EMOCIJE
Moderator: sanela
Re: EMOCIJE
Eh, sad, pa nije svaka situacija za to
To se dogodilo na poslu i sada ja treba da iznapusavam sve, koji mi se nadju u nekom momentu, a sefu kazem da je seljacina, jer pobogu to stvarno mislim, on mi kaze 10% od plate, ja mu kazem 20- u redu je
Napravim kafu i sednem i provedem tu u takvoj energiji 8 sati
Definitivno nisam tip za to
To se dogodilo na poslu i sada ja treba da iznapusavam sve, koji mi se nadju u nekom momentu, a sefu kazem da je seljacina, jer pobogu to stvarno mislim, on mi kaze 10% od plate, ja mu kazem 20- u redu je
- Akkasha Come Back
Bilo bi bolje da izguglaš nego da se osloniš na mene, ali pokušaću.xxxana wrote: ↑Fri Apr 30, 2021 6:10 pmNe znam sta je pasivno- agresivno ponasanje, ali to o cemu govoris me i kod moje majke nervira i mislim da nikada necemo moci uspostaviti normalnu komunikaciju sto se tice problema, ovako distancirane smo okejAkkasha Come Back wrote: ↑Fri Apr 30, 2021 6:07 pm Viktore i xxxana, pa i "pokazivanje hladnoće" je takođe pokazivanje emocija. Ako sam sad shvatila.
Polazim od moje majke i generalno žena uopšte, ono kad ćuti od mene i digne nos. Hladnoća, da.
Ali to se zove pasivno-agresivno ponašanje i nema nikakve veze sa pokeraškim nedefinisanim nemanjem izraza lica.
Ne znam šta pričate, da li sam pogodila temu?
Ljudi su uglavnom u životu pasivni, agresivni, agresivno pasivni i pasivno-agresivni.
Agresivni su oni ljudi koji napadaju druge, silom fizičkom i verbalnom. Primer: lik ti psuje sve po spisku, preti, bije te.
Čista agresivnost.
(Naravno da nam se svima nekada desi da smo agresivni, ali "agresivan tip ličnosti" je uvek agresivan.nije moguće razgovarati normalno, stalno je "u napadu".
Pasivan tip- to su ljudi nad kojima se vrši neka radnja. Objekti. Pasivan tip-može da bude i onaj koga "sve živo mrzi", najradije bi ležao negde i ne bi radio ništa.
Pasivna agresivnost, pasivno-agresivno ponašanje je u suštini najzajebanije i ljude najviše nervira. To je: zvocanje, ili ono što sam rekla "dizanje nosa", odjednom ćutanje i generalno pravljenje "naboja" i "dizanje pritiska".
Majke često prave takve greške jer ne smeju tući decu, pa ih tako "kažnjavaju", što je vrlo blisko "emotivnim ucenama" koje mogu ostaviti posledice za ceo život. (Primer: majka ne bije dete već pakuje svoje stvari u kofere i govori: "Nikad me više nećete videti" i slično i onda to dete, verujući da će ga majka stvarno napustiti kleči i moli "Mama, nemoj da me ostaviš, obećavam neću više nikad (raditi to i to). Takvo emotivno ucenjivanje "prolazi" kod baš male dece- ja sam imala samo 3 godine kada je moja majka "pakovala kofere" i umirala sam plačući klečeći na kolenima ispred nje. Mislim da sam jednom prilikom poljubila njenu cipelu, ali ne sećam se tačno.
Strašne su to stvari..
Pasivno-agresivno ponašanje (konačno dođoh dovde) je odlika kukavica i sadista, mada ja moju majku ne bih svrstala među "sadiste" (iako sve govori da jeste, ja prosto ne mogu, "programirana sam da je volim").
Odjednom neka tišina. Ti pitaš šta je- ćutanje. Ti osećaš kako srce počinje da ti lupa, pritisak ti se diže, a ne možeš ama baš ništa da učiniš.
U najboljem slučaju majka će "progovoriti" i na tvoje pitanje "Šta je bilo( kad od mene ćutiš)" ćeš dobiti odgovor: "Znaš ti odlično šta je" ili "Da nisi kriva, ne bi pitala" i tako dalje.
Pasivno-agresivno ponašanje mnoge ljude dovede do agresivnog ponašanja (muž uhvati ženu da bije "šta mi tu glumiš, sad ćeš da vidiš").
Agresivno-pasivno ponašanje je kako i sam naziv kaže, nešto između agresivnog i pasivnog. Većina ljudi spada u tu kategoriju, ja sam tu.
To podrazumeva nizak prag tolerancije i brze reakcije ali u suštini je "Ne diraj me- neću ni ja tebe". To su takođe ljudi "kojima ništa ne sme da se kaže" naljute se i postanu agresivni, ali se brzo i smire.
To ti je ukratko iz mog iskustva, ali ipak pokušaj da pronađeš stručniji tekst.
P.S. "nizak prag tolerancije"= ne treba mi mnogo da se iznerviram.
Generalno "Prag tolerancije" znači koliko je nekome potrebno da ga "izbaciš iz koloseka", a kad se iznervira reaguje različito u zavisnosti da li je
- agresivan (udariće te npr)
-pasivno-agresivan (baciće ti fen za kosu i praviće se da nema pojma o čemu pričaš, kao i ćutanje isl)
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
- Akkasha Come Back
Tačno, nikad nećete biti bliske, kao ni ja i moja majka.
Međutim i to je normalno, želja i potreba da se od roditelja ode.
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
- Akkasha Come Back
xxxana wrote: ↑Fri Apr 30, 2021 7:08 pm Eh, sad, pa nije svaka situacija za to
Oplaka ja ovo
Hahahahahahahaha
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
Dobra je suština. Nisam razmišljao o poslovnim situacijama. Više sam mislio, onim što sam rekao, na provokatore u "prolazu".Akkasha Come Back wrote: ↑Fri Apr 30, 2021 8:13 pmxxxana wrote: ↑Fri Apr 30, 2021 7:08 pm Eh, sad, pa nije svaka situacija za to
Oplaka ja ovo
Hahahahahahahaha
Iskreno, Xano, ne znam kako bih se snašao u kolektivu. Jebe te posao, to sam uspeo da shvatim.
Hvala Akasa, pronasla sam se u nekim delovimaAkkasha Come Back wrote: ↑Fri Apr 30, 2021 7:30 pmBilo bi bolje da izguglaš nego da se osloniš na mene, ali pokušaću.xxxana wrote: ↑Fri Apr 30, 2021 6:10 pmNe znam sta je pasivno- agresivno ponasanje, ali to o cemu govoris me i kod moje majke nervira i mislim da nikada necemo moci uspostaviti normalnu komunikaciju sto se tice problema, ovako distancirane smo okejAkkasha Come Back wrote: ↑Fri Apr 30, 2021 6:07 pm Viktore i xxxana, pa i "pokazivanje hladnoće" je takođe pokazivanje emocija. Ako sam sad shvatila.
Polazim od moje majke i generalno žena uopšte, ono kad ćuti od mene i digne nos. Hladnoća, da.
Ali to se zove pasivno-agresivno ponašanje i nema nikakve veze sa pokeraškim nedefinisanim nemanjem izraza lica.
Ne znam šta pričate, da li sam pogodila temu?
Ljudi su uglavnom u životu pasivni, agresivni, agresivno pasivni i pasivno-agresivni.
Agresivni su oni ljudi koji napadaju druge, silom fizičkom i verbalnom. Primer: lik ti psuje sve po spisku, preti, bije te.
Čista agresivnost.
(Naravno da nam se svima nekada desi da smo agresivni, ali "agresivan tip ličnosti" je uvek agresivan.nije moguće razgovarati normalno, stalno je "u napadu".
Pasivan tip- to su ljudi nad kojima se vrši neka radnja. Objekti. Pasivan tip-može da bude i onaj koga "sve živo mrzi", najradije bi ležao negde i ne bi radio ništa.
Pasivna agresivnost, pasivno-agresivno ponašanje je u suštini najzajebanije i ljude najviše nervira. To je: zvocanje, ili ono što sam rekla "dizanje nosa", odjednom ćutanje i generalno pravljenje "naboja" i "dizanje pritiska".
Majke često prave takve greške jer ne smeju tući decu, pa ih tako "kažnjavaju", što je vrlo blisko "emotivnim ucenama" koje mogu ostaviti posledice za ceo život. (Primer: majka ne bije dete već pakuje svoje stvari u kofere i govori: "Nikad me više nećete videti" i slično i onda to dete, verujući da će ga majka stvarno napustiti kleči i moli "Mama, nemoj da me ostaviš, obećavam neću više nikad (raditi to i to). Takvo emotivno ucenjivanje "prolazi" kod baš male dece- ja sam imala samo 3 godine kada je moja majka "pakovala kofere" i umirala sam plačući klečeći na kolenima ispred nje. Mislim da sam jednom prilikom poljubila njenu cipelu, ali ne sećam se tačno.
Strašne su to stvari..
Pasivno-agresivno ponašanje (konačno dođoh dovde) je odlika kukavica i sadista, mada ja moju majku ne bih svrstala među "sadiste" (iako sve govori da jeste, ja prosto ne mogu, "programirana sam da je volim").
Odjednom neka tišina. Ti pitaš šta je- ćutanje. Ti osećaš kako srce počinje da ti lupa, pritisak ti se diže, a ne možeš ama baš ništa da učiniš.
U najboljem slučaju majka će "progovoriti" i na tvoje pitanje "Šta je bilo( kad od mene ćutiš)" ćeš dobiti odgovor: "Znaš ti odlično šta je" ili "Da nisi kriva, ne bi pitala" i tako dalje.
Pasivno-agresivno ponašanje mnoge ljude dovede do agresivnog ponašanja (muž uhvati ženu da bije "šta mi tu glumiš, sad ćeš da vidiš").
Agresivno-pasivno ponašanje je kako i sam naziv kaže, nešto između agresivnog i pasivnog. Većina ljudi spada u tu kategoriju, ja sam tu.
To podrazumeva nizak prag tolerancije i brze reakcije ali u suštini je "Ne diraj me- neću ni ja tebe". To su takođe ljudi "kojima ništa ne sme da se kaže" naljute se i postanu agresivni, ali se brzo i smire.
To ti je ukratko iz mog iskustva, ali ipak pokušaj da pronađeš stručniji tekst.
P.S. "nizak prag tolerancije"= ne treba mi mnogo da se iznerviram.
Generalno "Prag tolerancije" znači koliko je nekome potrebno da ga "izbaciš iz koloseka", a kad se iznervira reaguje različito u zavisnosti da li je
- agresivan (udariće te npr)
-pasivno-agresivan (baciće ti fen za kosu i praviće se da nema pojma o čemu pričaš, kao i ćutanje isl)
Ovde sam se apsolutno pronaslaAkkasha Come Back wrote: ↑Fri Apr 30, 2021 7:32 pm Tačno, nikad nećete biti bliske, kao ni ja i moja majka.
Ja ne znam sta me ne je.. trenutnoViktor89 wrote: ↑Fri Apr 30, 2021 11:13 pmDobra je suština. Nisam razmišljao o poslovnim situacijama. Više sam mislio, onim što sam rekao, na provokatore u "prolazu".Akkasha Come Back wrote: ↑Fri Apr 30, 2021 8:13 pmxxxana wrote: ↑Fri Apr 30, 2021 7:08 pm Eh, sad, pa nije svaka situacija za to
Oplaka ja ovo
Hahahahahahahaha
Iskreno, Xano, ne znam kako bih se snašao u kolektivu. Jebe te posao, to sam uspeo da shvatim.
Da izvines
Nemam tu hrabrost reci- mrs u pm, odoh ja
Slažem se sa Akkashom za potrebu da se ode. Ipak je to razlika u generacijama i međusobno neshvatanje. Iskreno da vam kažem, bez uvrede, meni bi takav život bio mučenje i ne kapiram šta vas toliko parališe da kažete upravo to. Nisam te, Xano, skontao u startu u odnosu sa majkom, a ni sa poslom, ali ako ne može to da se ispravi, doviđenja. Sada ćeš imati puno razloga ovo da odbraniš. Jedini je taj da tu još uvek osećaš neku siguricu.
- Akkasha Come Back
Viktore, ne možeš porediti mene i nju.Viktor89 wrote: ↑Sat May 01, 2021 4:32 pm Slažem se sa Akkashom za potrebu da se ode. Ipak je to razlika u generacijama i međusobno neshvatanje. Iskreno da vam kažem, bez uvrede, meni bi takav život bio mučenje i ne kapiram šta vas toliko parališe da kažete upravo to. Nisam te, Xano, skontao u startu u odnosu sa majkom, a ni sa poslom, ali ako ne može to da se ispravi, doviđenja. Sada ćeš imati puno razloga ovo da odbraniš. Jedini je taj da tu još uvek osećaš neku siguricu.
Totalno drugačije okolnosti. Kao prvo, ja sa mojima nisam živela pre robije, posle toga je bilo "Hajde samo privremeno", a to "privremeno" uvek najduže traje.
Druga stvar- otac je hteo da proda stan i sve sebi da uzme, hteo je da nas istera napolje i tako dalje, tako da je u mom slučaju ostajanje u stanu jedan vid čiste borbe oko imovine.
2015. je on (otac) otišao iz stana jer je dobio sudsku zabranu prilaska, i uopšte moja i xxxanina situacija nemaju veze jedna sa drugom niti ikakve sličnosti.
Jedino što ja razumem da se može biti toliko drugačiji od svog roditelja, razumem i sve što sam joj ispisala o pasivno-agresivnom ponašanju, jedini savet koji mogu dati je: humor, što crnji, to bolji. Ja tako izlazim na kraj sa mojom majkom.
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."