I poslije njega...ON

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Pawa

Re: I poslije njega...ON

Post by Pawa »

tamarra wrote:Raspisali ste se sinoć. :D
Izgleda da nas ima puno na forumu koje ubi nesanica :)

oci boje meda wrote:svesni smo odlicno sta radimo ali nas mnogo ne dotice u tom trenutku. ja ne znam nikog ko se lomio pa u presudnom trenutku pozvao nekog da porazgovara o problemu. nema nas sta cimnuti, kakvi razgovori, lekari psiholozi...bitno je zadovoljiti potreebu, uraditi se, nista ne pitas, nista te drugo ne zanima. samo ti je jedna stvar u glavi
Vidim i ja da vam je zaista tako :cry:
Valjda sam se samo nadala da ipak postoji nesto sto bi u tom trenutku moglo stvari da preokrene u vasu korist.
Mozda je zaista resenje u toj ljubavi, odnosno mrznji, o kojoj Sasa govori.... Samo kako doci do ovog drugog, ako nesto jos uvek, svesno ili nesvesno, volis...
Bas je sve to tesko i komplikovano...

Inace vudd, klinci su ti preslatki :)
ivon

Post by ivon »

na koga li su ova deca tako lepa? na tatu hehehe
tamarra

Post by tamarra »

Pawa wrote:
Izgleda da nas ima puno na forumu koje ubi nesanica :)

Valjda sam se samo nadala da ipak postoji nesto sto bi u tom trenutku moglo stvari da preokrene u vasu korist.
Mozda je zaista resenje u toj ljubavi, odnosno mrznji, o kojoj Sasa govori.... Samo kako doci do ovog drugog, ako nesto jos uvek, svesno ili nesvesno, volis...
Bas je sve to tesko i komplikovano...

Inace vudd, klinci su ti preslatki :)
Izgleda sam ja ovdje jedina koja ide u krevet prije 23 sata. :wink: Ubi me umor. :-D

Pawa, mislim da mi nikad nećemo moći shvatiti te impulse, koji tjeraju na recidiv, u potpunosti. Meni se čini kao da je ta žudnja toliko duboko ukorijenjena i kad ispliva, traži svoje zadovoljenje po svaku cijenu. Da mozak radi u pravcu da je ta supstanca jedina prava stvar, jedino što će stvari dovesti u red, jedino nakon čega će sve biti kako treba, da ćeš biti svoj. Ne znam. Ja sam se toliko puta nadala, davala podršku, ulagala toliko svoje energije da stvar uspije, posuđivala novce za obnovu godine na fakultetu, potezala svoje veze da nekome pomognem da bi na kraju bilo NIŠTA, tj, repriza svega. Na žalost. Ne kažem da ne treba davati podršku i da stanje nije nerješivo, samo kažem da mi, obični strejteri nikad nećmo moći shvatiti taj impuls i njegovu snagu.

Klinci su preeeemedeni! :D :D :D
Ja bih takvih četiri komada! :-D Sve sa macom. Može i pas.:)
Vudd, ti si bogat čovjek. Čuvaj ih i voli ih najviše na svijetu.
dita

Post by dita »

Djeca su preslatka!Zapravo, kćerka iz prvog braka je već djevojka.
vudd

Post by vudd »

Hvala na komplimentima za klince,odnosno djevojku sad....

Vudd, htjela sam te pitati u kojoj si fazi sa psihologinjom koju si ranije spominjao (osim što ti pronalazi adekvatnu terapiju antidepresivima)? Ima li ta osoba iskustva u tretiranju bolesti ovisnosti? Imaš li mogućnosti da pronađeš dobrog doktora sa kojim bi kontinuirano radio? Želiš li to? Da li bi bio spreman za jedan dugotrajan prosces ljuštenja sloja po sloja?

Ovaj posljednji recidiv, zna li supruga (pitam, jer nisi morao ništa reći ako si se dovoljno rano vratio k sebi, uklonio sve tragove itd.)? Jeste li razgovarali o tome? Koliko ona nosi tvog tereta i može li?
Ako pitam previše i zadirem tamo gdje ne bi trebalo, ne moraš odgovoriti. Sasvim je u redu. Shvatam.
Tamarra....ova sto mi je ''pronasla adekvatnu'' terapiju antidepresivima je ustvari psihijatar.I terapiju sam sam sebi odredio,mislim...kao''Mozda bi bilo dobro da pokusam sa Zoloftom,sta mislite?''
''Pa vrlo lijepo od tebe sto se trudis,a ne da ides na konkretne stvari(smjesak)... i ja smjesak
Evo za pocetak zoloft 50 1x dnevno i xanax 0,5 4x na dan.Hoce li biti dovoljno?''(smjesak)
''More komotno 4 komada,bice ok'' rekao sam ...bez smjeska.Sa psihologinjom sam dogovorio neki sugav termin,al mi zena odmah na startu rece kako i nije bas imala iskustva sa ovisnicima tako da,....Ama zenska glavo hocu da se ispricam sa nekim.onako ljudski...jebes ovisnost...doci ce se do toga''' krenucu od lokalanog psihologa pa ako Bog da naci cu valjda negdje adekvatnog da slusa''the dark side of the vudd''
Pitas zelim li?Zelim...Spreman sam na ''ljustenje''...koza mi ionako puca i ispod se naziru demoni djecijeg ludila zamazani nadrkanom stvarnoscu i nemocu da budem.

Zena je saznala za recidiv.Nisam joj rekao na prvu...drugi dan sam jedva cekao da...pitala je''Da ti nisi juce nesto zasr...Jesam!Jebiga...''
Dva dana ne prica sa mnom .Tim nista ne dobijamo ni ona ni ja...Sutra ce krenuti kiseli osmjesi i cesci pozivi da pijemo kafu...
Nosi teret ,kako da ne nosi,jebo te.Pa kako normalna osoba koja ne konzumira ni cigarete,ima djecu sa ovisnikom koji jos uvijek pliva po govnima svog postojanja,nece nositi teret.Neizvjesnost,strah da se jednog dan necu vratiti,da ce djeca biti ostecena do kraja zivota...Sve su to teske stvari za supruznike-suovisnike

Klinci su preeeemedeni! :D :D :D
Ja bih takvih četiri komada! :-D Sve sa macom. Može i pas.:)
Na ovo ne znam sta da ti kazem,mogu pokusati :) ...ali macka ne dam,a pas je ionako pred umiranje :D
(Shala.ba :wink: )
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
ameer

Post by ameer »

saša-ex wrote:
Ne, fora je u ljubavi...
Pa kako ces ostaviti nesto sto volis? Pricao sam skoro s jednom devojkom, bila je cista u tom trenutku nekih 6-7 meseci, i dotakli smo se bas te price. Ona me je ubedjivala kako se nece nikad vise uraditi, ali kako mnogo voli heroin, kako je on prelep. Ja sam joj rekao da ce pasti, ona je rekla da nece. pala je. Nisam ja baba Vanga da vidim buducnost, nego su neke stvari u narkomaniji predvidljive.
Kako ostavit nesto/nekog sto volis? Hmm...iz ljubavi :)
Znaci ipak je fora u ljubavi!
"Slatko i gorko; može se upoznati samo okusom, a nikako preko riječi,,
ameer

Post by ameer »

:D
Last edited by ameer on Wed Mar 10, 2010 11:20 pm, edited 1 time in total.
"Slatko i gorko; može se upoznati samo okusom, a nikako preko riječi,,
vudd

Post by vudd »

Da...Samo ,nisam bas skroz usavrsio onu tehniku turanja ruke u gace i blejanje po raznoraznim programima sa kauca...A i sisate mace mi nisu vise ''in'' :)
tamarra

Post by tamarra »

Ako nisi već tražio, traži preporuku za dobrog psihijatra, pa se uglavi kod njega u raspored i kreni sa ljuštenjem. Nema druge.

Ma, mene generalno nerviraju ti psihići. Još prije xy godina, istraživala ja temu mobbinga i nazovem neko psiho savjetovalište (radili su razne vrste savjetovanja, od bračnog do vanbračnog :-D ) da pitam za podatke, koliko se ljudi žale na taj problem itd. Žena me pita šta je to mobbing i otkud meni to uopće. :roll: Ostala sam bez teksta. Nazovem par psihijatara po bolnicama, čisto da pričamo na temu, otpile me samo tako, sve sa jako pametnom rečenicom: gospođo, do čega je vama. Ljudi su sretni da uopće rade, a vi se bavite istraživanjem maltertiranja na poslu. Kakvo maltetiranje! Važno je raditi." Zaključak: u tranzicijskim zemljama je sve dozovoljeno, ok je da radiš na crno, da ti gazda guli kožu s leđa, da radiš od jutra do sutra, da te psihički maltetira ali to nije mobbing, to se zove imati posao. Pa, baš super, jer i da si izvrgnut tome, nemaš se kome požaliti. Odoh totalno u off topic. :-D

Naravoučenije: mjenjaj doktora, idi dalje i budi uporan. Do tada, još malo zimskih radosti. Vukojebina je garant u teškim nanosima snijega. :D
vudd

Post by vudd »

I ja stvarno do sada nisam znao sta je to mobbing :oops: .Sve kontam to je ono kad trkeljas po kaficima i ''kupis''mobitele gostiju kojima se pripisalo,da prostis :) kad ono madjutim...zajebata stvar o pravima radnika.Tranzicija nasih zemljica ce to polako....samo treba strpljenja.
Pozdrav tamarra...i....pusa...jebi ga :wink:
Post Reply