Supstitucija i odrzavanje u Srbiji

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

zeleni

Re: Supstitucija i odrzavanje u Srbiji

Post by zeleni »

on topic
supstitucija i održavanje u srbiji

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/ ... 162104.php
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima
nepopravljiv

Post by nepopravljiv »

a vidi tek komentare gradjana ispod clanka koji kreteni i kakve su im izjave vfeli jedan samo se ocistis i posle sa psihijatrima odrzavas kontrolu i problem rijesen xaxaxa a kad bi to bilo tako :D :D :D :D :D axaxaxaxaxa :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D xaxaxaxaxa :D :D :D :D :D :D :D :D
ziki

Post by ziki »

Pricamo o supstituciji ovde.
Jel moze neko da mi objasni koji je to toliko neresivi psihicki problem da sa njim ne moze da se izadje na kraj?
Ako se vec koriste lekovi onda treba odrediti minimalnu dozu, da prestanu bolovi, tremor, preznojavanje i to je to.
Ali o kojim mi to toliko komplikovanim psihickim problemima pricamo da nam svakom treba konzilijum psihijatara da nas vodi kroz zivot.
Prosao sam sve te faze skidanja, i depresije i kosmare sam imao svaku noc ali i to traje neko odredjeno vreme i prodje. Ono sto ostaje je ta dosada jer je mozak navikao da radi 300 na sat.
Ja mislim da za tu dosadu vec covek mora sam malo da se angazuje, bas ne verujem da je svakom ovde potreban dozivotni psihijatar.
...
ivica

Post by ivica »

ziki wrote: Ali o kojim mi to toliko komplikovanim psihickim problemima pricamo da nam svakom treba konzilijum psihijatara da nas vodi kroz zivot.
O ovisnistima doktora tj. psihijatara o pacijentima. Eto o tim problemima. I oni se slijevaju na naša leđa. Siva jeza na našoj koži i kostima, siva jeza na našoj koži i kostima...
ignorance is bliss!
Voyager

Post by Voyager »

EDS - Endorphine Deficiency Syndrome...

Ta-da...

V
leiito

Post by leiito »

A kako se utvrdjuje prisustvo EDSa?

Sad imaju taj tzv. f(unkcionalni)MRI i dok pokazuje velike )i trajne) promjene u mozgu posle uživanja cracka i metamfetamina, kod heroina ne vide se promjene, bar jih u toj studiji što sam je čitao nije bilo.

Ali da zloupotreba opijata uzrokuje trajne promjene u mozgu mislim, da nema sumnje, ako ništa drugo indikativno je kako prvi put traje mesec ili dva, da se navučeš, dok si posle skidanja opet navučen za tri dana.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:48 am, edited 1 time in total.
leiito

Post by leiito »

pacovi, medjutim, vjerovatno nemaju EDS, jer kako inače objasniti onaj slavni Rat Park eksperiment:

http://en.wikipedia.org/wiki/Rat_Park

Baš šteta što su ga prestali finansirati.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:48 am, edited 2 times in total.
sanela

Post by sanela »

Joj, jeste se vas dvojica našli. :)
Post Reply