Da si roditelj, a da saznas da ti je dijete drogira?!

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Modesty

Re: Da si roditelj, a da saznas da ti je dijete drogira?!

Post by Modesty »

A joooj......niste ni počeli a več pravite kompromise...igrate se Klara,stvarno se igrate...ne poznajete naš svijet ali to vas ne pravda jer vam mi govorimo šta i kako.
To što neće da uradi test....je krajnje alarmanto jer ona da se ne boji,sa osmjehom bi ga uradila pa da vam može reći:evo vidite da sam u pravu......ne griješite više,dozovite se pameti i uradite taj test jer za koji dan neće ništa pokazat i problem će biti preskočen do prve nove prilike kad skupi malo poena kod vas.
Modesty

Post by Modesty »

kakvi crni drugaricini trodoni,pa to je toliko šuplja priča da ne mogu da vjerujem,ustvari vjerujem jer sam je i ja koristila u njenim godinama i to što pije bensedin od 10mg znači da ih je počesto pila...ja pijem samo 5mg. i sasvim mi je dovoljno kad nisam dobro.
radila sam u jednoj nevladinoj organizaciji koja ima i svoju komunu..savjetovala sam i ovisnike i njihove roditelje i vjerujte mi da ste vi roditelji daleko teži za radi....tražite pomoć onda je nerealizirate.
pa kako onda svom djetetu da pomognete,zašto onda tražite pomoć.
oprostite ako vam zvučim grubo ali to je zbilja tako.NARKOMANIJA ja užasna bolest i tačno se zna kako se liječi,pravila su vrlo stroga i sa njima nisu dopušteni kompromisi.
jana

Post by jana »

Modesty,ja necu sa tobom da se raspravljam,to sam vec rekla.Moja iskustva ostavi na miru.Meni je poznato kroz kakav haos prolazi jedna suovisnicka porodica u jednom ovakvom danu,i ti nisi ovdje pozvana da sudis o mojim stavovima.Malo daha i mira dobro dodje u svakom kosmaru,klara.Dakle,obracam se klari,a ne Modesty,i nemam namjeru da se ovdje sa ikim konfrontiram.Osim toga,pusti na miru,Modesty,kako je moje dijete proslo.To sto si spremna na niske udarce,samo govori o tebi i o tvojoj licnosti.neovisno i od tvojih ispita i od tvoje naj doktorice.Molim te lijepo,ostavi kritiziranje mene i mojih stavova.
Modesty

Post by Modesty »

No coment !
justme

Post by justme »

uh.
clara ,ja bih prvo isakla da su sasa i modesty potpuno u pravu.
i sama sam grijesila i sama kao suovisnik isla na kompromis,povjerenje i sama osjetila veliko olaksanje kad mi je momak prizao da se drogira,popustila,nisam sto posto poslusala savjete i nesvjesno produzila agoniju.prvenstveno njegovu.
drugo mislim da su nekad iskustva bivsih ovisnika daleko korisnija nama suovisnicima,od iskustava suovisnika, narocito nas zbunjenih,uplasenih nesigurnih.
trece .jana cini mi se da modesty nije ni jednom rijecju napala ilikomentarisala vas,vec vase recenice koje je istakla uzela kao primjer greske,sa namjerom da istakne ono i samo ono sta rade ovisnici i ono gdje grijese roditelji.
i da panika,alarm,kako god da to zovemo...jana oprostite meni licno je ruzno da procitam "mene tvoja panika iritira " a da ne pomislim da time ne prozivate nekoga licno.
i poslje je njena reakcija normalna i ocekivana.
oMcHo D

Post by oMcHo D »

Odavno nisam citao ovakve price i dozivljaje, u isto vrijeme potresaju i vracaju osmjeh na lice.Ne znam,ja sam bio ovisnik, na srecu nisam krao niti ijednu krivicnu fasovo.Ali, kad pogledam unazad i vidim sta je sve moj Otac i moj brat proziveo sa mnom u tim godinama, tjeraju same suze da idu, od stida i srama jer sam imao sve, djetinjstvo puno ljubavi.
MENE JE LICNO,STID I SRAM, I DAN DANAS NEKAD PRODJEM PORED OGLEDALA I PLJUNEM SAM SEBE.
Daaa, vjeruj te mi, ali isto tako sam ponosan sto sam USPIOOOO,i zavrsiti Fakultet i zaposliti se i ozeniti se i cekati prinovu,a vjeruj te mi da su mi dva najbolja druga umrla od OWERDOSEA, a ja sam imao srecu da prezivim 3 Owera.
Prema tome, SUDBINA JE CUDOOOO, SUDBINU NIKO NIKAD NIJE POBJEDIO NITI CE SE RODITI TAJ KOJI CE JE POBJEDITI.
Ja vam zelim iskrenu srecu i zelim da vam kazem DA VAM SE DIVIM, SVAKA VAM CAST, KAPA DOLE!!!!!!!
Omar-Omco Sarajevo.
Svakog cuva neka sila, a ja imam JABUKU!!!
jana

Post by jana »

Ako neko brani svoje stavove povlaceci parelelu:sta ja pricam kad je moje dijete tako proslo?-u istom kontekstu to izgleda ovako:sta prica jedan dugogodisnji ovisnik ovdje kad je i sam tako prosao?
To je vrlo nisko i ruzno nametanje svojega stava ,koje kompromituje ovaj forum,jer bogatsvo i vrijednost ove "banke podataka"i jeste u razlicitosti misljenja i iskustva.
za justmi,da odgovorim:Ja se prezentujem ovdje svojim recenicama.Nicim drugim.Ni izgledom.Ni govorom.Ni glasom.Ni intonacijom.Ni sitnim gestovima koji prezentuju moj personalitet.Ako su moje recenice kritizirane ovdje,iza svake pasus replike,kako onda nisam kritizirana ja?Sa kojim pravom i povodom?
Sta ako kazem da me u konkretnoj stvari iritira panika?Pa,jedna majka je vec u panici od svega onoga sto intenzivno zivi,i je li to razlog za nisko konfrontiranje i kritiziranje mojega stava,sa ciljem da se favorizuje vlastito misljenje?
Toliko od mene.Zelim svim ovisnicima i suovisnicima miran i lijep dan.Voli Vas Jana.
Modesty

Post by Modesty »

hahahahahah,ko te nezna,skopo bi te plato.

"sta prica jedan dugogodisnji ovisnik ovdje kad je i sam tako prosao?"
baš zato i priča,sve je prošao lično,i na kraju uspio a to se zove priča sa pokričem za razliku od:

"sta ja pricam kad je moje dijete tako proslo?-"

Ne vuci me više za jezik i ne pominji me!

To što imaš problem sa vlastitim egom ne znači da te neko podcjenjuje,ako nisi primjetila,često komentiramo postove ili djelove postova sa kojima se ne slažemo i tako se "borimo" argumentima.....mi se medjusobno smatramo prijateljima i ne ljutimo se jedni na druge.....odskačeš,presujetna si.
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Modesty, ja se nikad ne bih usudio da nakon 4 mjeseca cistoce kazem za sebe da sam uspio... Cudi me da ti sebe tako dozivljavas.

Pozdrav.
Modesty

Post by Modesty »

Ja sam Vlado čistija i prisebnija nego što će ti to ikad u životu biti!
Nisi u stanju astinirat par dana i našo si baš ti nešto da mi govoriš....niko ti ovde to ne govore ali svi to znaju....zanimljivi si ,dobar za zajebanciju a i toga ljudima treba,bolje se pozabavi sobom.
Post Reply