Otac

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Baba Naca

Re: Otac

Post by Baba Naca »

Samo pozdravljam, sada i mamu i tatu, vidim da ste zajedno na forumu,
moj sin je narkoman (to sam vec ranije, ranije pisala Ocu)
ja sam alkoholicar i tabletoman!!!
(Idem na sastanke NA i AA u Beogradu i trezna sam i cista)

Svako jutro ustajem uz molitvu

Boze,
daj mi spokoj, da prihvatim ono sto ne mogu da promenim,
hrabrost da menjam ono sto mogu da promenim i
mudrost da razlikujem jedno od drugog.

Shvatila sam je i verujem da sam dobro naucila da
NE MOGU da promenim druge - SAMO SEBE
Na SVOJ zivot mogu da uticem, kako da donesem prave odluke, kako da postanem zadovoljna sobom,
kako da shvatim i prihvatim da je MOJ sin SAM izabrao taj svoj put i
kako mu ja mogu biti najvise od koristi, da mu pomognem.

VAMA oboma svaka cast na Vasoj odluci, istrajte u tome
i sada pocnite da se bavite time kako da pomognete sebi,
da Vam bude lakse, da izadjete iz tog ocaja koji Vas razdire.

Svako ima svoj zivotni put, pa i Vas i moj sin.
JA sigurno nisam odgovorna sto je moj sin narkoman
i znam da ni moji roditelji nisu odgovorni sto sam ja alkoholicar i tabletoman.
To je tako jednostavno,
ja danas zivim sa veeelikim olaksanjem sto sam pronasla duhovni program u NA i AA
vec 14 meseci odlazim na sastanke i zivot mi je sve laksi i laksi.
Sigurno i u Vasem gradu postoji taj program za Vas, zove se Alanon, potrazite ga
olaksacete sebi nedoumice i muke!
Iskren pozdrav od Bakute :wink:
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Yesenia

Post by Yesenia »

OK, vidim da ispadoh dezurna bicherka ovde. Nije mi to bila namera, sama sam roditelj i sve sto sam napisala bilo je u interesu vase dece. Mislim da sam i rekla da svako ima svoj put i svoj nacin borbe, a u najkracim crtama sam opisala moj i mojih roditelja. Neke crtice, minimalne, iz nasih zivota.

Nisam roditelj narkomana, tako da mi mozda i nije mesto na ovom topiku.

Tata&Mama, mrzi me da citam vase postove iz pocetka, ali ukratko moj " en generale" utisak je: mnogo smo voleli svoje dete! dokaz: kupili mu ovo, kupili mu ono, pa mu opet kupili ovo, pa kupili ono..i gde da nas neko optuzuje, mi hadzije a on debil! U pocetku mi vas je bilo mnogo zao, ali sto sam vise citala sta pisete, nekako sam pocela da vas gledam u drugom svetlu..sorry, to je samo neka moja impresija i daleko od toga da mislim da sam u pravu..kao i svakom narkomanu na ovom svetu zelim i vasem sinu da se izbori sa bolescu..sa vasom pomoci ili bez..
Yesenia

Post by Yesenia »

Jano, zeno!

Gde ti pade na pamet da moje kumce trpas u ovu temu! Dovoljno je sto si mene, sa sve mojim tripovima, uvukla ljudima u njihov topik! Narkomanija, bez obzira, sa koga aspekta je gledas je mnogo ozbiljnija stvar nego sto su "Desparate housewives" .
Otac

Post by Otac »

Baba Naca
Hvala na podrsci.Radio sam godinama na psihijatriji gdje su lijeceni i alkoholicari, tada pocetkom osamdesetih nije bilo bas puno narkomana. To sto ste uspjeli je velicanstveno,s pravom ste ponosni na sebe.Zelimo vam da i dalje ustrajete i ako Bog da i mi i Vi izlijecimo nas sinove...
Pozdrav i drzite se!
Yesenia wrote:OK, vidim da ispadoh dezurna bicherka ovde. Nije mi to bila namera, sama sam roditelj i sve sto sam napisala bilo je u interesu vase dece. Mislim da sam i rekla da svako ima svoj put i svoj nacin borbe, a u najkracim crtama sam opisala moj i mojih roditelja. Neke crtice, minimalne, iz nasih zivota.

Nisam roditelj narkomana, tako da mi mozda i nije mesto na ovom topiku.

Tata&Mama, mrzi me da citam vase postove iz pocetka, ali ukratko moj " en generale" utisak je: mnogo smo voleli svoje dete! dokaz: kupili mu ovo, kupili mu ono, pa mu opet kupili ovo, pa kupili ono..i gde da nas neko optuzuje, mi hadzije a on debil! U pocetku mi vas je bilo mnogo zao, ali sto sam vise citala sta pisete, nekako sam pocela da vas gledam u drugom svetlu..sorry, to je samo neka moja impresija i daleko od toga da mislim da sam u pravu..kao i svakom narkomanu na ovom svetu zelim i vasem sinu da se izbori sa bolescu..sa vasom pomoci ili bez..
Neda ti se citati postove ali ti se da pisati gluposti i napamet osudjivati? Mi naseg sina nismo prisiljavali da recitira, nismo ga tukli ni kaznjavali zbog losih ocjena, kupovali smo mu ovo ili ono kao i kcerki (mozda ce te zacuditi ali ona se ne drogira)kao sto svaki roditelj kupi djetetu. Sve sto trenutno cinimo ciniomo jer ga volimo, kao sto smo i do sada.Samo smo zahvaljujuci dobronamjernim forumasima promijenili taktiku.Mozes slobodno traziti krivicu za svoje drogiranje u drugima, samo pitanje je ko ce ti povjerovati, a najvaznije ni ti sama ne vjerujes u to... Ocigledno je da mislis kao nas sin trenutno.Sve znam, niko mi ne treba... Obratili smo se na ovom forumu za pomoc,i narkomanima ,alkoholicarima ,suovisnicima....onima koji se lijece, kao i onima koji su jos u paklu droge....mnogo smo naucili, citaj pazljivo postove pa ces i ti nauciti...
Pozz
Last edited by Otac on Wed Feb 04, 2009 12:00 am, edited 1 time in total.
KO NE POKUŠA 100% NEĆE USPJETI!
Yesenia

Post by Yesenia »

Totalano ste u pravu.

Da li Vam je sada lakse?
Samantha

Post by Samantha »

a ti sada malo se...
Be Yourself. Everyone Else Is Taken!
Otac

Post by Otac »

Yesenia wrote:Totalano ste u pravu.

Da li Vam je sada lakse?
Dali ti pricinjava zadovoljstvo vrijedjati druge?I Ismijavati neciju bol? To je jedan od nacina lijeciti vlastite frustracije... Nije mi lakse ...Zadovoljna? Svako dobro...
KO NE POKUŠA 100% NEĆE USPJETI!
Yesenia

Post by Yesenia »

Alo covece,

Ko te vredja? Ko te ismejava? Samo sam htela da te nateram da se malo zamislis nad svojim sopstvenim problemima i neuspesima..sve zbog toga da bi mogao da pomognes svome detetu! Probala sam u fazonu " macka seta po krovu", lepo sam vam rekla da treba vi da idete na terapiju, to mislim i dalje..yok, vi niste isli da se konsultujete sa strucnim licima, nego "lecite" svoje dete po receptima " dobronamernih forumasa"..

Nisam ti ja neprijatelj ako ti ne podilazim i tapsem po tastaturi ..

Potrazi prijatelju pomoc nekoga ko je strucan da ti pomogne..forum je samo support..
paramparcad

Post by paramparcad »

slazem se sa yasenijom u ovom zadnjem.dozvolili ste sebi da slusate razne pa cak i poremecene narkose koji se jos uvek aktivno drogiranju(cast izuzecima) i svi su jebeni samaricani kada nije o njima rec nego o dupetu drugog narkomana.posetite sto pre nekog strucnijeg.pa vi,pobogu,jos uvek neznate cime se tacno drogira vas sin.
Boban

Post by Boban »

Gospodine otac ne znam da li vam je sale dao broj reta u Bg jer nisam citao bas sve ovde. +3810118040425.Eto probajte jer ljudi vam ovde ne mogu reci sta da uradite da on pristane na komunu.Pozdrav i svako dobro.
Post Reply