to mu je upravo sansa da se izvuce. ja sam isto imala sud i lagala da sam ok i kad sam dobila termin za test opdgodila ga 2 puta i sva sreca treci put sam im rekla istinu i evo od tad sam ok i na dobroj terapiji. automatski je moj slucaj arhiva i sve je ok jer si rekao da si ovinsik i da se zelis lijeciti.
Ako ima potrdu da je cist sta je onda radio s dopom? Nek prizna da ima problem s drogom i da se sad zeli ozbiljno lijeciti
Sta da radim?
Ne znam sa koliko ste pali, ali ovako stoje stvari. Moj decko je pao sa terom, nesto manje. Bio je uradjen, nasli mu i gan i sve. Sad kad ti nadju drogu po zakonu nije vise bitno sto je za vlastitu upotrebu, automatski te optuze i za dilovanje.
On je ranije bio osudjivan za neku kradju, i mislio je da mu zatvor ne gine. Poslali su ga kod vestaka na razgovor, i on je tada pio nalorex i lecio se (poneo je sa sobom izvestaje iz drajzerove). U nalazu vestakastoji da,posto je vec bio uradjen, nije bio smanjeno uracunljiv. Ynaci, bolje da su ga nasli sa dopom u zizi, jer po vestaku, tada je smanjeno uracunljiv pa moze svasta da uradi i to mu se uzima kao olaksavajuca okolnost.
Elem, dobio je uslovnu kaznu od godinu i po, i da plati troskove sudjenja (oko 300e).
On je ranije bio osudjivan za neku kradju, i mislio je da mu zatvor ne gine. Poslali su ga kod vestaka na razgovor, i on je tada pio nalorex i lecio se (poneo je sa sobom izvestaje iz drajzerove). U nalazu vestakastoji da,posto je vec bio uradjen, nije bio smanjeno uracunljiv. Ynaci, bolje da su ga nasli sa dopom u zizi, jer po vestaku, tada je smanjeno uracunljiv pa moze svasta da uradi i to mu se uzima kao olaksavajuca okolnost.
Elem, dobio je uslovnu kaznu od godinu i po, i da plati troskove sudjenja (oko 300e).
Ni meni nije to bilo jasno u nalazu vestaka, tj.nije mi logicno, ali se to tako posmatra sa medicinske strane. Isao je kod vestaka posle prvog rocista (valjda se to tako zove). Zakazao mu je rano ujutro, u Aleksandra Kostica (to je kod ž.stanice), u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje.
Pise da ako je u krizi, smanjeno je uracunljiv i to je takvo stanje svesti da ce sve da uradi da dodje do droge. Ako je vec uradjen a kod sebe ima drogu, pretpostavlja se da je namenio prodaji. Kao, sta ce mu kad je sredjen, a i kad se sredio nema vise taj poriv, pa je normalno da shvata da cini krivicno delo. Tako nesto.
Pise da ako je u krizi, smanjeno je uracunljiv i to je takvo stanje svesti da ce sve da uradi da dodje do droge. Ako je vec uradjen a kod sebe ima drogu, pretpostavlja se da je namenio prodaji. Kao, sta ce mu kad je sredjen, a i kad se sredio nema vise taj poriv, pa je normalno da shvata da cini krivicno delo. Tako nesto.
Na žalost, kod nas je sudstvo užasno korumpirano, tako da je moguće da ljudi koji padnu sa kilom dopa budu pušteni, a da neko za ter zaglavi po par godina.Ipak, na osnovu onoga što si napisala, mislim da će ga osloboditi. I neka obavezno navede da se trenutno leči, mada sumnjam da papire iz Drajzerove bilo ko shvata ozbiljno...Puno sreće.
I ja mislim da ce sve proci s nekim uvjetom i da dobro ce mu doci taj papir da je na lijecenju i da je trentuno ok, ako ima job jos bolje.
Cini mi se da ima too much ljudi u zatvoru da bi jos za takve bijesne kolicine i stare stvari ljude stavljali u zatvor.
No, ako prodje sa uvjetom nek se ubuduce pazi jer iduci put nece sve biti tako easy.
Sretno
Cini mi se da ima too much ljudi u zatvoru da bi jos za takve bijesne kolicine i stare stvari ljude stavljali u zatvor.
No, ako prodje sa uvjetom nek se ubuduce pazi jer iduci put nece sve biti tako easy.
Sretno
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.