Fanatik wrote:Lijepo Mansone si ga zavuko ,ono kvalitetno i Diplomatski ,kako se kaze.Prvo kao bivši ovisnik trebao bi znati da Metadon UOPŠTE BURAZ NE PUCA, NITI ROKA, NITI OVO-ONO.Ti znas da Metadon ima dejstvo takvo kakvo ima.Ehhh, pošto vidim da neki vole da diskriminišu one koju se drogiraju, ili su na terapiji, da ima pametuju ili da ih uce ovde kučnom redu, ili kako se ovde treba ovo ili ono.Mustafa i Mensone i svima kazem, JA SAM JEDNOM IMAO SVOG KOMADANTA I TO ONDA KADA JE TREBALO, NOVI KOMADANTI MI NE TREBAJU.Opet kažem, dođe meni nekad odem odavde jer mi je svega dosta a baš radi ovakvih stvari.Posšto gospoda koja se ne drogiraju ili gospoda koja su prošla taj put droge, vole malo više da pametuju i da rade sve po PS-u.I vidi molim te zašto sam se ja nasekirao i ne spavao ovu noč, bezveze. A Stokholm nije daleko, pa kad jednom dođem tamo ili Mustafa dođe ovamo, srest cemo se mi DA SE IZLJUBIMO KO BRAĆA.
Omare jarane ti nisi dobro i uradi nesto vezano za to.Sve sto se moze reci o svemu je vec napisano,to je tvoj zivot i ako zelis da ga provedes na Crnom vrhu-bujrum...
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
Mansone, izgleda nisi pročitao prošle postove i nisi skontao.Vidi drug,ja sam sa Milošm nasim hećimom dogovorio ,da od NOve Godine ,Omar ide na redukciju.Što znači ,skidam se sa Metadona.Ja sam kao čovjek , zamolio Mustafu da mi pomogne u savjetima i u nekim trnucima kada mi bude loše da mi pomogne a ja cu uplatiti kao NAGRADU malu skromnu DONACIJU koju je on zatražio i zamolio ko je u mogućnosti.Ja sam to rekao ali on je rekao da je zauzet i da nema vremena .Za sta Mansone za jedan savjet jel to, nema razloga da se diže prašina ali ono što me sinoć dovelo do ludila jeste to.Da je Mustafa napisao , da se ja forumom služim da bih manipulisao masama i da bi koristio ga u svoje samosažaljevačke priče.Ostao sam bez teksta kad je još napisao ,DA SAM GA ŽELIO PODMITI, KAKO JE ON IZ POŠTENE PORODICE, KAKO ON TO SEBI NE BI DOZVOLIO.A iz kakve sam ja porodice, hočeš Musatafa da ti kažem iz kakve sam ja porodice, hajd kad si ti eni rekao iz koje si ti, ja ću ti reći iz6 koje sam ja Familije.U mojoj porodici, su me odgajali da odrastem kao intelektualac jer su mi i roditelji takvi. Ali NAŽALOST MUSATAFA , MOJA MAJKA GINE KAO PRVA ŽENA KOJA JE POGINULA U REDOVIMA ARMIJE BOSNE I HERCEGOVINE I KOJA JE DOBILA ZLATNOG LJILJANA.
Eto iz koje sam ja porodice Mustafa, NEĆU SE SMIRITI JEDINO ME MOŽETE SKINUTI SA FORUMA, ZABRANIT MI ULAZ, ALI JA NIKAD NEĆU ZABORAVITI OVO PONIŽENJE KOJI SI MI NAPRAVIO I ONE RIJEČI KOJI SI MI NAMETNUO.NIŠTA, JA BIH VOLIO DA SE ZAVRŠI PRIČA. A JA I TI, ALI SAMO JA I TI MUSTAFA ,NIKO DRUGA.DA SE NAĐEMO AKO HOČEŠ MOŽEMO POPRIČATI AKO HOČEŠ MOŽEMO SE POBITI I POTUĆI, I TO ZNAM I IMAM MUDA NE BRINI, NEKA SI STARIJI 100 GODINA.
BUJRUM MUSTAFA.DO TEBE JE
Daj ne ludi molim te.Zasto dopustas da te rici toliko ubiju u pojam, mozda nebi bilo naodmet da se malo oboruzas debljom kozom i da te ne ispaljuje svaka recenica ovako interstelarno.Daj nema jos kave , skuvaj tu nesto i zapali duvan...skuliraj se malo covice
Vici na mene , meni ne smeta - al skuvaj kavu zato :smt020
Evo ja sam sad pročitala sve pstove koje ste razmijenili od jučer, pa da i ja kažem svoje mišljenje.
Prvo što se tiče AN 2 terapije i uključivanja u taj forum. Poziv je stajao, pa skoro mjesec dana i na opštim diskusijama i na dijelu Obavještenja i na dijelu AN forum. Ko ga je vidio, mogao se prijaviti Mustafi i sudjelovati kao i prva grupa u razradi koraka. Omare, i ti si se mogao na vrijeme prijaviti i sudjelovati u AN2 sastancima. Mustafa je rekao da će AN3 biti iza Nove Godine, odnosno, kad ova grupa dođe do 4 koraka. Znači, imao si dovoljno vremena da se prijaviš kao svi... Sada moraš sačekati, kao i svi koji bi se sad htjeli uključiti.
Kao što ti je katarina rekla, imaš forume o metadonu i o AN-u gdje svakako, bez ograničenja, možeš pisati i Mustafa i svi ostali ti mogu odgovoriti i dati savjet ako misle da ti imaju šta reći.
Dalje, što se tiče donacije, odnosno dobrovoljnog priloga - to je bilo postavljeno ako neko može pomoći, neka pomogne. Savjet i informaciju na forumu će dobiti bez obzira donirao ili ne. Ta donacija nije tražena kao nagrada. Iz tvog PM-a Mustafi, može se protumačiti vrlo lako da ti hoćeš reći, ako me primiš u terapiju, ja ću te nagraditi donacijom... pročitaj još jednom polako ono što si napisao Mustafi i vidjećeš da se tako može shvatiti ono što si napisao.
Mustafa nije rekao da je on iz fine porodice i da ne prima mito, nego je rekao da nema vremena koje bi dodatno posvetio forumu, jer mu je najvažnije vrijeme koje posvećuje svom ozdravljenju i svojoj porodici. Što je normalno.
Omare, zaista je hvale vrijedno to što želiš da se skineš sa metadona!!! Svaka ti čast!!! Glavnu pomoć ćeš dobiti od ljekara na Crnom vrhu, od svog doktora Pokrajca. Ja ga znam i znam da je super osoba i vjerujem da će dati sve od sebe da ti pomogne. Ovdje na forumu možeš dobiti dodatni podsticaj i mjesto gdje možeš pročavrljati s drugim ljudima i razmijeniti mišljenje, dobiti neki savjet... Ali, glavnina napora i truda i volje i želje je NA TEBI. Ti moraš biti dovoljno jak i uspjeti lagano da se skineš sa metadona. Svi mi oko tebe smo ti samo potpora. Zna li dr. Milos da te toliko strah krize i skidanja? Možda mu trebaš reći, s njim razgovarati i on će ti sigurno pomoći i izaći ti u susret.
Molim te Omare, nemoj prebrzo donositi zaključke i u žurbi pročitati postove. Prije nego što mi odgovoriš, pročitaj dva puta ovo što sam ti napisala, jer mi nije namjera ni da te omalovažavam ni da te napadam ni da te vrijeđam (kao što nije ni tebi). Odavde te niko ne tjera, većini ljudi si drag i ljudi te uvijek pozdrave i pitaju za tebe kad te nema. Ali, ovaj forum je prije svega mjesto za čavrljanje i pružanje podrške, nemoj e pretjerano vezivati za ljude koji ovdj pišu. Danas su ovdje, sutra negdje drugo, a prekosutra neće ni biti na internetu, crknuće im kompjuter... evo, ti i ja smo iz Sarajeva, pa se nismo nikad vidjeli, a drugi su s drugog kraja svijeta i vjerovatno ih nikad nećeš ni vidjeti... pa šta... to je tako. Nemoj se tako vezati za ljude s foruma... ako nekom možeš dati savjet, daj... nemoj očekivati pretjeranu zahvalnost. Kao što je Erineja rekla, pomozi nekom da bi se ti osjećao bolje. Lijepo je kad ti se nako zahvali, ali ne možeš to uvijek očekivati. Zapravo, ja zahvalu nikad ne očekujem, pa kad mi se neko zahvali, to mi bude posebno drago, jer je neočekivano.
Ja sam napisala više nego što sam imala namjeru i vjerovatno sam skrenula s osnovne teme. Uglavnom, sve u svemu budi s nama i ne uzimaj sve što ti se kaže previše k srcu.
Ja te puno pozdravljam i želim ti puno sreće u realizaciji tvojih odluka.
Eh ovako, kako ja mogu PODMITITI NEKOGA??? Za šta Sanela da ga podmitim??? Jel za savjet koji bi mi dao u tom momentu, pazi Mustafa je u Stokholmu( nisam imao pojmaaa),Evo Sanela , budi sad ti iskrena pa reci, za šta da ga podmitim, jel za savjet.Drugo, riječ " SIMBOLIČNA DONACIJA", još jednom " SIMBOLIČNA DONACIJA". Tri puta Sanela sam pročitao tvoj post, i lijepo se vidi i može zaključiti da braniš kolegu, ok i ja bih to uradio.Al, molim vas sve na forumu i tebi Sanela kazem ovo, Dr. Pokranjac neče biti tu ako meni crv proradi u 24h u pola noči, šta misliš šta bi ti uradila?, šta bi ja uradi?, Naravno došao bih na forum i kompetentnoj osobi ( a za to sam smatrao Mustafu) ,zatražio bih pomoč U SAVJETU, I za to da mu dam ja MITO jel?????.
Drugo Sanela, jesil ikada , ali ikada od mene pročitala da ja nekom kazem citiram; npr:Ramona , koristi forum i sve nas da bi prikrila svoje drogiranje i mi joj služimo da u napadu njenog hira radi toga sto nije nabavila drogu, istresa se na meni ili nama.Jesil pročitala da je Omar nekoga, vrijedžao, psovao, PONIŽAVAO, itd,itd,itd....
Ja ne kažem da sam CVIJET, da sam ANĐEO.JA SAM OVISNIK SANELA, KOJI JE ODLUČIO DA SE SKINE SA METADONA I KOJI JE RAČUNAO DA IMA PRIJATELJE NA FORUMU KOJI ĆE USTATI ZA MENE KAD MI BUDE GUSTO ,POSAVJETOVATI ME, PODRŽATI ME.
A ne da me OPTUŽUJETE DA JA OMAR HOČU DA DAM MITO ILI PARE ZA SAVJET,,, E SVAKA ČAST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MOLIM VAS, SVE VAS NA FORUMU, i Omara ufati depresija , i Omar ima problema sa košmarima, Omar živi sam i taj Omar sam pravi sebi da jede, pere svoje gaće, usisava svoju sobu, itd. Znači, Omar se ne boji rada kojeg zna, ALI OPET ĆU SVIMA REĆI NEKA NAĐU POSTOVE U KOJEM JA DISKUTUJEM SA MUSTAFOM, I KAKO GA JA OCJENJUJEM.
Pa Mustafa kad si već citirao zadnji dio tog PM-a kojeg sam ti poslao , trebao si brate čitavo pismo citirati.Da ljudi vide šta sam rekao kakvo mišljenje imam o tebi, šta ja vidim u tebi, za kakvu te osobu smatram.
I na kraju, da su uradio samo ovo, što je uradila SANELA.Na jedan lijep i fini način mi rekla i objasnila,.Još jednom kažem i opet ću to ponoviti, OMAR NIJE SVETAC, OMAR JE URADIO U ŽIVOTU SRANJA I SRANJA.
Ali zašto, kada 0mar želi da se bori za bolje sutra, zamoli druga da mu pomogne u SAVJETIMA, A ON TI KAŽE DA NEMA VREMENA.
JA BIH ZA CIGANA I SA KLOŠARA SVAKE VRSTE IMAO VREMENA, A ZNAS LI ZAŠTO?, ZATO ŠTO SMO SVI MI LJUDI!!!!
A ako se protumačilo DA JA IMAM NAMJERU ( JAAAAAOOO LJUDIIII, NEMOGUĆE) DA DAJEM MITO ,ZA JEDAN SAVJET. Onda znate šta, OMAR JE NAJVEĆI ŠUPAK U SARAJEVU.A BOG-ALLAH-ISUS ZNA I ON JE SVJEDOK ŠTA SAM MISLIO, ŠTA SAM HTIO, ŠTA SAM TRAŽIO A KAKO SI MI VRATIO.Vratio mi je optužbama, da Omar iz Sarajeva daje MITO MUSTAFI U ŠTOKHOLMU (ovo je da zaplačeš), da Omaru ovaj Forum služi kao sredsvo za masovnu manipulaciju i samosažalijevanje i varanje.
Sanela, kapu ti skidam hvala ti na ovakom objašnjenju, ALI MUSTAFA JE MOJ NEPRIJATELJ!!!!.
Nakon ovoga, ŽUDIM SAMO ZA JEDNIM , DA SE VIDIMO OČI U OČU, JA I ON , SAMO 4 OKA. Svaka ti čast, svaka ti čast!!!!.To je pravi humani, dobri, čovjek koji ima vremena da svakog posluša i da da savjet, da SUDI,da kritikuje, pa i da ruži kada treba. Znate me čitavu godinu, nikad mu nisam zatražio pomoč, i nisam imao pojma da ima "AN3", ali SANELA ,tražio sam i htio sam da se osiguram pred skidanje, da znam na koga mogu da računam, jer ovisniku u krizi nekad SAMO JEDNA RIJEČ ZNA DA PREOKRENE SITUACIJU.Ja sam mislio da je Mustafa čovjek koji jemnogo dobar, koji je mnogo prošao i svasta se nagledao.RAČUNAO SAM, NA NJEGOVE SAVJETE.A ti Sanela nađi mi slučaj gdje igdje u svijetu se dobija MITO ZA SAVJET. Mustafi kažem, NEMOJ ME MOLIM TE VRIJEĐATI, NEMOJ MI SE OBRAČATI I TO NIKAKOOOOO.Za mene si ispao, smrad, ali hoču da sebi kažem da je ovo što je bilo samo nešto što se desilo radi pogrešno shvatanih stvari, da se nismo razumjeli i čitavu noč oka sklopio nisam jer sam mislio, PA NIJE MOGUĆE DA MI TO MUSTAFA URADI.
Obiđi me, ne obračaj mi se a ja sam ti rekao za 2-3 mjeseca, ne tebi nego SEBI ČU DOKAZATI, DA TI JARANE NISI NIŠTA BOLJI OD MENE, NISI NIŠTA PAMETNIJI OD MENE.
ISTO KAO ŠTO JA NISAM NIŠTA PAMETNIJI OD BILO KOGA NA OVOM FORUMU, SVI SMO PRED BOGOM ISTI. A ti Mustafa, želim ti zadnji put reći ovo.
MUSTAFA, SREST ČEMO SE KAD-TAD!!!!!!!!!!!!!
Iz tvojih postova smo shvatili da nisi htio da daješ mito. OK. Hajmo sad završiti s tim. Ja ti još jednom kažem da kad ti dođe kriza i depresija u neka doba noći, možeš uvijek napisati na forumu ono što te muči. I mogu ti ljudi dati savjet.
Desio se nesporazum i šta sad.... nećeš se, nedajbože, ubiti. Polako, smiri se, napravi kamilicu i piši na druge teme.
Ja ti želim sretnu Novu Godinu i da ti budeš živ i zdrav i da vrijeme provodiš sa ljudima koje voliš i koji te vole.
Rekao si da ti brat treba doći. Je li došao? Piši malo o tome...
Sanela, hvala ti, hvala ti puno do neba, do zvijezda.Ja sam emotivac, ja sam sinoć4 puta OTPLAKAO PO PIZDA NAJVEĆA TJ.PLAKO SAM.
Ne mogu da zaboravim, moram se smiriti imaš pravo Sanela, moram.Nista od juče od 13h nisam jeo, nisam spavao ni minutu, kako je ovo mene pogodilo.Kako me je samo ponizio i izvrijeđao, OK znam jebo to, daj da nekako zaboravim. Evo kažeš , kada budes imao krizu ,javi se na forum.To sam mislio do juče, mislio sam da imam drugove, raju.I zato sam se i obratio Mustafi, ma da mi lijek koji bi mi života bio važan,a da ga Mustafa ima ja ga od njega ne bi uzeo, radije bi umro. Kako sam ga zamrzio, ne pamtim ljuddi, NE LAŽEM MAJKE MI MRTVE.Moja majka ALLAHRAHMETILE je uvijek govorila, nemoj ocjenjivati ljude po imenu, nego po dijelima.Nisam odavno se sa nekim posvađao a da nekog mrzim , to nisam nikad. Sad vam govorim istinu, volio bih Sanela samo da se slegne ova moja ljutnja, mržnja i prezir.Jer ja nisam takav.
Da Sanela došao mi je brat, kojeg sam poželio više od bilo koga, sinoć smo trebali izaći, ALI NAŽALOST NISMO JER SAM SE JA IZNERVIRAO, OTPLAKAO, OSJEČAO SE JADNI I BIJEDNO I tako sam upropastio sinočnji izlazak i NISMO IZAŠLI. Žao mi ga je, jer je jedva čekao da me vidi ,da pričamo,a kad me vidio sinoć onakvog čovjek se prepao, jer je mislio da (se ne dao MI ALLAH) nekome našem nešto ružno desilo, jer sam bio van sebe.Žao mi je sto sam mu to uradio.A Sanela, sad znam da na ovom forumu kada bude rokala kriza od Metadona , neću imati NIKOGA. Nemoj se naći uvrijeđena, ti puno radiš i nisi uvijek tu, svi koji su mi značili su otišli, Ramona, Mise, Shone,Pepi,Sunčica, Vedran itd,itd,itd. I od koga da se nadam da cu imati pomoč, hehhehehheh, od koga moja draga Sanela.
Nema nikoga, ili mi se učinilo da sam ZVRKIJA vidio, jesam li u pravu !?
Zvrki, neče Omćo poluditi, kad nije poludio Omćo u nekim .ebenijim situacijama,neće ni sad.Nego sad je , ono ja mislim da češ me ti shvatiti, ako hočeš javi mi se na PM, da ti pošaljem pismo po kojem je jedan 0odavde mene proglasio ČOVJEKOM KOJI DAJE MITO, bez morala svog, te čovjek koji forum mu služi za ostvarivanje njegovih laži i ciljeva.
ZVRKI, odavno nisam doživio takvo PONIŽENJE.JAVI MI SE MOLIM TE
ej stari, slusaj, citao sam ove tvoje tekstove i iako te ne poznam nekako mi se cine da smo si dosta slicni. nebi ti tio pametovat jer i neznam sta je bilo ali ne mozes sad sve druge krivit za tvoje stanje u kojem si sada.
nemoj stari sebi radit na stetu, to ti ne vodi nigdje, ja kad sam u kurcu i kad mi treba necija podrska onda zbog nekog razloga, zbog neke vise sile neznam, uvjek odbijam tu istu pomoc, uvjek sebi kontriram i bacam se u jos veci bad... Glupo se tako istresat na druge, nemoj drugima radit ono sto nebi htijeo da oni tebi rade.... ajde dosta je bilo mog pametovanja..... mojne me krivo shvatit.....pozdrav
Rbonnasi, izvini drug ali ovo sto si ti napisao nije pametovanje , nego dobronamjerni savjet i hvala ti.Ali ipak se vidi da nisi u toku, nema veze ja cu ti na PM-citirati kompletno pismo koje sam bio poslao jednoj osobi.
I kad bi pročitao , bilo bi ti jasno.Drago bi mi bilo da se javiš, da se druzimo, da se javljamo jedno-drugom ,ono bratski i drugarski.Da razmjenjujemo mišljenja, koja bi vjerovatno nekad meni koristila , a nekad bi tebi moja iskustva pomogla.
Ja sam za drugarstvo, zajednicu, razumijevanje.Ali nikako nisam za varanje, laganje, iskorištavanje a pogotovo uzimanje npr. mojihriječi i izvrtanja njihovog smisla.Puno pozdrava"!!!
Vatra se ugasila i postala je dim,
droga me je uništila učinila me zlim!!!!