Dobro, ne bi valjalo sad promasiti temu ili nesto. Nisam ja od onih uplakanih intelektualaca koji kao traze smisao ili nesto... Ma jok. Jebes smisao i jebes ljude koji ga traze. Jebes i komune... Emocionalni problemi koje imam se vrlo lako mogu opisati. Jasni su, ako je to uopste moguce reci za nesto sto je apstraktno. Suvise su licni da bih o njima tupio na forumu.
A najvise od svega mi je potreban novi identitet i zivot. To su stvari koje se ne mogu dobiti promjenom radnog mjesta i prebivalista... KAd mi se usmrde noge poslije basketa, da bih kao covjek mogao izaci, a da opojnim mirisima ne ubijam ljude oko sebe, nije dovoljno da promijenim patike. Mislim, mogu ja njih promijeniti, ali smrad ce i iz novih za nekoliko minuta poceti da kulja i ubija neduzne... Noge se moraju oprati.
Ne moze se reci da je kod nas narkomana samo ovisnost onaj smrad koji ubija. I ovisnost je posljedica. Treba otkloniti uzroke. Treba oprati licnost.
Ajd, valjda smo se dovoljno nasrali na ovu temu. Poceo sam da zvucim kao Dr Frojd kad se kvalitetno nasmrce i pocne da prosipa svoja psiho sranja... Vlado ode u komunu jer mu je pun kurac sopstvenih sranja. Provalio je i da dno ima dva nivoa. Prvi nivo je dostigao 2005. godina kad mu se zgadila narkomanija. Dugi nivo je dotakao 2009. kad se zgadio sam sebi i odlucio da promijeni ne samo nacin zivota, vec i sebe samog... Apsolutno je siguran da radi pravu stvar. Ne postoji nijedan razlog da smatra da je komuna los izbor. Jedino sto sama pomisao na nju i zivot tamo izaziva zelju za povracanjem. I cuganjem...
Ali jebiga, neka cijena se mora platiti, mislim... Odoh citati knjigu. Sinuo sam sa neta osmu u serijalu Tocak Vremena Roberta Dzordana. Mozda uspijem pozivjeti dovoljno da sacekam da se svih 12 prevede na srpski. Ne da mi se da epsku fantastiku citam na engleskom. To mi je suludo... Poceo sam da citam jebeni serijal jos u onim zlatnim vremenima kad sam se brijao jednom sedmicno i bio u stanju da masturbiram i po sest puta na dan. Mladost

..
Dugo bijah na selu. Malo juce cijepao drva, malo jutros. Dosta od mene.