Drago mi je da ne uzimas za zlo sta ti napisem
Ok, sad si vec na sledecem stepenu: shvatila si da se ti ponasas nezrelo, da ti nisi u pravu a ne roditelji. POmakla si se sa mesta, mada i da su oni pogresili a ne ti, opet ti dodje isto, oni su roditelji - njih ne mozes da menjas. Ono sto sada treba da ti bude cilj je da nadjes sebi neki novi nacin ispraznjavanja ili "pucanja" ili kako god hoces da nazoves to pa kad si dole misli na nesto drugo a ne na drogu. Smisli neku glupost, nema veze sta, bitno je da treniras sebe i svoj mozak. Znaci "bas sam ljuta, sad cu da se najedem cokolade i da zovem sve prijateljice da im kukam" isto pali. I onda kad dodje kriza ti probaj sebi to da kazes umesto da kazes "e hocu drogu"...Verovatno neces moci odmah to da upotrebis ali ce ti sigurno u toku izliva besa pasti na pamet, pa ces vremenom uspeti da promenis taj kodeks svog ponasanja. Znas i sama da je borba protiv crvova (kako ste ih vi ovde na forumu nazvali

) teska, ali ti trenutno nemas neku alternativu za periode kada ti crv proradi a to ti je vazno u borbi sa njim i da bi se pomerila sa mesta par koraka napred
Moje licno misljenje sto se tice tvojih roditelja je, da ponovim, da shvatis da su takvi kakvi su i da ne ocekujes od njih ono sto ne znaju. Namerno nisam rekla da ne ocekujes ono sto NE MOGU vec ono sto NE ZNAJU. Tvoj otac ne moze da zna koliko je narkomanija kompleksna bolest. Dobro, moze da se obrazuje ali po tvojoj prici ima tu mnogo drugih faktora (radi, cerka kojoj je sve pruzio je u pitanju, mozda je covek stara garda) tako da cisto sumnjam da ce ikada da se toliko udubi u TU stranu problema (ne kazem da nije u ostali deo tvoje bolesti i oporavka od iste). Cinjenica je da te voli i da je tu za tebe. Ako zelis da vam se promene odnosi moraces da nadjes drugi nacin komuniciranja sa njim. Ne treba da promenis sebe vec da nadjes uspesan nacin komuniciranja sa njim. Ne znam detaljnu situaciju ali ako vriska i cika ne pali i nije donela pozitivne rezultate, probaj nesto drugo. Mozda nesto tipa "Ne zelim sad da pricam jer razlicito gledamo na stvari i necemo se sloziti", ili "Danas se ne osecam dobro, molim te da se ne svadjamo pa cemo pricati kasnije" pa onda das vremena i sebi i njemu da se izduvate. Kasnije mozete da popricate o problemu bez vriske.
Ne znam koliko ce ti pomoci ovo sto ti pisem ali nadam se da ces nesto izvuci iz toga. Niko od nas nije u tvojoj kozi i mi mozemo samo da ti pisemo ono sto smo mi naucili u zivotu pa ti lepo uzmes ono sto je dobro u nasim savetima i spojis sa onim sto se tebi desava i odgovara i onim sto ti znas, i dodjes do resenja
Zelim ti svako dobro i samo napred u svojoj borbi!