METADONSKA KRIZA
Moderator: sanela
Re: METADONSKA KRIZA
Moja mamna i dan danas misli da je to pitanje volje....kao,ne treba mi met i ako sam karakter necu ga vise pit i aus.
A,ona,jadna vec preko 40god ne moze da ostavi bijedne cigare..
ps.na njih nisam ovisna,ni na cigare ni kavu
A,ona,jadna vec preko 40god ne moze da ostavi bijedne cigare..
ps.na njih nisam ovisna,ni na cigare ni kavu
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
ok Voager u pravu si samo u jednom epi napadu sagori pun klinac moždanih stanica ja još danas imam posljedica od epia .pri epi napadu jednostavno ti mozak nabubri idolazi do kratkog spoja koi te sprži.
i zgrče ti se svi mišiči u tjelu tako da poslje imaš osječaj da te satro voz.ne kod hađiča ha ha ha .šalim se.
i zgrče ti se svi mišiči u tjelu tako da poslje imaš osječaj da te satro voz.ne kod hađiča ha ha ha .šalim se.
pa jebote ako je toliko zajebana kriza onda covek ne sme ni da pamisli da pcne da se skida a kamoli da pocne.ja znam a i siguran sam u to da covek nema sta ne moze da ostavi i da prevazidje i prebrodi,COVEK JE TVRDJI OD KAMENA NAJACEG i sve sto ga stigne u zivotu dobro ili lose on pregura preko svega,i zato sve krize pocevsi o d fizickih i psickih mogu da se prebrode,ali je jasno da je potreban jak karakter a volja isto tako ali manje vise ali karakter da.pa sto bi nas navukli na met doktori ako znaju da ne moze da se ostavi kao sto mi je VOJA kazao da je met stetan po zdravlje niko ga ne bi odobrio za terapiju.samo jak karakter i psiha i moze se ostaviti met sto posto,ja idem na terapiju i od ponedeljka pocinjem sa smanjenjem doze postepeno.fizicka kriza je isto kao da imas jaku groznicu,grip ili neku drugu ne daj BOZE! bolest pa i tu ljudi izdrze,pa sto ne bi smo i mi mogli. JAK KARAKTER I ODLUCNOST I ZELJA ZA NORMALNIM ZIVOTOM I ETO PRESTANKA SA METADONOM. TO JE MOJE MISLJENJE,neko ce sloziti a neko ne,svako ima pravo na to.
Nikad se nisam skidala na suvo sa metadona.Kad sam se spustala sa 120mg na 60mg metadona to je trajalo oko 3 meseca s tim sto sam izmedju koristila(fixala)moje speedballove,pa se ne secam da mi je metad. nedostajao samo mi se sve manje spavalo,a na kraju kad sam se spustila na 60mg pocela sam imati nesanice,probleme da zaspim,i kad zaspim budila bi se ponekad i svaki sat,ponekad posle 4-5 sati i gotovo spavanje.To traje i dan danas
.U Srbiji sam izdrzavala cesto heroinske krize,sa lekovima i bez...Ali ovde nikad.Istina je da sam na metadonu ,dopu i koki,i da se jako bojim i same pomisli na skidanje..i kakva bi mi kriza bila..sto bi me snaslo..pa i kad bi se skidala prvo s meta na nizu dozu,pa onda sa dopa i koke...Ma znam da ne mogu sama.
.Kad bi sad bila cista i da mi je fizicka prosla,sutra bi otisla u komunu..a ovako rekli su mi ovde ,stavili bi me na listu cekanja za komunu(cak i onu sto se placa)kad udjes nije bitno na cemu si dop koka..metadon ti daju u pocetku,ali te odmah pocnu naglo skidati,tako da kriziras svaki dan sa sve manje dozom,to traje oko mesec,posle si kao cist ako ne umres,i moras da radis i da postujes pravila,ispunjavas ocekivanja i obaveze i postujes kucni red itd..ako ne dobijes ukore..neznam kolko ukora letis napolje,i naravno mozes izaci kad god oces kao u Drajzorovoj s tim da oni zadrzavaju depozit....Uhhh meni jedino neko skidanje morfijumom mts kako se vec zove bi doslo u obzir,u komuni bi to mozda izdrzala da imam neki bas jak motiv kao Dedal kome se divim..al opet on nije bio na cemu sam ja...Neznam nisam pametna,ali sam toliko navucena da SE bas bojim krize...pa bila sam na 5 g dopa kad sam uzela metadon koji su mi dali u bolnici jer tad nisam bas smela da kriziram vise mrtva nego ziva..i posle...sam mogla ostati na metu..nego sam usrala eto..
.U Srbiji sam izdrzavala cesto heroinske krize,sa lekovima i bez...Ali ovde nikad.Istina je da sam na metadonu ,dopu i koki,i da se jako bojim i same pomisli na skidanje..i kakva bi mi kriza bila..sto bi me snaslo..pa i kad bi se skidala prvo s meta na nizu dozu,pa onda sa dopa i koke...Ma znam da ne mogu sama.
.Kad bi sad bila cista i da mi je fizicka prosla,sutra bi otisla u komunu..a ovako rekli su mi ovde ,stavili bi me na listu cekanja za komunu(cak i onu sto se placa)kad udjes nije bitno na cemu si dop koka..metadon ti daju u pocetku,ali te odmah pocnu naglo skidati,tako da kriziras svaki dan sa sve manje dozom,to traje oko mesec,posle si kao cist ako ne umres,i moras da radis i da postujes pravila,ispunjavas ocekivanja i obaveze i postujes kucni red itd..ako ne dobijes ukore..neznam kolko ukora letis napolje,i naravno mozes izaci kad god oces kao u Drajzorovoj s tim da oni zadrzavaju depozit....Uhhh meni jedino neko skidanje morfijumom mts kako se vec zove bi doslo u obzir,u komuni bi to mozda izdrzala da imam neki bas jak motiv kao Dedal kome se divim..al opet on nije bio na cemu sam ja...Neznam nisam pametna,ali sam toliko navucena da SE bas bojim krize...pa bila sam na 5 g dopa kad sam uzela metadon koji su mi dali u bolnici jer tad nisam bas smela da kriziram vise mrtva nego ziva..i posle...sam mogla ostati na metu..nego sam usrala eto..
tri najteze stvari na svetu:prastati,zaboraviti i verovati...
@vojageru kralj si svaka čast ..drago mi je kako sve definiraš ..kriza ufff.u svojoj karijeri sam ima krizu jedan put trajala je cijeli dan nisam tija ič po terapiju metadona tija sam se skinit ima sam tramale u kapima i tabletama ,,nakljuka sam ih se dan je proša u mukama .došla noč još gora svanilo ja nisam oka sklopija a terapija mi popodne ..dobro nisam poginija kad sam iša sređivat heropin ..reka sam nikad više sebi neču dozvolit krizu ...al tramali su mi uvik pomagali al taj put nikako nije išlo..pozzzVoyager wrote:Najvise scatulam-a kojih moze da se prepise na jednom obrascu recepta po ovom novom zakonu je cetiri.
Znaci 4 bocice na jednom receptu.
Ja dizem 8 bocica nedeljno, znaci idem svakog ponedeljka u bolnicu i pisu mi dva dupla recepta, svaki za po 4 bocice Metadona.
To je stvarno strasno sto ti se desilo, jako mi je drago sto je ta doktorka dobila to sto je zasluzila !
To je igranje sa necijim zivotom, mogao si tada da umres, ili da, posto se vratis posle par dana na Metadon se overdoziras i svasta je tu moglo da bude...
Stvarno, ne daj Boze nikome.

kolega vojager pomaže i zato hvala mu ,a žašto nebi i ti kad si tako pametan a pohvali se psihijatrijama vidi se po ponašanju u postu kako pišeš..BOBAN wrote:Slusaj klincadijo ko si ti da dajes terapiju nekome?NIKO brate samo obican narkomancic koji misli da je popio pamet celog sveta http://vukajlija.com/recnik/Pametovanje/30569 .Sta mislis da mi ne znamo seme za skidanje nakockane po svom nahodjenju.Ja sam veci deo svog zivota proveo na psihijatrijama sirom zemlje stoga se razumem u farmakologiju i vise nego sto mislis jer sam sam bio zamorcic sebi i doktorima,posedujem gomile knjiga i enciklopedija ali mi nije palo na pamet da JA nekom dajem ili govorim sta da pije,da se pravim pametan jer to nisam a nisi ni ti jer da jesi nebi visio ovde i bolesno cekao da te neko pita za savet.I kao drugo ti kao da zelis da ljudi ostanu na odrzavanju da budu robovi kao i ti.
Ja isto jednom kada nisam umro jer lekar nije radio jos na pocetku posle 7-8 meseci terapije. Nisam mogao da namolim druge tada da mi daju terapiju jer je bio praznik neki i rekli su do sutra tj do prekosutra neces umreti. Malo je falilo da umrem. Srecom uhvatilo me je kada sam vec uzeo drogu poceo sam da se kocim. Taj bol je nezamisliv nesto slicno kao kada vas promaja uhvati ili vrat iskrivite samo 20 puta gori celog tela plus bol u grudima da sam mislio infarkt gotovo je. Kako sam ja usao u zgradu skuvao ono da se ne prospe ne znam na konzervu meni se celo telo treslo. Stegao sam ruku uza zid da jne prospem onu i drzao prstima pekao se dok nisam skuao. Taj bol od vrele konzerve nije bio nista prema paklu u telu koji se morao smiriti. Jos je dobro sto sam uzeo pola a trebale mi 3x po pola a nisam cekao dilera koji zivi blizu jer bi proslo jos 15 minuta da dodnese druge dve nego sam prvo tu uzeo. Da sam cekao ko zna kako bi se to zavrsilo. Kada sam pukao ono samo sam ostao da sedim da ne pomeram ni prst jedno 10 minuta, disanje se polako usporilo i molio sam boga da mogu da ustenem ali jos uvek sam osecao malecke bolove. To se vise ne sme ponoviti da ostanem bez leka sada kada je proslo toliko godina, ma nema sanse. Posle sam odmah sjebao tu drugu polovinu, kasnije trecu i ujutru sam isao po jos 3 sledeceg dana sam dobio lek.
Sada kada ne bi bilo meta paketici po pola grama bi leteli kao bombone. A o radu se ne bi ni mislilo.
I ja ne znam kako ocekujete od ljudi kojima nije stalo do normalnog sveta i omladine cim bi ih ostavili nama na milost i nemilost dok ne dobijamo lek da ce da se interesuje kako je zavisnicima. Njima da je stalo do ljudi oni bi pomislili na nesrecnike koji ce tek morati da lece svoju decu jer su u skorije vreme provbali sa nekim kao sto smo mi. Ne mozete od takih ljudi da ocekujte da misle o nama na Metadonu.
Sada kada ne bi bilo meta paketici po pola grama bi leteli kao bombone. A o radu se ne bi ni mislilo.
I ja ne znam kako ocekujete od ljudi kojima nije stalo do normalnog sveta i omladine cim bi ih ostavili nama na milost i nemilost dok ne dobijamo lek da ce da se interesuje kako je zavisnicima. Njima da je stalo do ljudi oni bi pomislili na nesrecnike koji ce tek morati da lece svoju decu jer su u skorije vreme provbali sa nekim kao sto smo mi. Ne mozete od takih ljudi da ocekujte da misle o nama na Metadonu.