O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

licaninsasela

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by licaninsasela »

StopBup wrote: Fri Sep 27, 2019 10:35 am
licaninsasela wrote: Thu Sep 26, 2019 11:16 pm

Gospodicna zakljucala temu a covjek u teskom kurcu. Mislim na Juru. Jako nepravedno prema njemu ksani i sb. Ako je vec tako postala ubojita i psihoticna pa se pobojala za forum mogla je jednostavno primjer mene ukloniti i stvar rijesena. Ne bi bilo sukoba misljenja i sve bi bilo idilicno-bajkovito sranje koje se bojim nece pomoci paceniku Jurketu.
Razlog zaključavanja one teme nisi bio ti, nego kačenje muzike na temu, a tu muzici i ja mislim da stvarno nije mesto.
Ko zna sb. Kako se nitko nije zapito dal Psihova muzika ima djelotvorni ucinak i da je svaka pjesma pomno odabrana i da tu nije bez razloga. Podrska Psihu
licaninsasela

Post by licaninsasela »

StopBup wrote: Fri Sep 27, 2019 9:54 am Žao mi je što se Jurke tako zapetljao. Link koji sam ja okačio deluje realan, samo promakla mi je jedna bitna činjenica, a to je da je taj post pisala žena, a ženama definitivno ide mnogo bolje to disciplinovano ukidanje neke supstance. O tome sam pisao i ranije, kad sam rekao da je za muške po mom mišljenju bolje na suvo.
Stvarno mi nisu jasne stvari koje se dešavaju kod Jurketa, i da tako dugo ne može kec da ga pokrije.
Onda meni nekako sve smrdi da Jurke još nije dovoljno jako rešio sam sa sobom. Pominje metadon, a plaši se zloupotrebe. Da je rešio čvrsto, mislim da se ne bi bojao zloupotrebe, nego bi gledao metadon kao neko privremeno pomoćno sredstvo da olakša krizu, uzimao bi neke minimalne doze, ne bi ni pomišljao na zloupotrebu. Ne tvrdim ništa, samo pišem kako mi izgleda, i naglašavam da nemam iskustva sa metadonom. Opet, pazi se metanona i dobro razmisli.
Ne znam Jurke, organizuj se nekako i rešavaj to. Da nisi ponovo ubacio šmrkanje?
Ja imam tu vrlinu, ili manu, zavisi kako se gleda, da se lako vežem za ljude. Ovde su mi ljudi postali kao neka vrsta prijatelja, sa kojima sam prolazio jako težak period mog života, prolazio razna iskušenja, delio iskustva i nerviram se kada vidim da im ne ide, a izuzetno mi drago bude kada vidim da dobro napreduju.
Nadam se da ćemo ostati u kontaktu još dugo, ne sad samo tokom skidanja, i da ćemo biti podrška jedni drugima i tokom održavanja apstinencije, i da se na kraju više nećemo ni osećati kao apstinenti, nego kao sasvim normalni ljudi. Ja mislim da to i jesmo, duboko verujem u to, ali naravno ne podcenjujem problem zavisnosti, ali smatram da ćemo taj problem rešiti svi koji baš hoćemo da ga rešimo.
Takve stvari granice sa naucnom fantastikom i cudesnom medugorskom Gospom gdje se od tisuca i tisuca bolesnih ljudi netko nekim cudnim slucajem okani svoje bolesti a da to ne moze nitko objasniti i ponoviti. Nemoj ga poticati na hepte jer je previse labilan da ce pokusati napraviti ludost i uletiti u sranje. Ovo sta je on planiro nije zajebancija i nadam se da je do jutros skuzio sta i gdje se treba uputiti.
Frajla

Post by Frajla »

StopBup wrote: Fri Sep 27, 2019 10:58 am
Frajla wrote: Fri Sep 27, 2019 8:03 am
Jurke wrote: Thu Sep 26, 2019 11:53 pm I da, zajebavao sam se sa lirikama pokušavaju i par dana da spustim još bup na minimum i uspeo da guram sa manje od 0,5 nedelju dana, a sad kontam da bez njih ne osecam koliko god strpao u sebe... Jednostavno sam haos trenutno...
A jebate Jurke al si se zapetljao.

Pravac doktor i vidi i za te bolove u nogama, ne znam kako ti bup nije pokrio bolove, osim ako si ponovo poceo da smrces a nesto mi na to smrdi.

Uzmi nesto za spavanje i brate mili skaci sa toga, kod tebe smanjivanje ne ide

P.s gde ste banditi, evo jedne za dobro jutro
https://youtu.be/nUEAwySNRHA
Gde si Frajlita? Šta ima?
Moram priznati da meni sve više deluje da Jurke ipak treba da se javi doktoru, samom mu definitivno sada ne ide.

Ja sam bogme sve bliži odluci da bacam cigare, to će da bude za nekih mesec dana, i to na suvo. Smatram da ću se u narednih mesec dana dovoljno stabilizovati nakon izbacivanja bupa, i da ću biti spreman da se rešim i poslednjeg poroka, prve i zadnje zavisnosti, duvana. Biće čupavo, ali ja jako to želim, pisaću ovde kad budem krizirao. :D 20 godina pušačkog staža, neće biti lako, ali ja jako to želim da rešim dok sam još mlad, zdrav i jak, i dok još ne osećam nikakve simptome starenja, kasnije je verovatno teže. Shvatam u potpunosti šta znači zdravlje, i želim da ga sačuvam, jer ako me Bog poživi, treba živeti još 50-ak godina. :D
Mi ovde rođeni zdravi i pravi, a sami sebi život zakomplikovali. Koliko ih ima sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, a da nikad nisu brljali u životu. Zbog toga se bojim Boga, i želim da se rešim svih zavisnosti na vreme, i da koliko toliko vratim dug Bogu i svojoj porodici, ne brljajući više po svom životu, nego da živim kako Bog zapoveda!

Ma treba doktoru, nego sta. Nemoguce da se nije stabilizovao na kecu a proslo je vec ako se ne varam dva tri meseca

Ja sam ok, u ponedeljak sam kod doktorke pa cu pokupiti flastere, prosli put mi je dala najjace pa nisam ni pocela sa ostavljanjem. Idem da joj se ispovedim:) zapela da trazi uzroke moje zavisnosti i nekih mojih akcijanja. Strasno mi prija pica sa njom.
Uzecu flastere bez ikakvog plana pa kad mi dodje iz dupeta u glavu, pocecu da ih lepim. Pokusacu pa sta bude

Jurke, javljaj se i pisi
xxxana

Post by xxxana »

Jurke meni je posle nekih mesec dana krenulo na bolje, malo po malo,sve mi je islo postupno da tek sad primecujem razliku u odnosu na tad, a dan za danom cini se isti..
Pisala sam vec o stanju koje me je snaslo pre cele ove price i sa dopom i sa bupom i negde sqm ocekivala da ce opet isplivati na povrsinu,ali nije, a ja nesto gore od toga nisam osetila u zivotu i sasvim sam zadovoljna kako mi je sqd, imam padove sa vremena na vreme,nista nepodnosljivo, uvece jedino sto me uhvati neki bedak,ali mi nista od toga nije problem i to sve mi je prihvatljivo, neko cudo nisam ni ocekivala, ako te zanima kako mi je sad..
Nikakve bolove ja imala nisam i mene cudi sto ih ti imas cak i na kecu i jos vise me cudi da ih trpis toliko dugo i da nista ne cinis po tom pitanju
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Frajla wrote: Fri Sep 27, 2019 1:21 pm
StopBup wrote: Fri Sep 27, 2019 10:58 am
Frajla wrote: Fri Sep 27, 2019 8:03 am

A jebate Jurke al si se zapetljao.

Pravac doktor i vidi i za te bolove u nogama, ne znam kako ti bup nije pokrio bolove, osim ako si ponovo poceo da smrces a nesto mi na to smrdi.

Uzmi nesto za spavanje i brate mili skaci sa toga, kod tebe smanjivanje ne ide

P.s gde ste banditi, evo jedne za dobro jutro
https://youtu.be/nUEAwySNRHA
Gde si Frajlita? Šta ima?
Moram priznati da meni sve više deluje da Jurke ipak treba da se javi doktoru, samom mu definitivno sada ne ide.

Ja sam bogme sve bliži odluci da bacam cigare, to će da bude za nekih mesec dana, i to na suvo. Smatram da ću se u narednih mesec dana dovoljno stabilizovati nakon izbacivanja bupa, i da ću biti spreman da se rešim i poslednjeg poroka, prve i zadnje zavisnosti, duvana. Biće čupavo, ali ja jako to želim, pisaću ovde kad budem krizirao. :D 20 godina pušačkog staža, neće biti lako, ali ja jako to želim da rešim dok sam još mlad, zdrav i jak, i dok još ne osećam nikakve simptome starenja, kasnije je verovatno teže. Shvatam u potpunosti šta znači zdravlje, i želim da ga sačuvam, jer ako me Bog poživi, treba živeti još 50-ak godina. :D
Mi ovde rođeni zdravi i pravi, a sami sebi život zakomplikovali. Koliko ih ima sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, a da nikad nisu brljali u životu. Zbog toga se bojim Boga, i želim da se rešim svih zavisnosti na vreme, i da koliko toliko vratim dug Bogu i svojoj porodici, ne brljajući više po svom životu, nego da živim kako Bog zapoveda!

Ma treba doktoru, nego sta. Nemoguce da se nije stabilizovao na kecu a proslo je vec ako se ne varam dva tri meseca

Ja sam ok, u ponedeljak sam kod doktorke pa cu pokupiti flastere, prosli put mi je dala najjace pa nisam ni pocela sa ostavljanjem. Idem da joj se ispovedim:) zapela da trazi uzroke moje zavisnosti i nekih mojih akcijanja. Strasno mi prija pica sa njom.
Uzecu flastere bez ikakvog plana pa kad mi dodje iz dupeta u glavu, pocecu da ih lepim. Pokusacu pa sta bude

Jurke, javljaj se i pisi
Cuj nije se ustabilio na kecu. I sam kaze da je dosta brljao. Nije tu problem nego u tome sta se Jurke jednostavno boji zivota poslije suba. Ja to razumijem i svakako mu sad nije lako. Na pogresni nacin trazi kako se skiniti. Koliko vidim Jurketa jako sad razdire njegov neuspjeh sto moze dovesti do katastrofe po njega. Griznja savjesti zbog trenutnog neuspjeha i kako pogledati obitelj u oci. Vidim da se pati, muci. Treba sa suprugom sta prije otic potrazit strucnu pomoc jer je na tankoj granici do potpunog psihickog loma.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Fri Sep 27, 2019 1:45 pm Jurke meni je posle nekih mesec dana krenulo na bolje, malo po malo,sve mi je islo postupno da tek sad primecujem razliku u odnosu na tad, a dan za danom cini se isti..
Pisala sam vec o stanju koje me je snaslo pre cele ove price i sa dopom i sa bupom i negde sqm ocekivala da ce opet isplivati na povrsinu,ali nije, a ja nesto gore od toga nisam osetila u zivotu i sasvim sam zadovoljna kako mi je sqd, imam padove sa vremena na vreme,nista nepodnosljivo, uvece jedino sto me uhvati neki bedak,ali mi nista od toga nije problem i to sve mi je prihvatljivo, neko cudo nisam ni ocekivala, ako te zanima kako mi je sad..
Nikakve bolove ja imala nisam i mene cudi sto ih ti imas cak i na kecu i jos vise me cudi da ih trpis toliko dugo i da nista ne cinis po tom pitanju
vrime cini svoje a bez muke i truda cak i tvrdoglavosti se ne moze othrvati ovom sranju. Svakim danom organizam i psiha se oporavljaju ali kako kazes ane ne treba cuda ocekivati. Male stvari cine covjeka zadovoljnim i sretnim.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

U svakom slucaju treba Jurketa shvatiti i sto manje osudivati i svatko na svoj nacin covjeku objasniti sta trenutno za njega nije dobro a sta bi stvarno trebao napraviti. Ima suprugu koja mu je podrska a samim time ce mu biti lakse sa njom otici kod doktora. Znaci Jurke ajd po uputnicu i ugazi ovaj put u sredivanje sebe bez griznje savjesti zbog dosadasnjeg neuspjeha. Motiv nek ti budu klinci i zena da napokon imaju tatu i muza kojem nije na prvom mjestu sebicnost i udovoljavanje samom sebi. Bit ce tada druga prica
xxxana

Post by xxxana »

Lepo si mu napisao Sb, nego sto si obrisao? :D
Mada realno,Jurke iz ovih ludaka to ne moze ni da vidi na takav nacin
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Fri Sep 27, 2019 3:53 pm Lepo si mu napisao Sb, nego sto si obrisao? :D
Mada realno,Jurke iz ovih ludaka to ne moze ni da vidi na takav nacin
Haha, srećica moja videla. :D

Baš zbog toga što ti kažeš, nisam siguran da bi sad najbolje video poentu posta. Pa reko' da ne mudrujem ja sada previše. :D

Ti dobro? Vidim kez je tu. :D
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Jurke

Post by Jurke »

licaninsasela wrote: Fri Sep 27, 2019 1:05 am
xxxana wrote: Fri Sep 27, 2019 12:54 am O tome se radi sto mu kriza nista manja nece biti nego sto je sad, covek se muci danima vec, mesecima,ali Jurke polako ovo je veoma opasan lek i male doze pokrivaju kod ne znam kakvih bolesnika ne znam koje bolove - ako su ovo saveti za coveka koji je u jednim ovakvim ludacima, onda ok ili da ostane na kecu jos jedno pola godine dok se ne stabilizuje ,jer covek ne moze uopste da se stabilizuje sve ovo vreme ili da mozda poveca dozu kako bi bolovi popustili,pa da vidi sta ce, ja ne znam mozda sam ja idiot,ali je citava prica usmerena na opasan lek i samim tim je kao i meni sto je bilo strah od svega bio mnogo veci nego iskustvo
Nije svaki nacin za svakoga isti i nije svako iskustvo cinjenicno stanje
Kod mene jedina razlika sto je bila na manjim dozama i bez bupa je osecaj u glavi, osecaj praznine,nesto je falilo, a da sam se mucila ,mucila sam se skoro pa isto na malim dozama i bez, problemi sa snom su se javili vec na spustanju ispod keca gde sam pisala koliko nisam spavala na samom spustu, pa jos i posle na skidanju
Jedino da izburgija dane na poslu, da se zatvori i resi to, covek trazi druga resenja i napravice sebi dodatni haos i otezati citavu stvar

Like nije mi lose i to mi je dovoljno, mogu da funkcionisem bez nekih napora,nije jos skroz ni dobro, ali razlika je u odnosu na nekad
Protivim se takvom nacinu sto se dalo i iscitati. Nema od toga nazalost nista. Sb mu nebi trebao davati sa onakvim linkom vjetar u leda jer ce se jurke stvarno umisliti da je to ispavan put i nacin.mislim da kod jurketa nema odlucnosti i hrabrosti da se u potpunosti skine pa onda tu dolazi do izrazaja kako je njemu jako tesko pa kako sve to izgurati sa poslom pa obitelj. Ono tekuce stvari koje se preuvelicavaju u korist ostanks na subu. Nema one cvrste odlucnosti napraviti rez i gurati dan po dan nego se gleda previse u boducnost odnosno strah od zivota. Mada jurke kaze da se ne boji niceg od toga a pogotovo danka.
Ja na bupu ne želim da ostanem to sam naglasio više puta. Nemam razloga više da na njemu budem osim što sam navučen. Ne pruza mi nikakvo zadovoljstvo, a čini mi se i da mi stvara nervozu sve više. Isto tako ne želim niti imam potrebu da se radim nisačim drugim jer da to hocu vec bi to odavno uradio. Metadonski flaster su mi pali na pamet kao nešto sa čime bi pokrio tu fizikaliju i nakon toga na suvo. Verujem da pričaš iz iskustva to da cu samo odložiti krizu i mozda se i naraditi pa bi mi se osladilo zato cu razmisliti, mada više ni nemam sta da izgubim. U agoniji sam koja traje dugo i neznam kako da joj nadjem kraj...
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Post Reply