Brojim sitno...

Moderator: sanela
Evo baš sam večeras saznala da kurkuma (začin od kojeg se radi mješavina carry) otapa krvne ugruške i poboljšava protok krvi.VVV -ex prokleti wrote:Još da mi je samo znati kada će nestati ove kvrge i trombovi u žilama...?
Ispravak: kurkuma ne otapa krvne ugruške. Nikako! Svakako da je dobra i zdrava, sjajna prevencija protiv infekcija, jača imunitet itd. Na cirkulaciju u tom smislu utječe svježi đumbir. U hrani ga je dovoljno malo, naribati ga i pirjati s povrćem. Ko može, neka cijedi korijen đumbira (presom za češnjak), pomiješa sa malo limuna (cca 2 žličice đumbirovog soka, 2 limunovog) i meda. U početku je žešće od bilo kakve rakije, pravo zapaljenje iznutra, ali radi posao.Alternativka wrote: Evo baš sam večeras saznala da kurkuma (začin od kojeg se radi mješavina carry) otapa krvne ugruške i poboljšava protok krvi.
Koristi se u u jelima s povrćem tako da se na cca. kilogram povrća nakon što se dobro zagrije doda do jedne žličice kurkume. Intenzivno je žute boje i lipog okusa.
Možeš je također dodat malo u jogurt i pojest...a možeš i u žitarice stavit...gdje god...samo je koristi
P.S. ako ti alternativne metode nisu jako odbojne, možeš otić kod Ayurvedskog liječnika (Ayurveda inače sve začine koristi kao lijekove) i on će ti točnije reći kako koristit kurkumu za liječenje trombova, a možda će ti i nešto efikasnije preporučiti.
Nema na čemu.VVV -ex prokleti wrote: Hvala ti i lijepi pozdrav. Vanja.