SVAKODNEVICA, opšte stvari, sve i ništa

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

xxxana

Re: SVAKODNEVNICA, tema za zezanje i opuštanje ;)

Post by xxxana »

Viktor89 wrote: Sat May 29, 2021 12:16 am
xxxana wrote: Fri May 28, 2021 10:58 pm
StopBup wrote: Fri May 28, 2021 10:25 pm

Baš zbog ovoga sam ti se izvinjavao otkad sam se vratio na forum, jer me je baš grizla savest zbog toga.

Rekao sam ti povodom toga još pre, da sam ja tako pokušavao sebe da zavaram da ću pre doći k' sebi, i sebe ubeđivao kako nisam napravio baš "toliko sranje", pa nesvesno pravio budalu i od tebe, ali pre svega od sebe.

Kad razmislim, ok je tvoja sumnja, kad neko tako izneveri tvoje poverenje, makar i "polusvesno", ne treba tek tako preći preko toga.

Onakve postove, koji neprimereno pucaju od smajlija nećete više čitati.

Neću ja sad ništa da pričam, ovako ću, onako ću, vreme će pokazati.

Laku noć.
Poverenje je malo gruba rec za ovo ovde, a i ti nisi neko kome treba verovati, ti si jedan tuturutu lik, tudja iskustva, tracevi, kopanja po tudjim zivotima, a pored toga se ne zna kada “zavaravas sebe”
Sustinu si omasio, jer su cigarete jedan od primera, a izvinjenja i opravdavanja deo tvoje licnosti, kao i boldovani delovi teksta, jer cu obratiti paznju na ono sto ja vidim, a ne ono sto ti nameces
Sviđa mi se odgovor. Ona vrsta koja ne shvata da ga svaki pokušaj pravdanja dublje zakopava.
Ali razmisljao je.........
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Sat May 29, 2021 7:36 am
xxxana wrote: Fri May 28, 2021 10:58 pm
StopBup wrote: Fri May 28, 2021 10:25 pm

Baš zbog ovoga sam ti se izvinjavao otkad sam se vratio na forum, jer me je baš grizla savest zbog toga.

Rekao sam ti povodom toga još pre, da sam ja tako pokušavao sebe da zavaram da ću pre doći k' sebi, i sebe ubeđivao kako nisam napravio baš "toliko sranje", pa nesvesno pravio budalu i od tebe, ali pre svega od sebe.

Kad razmislim, ok je tvoja sumnja, kad neko tako izneveri tvoje poverenje, makar i "polusvesno", ne treba tek tako preći preko toga.

Onakve postove, koji neprimereno pucaju od smajlija nećete više čitati.

Neću ja sad ništa da pričam, ovako ću, onako ću, vreme će pokazati.

Laku noć.
Poverenje je malo gruba rec za ovo ovde, a i ti nisi neko kome treba verovati, ti si jedan tuturutu lik, tudja iskustva, tracevi, kopanja po tudjim zivotima, a pored toga se ne zna kada “zavaravas sebe”
Sustinu si omasio, jer su cigarete jedan od primera, a izvinjenja i opravdavanja deo tvoje licnosti, kao i boldovani delovi teksta, jer cu obratiti paznju na ono sto ja vidim, a ne ono sto ti nameces
Ovde je bar po onome kako sam ja prošao kroz priču na forumu, dosta drugačije nego u stvarnom svetu.
Razmišljao sam ja o tim izvinjenjima i pravdanjima.
Izvinjenje ipak smatram ljudskom vrlinom, kao i priznavanje istine, naravno, bolje je da do toga što manje dolazi, pre svega do priznavanja istine, u stvari u opšte ne dolazi, dok su izvinjenja češća i u životu, svi se ogrešimo nekad o nekog.
Što se tiče pravdanja, tu se nisam baš snašao, ali jasno mi je da sam grešio, šta ima bilo kome da se objašnjavaš.
Meni se nemoj izvinjavati, ne smatram to vrlinom, potpuno mi je nebitno
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sat May 29, 2021 11:20 am
Meni se nemoj izvinjavati, ne smatram to vrlinom, potpuno mi je nebitno
Nisam mislio sad na izvinjenje tebi, nego uopšteno.

Što si tiče situacije koja mi se desila na forumu, pa je došlo do toga da se branim, nikad mi se nije nešto tako desilo u stvarnom životu, pa sam se našao zatečen, te izmišljotine, laži i klevete koje su pisane su me iznenadile.
Ovde je drugačije, ako neko u stvarnom svetu krene da ti sere, pošalješ ga u p.m, i lakše ga ignorišeš, a ovde je drugačije.
Ipak bilo je to korisno iskustvo za mene.
P.s. Dodatni problem je bio i taj što se ja tada nisam osećao bezgrešnim, prećutao recidiv, pa sjebanost nakon recidiva, pa teška povreda koju sam zaradio, dvomesečno raspadanje u stanu. Tek od juče sam počeo normalno da radim, a veća rana ima da zarasta još, samo mi sad ne smeta pri kretanju.
Više sranja me od jednom sastavilo tada, i baš sam bio u haosu...
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Akkasha Come Back

Post by Akkasha Come Back »

A gde vi vidite ko je ulogovan? Meni piše npr 9 registrovanih, 1 skriveni i 12 gostiju
Ali ne vidim ko je od registrovanih ulogovan.
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
StopBup

Post by StopBup »

Akkasha Come Back wrote: Sat May 29, 2021 2:20 pm A gde vi vidite ko je ulogovan? Meni piše npr 9 registrovanih, 1 skriveni i 12 gostiju
Ja kad sam bio, bilo je kao 3 registrovana korisnika, u stvari samo ja i 2 bota, Bing i Gugl.

Image
Akkasha Come Back

StopBup wrote: Sat May 29, 2021 3:15 pm
Akkasha Come Back wrote: Sat May 29, 2021 2:20 pm A gde vi vidite ko je ulogovan? Meni piše npr 9 registrovanih, 1 skriveni i 12 gostiju
Ja kad sam bio, bilo je kao 3 registrovana korisnika, u stvari samo ja i 2 bota, Bing i Gugl.

Image
Pa tako i kod mene, a piše prvo 9 registrovanih. Pa posle koliko skrivenih itd ali ne piše nigde na primer Akkasha online?
Nije mi jasno, sećam se ja kad se ulogujem Marta ili beše Frajla odmah "A, evo nam je i Akkasha"
Pa kako?
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
Akkasha Come Back

I još nešto mi se čudno desilo, ja sam na Androidu, moja majka ima Nokia prastari model- dakle nije "Smart".
U jednom trenutku zvoni mi telefon, pogledam poziv od majke, žena na 2 metra od mene, nije pipnula telefon.
(Nisam danas ništa pila :lol: )
Uzmem njen telefon, uopšte me "ne zove", ništa, pogledam opet moj telefon- i dalje zvoni, piše "mama" i plus njen broj.
Ništa, prekinem vezu.
Ko zna šta bi to moglo biti?

(Znate li za foru linka koji određuje lokaciju? Pošalješ nekome link, može biti za bilo šta, i kada osoba klikne na link, tebi stigne informacija o lokaciji te osobe.)

Pizdim od ovih vremena.

Bolje bilo 2005. Chat bio preko nekog mIRC programa, ako se neko seća?
(Tad sam se razumela mnoooogo više nego sad)
"Putujemo iznad grada,
grad se smeje, gleda nas
Bežimo u novo jutro
Iznad grada, ispod nas."
xxxana

Post by xxxana »

Akkasha Come Back wrote: Sat May 29, 2021 6:12 pm I još nešto mi se čudno desilo, ja sam na Androidu, moja majka ima Nokia prastari model- dakle nije "Smart".
U jednom trenutku zvoni mi telefon, pogledam poziv od majke, žena na 2 metra od mene, nije pipnula telefon.
Uzmem njen telefon, uopšte me "ne zove", ništa, pogledam opet moj telefon- i dalje zvoni, piše "mama" i plus njen broj.
Ništa, prekinem vezu.

(Znate li za foru linka koji određuje lokaciju? Pošalješ nekome link, može biti za bilo šta, i kada osoba klikne na link, tebi stigne informacija o lokaciji te osobe.)

Pizdim od ovih vremena.

Ne klikci linkove :)
Mozda zvucim paranoicno, ali se u nekoj meri i plasim interneta
Ne znam da li neko moze otkriti tvoju lokaciju, kada lokacija nije ukljucena
StopBup

Post by StopBup »

Akkasha Come Back wrote: Sat May 29, 2021 6:12 pm I još nešto mi se čudno desilo, ja sam na Androidu, moja majka ima Nokia prastari model- dakle nije "Smart".
Ništa, prekinem vezu.

Pizdim od ovih vremena.

Ne može to Akkasha. Lokacija telefona, recimo kad je ukraden, pa ga policija traži, ne traži se u opšte ni preko GPS-a, nego triangulacijom. Traži se preko IMEI broja telefona, bez obzira koja je kartica u njemu. Menjanje tog broja je zabranjeno, ali hoće po neki to da urade, ali ne znaju svi serviseri. Mora se biti vešt, plus dobra hardverska oprema(service box) da bi se promenio taj broj.
Nemoj se paranoisati za linkove.
Preko linka, može da ti ubaci virus, ako imaš loš antivirus, ili je virus jako dobro napravljen, pa može da prati tvoju aktivnost na internetu, ali lokaciju ti ne mogu odrediti linkom.
Triangulacija predstavlja određivanje položaja tačke, u ovom slučaju telefona, iz tri ugla, u ovom slučaju predajnika. To radi policija, određuju lokaciju telefona, tako što uhvate signal telefona, sa tri predajnika, i onda ga lociraju.

Image
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Sat May 29, 2021 6:58 pm
Ništa, prekinem vezu.

Pizdim od ovih vremena.

Ne može to Akkasha. Lokacija telefona, recimo kad je ukraden, pa ga policija traži, ne traži se u opšte ni preko GPS-a, nego triangulacijom. Traži se preko IMEI broja telefona, bez obzira koja je kartica u njemu. Menjanje tog broja je zabranjeno, ali hoće po neki to da urade, ali ne znaju svi serviseri. Mora se biti vešt, plus dobra hardverska oprema(service box) da bi se promenio taj broj.
Nemoj se paranoisati za linkove.
Preko linka, može da ti ubaci virus, ako imaš loš antivirus, ili je virus jako dobro napravljen, pa može da prati tvoju aktivnost na internetu, ali lokaciju ti ne mogu odrediti linkom.
Triangulacija predstavlja određivanje položaja tačke, u ovom slučaju telefona, iz tri ugla, u ovom slučaju predajnika. To radi policija, određuju lokaciju telefona, tako što uhvate signal telefona, sa tri predajnika, i onda ga lociraju.

Image
I ova interesovanja ti pristaju
Post Reply