Retro

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Sagitarius

Re: Retro

Post by Sagitarius »

--------
Last edited by Sagitarius on Thu Oct 23, 2008 2:41 pm, edited 2 times in total.
vudd

Post by vudd »

pa ako smo i ovde nasli plodno tlo za nase lazi,onda stvarno...Neznam,ja iz rijeci mogu prosudit'dali je neko cist,isto tako ko se obmanjuje,dobronamjerno sam sebe tapse po ramenu.Sad ce biti reakcija sta ti znam,ali nebitno...jedna je istina,samo jedna,jedina,rece isto neko prije 2008 godina.Neko rece ovde,da smo sa vrlinama i manama,...ispravnost,tezina i Istina kazanog je bitna,e sad kako to neko kaze...mozemo drvljem i kamenjem,ali poenta je tu.
Cemu sve, ako i dalje sebe prikazujemo,kako bi zeljeli da nas drugi vide.Onda neko ko kaze,necu se drogirat' vise,ili na subu sam do tad i tad,...samo predstava,niskobudzetna.Ma nalagali smo se brate za citav ljudski rod,dosta vise jebote.
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
Sagitarius

Post by Sagitarius »

ispravnost,tezina i Istina kazanog je bitna
Točno,uz to je bitno i tko to kaže,tj. kakav "kredibilitet" ima.
Godine su potrebne,za "zaliječiti" narkomaniju,dugo godina,eto,znanost za nas kaže da smo neizlječivi,tj.: ovisnost je kronično,recidivirajuće stanje(čak ne ni bolest),po WHO.
Naravno,čast izuzecima,ima ljudi koji je pobijede,nažalost,mali je to broj u odnosu na one koji ne uspiju.
Ja se nadam,da ču se konačno "ugurati" u taj manji dio.
vudd

Post by vudd »

opet je bitno KO kaze,a ne STA kaze.Cuo sam jednu, od nekog starog covjeka ovde''I od budale, mozes pametnih rijeci cuti(ne poistovjecujem nikog ovde sa budalom).Znaci reci mi istinu,ali prvo pokazi ''kredibilitet'',pa cu ja vidjet' jeli to nesto...Istina nema kredibilitet.Ne stajem na niciju stranu,osim mozda na stranu istine,koja ce nam dobro doci,ovakvim kakvi smo.
Znanost(WHO)...ili who?kaze da smo neizljecivi...sto se onda zajebajemo,ajmo u smrt.Ma nevjerujem ja toj znanosti, koja tvrdi jos sto-sta.
Sagitarius

Post by Sagitarius »

A mi narkomani smo ti poznati seratori,kad god drugom treba nesto...odmah mi ovo,ono,pa makar bilo i iz najbolje namjere.
Ovo si napisao prekjučer.
Je'l još stoji,ili je suština ovo:"Ja kažem,zid je bijel,a ti,ne plav je;onda ja kažem,vidi stvarno plavi zid,a ti,ne zid je bijel"?
vudd

Post by vudd »

Nisi shvatio''Mi narkomani smo ti seratori...''Najvazniji dio te recenice je''pa makar i iz najbolje namjere''Nego,mozemo mi do prekosutra ovako.Zid je zid,nije bitna boja.A i bolje nego da se ''prepiremo'',pa se pocnemo vrijedjat' i postanemo kao ovaj ''zli''cika Manson.Pozz sag,
Sagitarius

Post by Sagitarius »

----------
Last edited by Sagitarius on Thu Oct 23, 2008 2:40 pm, edited 1 time in total.
MANS0N

Post by MANS0N »

Danas sam se pomirio sa jednim starim drugom.Nije bas da mi nismo pricali,ali smo se bili razisli ,ono totalno.A znamo se citavu vjecnost ,drogirali smo se i prodavali i isli u zatvor skupa,ma sve.I onda ja se skinem on ostane u tome svemu.Zatim je bio zaglavio opet u muriju i tamo se malo dozove pameti.Kada je izasao,covjek me potrazio i ono pitao da mu pomognem.Meni je to tada bilo pravo drago,jebiga mi narkomani imamo jako malo prijatelja i ovaj mi je bio drug iz droge i bas sam se bio potrudio da mu priblizim program i sve oko njega.I covjek je ostao cist.Sada je okej bez bas icega,ukljucujuci alkohol,oko tri godine.Vodi kafic,ima djevojku,situiran je i izgradio je svoj zivot.Ali prije nekih pola godine,kada je skontao da ce ostati cist i da mu sve ovo oko programa nije vise potrebno,samo se okrenuo i nabio sve nogom.Takvi su narkomani.I ja sam se naljutio,jer moja ideja je bila da i on pomogne nekome kada to bude potrebno,a ne samo da se okrene i ode.Onda smo se poceli svadjati i bio sam i grub i sta ja znam,dosta sam mu otezao stvari.I ko ga jebe,neka sam.Onda je ona pomalo poceo opet da se pojavljuje i eto veceras me je zovnuo da dodjem kod njega u kafic da popijemo kafu.Dosao sam i izmirili smo se.Rekli gdje je ko i sta pogrijesio i nekako iskreno popricali.Posto imamo jos jednog druga koji je izasao nedavno iz zatvora,ovaj je obecao da ce doci na slijedeci sastanak,zbog cega sam jako zadovoljan.I trebaju da dodju jos dvojica iz mog kvarta.Jedan je sa detoxa,stari djanki i iz naseg kvarata.Jedan od onih sto sam ja kao klinac htio da se druzim sa njima.Tako da ce biti interesantno na slijedecem sastanku i drago mi je zbog toga,jer sam se bio malo iznervirao slabim odzivom zadnji put.Mi inace imamo sa tim problema,cim se neko skine i bude dobro,zaboravi na sve. Tako da vazda budu dva,tri,eventualno cetiri covjeka.Jebiga. :)
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
sanela

Post by sanela »

Sagitarius wrote:Ma,ja svakome želim sve najbolje,prvenstveno sebi,valjda će doći vrijeme,kad ćemo se i ti i ja bavit ljepšim stvarima od ovih.
Do vas je. Ja vam svima od srca to želim....
Put do čistoće je težak, ali i različit. Svako od vas bira put... umjesto da ukrštavate koplja, probajte učiti jedni od drugih, jer vam je neprijatelj zajednički.

Moje pitanje vama je šta vam pomaže da budete čisti?
rajouno

Post by rajouno »

kladim se da svako od vas zna dati neki konstruktivan savjet,"pametan"..poucan...pa,eto umjesto sto se takmicite ko ce ispast' veci frajer,pametnjakovic..ili sta god-udruzite svoje 'snage',pa izvucite jedan iz drugog onu pametnu,mudru stranu..i naucite nesto sto kaze sanela.
PER ASPERA AD ASTRA...
Post Reply