YugoStar

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Baba Naca

Re: YugoStar

Post by Baba Naca »

Ooooooooo Jugoooooooo
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
YugoStar

Post by YugoStar »

Evo me nakon mali milion dana,ziv i zdrav i sve vas pozdravljam,a neke i ljubim! Malo sam bio odsutan,malo sredjivao neke stvari,biloje i zamora od pisanja i tako to...
...brzo su prosle te "uzivajuce" godine gudriranja.Meni je taj period bio u atmosferi "mogu kad hocu" da se skinem i jos se nekako odrzavao kakav-takav socijalni i drustveni zivot.Naravno meni je izgledalo skoro sve OK,ali...
Jos se ekipa i drugarstvo odrzavala,zajedno shemiralo,islo u akcije,kombinovalo.Jos to nije bio onaj klasicni zivot jednog dzankija ali se ka tome nezaustavno jurilo.
Sad kad pogledam i razmislim bio je to splet okolnosti i nekih stvari koji su mi zamazivali oci i davali mi iskrivljenu sliku stvarnosti i realnosti.E to je ono o cemu sam trubio na pocetku ove pisarije,nije bas moje iskustvo bilo shablonsko (nazalost).
Pazi,kroz moj zivot je vise prolazilo ljudi koji sa horsom nisu imali nikakve veze.Nije bilo tu likova koji bi mi rekli,recimo...Yugo,stani covjece,vidi mene,vidi sta mi je zuto uradilo...Ja i ovi moji dripci smo valjda,tih prvih godina,dozivljavali hors kao jos jednu zajebanciju od mnogih,tako sad kontam.Nismo tacno znali sa cime se igramo i koliko je ta igracka opasna.Eeee kad smo poceli da kontamo i kad su se poceli redati neki problemi i konkretni bedovi (nemislim na krize !) mi smo vec bili pravo zaglavili.
Meni je stvarno tesko da pisem i opisujem neke stvari iz vise razloga,ali mislim da bi mogli skontati.Stvari su jednostavno poceli izmicati kontroli,heroin nas je vec promjenio...spolja jos i ne toliko,ali iznutra...
igra bez granica

Post by igra bez granica »

jugo pisi sto zelis i kada i kolik zelis. ti si sad dobro sto je najvaznije pa i ne moras pisati sva ona sranja koja smo svi prosli. znamo kako agonija pocinje kako raste i kako se zavrsava ovako ili onako. zato pisi kako ti zelis jer ti to ide i bas se obradujem kada vidim da si nesto pisao. pisi o svom ozdravljenju to me vise interesuje nego one crne misli. mozda ce i one jednog dana isplivati sa tvoje tastature.
pozdrav veliki za tebe i tvoju prijateljicu jacu
PROČITAJ ME

Post by PROČITAJ ME »

........... Veliki pozdrav Yugo.... drago mi je što si se vratio i što je sve prošlo kako treba....... evo malo uletila u kuću s posla barem na pola sata da ručam... ma vrućina brate...... jedva čekam kad ćemo kahvenisat....... ljubi te Jaca...... :D :D :D
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
heroinapg

Post by heroinapg »

pisi o svom ozdravljenju to me vise interesuje nego one crne misli. mozda ce i one jednog dana isplivati sa tvoje tastature.
Ozdravljenje...igra bez granica..Pozdrav!Yugo pise o ozdravljenju?!Apsolutno se slazem sa tobom...A s druge strane, koja uvjek postoji...Covjek uvjek pise jer je preplavljen nekom emocijom..Nikada onako, bezveze..bar tako kazu, a ja se slazem. A s obzirom da smo upali bili u bolest smisla, vodili dvo/trostruke zivote..moramo da izbacimo iz sebe nase zavisnicko. Smatram da nam je potrebno da nas neko saslusa..da izbacimo iz sebe sve..Dokgod to nosimo u sebi..tesko je..Nekako je lakse..kao oslobadjanje bremena teskog! kada izbacimo iz sebe..Rijeci u ovom slucaju (jedino sto nas razlikuje od zivotinja?!)
pozdrav veeeeliki glavnom autoru teme.. Smatram i vjerujem da YugoStar upravo i pise o svom ozdravljenju. Jer,
heroin nas je vec promjenio...spolja jos i ne toliko,ali iznutra
-ova spoznaja nam je itekako bitna..Vidim, druze, da si puno postigao i drago mi je zbog tebe.
Meni je taj period bio u atmosferi "mogu kad hocu" da se skinem i jos se nekako odrzavao kakav-takav socijalni i drustveni zivot.Naravno meni je izgledalo skoro sve OK,ali...
Nije samo tebi..Mislim da je svima nama bio trip u glavii da mozemo da se skinemo kad ocemo. da nije..ne bismo bili ovdje?! Da nam nije u to vrijeme izgledalo Ok, ne bismo to ni radili?1 Da smo znali.Avaj, na kutij cigareta pise da PUSENJE UBIJA..ipak mi cigareta gori u rukama..Al, dobro je dok ona gori.
Sad kad pogledam i razmislim bio je to splet okolnosti i nekih stvari koji su mi zamazivali oci i davali mi iskrivljenu sliku stvarnosti i realnosti.E to je ono o cemu sam trubio na pocetku ove pisarije,nije bas moje iskustvo bilo shablonsko (nazalost).
Pazi,kroz moj zivot je vise prolazilo ljudi koji sa horsom nisu imali nikakve veze.Nije bilo tu likova koji bi mi rekli,recimo...Yugo,stani covjece,vidi mene,vidi sta mi je zuto uradilo
Friendu...sjecas se starta na forumu?! Igrom slucajeva sam bila "tu"..Drago mi je sto polako iz sebe izbacujes taj teret! Svima nam je heroin davao iskrivljenu sliku..Tesko je pomiriti se s tim da svi bolujemo/ smo bolovali-zavisi kako gledamo na to-od iste bolesti. Uh, kako mi je teeeeesko bilo da skapiram neke stvari..sada djeluju jednostavno ili bar jednostavnije. Nikada nisam sebe mogla da stavim u "isti kos" s narkomanima. Citavo vrijeme drogiranja su mi se gadili.Bljak.Pih.Fuj..Yugo..Moze pitanje?!Pitam i odgovaram..Znas da je iz najbolje namjere, jer s nekim razmisljanjima ces se vracati na razmisljanje..Zasto nisam? Zbog cega?E da je bilo nekog da mi kaze?!
Druze..bilo je, evo meni napr. ljudi koji su mi govorili..Nastavljala sam..Jer "to se meni ne moze desiti"..Zar zaista mislis da bi te jedna recenica..Neki strejt drug tako lako izbavio? Gledao si bar na TVu-znao si dosta o tome-bar dovoljno.
Makar ja jesam..Gledala sam ljude oko sebe..Ali "meni se ne moze desiti"..Tu smo gdje smo. Druze, proslost ne mozemo promijeniti.Imamo sadasnjost, okoja se vrlo brzo pretvara u proslost?! Zato zgrabi sadasnjost!Njome upravljas..lagano se pretapa u buducnost. Jak si! Znas-ponavljam-d ti iz najboljih namjera pisem!!! tu smo gdje smo. Ne mozemo se vracati.ne postoji vise nijedno opravdanje?! Slazes se?! Ides naprijed..Puno stvari si razlucio. Nisam htjela da ti pisem na topicu, citala sam..Drago mi je da dio po dio bremena izbacujes iz sebe...
Meni je stvarno tesko da pisem i opisujem neke stvari iz vise razloga,ali mislim da bi mogli skontati.Stvari su jednostavno poceli izmicati kontroli,heroin nas je vec promjenio...spolja jos i ne toliko,ali iznutra...
Yugo, upravo to sto ti je tesko da pises i opisujes, nazalost te pritiska..Mene je bar pritiskalo..Vjerujem da treba da pronadjes nacin da izbacis to iz sebe.
Moram ponoviti po ko zna koji put... Prvo smo mi uzimali drogu, pa ona nas. droga nas je uzela. Nije ni cudo posle decenije (oprosti ako grijesim) drogiranja da smo konfuzni..Da trazimo odgovore na 1001 pitanja..
Zasto ne bismo poceli svoj novi=definitivno novi zivot bez tereta (ipak smo bili bolesni-bili u jezgru bolesti-da se tako izrazim-jer kazu da je dozivotna borba-dio nas je to sto smo radili?!)
Imas druze pred sobom toliko lijepih stvari (patetika,a :wink: koje nisi ni primjecivao..Pa red je da nova pitanja dodju "na red" :rolleyes:
Vidis da lagano doalaze...Dosta-masu stvari si napisao..One tebi najbitnije..Izmedju ostalog, u tim stvarima vidis sta su bili tvoji OKIDACI, stvari koje su te tjerale da dopustis drogi da te uzme pod svoje.Cim si svjestan koji su OKIDACI to bili..Imas blago u rukama. Kreci!!!Evidenstno da si na pravom putu. Nemas pojma koko mi je drago...Sjecas se pocetaka..I put od 1000 milja pocinje prvim korakom..Suocio si se sa stvarima koje su se desavale. Ove ispovijesti su zbog 1001 stvari pozitivne za tebe..Ne samo za tebe vec za svakog..Vidjeces kako ce ti to izgledati kad prodje jos vremena. Drago mi je da si tu..!
Taj zvanicni pocetak drogiranja heroinom,pod tim mislim na "vjencanje",kad se osjetila prva kriza,mislim da je bio kraj jeseni(napisao),ocigledno nas nije opametio
...Tebe definitivno jeste promijenio..mene, Jacu, nas koji smo ovdje. Znam sta si mislio da kazes. :D .Ali, ti pecam rijeci (jedna od pozzitivnih stvari ispovijesti-a masu ih je)
Usvojili smo taj obrazac i furali magistralom uzasa koja je vodila u nevidjeno zlo...ali putokaza nije bilo.
Naravno da je taj autoput prolazio kroz nevjerovatne ljepote,prvih kilometara
Imas literarni talenat...But, that`s not a point. PROCITAJ ME ti si umjetnicka dusa, kao masa ljudi s foruma..Zato nas je, I guess i uhvatila BOLEST SMISLA..ciljam na to da se slazem s tobom da covjek izuzetno pise...(od tebe sam dobijala komplimente za pisanje?Sjecas se?! :D
nedostaju mi:}.Sto rece Modesty. kada si predlagala dda ja napravm scenario, da mixamo talente, podijelimo uloge..DA mi jos fali da dam sebi ulogu, pocnem zivejeti svoj zivot, kao sto Yugo radi?!Kontas me, frendice...Fino je opisivao, al zivot ide dalje.. Najbitnije je da je dosao do srzi, zar ne..Toliko je vidljivo yugo..Vidis koko si ljudi usrecio?!
Bitno je-sustina je da si Yougo, friendu, dosao do konkretnog. Tako je bilo u mom a vjerujem u masu slucajeva. Dok nisam dosla do konkretnog..vrtjela sams e u krug. Jaco, sigurna sam da kontas..Dragi nas Yugo, apsolutno (da mene nije bilo ne bi znao?:} ne moras da se smaras kao da pises domaci zadatak. Pisi kad ti se pise, o cemu god ti se pise...
Mislim da mogu ovu moju ovisnost podjeliti na nekoliko savim konkretnih djelova:
Neka si je podijelio.Lagano ce se raspasti u djelove. Zelim ti najbrze raspadanje djelova tvoje zavisnosti..Raspadanje je, toliko ocito..Iz tvog pisanja se vidi.
Od 5.03 do 20.06...Za tr mjeseca
Mrzim i to pravo,kad sam duze dobar,pa napravim sranje...pa kad kriziram...ono,sto mi je to trebalo? Ovo se da nebude zabune ponavljalo vise 100 na puta!
napisao si 21. marta.
A sad si dobar! Da ne bude zzabune, vsise neces radit ono sto mrzis, definitivno :?: :!: :!: ?!!!!
Po teb se vidi...izuzetno mi je drago, Yugo! Potrosih tastaturu na tebe :D Imala sam na koga!(trpjela sam da ti ne upadam u rijec tokom tvog ispovijedanja-tvog pisanja)
Veliki pozdrav svima..........................
uh, koko napisah
YugoStar

Post by YugoStar »

Veliki,ogromni mega-giga pozdrav za sve koji mi navrate i isto toliko izvinjenje svima sto sam malo zapostavio forum.Vjerujte mi da je iz opravdanih razloga,mada ni ljenost nije iskljucena.
A draga moja M.da znas koliko mi je bilo stalo do tvog misljenja (a i sad) i koliko isto cijenim,nadam se da bi ga i ranije iznijela.Ali nikad nije kasno i hvala ti,puno mi znaci bilo koji Tvoj komentar,kritika,misljenje...Znam da je iz najboljih namjera.Ako sam se nekad i premisljao da stanem ili skratim nebili(neznam jeli pravilno napisano ovo "nebili"...hahha) svoju pricu napokon zavrsio,ovaj Tvoj post-komentar me prosto obavezuje da nastavim,dao mi je neku novu snagu i volju...Hvala jos jednom!
E sad ,da samo kratko raportiram,upravo sam se vratio sa puta i pravo sam umoran,ali sretan i slobodan.
Sutra cu pisati.
I samo jos ovo...posto nikad nisam bio isfoliran frajer i sl. rado cu na sav glas napisati da mi imponuje i popravlja raspolozenje sto neko misli na mene!
YugoStar

Post by YugoStar »

Nakon par godina "idilicnog" drogiranja,usli smo u fazu kad smo poceli da uvidjamo neke negativne promjene u nama.Na jednu homogenu ekipu u kojoj nije bilo tajni,gdje je vladalo iskreno i pravo prijateljstvo,nadvili su se tamni oblaci.Nepovjerenje i paranoja su se uvukli izmedju nas.Pocelo je rasulo...
U par ranijih postova namjerno sam opisivao atmosferu i scene nasih pocetaka sa heroinom.To su oni postovi koji su opisivali kako je izgledalo kad se donosio heroin i kad sam isti mrvio na crnoj ploci,dok su drugi leprsali po stanu,donosili pice,stavljali CD...(neki su me cak i kritikovali zbog tih opisa i "sapunjanja",ali sam to namjerno cinio zbog momenata koje cu sad napisati).
U fazi o kojoj sad pisem,to je izgledalo ovako:
Roba se donosi u stan.Onaj kod koga je heroin je non-stop pod prismotrom ostale trojice.Ako se nesto treba donijeti,vaga,pice,hrana,"ploca"...to obavlja jedan,dok ostala dvojica nadziru cetvrtog.Atmosfera je fuj,pa se stoga i nesjecam jeli neko stavio muziku.Heroin se otvara iz pakovanja tek kad smo svi tu.Obicaj koji smo imali prije toga,da se prvo "povuce",pa onda djeli,je zaboravljen nakon jedne rasprave tipa:"Ja cu vise ili jacu manje ili jacu poslije povuci".Davno je bilo vrijeme kad nismo gledali koliko ko uzima.Kad bi otvorili robu,obicno bih ja razvukao 4 iste linije,ali se desavalo da neko povuce manje,a neko vise...tada nam to nije bilo bitno,a kad se sjetim pocetaka kad uopste nismo djelili robu i kad je ista,pretezno,bila kod mene,cinimi se da to vrijeme i nije postojalo.
Sad sjedimo oko stola kao 4 stranca koji nevjeruju jedan drugom.Roba se djeli u 4 indenticna djela,ma u prasku.Svako uzima svoj dio,pakuje i radi sa njim sta hoce i kad hoce.Tek tad se gubi nervoza i pocinje sa opustanjem.Zalosno !
bojanol

Post by bojanol »

Vazno je da si sad ziv i zdrav, a to o chemu prichash je klasik narkomanije. Shablon znachi.
Dobro je da se secash, jer ja se nicheg zivog ne secam, mozda malo, ali kao kroz maglu.
Ali dobro, ja josh uvek nisam strejt, niti cu ikad biti, verovatno.
YugoStar

Post by YugoStar »

Cao Bojane.Ja bas i nekontam to u vezi apstinencije i strejt zivota.Po meni je heroin i svi opijati (kad kazem opijati mislim na prave opijate,supstance koje pripadaju toj grupi droga...metadon,kodein,opijum...) ono od cega treba da se apstinira i bjezi.Meni je to ucinilo zlo u svakom pogledu,ali da se neproduva ponekad neki dzoint ili popije koja piva (ja bas i nepijem,ali ga ponekad smotam)nesmatram nekim velikim zlom.Ono,nije bas za primjer,ali covjek nekad mora i da se opusti.
PROČITAJ ME

Post by PROČITAJ ME »

........... pa čovječe i ja se sjećam svog dugogodišnjeg narkomanskog života, pravo slabo.... sve nešto u blicevima..... većinom se sjećam haš, početaka.... opijanja i duvanja vutre.... sjećam se i kada sam tek počela uzimati bobe i hodati po partijadama....a ostali dio života bogami skroz slabo..... možda je bolje da se i ne sjećam... ne znam.... ali tebi Yugo, divim se tvojoj izvrsnoj memoriji..... kokad sam živjela konstantno nagudrirana , valjala se po kući... izležavala, kulirala ljude oko sebe pa i samu sebe.... živjela ono baš kao hipici... da ti malo približim..... ma bilo je tu i ljepote da se razumijemo.... ali sada mi je više drago što se pola tog perioda života ne mogu sjetiti, ma sve i da hoću............ ali znam šta hoću... hihihihi..... yugo brate kako si mi :?: ljubi Jaca..... :D :D :D
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
Post Reply