Idiot

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

SuperSynthetic

Re: Idiot

Post by SuperSynthetic »

lela wrote:oduvek me zanimala narkomanija, i narkomanska ličnost, a vi mi stvarno pomažete da saznam što više o toj tematici. i naravno da vam smetam, mislim na većinu...to je potpuno logično. i meni bi strejteri bili trn u oku da sam narkoman.
mogla bih sad svašta da ispljujem, ali nema potrebe za tim. tužno je pljuvati onog ili one koje žališ.
naravno, čast izuzecima, ima ovde i super ljudi, koji su uspeli da ostanu realni bez obzira na drogiranje.
tebi vlado m još jednom pozdrav, jer umeš da podneseš to što se meni ili nekom ne dopadaš. a to je na ovom forumu retkost.
a daleko si ti od strejtera ali polako i al-anon rade korake. Prvi korak ti je da priznaš svoju bolest i da si nemoćna pred njom. Prema tome ne brini, polako, možda nisi baš na pravom mestu ali blizu si.
-He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man-
Covek bez Vere pati a da mozda to i ne zna.
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Nisam nikad gledao Velikog brata jer mi je cijeli koncept odvratan. Onda mi rekose da je Mumin tu i, naravno, barem sam se interesovao o tematici i sjecam se da je raja uz sank pricala o tome... Tako neko rece da je Mumin prvi izletio iz kuce. Neki likovi u rock fazonu pocese pricati kako je to sramota. Ja mislim da nije... Sramota je pobijediti u Velikom bratu, dok su u vecini ljudi turbo folk filosofije. Lelo, hvala ti sto ti se ne svidjam :).

Pozdrav raji. Odavno nije bilo veselije u mojoj kafani. Dali ste mi ideju, od sada ce stalno neka sisata, guzata pjevaljka imati svoju tacku :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_u3_OUtcPs4[/youtube]
sanela

Post by sanela »

Šta ću kad sam partibrejker...
Sanela pobrisa sve...
@lelo - mislim da nije baš fer da samo ti predstavljaš strejtere na ovom forumu. Pa, kvragu, i ja sam tu.
Ja ne žalim nikoga ovdje. Svi su ovdje odrasli ljudi i na svakome je da odluči šta će raditi sa svojim životom. I ja svakog podržavam u njegovoj namjeri, koliko god se neslagala s njegovim/njenim načinom. Jer, ko sam ja da znam bolje od njega/nje samog/same.
I stvarno mislim da je, u najmanju ruku, nepristojno, davati komentar na našto što nisi pročitala kako treba. Ako ti je mrsko čitati anu karenjinu, otkud ti pravo da pričaš o njoj... ali, mi ljudi, svašta sebi dajemo za pravo. Ali, to nije karakteristika strejtera ili narkomana, nego, nažalost, svih ljudi.
Ja neke postove pročitam i po dva-tri puta, ako imam želju da ih iskomentarišem. Ali, opet, to sam samo ja. Možda sam i ja poremećena, jer se bavim ovisnošću, a nisam jedna od "vas". Ljepota svijeta je u različitostima. I ja ne bih dijelila ljude na strejt i ne-strejt. Ne volim davati takve etikete... ili si mi OK ili nisi. Nema to veze toliko sa načinom života, nego sa energijom. Možda i ja sad pređoh u filozofiju i odužih pisanje, ali nekad bih prije popila kafu sa nekim mojim klijentom kojeg izvučem iz jarka, nego sa nekim profesorom koji je full straight. Ali, opet, to sam samo ja. Ne daj bože da je ovakvih kao ja više :rolleyes:
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Samantha wrote:mozda jedino PTG malo vise paznje od mene dobije.
Ma zato tebe PTG voli najviše na svetu PDT_Love_18 PDT_Love_09
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

sanela wrote:Šta ću kad sam partibrejker...
Sanela pobrisa sve...
@lelo - mislim da nije baš fer da samo ti predstavljaš strejtere na ovom forumu. Pa, kvragu, i ja sam tu.
Ja ne žalim nikoga ovdje. Svi su ovdje odrasli ljudi i na svakome je da odluči šta će raditi sa svojim životom. I ja svakog podržavam u njegovoj namjeri, koliko god se neslagala s njegovim/njenim načinom. Jer, ko sam ja da znam bolje od njega/nje samog/same.
I stvarno mislim da je, u najmanju ruku, nepristojno, davati komentar na našto što nisi pročitala kako treba. Ako ti je mrsko čitati anu karenjinu, otkud ti pravo da pričaš o njoj... ali, mi ljudi, svašta sebi dajemo za pravo. Ali, to nije karakteristika strejtera ili narkomana, nego, nažalost, svih ljudi.
Ja neke postove pročitam i po dva-tri puta, ako imam želju da ih iskomentarišem. Ali, opet, to sam samo ja. Možda sam i ja poremećena, jer se bavim ovisnošću, a nisam jedna od "vas". Ljepota svijeta je u različitostima. I ja ne bih dijelila ljude na strejt i ne-strejt. Ne volim davati takve etikete... ili si mi OK ili nisi. Nema to veze toliko sa načinom života, nego sa energijom. Možda i ja sad pređoh u filozofiju i odužih pisanje, ali nekad bih prije popila kafu sa nekim mojim klijentom kojeg izvučem iz jarka, nego sa nekim profesorom koji je full straight. Ali, opet, to sam samo ja. Ne daj bože da je ovakvih kao ja više :rolleyes:
:smt023

Zato ja navijam uvek za Tebe i znam da si valjana osoba :D
Veliki pozdrav i poljubac dragoj nam Saneli .. :heart:
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
lela

Post by lela »

sanela wrote:Šta ću kad sam partibrejker...
Sanela pobrisa sve...
i da zalis nekoga ovde, bilo bi bezveze da to napises jer si administrator. takav ti je i post, u skladu sa tvojom funkcijom, sto opet ne znaci da stvarno ne mislis to sto si rekla. iskreno, ne osecam se kao da predstavljam strejtere, vec iskljucivo samu sebe. sto se vlade m tice ja sam mu rekla sta mislim, on je to prokomentarisao i to je to. niti sam ja uvredila njega, niti on mene, sto je najbitnije. a sad sto su svi odjednom bespotrebno postali njegovi advokati, to je druga prica. sto se tice etiketa, i meni je najbitnije da je covek ok bez obzira da li je narkoman, gay itd...i to jako lepo zvuci kad se kaze, ali u praksi su stvari drugacije. to znamo i ti i ja. pozdrav.
dita

Post by dita »

Ne razumijem zašto je tvoj post izazvao „revoluciju“…mislim meni je vrlo razumljiv i skroz na mjestu. Znam šta je „pisac“ htio reći…i čini se da razmišljaš u dobrom smjeru,a osim toga postoje ljudi (kao što si i sam rekao) koji su to prošli i koji te usmjeravaju…Polako,strpljivo…(dosadno,al` nema drugog načina) … E i to da želi sad i odmah mi je muž na početku isto govorio,ali i to se promijenio s vremenom,vjerojatno stvar vremena i treninga. Svatko u svom životu (netko češće,netko rjeđe) nailazi na „momente“ koji se ne uče u školi i ne postoje uvijek „formule“ za rješavanje problema. Meni je to recimo odgoj djece jer su svi troje individue za sebe,pa nema baš ni tate u priči…Koristiš razna znanja i neznanja,metode tipa „snađi se“ improviziraš, primjenjuješ svakakve vještine…Mislim život je borba,pa se hvataš u koštac s njim kako znaš i umiješ. Stvarno u životu moraš dati da bi dobio…
Ono što ti je rekao onaj tip koji se riješio ovisnosti,nešto slično je i meni jedan takav rekao,u smislu… da kada ono destruktivno počneš usmjeravati u konstruktivno stvarno možeš postići dobar rezultat…
I meni su nekako draži „skenjani“ ljudi, vjerojatno što sam i sama takva, pa sam subjektivna…
A što se tiče godina,uopće nije smiješno. Evo meni s 39 stvarno nije, jer što bi rekao Meša Selimović „Četrdeset mi je godina ružno doba: čovjek je još mlad da bi imao želja, a već star da ih ostvaruje. Šteta što nemam deset godina više pa bi me starost čuvala od pobuna ili deset godina manje pa bi mi bilo svejedno. Jer trideset godina je mladost,to sad mislim,kad sam se nepovratno udaljio od nje,mladost koja se ničega ne boji,pa ni sebe.“ Slažem se s njim da je trideset godina definitivno mladost,samo sebe se možda ponekad treba „bojati“…
Pozdrav
Boban

Post by Boban »

Lelo trebala si procitati ceo post i nadam se da bi shvatila da je vlado podelio jedan iskren momenat,jednu istinu o svom trenutnom stanju.Zato mu se vuk zahvalio i zato mu se ja zahvaljujem ovom prilikom jer je napredak kada covek podeli ovako nesto pogotovo ako moze da utice na druge ljude koji su ovisnici i koji imaju slicne probleme.Takodje moze da ohrabri ljude da isto tako napisu jedan post prozet istinom,pogotovo one koji okolisaju ko macka oko slanine ne usudjujuci se da napisu jedan realan pogled na svoje stanje.Lelo nisi ni ovisnik ni suovisnik tako da razumem da nisi shvatila srz onoga sto je napisano.Pozdrav
lela

Post by lela »

BOBAN wrote:Lelo trebala si procitati ceo post i nadam se da bi shvatila da je vlado podelio jedan iskren momenat,jednu istinu o svom trenutnom stanju.Zato mu se vuk zahvalio i zato mu se ja zahvaljujem ovom prilikom jer je napredak kada covek podeli ovako nesto pogotovo ako moze da utice na druge ljude koji su ovisnici i koji imaju slicne probleme.Takodje moze da ohrabri ljude da isto tako napisu jedan post prozet istinom,pogotovo one koji okolisaju ko macka oko slanine ne usudjujuci se da napisu jedan realan pogled na svoje stanje.Lelo nisi ni ovisnik ni suovisnik tako da razumem da nisi shvatila srz onoga sto je napisano.Pozdrav
da bih odgovorila onako kako hoću, morala bih opet da pričam o vladi m i njegovim postovima, a to ne želim. rekla sam šta sam imala i stojim iza toga. u krajnjoj liniji, i da sam pročitala od slova do slova, verovatno se opet ne bi složili jer kao što kažeš -ne gledamo istim očima. i ja tebe pozdravljam.
vjeraufanjeiljubav

Post by vjeraufanjeiljubav »

mogu li i ja predstavljati straight populaciju uz sanelu i lelu iako nisam administrator :-)

Svest nema veze sa intelektom. A samo bi nam svest trebala biti bitna. Dobro ja bi to nazvao svijest ali za bolje razumevanje pisao sam o svesti.
Pa da je vise svesti bilo bi manje kritike jer kritika proistice iz pomanjkanja svesti. Ekipa nije istina ono kako mi vidimo stvari, to ljudi ovde na forumu najbolje znaju,
zato sto ti neka situacija pod uticajem droge sasvim drugacije izgleda nego bez uticaja droge. Tako slicno je i sa svjescu koja nije dosegla razinu koju moze dosegnuti.
Zato trebamo pokusati rasti do slobode...
Ako je vazno ostavite komentar na blogu tamo sam cesce. Bog vas blagoslovio.
http://vjeraufanjeiljubav.blog.hr/
Locked