Istinita priča o jednom životu koji je otišao u k....

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

VVV -ex prokleti

Re: Istinita priča o jednom životu koji je otišao u k....

Post by VVV -ex prokleti »

Još 6 dana...
Brojim sitno... :D
Svijetlo ne može postajati bez mraka u koji bismo ga stavili
Fela Kuti

Post by Fela Kuti »

Bio sam skeptičan i tim više mi je drago štp si dobro.
Samo se drži i piči dalje.
I da, čestitam ti godišnjicu. :)
Alternativka

Post by Alternativka »

VVV -ex prokleti wrote:Još da mi je samo znati kada će nestati ove kvrge i trombovi u žilama...?
Evo baš sam večeras saznala da kurkuma (začin od kojeg se radi mješavina carry) otapa krvne ugruške i poboljšava protok krvi.
Koristi se u u jelima s povrćem tako da se na cca. kilogram povrća nakon što se dobro zagrije doda do jedne žličice kurkume. Intenzivno je žute boje i lipog okusa.
Možeš je također dodat malo u jogurt i pojest...a možeš i u žitarice stavit...gdje god...samo je koristi :)

P.S. ako ti alternativne metode nisu jako odbojne, možeš otić kod Ayurvedskog liječnika (Ayurveda inače sve začine koristi kao lijekove) i on će ti točnije reći kako koristit kurkumu za liječenje trombova, a možda će ti i nešto efikasnije preporučiti.
VVV -ex prokleti

Hvala na savjetu, proučavao sam već Ayurvedu i upoznat sam sa kurkumom, i koristim je kao začin već godinama, od kada sam se nešto bacio na hinduizam, ono zanimalo me.
Ima tu puno toga korisnog, mislim na Ayurvedu. Ne koristi se širom svijeta bezveze, čak i moderna medicina prepoznaje pozitivne učinke te drevne nauke.
Hvala ti i lijepi pozdrav. Vanja.
tamarra

Post by tamarra »

Alternativka wrote: Evo baš sam večeras saznala da kurkuma (začin od kojeg se radi mješavina carry) otapa krvne ugruške i poboljšava protok krvi.
Koristi se u u jelima s povrćem tako da se na cca. kilogram povrća nakon što se dobro zagrije doda do jedne žličice kurkume. Intenzivno je žute boje i lipog okusa.
Možeš je također dodat malo u jogurt i pojest...a možeš i u žitarice stavit...gdje god...samo je koristi :)

P.S. ako ti alternativne metode nisu jako odbojne, možeš otić kod Ayurvedskog liječnika (Ayurveda inače sve začine koristi kao lijekove) i on će ti točnije reći kako koristit kurkumu za liječenje trombova, a možda će ti i nešto efikasnije preporučiti.
Ispravak: kurkuma ne otapa krvne ugruške. Nikako! Svakako da je dobra i zdrava, sjajna prevencija protiv infekcija, jača imunitet itd. Na cirkulaciju u tom smislu utječe svježi đumbir. U hrani ga je dovoljno malo, naribati ga i pirjati s povrćem. Ko može, neka cijedi korijen đumbira (presom za češnjak), pomiješa sa malo limuna (cca 2 žličice đumbirovog soka, 2 limunovog) i meda. U početku je žešće od bilo kakve rakije, pravo zapaljenje iznutra, ali radi posao.;) Čisti organizam, jača imunitet, poboljšava probavnu vatru itd. To se uzima u jutro, prije doručka.

By the way, kod ayurvede vam je važno da vam doktor odredi doše, pa se prema tome određuju popis "dobrih" i "loših" namirnica. Začini su ključni. Ako se već odlučite za takav pristup, pronađite nekog stvarno stručnog, jer se ayurveda uči godinama i prenosi generacijama.
Alternativka

Post by Alternativka »

VVV -ex prokleti wrote: Hvala ti i lijepi pozdrav. Vanja.
Nema na čemu. :)

P.S. eto, vidim sad šta je Tamarra sad napisala da ne otapa krvne ugruške...pa kome virovat...trebalo bi stvarno provjerit kod stručnjaka.
VVV -ex prokleti

Tamara slažem se s tobom u potpunosti što se tiče Ayurvede i učenja. Ja sam samo malo eksperimentirao svojevremeno. A što se tiče đumbira, postao mi je omiljen začin(sirov,ukiseljen, u prahu svejedno) jel sam radio u japanskom restoranu i zaljubio se u mjegov okus. A da ne spominjem wasabi...U biti ima jako puno začina i u Indijskoj i u Japanskoj kuhinji i tradiciji koji su me jednostavno oduševili...
Malo nevezano uz moju ispovjest, ali neka...samo da ne nastavimo o začinima i hrani, jer ipak ovo baš i nije prikladno mjesto za to na forumu(znam kako to krene, pa nema kraja)...
LP, Vanja.

P.S.- JOŠ 2 DANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alternativka

Post by Alternativka »

Sad još samo jedan. ;)
selma

Post by selma »

i onda pocinje sljedeca godina...sa 365 dana :)
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
VVV -ex prokleti

Tako je. Prošla je tek prva, ona najgora, a sad u nove pobjede...
Post Reply