Za koga glasate?

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Vlado_M

Re: Za koga glasate?

Post by Vlado_M »

Dobro, napisaste mnogo toga... Izdvojicu par stvarki koje su mi zesce balvan u oku.
Sto se tice Amera-potpuno se slazem.Djavolji narod,bez pameti,mudrosti,istorije.
niko ne voli rat i smrt ...kazesh...hmm ja mislim da americka vlada bash to voli. Oni profitiraju kad neku ratuje, a samim tim i umire
upravo sam isto pomislila iako se generalno slazem sa Luninim pogledima na americku vanjsku politiku...gadi mi se ova uloga svjetske policije.
Prica o tome da su Ameri svjetski policajci je pogresna. Nisu. Jebe se njima za svjetski mir i politicke poene i dominaciju. Kapitalizam za sve vrijednosti ima samo jednu mjernu jedinicu - profit... Oni su prokleta pijavica koja crpi resurse iz svih krajeva planeta, a keš se slijeva u ruke par hiljada najbogatijih oligarha... Drzava i vojska i mediji su samo instrumenti koji sviraju po njihovim notama.

Ja ne mislim da je americka spoljna politika glupa. Naprotiv, strasno je sistematicna, detaljna i efikasna. Evo primjer - u Iraku je od oslobodjenja zemlje od njih samih poginulo oko milion ljudi... Irak je peti u svijetu po procijenjenim zalihama nafte. Medjutim, fazon nije samo u tome. Ima jos nesto - u Iraku je cijena eksploatacije barela sirove nafte najmanja u svijetu : 3 dolara u Sadamovo vrijeme, danas oko 5 dolara. Za primjer - vadjenje nafte iz naftog pijeska u Kanadi kosta oko 35 dolara, nafta u Teksasu se vadi za 30, u Sjevernom moru Norvezani je vade za 25 dolara... U petak je na berzi barel kostao ravno 100 dolara. Ko jebe milion Iracana. Naravno, osim multinacionalnih kompanija, veliki dio kolaca uzima i drzava preko poreza. Eksploataciju nafte u Iraku vrse uglavnom manje poznate kompanije ciji su vecinski vlasnici inv. fondovi iz off shore zona... Zato se rat u Iraku zesce isplati. Inace, cijena nafte na svjetskom trzistu mora i dalje rasti i to jebeno dramaticno (spremajte bicikle i rolere za buducnost), zbog limitiranog obima proizvodnje i rasta potrosnje ponajvise u Kini (Kinezi su udvostrucili potrosnju nafte u zadnjih 15 godina, a jos uvijek je trose 15 puta manje po glavi stanovnika od Amerikanaca).

I Kosovo ima svoje resurse - najvece zalihe uglja u Evropi bez Rusije, zalihe olova, bakra. cinka (po nekim pricama i uranijuma)... Dalje, Kosovo nikad nece uci u EU, pa tamosnje termoelektrane ne moraju ispunjavati uzasno stroge ekoloske kriterije. Pogodite ko je stavio sapu na njih ? CEZ... Ceska energetska korporacija, najveca u centralnoj Evropi. Vecinski udio u njoj ima Albright Group (Srbima omiljena Madlen npr.)... Na Kosovu su Ameri napravili najvecu vojnu bazu u Evropi itd.

Pogodite sta ima Afganistan ? Beskrajna polja maka :). Ko tamo ratuje ? Ko je prvi priznao nezavisnost Kosova ? Ko im je poslovni partner ?...

Smrt Americi i globalizaciji. I kapitalizmu.
sramota me gdje zivim, a sramota me i odakle poticem...
Nemas razloga da se stidis zemalja iz kojih potices. Ovdje se jesu desila uzasna zvjerstva pocinjena od strane sva tri naroda, ali to nije specificno za nas (nasa prica je samo malo vise medijski eksploatisana), vec za vrstu ratova koji su se vodili - etnicki sukobi su najkrvaviji. Sto su narodi vise medjusobno pomijesani, veci je potencijal mrznje i krvoprolica, kad pukne tikva i to. Normalno je da jedan Hrvat ne moze mrziti vise Norvezanina ili Nepalca ili Zimbabveanca od jednog kosmatog Srbina. I obrnuto... To je ljudski.

Nijemci su pobili milione u ratovima. Ameri su (nepotrebno) ubili 500.000 Japanaca u posljednja 3 mjeseca drugog svjetskog rata. Turci su ubili milion Jermena. Huti su nedavno pobili milion Tutsija... Belgijanci su pobili stotine plemena u dolini Konga. Juzna Afrika je nastala na krvi plemena Zulu (svi pobijeni u jednoj noci). Rusi su pojebali pola Azije. Japanci Mandzuriju... Stranice svjetske istorije su natopljene krvlju; kad ne bi bilo prica o ratovima, malo bi lekcija zapravo ostalo... Jebiga.

Nadam se da ne davim.
Vlado_M

Post by Vlado_M »

saša-ex wrote:Vlado, s tobom nikako da se slozim oko politike :)
Mislim da je razlog tome i razlicit pogled i iskustvo, koje je definitivno bilo razlicito u zavisnosti od mesta gde zivimo...

...Ali oni su danas zrtve bolesnih ambicija nasih politicara, koji ih i dalje zrtvuju radi svojih licnih ciljeva. Jer sve sto se desava zadnjih dana, direktno nanosi stetu tim ljudima dole.
Nije nase glediste toliko razlicito... Nisu zrtve bolesnih ambicija nasih politicara, zrtve su albanskog secesionizma i sna o velikoj Albaniji i krsenja medjunarodnog prava.

Nasi politicari su krivi "samo" zato sto su nesposobni. Nejednistveni. Korumpirani.
heroinapg

Post by heroinapg »

Dobar ministar mora umrijeti tako da bude bogatiji dobrim glasom nego blagom."
* "Ljudima moraš laskati ili ih uništiti."-ci-il chiTat-tatatatira

Vlado, politika nije slika, jedini odnosi koji nijesnu politika su u porodici i ljudima do kojima je Tebi stalo i do kojih je tebi stalo
Samo da ne stane
pacIFista-pacificus-mirotvoran, koji mrii, miran..Prijetelj rijesavanja medjunarodnih sporova mirnim putem, miroljubiv covjek, pristalica PACIFIZMA
saša-ex

Post by saša-ex »

Vlado, moze da nam se ne svidja ali albanski secesionizam je potpuno legitiman i njihov san o Velikoj Albaniji je potpuno ocekivan i iz njihove perspektive, Srbi su ti koji su okupatori i oni koji ih ugnjetavaju. Sa tim se cak i delimicno slazem, s tim sto su mnogi zaboravili egzodus Srba sa Kosova tokom 60-ih i 70-ih, kada su Albanci bili ti koji su terorisali. Medjutim, oni su bili ti koji su svoju verziju price bolje prodali, imali su dobar plan i jedinstven nastup. Nama je sada ostalo da izvucemo neke zakljucke iz svega ovoga (mada sumnjam u to) i da probamo da vise ne pisamo uz vetar.
Ali lako mi je za tebe i mene, mi cemo se lako dogovoriti, cini mi se da si duzan i pivu, vidimo se uskoro da bistrimo politiku... :D
SAMO CEO ŽIVOT...
Luna

Post by Luna »

a polja maka u makedoniji??? ne zaboravimo i na kvalitet.....
ma politika je pichka...uvijek bila i bice. A zona sumraka...slazem s tobom...nekada sam bila ponosna na sve ...svoje i moje! Kad odem u evropu gledaju me ko' ubicu kad kazem da sam iz amerike. A ovde kad kazem da sam iz bivshe juge ili bosne...me gledaju kao divljaka. Jebesh mu mater...selim se u kinu :-D
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
heroinapg

Post by heroinapg »

Za koga glasate?
:drinkers: ..Zznaci za pivo-moze NK crno na tocenje...samo ne posle pivo-sve zivo
bojanol

Post by bojanol »

go ahead
Vlado_M

Post by Vlado_M »

koga glasate?
..:drinkers: ..Zznaci za pivo-moze NK crno na tocenje...samo ne posle pivo-sve zivo
Ne znam, nesto ne gotivim crno pivo... Pio sam ga nekad davno dok su jos u Banjaluci znali praviti pivo. Zvalo se Crni Đorđe i odvaljivalo je... A onda su u banjaluckoj pivari poceli flasirati deterdzent umjesto dobrog piva.

Za mene je kod piva bitno da je od 0,5 l. Kad vidim ono malo u flasici od 0,25 l automatski me prodje zelja. Kao da pijem kapi za oci, jebiga... Jos ce ga na gutljaj poceti pakovati (opet produkt jebenog zapadnog kapitalizma). Niksicko je okej. Ipak, ja sam vjerni pulen Jelen piva. Moze toceni i moze u klipači. Znaci - glas za jelen.

Pozdrav.
adam*

Post by adam* »

Jos jedan za Jelen..............

hahahahahahahaha-kapi za oci............cak su i kokakolu srozali na 0.25
cucla cucla cuclica
Boban

Post by Boban »

Hehehe pozdrav iz Apatina. :D
Post Reply