Evo, znam da ce mnoge od vas interesovati, ekskluzivan izvjestaj sa upravo zavrsenog sampionata :
"Pojedinačni pobednik sedme Rakijade u Pranjanima na padinama Suvobora je Predrag Marović sa Karaburme koji je za 70 sekundi popio pola litra prepečinice.
Na Rakijadi je učestvovalo 40 ekipa, a pobedila je ekipa Dabrovi iz beogradskog naselja Karaburma.
Svaka ekipa imala je po četiri člana, a učesnici su u takmičarskom delu popili oko 200 litara rakije prepečenice.
Drugo mesto osvojila je ekipa iz sela Gornji Branetiči sa Rajca, a više od polovine takmičara nije ispunilo finalni uslov da pređe preko drvene grede duge pet metara."
Nego, sinoc je na TVBN bio Decko koji obecava... Za mene, jedan od najboljih filmova SFRJ kinematografije. Sigurno najbolja muzika za film, Igra staklenih perli, Sarlo akrobata, Idoli, El. Org., Disciplina kicme, Pekinska patka, Azra... Da ne povjerujes. Nikako mi nije jasno da su ljudi pocetkom osamdesetih imali muda snimiti onakav film. Jebote, Ameri prave filmove u kojim se muskarci medjusobno jebu, plus incest i hektolitri krvi, ali nije to to... Ovaj film je bukvalno ismijao drustvo, popisao se na tabue u SFRJ... Najveci apsurd danas je to sto se glavni lik u filmu zove - Slobodan MIlosevic... hahahahahah.
"Ja zelim da budem Slobodan, i pisham se na sve..."
Stara generacija, izgubljena u ucmalosti, ustogljenosti i licemjerju... Mlada, u beznadju, besmislu i nejasnom buntu... I s godinama drugi postaju prvi, bas oni kojih se gade, sto se valjda naziva sazrijevanjem i prihvatanjem kompromisa.
Naravno, mozes da pokusavas cijelog zivota biti drugaciji, da odbijas da se prilagodis, ali onda ti samo preostaje da lupas glavom u ogledalo uz pjesmu Depresija, depresija, depresija... Ili da pijes. Da se drogiras. Da izvrsis samoubistvo... Ili da cekas da ti iz Njemacke donesu najnoviji, carobni lijek... Okej, nije sve tako crno - postoje ljudi koji osvajaju Mont Everest, zene koje preskacu 2.07 cm bez motke, zeleni likove koji plave kitove vracaju iz celjusti smrti i oni koji dane provode u molitvi, u sjebanoj pecini na stijeni, jeduci pticji izmet.
Mislim da nas ovdje ima mnogo koje je neko nekad udario veslom po glavi. Mozemo li se prilagoditi i prestati se drogirati ?
Jutro.