Metadonska terapija
Moderator: sanela
Re: Metadonska terapija
¸¸¸..ja sam bila na toj terapiji dok se nisam skinula ,eto ja ti pišem ali šta to vrijedi kad se ti za razliku od mene drogiraš njime......čuj,pravio on frku što su mu htjeli smanjit,jok,trebaju to povećavat postepeno dok ne umreš....cccccc :vom:
Sagitarius prijatelju,po svjetskoj zdravstvenoj organizaciji,narkomanija je izlječiva bolest.
Nije neko poređenje ali pokušaću dočarat to recidivirajuća,naime,izliječiš upalu pluča jer je izliječiva ali to ne znači da nikad više nećeš dobiti ali se ne svrstava u recidivirajuće bolesti kao i mnoge druge koje dobiješ,izliječiš i ono se desi da ih fasuješ za koju godinu opet.Znamo da đavo ne spava nikad i da se moramo paziti stalno i to je to.
Nije neko poređenje ali pokušaću dočarat to recidivirajuća,naime,izliječiš upalu pluča jer je izliječiva ali to ne znači da nikad više nećeš dobiti ali se ne svrstava u recidivirajuće bolesti kao i mnoge druge koje dobiješ,izliječiš i ono se desi da ih fasuješ za koju godinu opet.Znamo da đavo ne spava nikad i da se moramo paziti stalno i to je to.
ne kapiram sunrise sta si htela time reci i kada sam ja bio to"supiran" sa foruma ali da ti pojasnim neke stvari.kao prvo 90 posto mog pisanja ne nosi nikakvu tezinu jer je to neozbiljno podjebavanje a ovo cime se beobandera ponosi da je navukao preko 30 ljudi na hors me je iskreno pogodilo kao i ono sleparenje kako bi on pustio otrov i slicne fore(zavidimo mu na metadonu i to).ne,ne palim se na tebe kao ni na bilo koga sa foruma jer to bi bilo suvise pacenicki za moj ukus.tolikosunrise wrote:ne ulazim u diskusiju o metadonu kao ni o trovanju nevine ekipe
nego bi ti banditu rekla da je narcho iliti Ivan tip ima laki fitilj,ima malo toga za reci pa se pali na svasta i svekoga ovdje i iako je bio tri puta supiran s ovog foruma opasno se igra da to bude i 4 put
sad ces vidjeti potvrdu mojih rijeci (mada imam osjecaj da ja nisam na njegovoj listi,iz ne znam kojih razloga) mozda mu se svidjam pa se pali na mene![]()
P.S.moram te razocarati beobandera,ja nisam dotakao toliko dno pa da bacam na kasiku pajdo.i kada napravim recidiv to je u "old fashion" stilu,napravim liniju i povucem.
nešto mi neda mira da kažem svoje mišljenje:ova tema,ne tama kao tema nego nivo diskusije kao i pojedini učesnici na ovoj istojje KATASTROFA,krajnje bolesna i nimalo poučna nizakoga.
Zalutali se,izgubili ste se i neću se više ovdje petljat da se ne zarazim od tako bolesnih ideja i razmiljanja.
Vidiš li sad narko da nisam trebala ono izbrisat!
Zalutali se,izgubili ste se i neću se više ovdje petljat da se ne zarazim od tako bolesnih ideja i razmiljanja.
Vidiš li sad narko da nisam trebala ono izbrisat!
Beobanditu, na zalost nisi ostao u Splitu koliko je trebalo, da jesi danas bi tvoja prica mozda bila mnogo pozitivnija i lepsa...Dok sve ovo citam osecam tugu i zalost, imam puno prijatelja koji su na dozivotnom odrzavanju, sam naziv je uzasan, ali to je realnost za vecinu tih ljudi koji jedanput udju u taj program...I po meni, metadon nije lek, vec predaja.
Ono sto me je danas oraspolozilo je to da moj dobar prijatelj, koji je uz krace prekide na dopu od *88, a na metadonu negde od 95, juce bio na razgovoru u Reto centru i da ce verovatno da krene sa lecenjem. To mi je jos jedna potvrda da nikada nije kasno i da za svaki zivot postoji sansa. Potrebno je samo da se u nama probudi zelja z borbom...
Ono sto me je danas oraspolozilo je to da moj dobar prijatelj, koji je uz krace prekide na dopu od *88, a na metadonu negde od 95, juce bio na razgovoru u Reto centru i da ce verovatno da krene sa lecenjem. To mi je jos jedna potvrda da nikada nije kasno i da za svaki zivot postoji sansa. Potrebno je samo da se u nama probudi zelja z borbom...
SAMO CEO ŽIVOT...
P.S.moram te razocarati beobandera,ja nisam dotakao toliko dno pa da bacam na kasiku pajdo.i kada napravim recidiv to je u "old fashion" stilu,napravim liniju i povucem.[/quote]
"Old Fashion" stil,smrkanje ponekad,ha,ha .Pa ne zelim vise nikad da uzmem heroin u ruke,"Old Fashion" Stil,ha,ha.Sto se mene tice smrkao sam 10-12 puta u zivotu,zadnji put 96-97.Heroin je droga za iglu,ali imam tako gadjenje prema heroinu kakvo sigurno niko od vas nema.U zivot bi se kladio da cu ostati strejt sve dok budem dobijao Metadon.Kad ne budu hteli da mi ga daju vise onda opet heroin.Verovatno cu imati 20 evra dnevno za gram pa cu pokusati da ostanem na toj kolicini ako mi ukinu Metadon.Sto se tice ljudi koje sam navukao na heroin,samo ja znam kako mi je kad mi dodju na vrata da mole za 45 kapi Metadon,a ja nemogu da im dam.Dam im 1-2 posle se ja znojim uvece i dolazim u situaciju da pijem xanax.Meni je najzalije sto sam ih navukao da bih imao za sebe.Ako neko misli da sam to uradio jer sam zao,onda se vara.Sta god mi ponude da kupim svakakve gluposti kupujem od njih.Imam gomilu zippo upaljaca,lopovskih mag-lite lampica.replay pantalona,majci,dukseva.Cak me i pitaju sta da mi donesu.Kako god mogu da im pomognem to cinim.Kada im pomenem da se lece kazu lako je tebi imas Metadon i nece ni da cuju za lecenje.Prodaju mi cak i trodon koji mi uopste ne treba.Najbolji drug mi je skoro umro i javio sam njegovoj doktorki u Drajzerovoj,da vidite kako je cutala kad sam je pitao pa jer nikako niste mogli da mu date Metadon bio bi ziv.A sta smo zajedno naneli stete ovoj Srbiji dok ja nisam bio na Metadonu to je tek cudo.
"Old Fashion" stil,smrkanje ponekad,ha,ha .Pa ne zelim vise nikad da uzmem heroin u ruke,"Old Fashion" Stil,ha,ha.Sto se mene tice smrkao sam 10-12 puta u zivotu,zadnji put 96-97.Heroin je droga za iglu,ali imam tako gadjenje prema heroinu kakvo sigurno niko od vas nema.U zivot bi se kladio da cu ostati strejt sve dok budem dobijao Metadon.Kad ne budu hteli da mi ga daju vise onda opet heroin.Verovatno cu imati 20 evra dnevno za gram pa cu pokusati da ostanem na toj kolicini ako mi ukinu Metadon.Sto se tice ljudi koje sam navukao na heroin,samo ja znam kako mi je kad mi dodju na vrata da mole za 45 kapi Metadon,a ja nemogu da im dam.Dam im 1-2 posle se ja znojim uvece i dolazim u situaciju da pijem xanax.Meni je najzalije sto sam ih navukao da bih imao za sebe.Ako neko misli da sam to uradio jer sam zao,onda se vara.Sta god mi ponude da kupim svakakve gluposti kupujem od njih.Imam gomilu zippo upaljaca,lopovskih mag-lite lampica.replay pantalona,majci,dukseva.Cak me i pitaju sta da mi donesu.Kako god mogu da im pomognem to cinim.Kada im pomenem da se lece kazu lako je tebi imas Metadon i nece ni da cuju za lecenje.Prodaju mi cak i trodon koji mi uopste ne treba.Najbolji drug mi je skoro umro i javio sam njegovoj doktorki u Drajzerovoj,da vidite kako je cutala kad sam je pitao pa jer nikako niste mogli da mu date Metadon bio bi ziv.A sta smo zajedno naneli stete ovoj Srbiji dok ja nisam bio na Metadonu to je tek cudo.
Sasa znam ja te starije likove koji su na Metadonu jos iz Gornjacke,jedan ima 52 god i drogira se skoro 30 god,jos dok su okice i hepovi bili umesto heroina,Druga dvojca su oko 45-48 god,svi su oni sad na odrzavanju u Drajzerovoj,meni tamo nece da daju Metadon i drogiraju se heroinom,dobijaju Metadon em su plus alkoholicari.Nose kese sa po 200-300 spriceva iz Dadoa.Da vidis kakvi su idu po terapiju sa flajkom piva od 2 litre u kesi pod miskom.Ali svi oni imaju manju dozu od mene,a moja nije velika 40 mg=120 kapi.Kazu cas ih sredi terapija,a drugi dan su krizi.Samo sto se oni za razliku od mene drogiraju heroinom,jer naravno da im je terapija nedovoljna.Lekari ih gledaju ko djubre a oni su organizovali koncerte i donacije za Drajzerovu kad su hteli da ih izbace iz Gornjacke,jer su tamo ostavili samo odeljenje za alkoholicare.Naravno da uzimaju i heroin i da stvaraju losu sliku o ljudima na terapiji Metadonom kad ih doza koju popiju pokrije 10-12 h a ostalo vreme su u krizi.To se namerno radi da bi lekari rekli pogledajte kakvi su ti sto dobijaju Metadon,kartoni su im sa vrlo,vrlo niskim brojem.Ono je tuga onako ponizavati ljude da cekaju na -20 ispred kontejnera za Metadon.Ja sam rekao sestrama tamo da treba dovesti strane novinare da vide sta se radi,da raskrinkaju Srbiju kao sto su onaj centar za decu sa specijalnim potrebama u Nisu ili gde vec,pa nas je ceo svet napao.Donacije za Metadon smo dobili,cini mi se oko 4 miliona evra,samo za 2007.-2008,sad treba obavestiti Evropu da nista nije uradjeno i da trebamo da snosimo posledice.
I STA KAZES BEOBANDOGLAVI BICES STREJT DOK GOD DOBIJAS METADON,HEHE SMESAN SI K`O CRTANI FILM.KAKVA SI TI DUSA OD COVEKA,POMAZES NARKOMANIMA KOJE SI TI NAVUKAO TAKO STO IM OTKUPLJUJES 10 PUTA JEFTINIJE STVARI JER ZNAS DA SU U OCAJNOJ POZICIJI...NEMA STA,PRAVI SI SAMARICANIN...EEEJ,POVRACA MI SE OD TOGA. :vom: :vom:
- Sagitarius
Mislim da tom tvom prijatelju nije tek tako jedno jutro palo na pamet da ide u komunu.Vjerovatno ima još nekih razloga zbog kojih se odlučio na odlazak.U komunu ljudi obično idu ne zato što se zasite heroina,terapija itd.,nego zato što unište sve što se uništit može,te im komuna pruža zadnje utočište,bukvalno krov nad glavom.Neki od njih i ostanu tamo bez ideje o odlasku,jer nemaju gdje da se vrate,a u komuni se osjećaju ispunjeno,tj. nađu smisao života,nekima to okruženje pruža sigurnost,jer ni nakon nekoliko godina se ne osjećaju spremni za povratak.Ja sve to poštujem.saša-ex wrote: Ono sto me je danas oraspolozilo je to da moj dobar prijatelj, koji je uz krace prekide na dopu od *88, a na metadonu negde od 95, juce bio na razgovoru u Reto centru i da ce verovatno da krene sa lecenjem. To mi je jos jedna potvrda da nikada nije kasno i da za svaki zivot postoji sansa. Potrebno je samo da se u nama probudi zelja z borbom...
Dosta nas se bori s ovisnošću i na druge načine,pa nije u redu generalizirati da je samo komuna spas.Ja sam bio u dvije komune,i to na duži period,i meni nisu pomogle,u neku ruku mi je žao izgubljenog vremena,a u drugu ruku spasile su me kad sam bio na dnu i produžile mi život omogućivši mi dug period apstinencije.Gledajući sa strane vjere,svakog nas je Bog napravio različitog,i treba svakog poštovati,onakav kakav je.
Čitao sam svoju ispovijest,i super je kako si sredio svoj život,ali priznaj da do toga ne bi nikad došlo da nisi upropastio sve što se upropastit da.
Ja sebe vidim kao onaj stih iz Gibine pjesme:"Ja se često spotaknem,al' se uvijek dočekam..."