Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.
heheh e stvarno dobra fora...a nije bilo sablonski ono opisivanje sema, izvlacenja crta i ispijanja kafa sa tigrovima? jbga sada kada trebas da dodjes do neke kulminacije u toj svojoj prici, nesto brljavis ...
Hej,hej,hej....cao misty,bas mi je drago zbog reakcije,a obaveze su kratkog daha,par dana,pa idemo dalje...
Evo i moje Zonchi...ma ovaj dio price bice vise o posljedicama,pogotovo o tome kako su neka prijateljstva,cvrsta kao granit,pukla u milion komadica i sl.
A sto se tice nekog ili nekih zescih padova i to,e to bas i nisam prestrasno osjetio.Uvjek je bio,tacnije receno bila neka osoba koja bi kad zapocne vertikalni let,sunovrat,postavljala jastuke,da neodalamim bas...da nebudem pogresno shvacen,izgubio sam ja mnogo,mnogo toga,pogotovo materijalno i time sam licno kriv,ali tuznije je sto su izgubljena ili naceta neka prijateljstva,za koje mogu cista obraza reci da nije bilo do mene.Nekako sam i u najvecim krizama i frkama ostajao korektan(na sta sam pravo ponosan) i cesto mislim da me je to i spasilo.
E, o tim cu stvarima pisati....
Pa pisi vise brate, i pisi razmisljas sad, kad ostanes sam, kako bi ta neka prijateljstva isla, u kojem smjeru, da nije bilo gudre, i generalno kako smatras da bi ti zivot tekao da nije bilo gudre, mada je o tome nezahvalno pisat...
Ja, i dalje tu sam, i dalje u snu buncam, i dalje spucan, i dalje recima pucam...
Vozdra Grofe,prijatelju novi.Vjeruj mi da zadnjih mjesec imam stalno neke posjete...drugarice iz Njemacke,pa sad Kum moj,najbolji prijatelj iz djetinjstva...jebiga,vec 100 godina zivi u Londonu,pa koristimo svaki momenat da smo zajedno...inace on je uvjek bio fin momak...strejter,a ja....
E da,a i konekcija me unistavala,ali sad je k'o zmaj,pa obecavam da cu pisati,ako nista zbog vas par koje prica interesuje.Tebi,Grofe hvala sto se interesujes,meni to znaci...a i ti,probaj biti dobro!
Neka neka, nemoj zapostavlajt real life zbog nas dzankoza:)
A ja nisam dobro bogami, svega mi je preko glave vise, samo cekam neki momenat da se prelomim pa da krenem sa micanjem od gudre, jer nemam vise snage za ovakav zivot, mislim da sam dosao do one tacke, koju svi mi poznajemo, kad izgubis snagu i volju da ovako zivis, polako pocinjem da uvidjam da sam porazen, porazen u ovoj borbi, i moracu uskoro dignut ruke i kapitulirat, samo se nadam da necu ponovo doc u situaciju da se borim sa necim za sto znam da ce pobijediti...
Pozdrav veliki, pazi se i zivi punim plucima, zasluzio je to svako od nas, da uziva, zdravog mozga, zdravim razmisljanjem...
Ja, i dalje tu sam, i dalje u snu buncam, i dalje spucan, i dalje recima pucam...
Pozdrav svima,pa da probam napisati nesto,mislim nastaviti...
Taj zvanicni pocetak drogiranja heroinom,pod tim mislim na "vjencanje",kad se osjetila prva kriza,mislim da je bio kraj jeseni(napisao),ocigledno nas nije opametio.Naravno nasli smo opravdanje i za to....ono,3 dana los,a 4 k'o lampa.Mislio sam reci,nije ni to strasno,pa sta 2-3 dana slab,a onda kao nov i nije nesto posebno zajebano.Mi nismo tipovi koji ce to raditi citav zivot,malo cemo se zezati,pa kad nam i to "dosadi" bacicemo i kraj! ...Strasne li zablude,kad se sjetim...
Usvojili smo taj obrazac i furali magistralom uzasa koja je vodila u nevidjeno zlo...ali putokaza nije bilo.
Naravno da je taj autoput prolazio kroz nevjerovatne ljepote,prvih kilometara(citaj godina),pa je vrijedilo se voziti njime,uzivati u pejzazima(magla se jos nije pojavila) i svim ti carobnim stvarima,a putarina je bila pravo jeftina, 2-3 dana i opet kao nov!
Mislim da smo stvarno uzivali u toj nasoj ovisnosti,prvih 3-4 godine,a onda......
Ma probacu da neskratim i prisjetim se nekih stvari iz ovog djela narkomanskog zivota.Mislim da mogu ovu moju ovisnost podjeliti na nekoliko savim konkretnih djelova:
-Kako sam namamljen (o cemu sam vec napisao)
-Uzivanje u ovisnosti (to sam ovim postom poceo)
-Patnja u ovisnosti
-Spoznaja i borba
.... pa Jugo gdje je braca zapelo majke ti......... pojavi se i nastavi nam pisati svoje interesantne proživljene događaje....... ja uživam čitati sve što ti pišeš,zaista..... ljubim te.......
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.