Ona, čiju je lokaciju želeo da nađe, imala je sreće.xxxana wrote: ↑Sat May 29, 2021 7:12 pmI ova interesovanja ti pristajuStopBup wrote: ↑Sat May 29, 2021 6:58 pmNe može to Akkasha. Lokacija telefona, recimo kad je ukraden, pa ga policija traži, ne traži se u opšte ni preko GPS-a, nego triangulacijom. Traži se preko IMEI broja telefona, bez obzira koja je kartica u njemu. Menjanje tog broja je zabranjeno, ali hoće po neki to da urade, ali ne znaju svi serviseri. Mora se biti vešt, plus dobra hardverska oprema(service box) da bi se promenio taj broj.Akkasha Come Back wrote: ↑Sat May 29, 2021 6:12 pm I još nešto mi se čudno desilo, ja sam na Androidu, moja majka ima Nokia prastari model- dakle nije "Smart".
U jednom trenutku zvoni mi telefon, pogledam poziv od majke, žena na 2 metra od mene, nije pipnula telefon.
(Nisam danas ništa pila)
Uzmem njen telefon, uopšte me "ne zove", ništa, pogledam opet moj telefon- i dalje zvoni, piše "mama" i plus njen broj.
Ništa, prekinem vezu.
Ko zna šta bi to moglo biti?
(Znate li za foru linka koji određuje lokaciju? Pošalješ nekome link, može biti za bilo šta, i kada osoba klikne na link, tebi stigne informacija o lokaciji te osobe.)
Pizdim od ovih vremena.
Bolje bilo 2005. Chat bio preko nekog mIRC programa, ako se neko seća?
(Tad sam se razumela mnoooogo više nego sad)
Nemoj se paranoisati za linkove.
Preko linka, može da ti ubaci virus, ako imaš loš antivirus, ili je virus jako dobro napravljen, pa može da prati tvoju aktivnost na internetu, ali lokaciju ti ne mogu odrediti linkom.
Triangulacija predstavlja određivanje položaja tačke, u ovom slučaju telefona, iz tri ugla, u ovom slučaju predajnika. To radi policija, određuju lokaciju telefona, tako što uhvate signal telefona, sa tri predajnika, i onda ga lociraju.
![]()
Šalu na stranu. Interesovanja su ok, kada se policija želi izbeći.