav je to. ne das macku primjer da ima male macice jer si ga sterilizirao ili kastrirao a sve u cilju da dulje zivi i kao zdravije.a oduzeo si mu pravo da se razmnozava i da bude slobodan jer ga drzis u stanu na 15 katu.
J. V. Gete (1749 - 1832)
J. V. Gete (1749 - 1832)
Ne štima mi slika najviše što dete "ide" na pod, bez da ga majka, ili ko drugi prihvata. Ono, nisam znao za porodjaj, sem ležeći. U ostalom, niko ne zna sve.
Neću vas ometati, niti imam šta da kažem još. Samo sam prokomentarisao sliku koja mi je bila interesantna.
Svih 7 milijardi trenutno živih ljudi, i oni koji su umrli, i oni koji će se tek roditi, su tuda izašli, sem ako nije carski rez, tako da nema tu šta za gađenje.
Neću vas ometati, niti imam šta da kažem još. Samo sam prokomentarisao sliku koja mi je bila interesantna.
Svih 7 milijardi trenutno živih ljudi, i oni koji su umrli, i oni koji će se tek roditi, su tuda izašli, sem ako nije carski rez, tako da nema tu šta za gađenje.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
- Akkasha Come Back
To je scena jer ne mogu da postavim video. Zapažanje ti je logično, i mogu da ti postavim 5-6 slika kako porođaj završava, ali neću, što da se trudim kada sam ti ja, moje mišljenje i moji postovi "bitni kao izbori na Madagaskaru", tako da odoh i ja.StopBup wrote: ↑Thu Apr 01, 2021 7:28 pm Ne štima mi slika najviše što dete "ide" na pod, bez da ga majka, ili ko drugi prihvata. Ono, nisam znao za porodjaj, sem ležeći. U ostalom, niko ne zna sve.
J. V. Gete (1749 - 1832)
J. V. Gete (1749 - 1832)
-
a sta tebi stima kad nisi to nikad ni vidio kak izgleda stope. e si cuo kad se zena otvaa danima prije rodenja pa gineolog kaze naprimjer otvorena si 4 prsta i take izraze. jebiga stope puno si propustio na njivi a premalo se druzio sa zenama. jebiga. ja tebe razumijem. ali ne razumiem da mas 35 godina a patis sto nemas obitelja ni ne trudis se osnovati obitelj a osnovati obitelj nije lako, kao ni razjebati. jebiga. ali necemo nas dva posto nas dva si nemamo sta reci jer ja tebe nerazmije jer ti nisi narkoman. i imas macke umjesto djece za koje se brines i to je u redu.i ja to postujem. ali ne razumijem.idem kazem guliti kromr jer niko nece nego se mene ceka.StopBup wrote: ↑Thu Apr 01, 2021 7:28 pm Ne štima mi slika najviše što dete "ide" na pod, bez da ga majka, ili ko drugi prihvata. Ono, nisam znao za porodjaj, sem ležeći. U ostalom, niko ne zna sve.