Idiot

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Zona Sumraka

Re: prica o najpametnijem tipu na svijetu

Post by Zona Sumraka »

Jebiga, nije mi problem nabaviti knjige na engleskom, problem ih je procitati
:D da jbga, vise mi se isplati naruciti preko bare i placati postarinu...ti fakat kontas da narucujem knjige iz engleske na engleskom?...na nasem su ba...doduse uglavnom kupujem preko gerila.com, ali oni nemaju bas najbolji izbor Selindzera...
provjeri i knjizara.com, to ti je isto lokalno...
Vlado_M

Post by Vlado_M »

:-D Znas da meni moras sve nacrtati... Do sada sam knjige nabavljao uglavnom poluautomatski. Pogledam sta ima i gdje, onda posaljem sestru u knjizaru. Malo cu je prosetati po NS, ako ne nadje, jebes postarinu. Imam nekih para u posljednje vrijeme, izgleda da mi vise ne propadaju kroz dzepove... A nisam odavno bio u kladzi.

Mansone, pozdrav covjeku mekog srca i surovog izgleda... Aj vidi da mi otipkas iz te pustinje kako si prosao onomad kad si pokusavao spojiti teretanu i pegasys.

Kad se vratis iz te proklete zemlje, mogli bi negdje na sok ili nesto.

Pozdravljam.
jana

Post by jana »

Pocela sam dan sa tvojim postom koji si potpisao sa «dobro jutro i sretan praznik«,ali se poslije nametnuo zivot,pa nisam stigla da ti kazem ovo sto ti zelim reci sada.Vladimire,ti si rodjeni pisac,ponavljam ti po drugi puta.Proci ce i ti hepatitisi,i kosmari ispraznosti ,ali ce rodjeni pisac uvijek ostati to sto jeste.Dozvoli papiru i rjecima da otrpi tvoju prirodu,i pisi nam cesce.I ne samo ovdje,svuda,uzmi olovku i papir i pisi .Voli te puno teta Jana i drzi mi se.
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Nije to lako :)... U posljednje vrijeme uglavnom citam. Ali, imam zelju za pisanjem.

Hvala.
paramparcad

Post by paramparcad »

pozdrav prika,nikako da popijemo to pivo a kako stvari stoje,procice jos dosta vode ispod mosta.pozdrav i sve najbolje
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Ja sam pivo totalno eliminisao... Dodje mi nekad da se zbog te odluke isamaram nogama.

Trebao bih promijeniti ime u Dobrica ili nesto.
Lilith*Nancy*

Post by Lilith*Nancy* »

Weliki pozzdraw & iskren HUG :heart:
STAND UP FOR WHAT IS RIGHT
EVEN IF YOU STAND ALONE!
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Hvala... Ja cesto svratim na tvoju pricu ali se brzo iznerviram - crkla mi jos davno zvucna kartica na kompjuteru i nikako da to sredim. A kod tebe ima mnogo dobre muzike :)...
Lilith*Nancy*

Post by Lilith*Nancy* »

He he,e bas mi je drago da se nekom swidja moja muzika :-D
Ewo jedna lepa slicica za tebe
citaatkeller.jpg
citaatkeller.jpg (26.1 KiB) Viewed 1598 times
STAND UP FOR WHAT IS RIGHT
EVEN IF YOU STAND ALONE!
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Ovdje je jutros nebo bas kao na toj slici... Sad, ako me neko oko posmatra odozgo, vjerovatno razmislja da mi opali dva tri samara za budjenje i posalje me na brijanje i shishanje. To bi bio, naravno, pravi potez... Djelujem prilicno razgazeno trenutno, kao da me je El Nino ljuljao uz uspavanku sinoc... A nije, gledao sam Atilu na HRT-u i onda je neko ugasio svjetlo, a jedva da je prosla ponoc (one sam tablete ispucao i pojma nemam da li kupiti novu porciju). Ovaj neradnicki opusteni ponedjeljak je pravo gotivan. Pojma nisam imao da moze biti ovako dobar. Ponedjeljak je definitivno stvoren za hladjenje jaja... kao i srijeda, cetvrtak i vikendi. Mozda cak nije lose odmarati i utorkom. Oduvijek sam se divio debelom macku mog druga Majkija. Taj zivi zivot iz snova, hrane ga, paze i sve. Okej, malo je ostario i ispao iz forme u posljednje vrijeme... Izgubio je par bitaka na polju zena prosle i pretprosle godine; vracao bi se pokunjen i izranjavan po tijelu i dusi, pa bi se zavalio pored peci i tuzno lizao rane. Medjutim, prezivio je sve pomenute traume, a posto ono sto te ne ubije, zapravo ojaca, moguce je da je napredovao na duhovnom planu. Ne vjerujem da ima zelju da pise lirsku rimovanu poeziju i to... Mislim, sta da se radi, pojavili su se drcniji i snazniji, mladji macori, ali Majkijev macak se dovoljno najebo za 4 zivota. Valjda...

Neko me je pitao da li sam rasista, zato sto volim da sintagmu crni, obojeni, cokoladni covjek mijenjam ruznim nazivom - niger... Ma jok, nisam... Jebes rasizam i crnce, sto se mene tice. Naravno, ne bih volio da mi zena sutra rodi malog nigera, ali ne vjerujem da me to cini rasistom. Ko bi jos volio da mu zena rodi crnca ?... To je vrlo ruzan trip, gori od onog kad ti zena rodi malog komsiju. Komsija je jos podnosljiv, sve sto treba da uradis je da se odselis ili, eventualno, ubijes komsiju i zakopas ga u dvoristu iza kuce. Medjutim, u prvom slucaju, tvoje dijete vazda nosi visak pigmenta za sobom i to moze da bude zajebano. To podriva tvoj ponos i ugled i autoritet kod kuce i na strani... Neprijatno je... Ali, citava ta prica o bijelim rasistima mi je totalno bezveze. Bijeli rasisti su totalno neinformisani. Gledao sam nedavno emisiju na NG-u koja me je skroz sjebala. Kao i kafa, svi ljudi, u stvari, poticu iz Etiopije... Navodno, prije nekih 100 000 godina, kad je Evropa bila gadno mjesto za zivot; prepuna mamuta i polarnih medvjeda, bijelih lisica i pingvina, dok je lopata svakog jutra morala cistiti sest metara novog snijega ispred pecine, Etiopija je bila raj na Zemlji... Do tog vremena jos uvijek nisu izmislili ebolu, koleru, malariju, tifus i kugu, bijeli covjek im nije donio slobodu, pravu vjeru i ropstvo, multinacionalne kompanije nisu brinule o progresu i eksploataciji rudnika dijamanata i zlata... Bas je, ono, istocna Afrika bila kulturna zemlja. Preci Hajla Gebresilasija i Bekenise Bekelea su i tada mnogo voljeli da trce na duge staze... Tako su se pravo rastrcali i raselili se po ostatku Afrike i preplivavali mora i okeane i dosli do Indije i to. Kad su tacno izblijedili i pretvorili se u Arijevce, fakat nisam skontao... Ali, navodno su iz Indije dosli u nase krajeve, sto zbog zelje, sto zbog Atile koji je pobudalio i kao stada hrabrih ovaca ih sve tjerao ispred sebe. Tada su se vec zvali Slovenima, valjda.

Istina je da cijela ta teorija pociva na klimavim nogama. Arheolozi nude samo jedan opipljiv dokaz - opsidijan... Opsidijan je neka vrsta crnog stakla, ostrog kao jezik pedesetpetogodisnje isfrustrirane domacice. Mineral mnogo zajeban, prokleto dobro sijece, a nastaje samo u specijalnim uslovima kao sto su mocne erupcije vulkana... Ta nalazista opsidijana postoje samo u Istocnoj Africi i u Meksiku, zemlji drevnih, kvalitetno izjebanih Asteka... I Etiopljani su, izgleda, taj opsidijan posijali gdje god su bili, bas su ga dobro razbacali po Starom svijetu. Ima ga, valjda, i ovdje ponegdje.

Naravno, postoje i alternativne teorije. Moguce je da Etiopljani nisu nigdje mrdali iz svoje zemlje, vec je raja masovno tamo dolazila i kupovala to staklo. Mozda je neki kreten krenuo sa vrecom opsidijana i razbacivao ga po planeti cisto iz razloga da zajebe kasnije istoricare... Cak postoje sanse da je sve to, zapravo, zavjera crnih rasista da bi ispalili bijelce i pokazali im ko je stariji.

Meni je, ipak, ova alternativna teorija najdraza - Mi odavde smo fakat najstariji, nebeski narad i to... Dosli smo na Balkan cim je Zemlja izvajana od kosmicke prasine ili nesto, putujuci na kometi iz Alfa Kentaurija, zajedno sa mnogim drugim virusima i bakterijama. Zivjeli smo srecno i dugovjecno, non stop napredujuci i razvijajuci se... Faraon Ramiz iz Visokog je dobio pun kurac opsidijana od Asteka kad im je proslijedio tehnologiju pravljenja piramida... Poslije su bosanski pustolovi i istrazivaci i trgovci taj opsidijan raznijeli po Evropi i Aziji.

Kako god bilo, meni licno je bezveze da nekog volim ili mrzim samo zbog njegove rasne, vjerske, nacionalne, polne pripadnosti... To mi nije dovoljan razlog.

U stvari, serem za ovo zadnje, imam predrasude prema pederima.

Odoh se obrijati.
Locked