Sunrise

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Samantha

Post by Samantha »

Sta ti je rekla koliko ces dugo piti ovu Zyprexu i zasto ti je uopste daje.
Pitaj je. Dosta jak lijek i rijetko se koristi u tretmanu regulisanja raspolozenja.
Luna

Post by Luna »

antidepresant....
sta ce ti to? si depresivna? ne cinis mi se takvom. jebi ga. sto manje otrova to bolje. ti to vec znash sunrise. jebesh to. predji na subutex...i drzi se catap. i vidjeces kako je zivot mnooogooo ljepsi. eto...vidjeces.
a ti samo polako. ne dodaji nista sto bas ne mora...radije pij caj od melisse(za smirenje i nerve itd) i noni...no...ti sama znash sta ti je najbolje. to je samo moje misljenje. ne da lupam...jebi ga i sama sam istim putem koracala...
subutex mi je spasio zivot...vrati zivot...i sve ostalo. al necu opet o tome... ;-)
i'm proud of you girl!@!!!!
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
sunrise

Post by sunrise »

dali su mi ga jer sam prosli tjedan imala prihicku krizu.Nisam htjela da mi povecaju terapiju pa su mi ovo dali. U cemu je problem sa tom tabletom? Ne znam nista o njoj pa mi recite nesto.
Ici cu na subutex Luna no, ne sad nego kad se jos spustim. Zaboravljas da nemam osiguranje pa cu si ga morati sama placati. No, posto cu ovaj mjesec predati za vizu mozda do tad i sredim osiguranje pa mogu prije ici na sub. Do, tad picim po metadonu i idem dolje.To je bitno, je tako?
Recite mi nesto o toj tableti.
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
sunrise

Post by sunrise »

Posto sam sad u procesu sredjivanja papira i najverovatnije ce sve to proci bez beda. I, kad budem imala vizu u rukama ne samo da ce to biti veliko olaksanje nego cu to iskoristiti za daljnje poteze. Donijela sam odluku da cu nastaviti sa skolovanjem. Upisati cu se na Univerzitet. Onda nisam mogla zbog financijskih razloga i sto sam morala konobariti da prezivim a to mi je oduzimalo too much vremena. Sad je situacija drukcija, Hvala Bogu, te si tako nesto mogu priustiti. I to cu i napraviti. Uostalom, biti cu tu pa cu vam i reci za koji studij sam se odlucila.
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
zvrky

Post by zvrky »

Ufffffffff ja bas nista ne znam o tom leku ili se mozda kod nas drugacije zove...ne znam stvarno... Za skolu svaka cast,devojko odakle ti toliko snage za sve molim te reci odakle je crpis? Radis u svojoj radnji,ides na taj fitness, skidas se u isto vreme ,sad skolovanje i jos jedan posao.....SVAKA CAST !
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
sunrise

Post by sunrise »

Fitness jos nisam pocela. Odlucujem da se sutra idem upisati. Do sad nisam nikako uspjela ici tamo.

Jucer sam za nagradu isla opet trositi pare.Ovo pocinje nalikovati na bolest ali pri shopingu osjetim jedan sub srece i euforije i imam osjecaj da mi hormoni skoce na 150 stupnjeva. Prije sam stalno osjecala neku griznju savjesti sto toliko love bacam svaki tjedan, odnosno svaki dan za dop da mi je bilo zao jos i trositi na neke stvari mimo toga. Rekla sam vam da sam u fazi promjena, sebe i svega oko sebe te sam jucer isla i kupila novi namjestaj za dnevnu (regal, stol i prekrivan za Sitz kauc) i spavacu sobu (krevet. Stari nesto steka, istrosio se :-D ). Imam zelju da ofarbam dnevni boravak u crveno-narandjastu boju. Ova tenutna boja mi je dosadila i zelim jednu jaku, jarku boju. I, najljepse od svega mi je baldehin. Moji se uvijek zezaju da bi ja mogla bez beda u rekordnom vremenu potrositi bilo koju sumu novaca i mislim da su potpuno u pravu sto se tice toga. Volim raditi i zaraditi ali brate volim i trositi. Sad mi uzasno odgovara nagradjivati se lijepim stvarima ili robom ili sta god vidim lijepo za stan. Vjerovatno sve to ima svoje zasto no smatram da je to ok. Pomazem i roditelje sa parama tako da ako imam viska u redu je da zivot sa mojim partnerom ucinim ljepsim.

Ove tablete su mi dali jer sam imala par dana problem sa nekom agresijom koja izbije ponekad vani. Ne znam tocno kako ona trenutno djeluje na mene. Mozda malo na raspolozenje, jer vidim da sam dosta pozitivna no i bez nje sam isto bila ok. Ne znam sta reci. Znam da im mogu reci da mi nije potrebna i oni me nece i ne mogu tjerati da ih pijem. Zadnji put sam ih pitala da li su to jake tablete. Ona mene pita da li mi odgovara i cini dobro? Ja kazem kao pa da. E, pa onda, nije potrebno to pitanje uopce. Tako su me poklopili bez beda. Vi me i dalje niste uvjerili da je ta tableta losa za mene i da ne valja. To sto je jaka, pa i metadon je jak. Pa necu ja s dopa preci ravno na tablete koje uzimaju i oni koji nisu nikad bili ovisnici.
Odakle ti Samantha znas za ovu tabletu? Za sta si je i ti uzimala? Zasto bi trebala prestati s njom?

Pozdravljam vas svih u dobrom raspolozenju
Samantha

Post by Samantha »

Odakle ti Samantha znas za ovu tabletu? Za sta si je i ti uzimala? Zasto bi trebala prestati s njom?

Ja je nisam nikada uzimala.
Luna

Post by Luna »

ti sama to znash. i sama si rekla da si i bez nje ok. sto manje sranja i dodataka to bolje. to je moje misljenje. antidepresant/anti-anxiety. adiktivna tableta. pa znash i sama sta su antidep.....(zoloft,effexor, itd)
to je moje misljenje...ti znash sta je najbolje za tebe. ako si ok i to sve...ako zelis slusati doktora itd...ok...super.
no...moje misljenje i dalje stoji. uzimala sam effexor...ma covjece kakva kriza ..od dopa je mala maca za ovo. uhhh...nikad vishe.
mozes to to sve i sama sunrise moja draga...SVE!!!
no...ti each its own jel tako>
cmok
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
sunrise

Post by sunrise »

jebo im ja mater! Rekli su mi da mi ne bi nikad davali nesto sto je lose za mene i da mi nikad nece dati nesto adiktivno. Imam jos jednu no necu je vise piti i kad mi opet daju necu ih uzimati nego cu ih baciti. Pa koji su to doktori kad narkomanu daju jos veca i gora adiktivna sranja? I sto ja njima vjerujem? Pa zato sto ne ocekujem da bi me lagali. Onaj papir sa uputstvima mi normalno nisu dali tako da sam se oslonila na njihove rijeci. Aj Boze, necu vise to piti jer ionako mi ne treba a i za tu agresiju i bijes koji me obuzme, ona ne djeluje ionako kad sam ljuta sam ljuta i drukcije ne mogu reagirati nego eksplozivno da ga jebes. Ne razumijem tu njihovu politiku i nacin na koji lijece probleme.No, nije vise ni bitno. Hvala sto ste me upozorili na vrijeme.Odo bacit onu tabletu da ne dodjem u neugodnu situaciju.
zvrky

Post by zvrky »

Nemoj da bacas nista ako te uhvati prevelika agresija da imas sta da popijes za smirenje :lol: da neko ne nastrada hehe,salim se...ako mozes ti nemoj da ih pijes,ako ti ne osecas da ti ista pomaze nemoj ih piti...
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Post Reply