Idiot

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

PsyTechGirl

Re: prica o najpametnijem tipu na svijetu

Post by PsyTechGirl »

Ahaa .. Oke, hwala na info!! Na srecu nisam u to upucena..
Jbg, sranje je to.. Nishta drug, shta cesh, ne preostaje ti nishta drugo nego da budesh jak i izdrzish to!! Ne znam kakwe su i dali postoje neke kontraindikacije tog leka, ali sam sigurna da to nije nishta shto ti ne mozesh pregurati .. zar ne ??
Chuwaj se i weliki pozdraw od mene ..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Yesenia

Post by Yesenia »

Ipak, znam da se necu raditi narednih 6 mjeseci. Gudriram se kad sam pod pritiskom, kad radim ono sto ne zelim, pisem ono sto drugi zele da cuju i trudim se da komuniciram sa ljudima koji mi idu na kurac u normalnim okolnostima. U fotelji, sa knjigom i daljinskim u rukama, zesce sam spokojan covjek.

Vidi, ima u .de neki test koji se zove nesto: psiho - fizicki bla bla bla test, ali svi ga zovu "Idiotentest", tj. test za idiote. To polazu likovi koje navataju da su vozili pijani ili drogirani. Vade im krv da vide cega tu ima, odnosno nema, ali najvaznije sta ce psihilog da napise. Uglavnom ne prodju i to bas zbog ovakvih izjava koju sam boldovala iz tvog citata.

a u uk ima jedna poslovica: life is a bitch and then you die.

pa kada saberes I pasus + II pasus dobijas prosto matematicko resenje, univerzalno za ceo svet kao i sva matematicka resenja..
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Vlado_M wrote:Ne volim kad mi ljudi previse titraju guzici i smjeskaju mi se. To mi djeluje nekako neiskreno.
VladiceM ne moras biti sumnjicav prema meni, (za iskrenost)
ja sam samo virtuelno zrnce prasinice i
obozavam SVAKI tvoj post.

DOBRODOSAO NAZAD U REALNOST!
(Bez gudre-dobro znam, bez alkohola-aj da ti verujem i drzim palceve, al sta ONO ne pominjes uopste? Xi xi xi-ili ne racunas)

Ako ikada izdas knjigu (mislim da hoces) ja cu kupiti prvih 100 komada i poklanjacu je samo SPECIJALNO dobrim prijateljima!!!
Ti si kralj i . :wink:
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
YugoStar

Post by YugoStar »

Super,samo naprijed :!:

Pravo mi je krivo sto ces se zajebavati cjelo ljeto i to vec sad znas.
Vjerujem da je osjecaj kao 1.dan raspusta.

Pisi.
Vlado_M

Post by Vlado_M »

PsyTechGirl wrote:Ahaa .. Oke, hwala na info!! Na srecu nisam u to upucena..
Jbg, sranje je to.. Nishta drug, shta cesh, ne preostaje ti nishta drugo nego da budesh jak i izdrzish to!! Ne znam kakwe su i dali postoje neke kontraindikacije tog leka, ali sam sigurna da to nije nishta shto ti ne mozesh pregurati .. zar ne ??
Chuwaj se i weliki pozdraw od mene ..
Hvala... Ima nekih kontraindikacija (Manson ih zna bolje od mene, prosao je terapiju). Rece mi doktorica da je cesta depresija. Meni to nije problem, to je sasvim prirodno stanje za mene :). Kaze da bih mogao jos smrsati, sto i ne bi bilo lose. Kaze da ce mi kosa opadati vise nego inace... To je cak i dobro, krajnje je vrijeme da skinem dzbun sa glave.
Yesenia wrote: Vidi, ima u .de neki test koji se zove nesto: psiho - fizicki bla bla bla test, ali svi ga zovu "Idiotentest", tj. test za idiote. To polazu likovi koje navataju da su vozili pijani ili drogirani. Vade im krv da vide cega tu ima, odnosno nema, ali najvaznije sta ce psihilog da napise. Uglavnom ne prodju i to bas zbog ovakvih izjava koju sam boldovala iz tvog citata.

a u uk ima jedna poslovica: life is a bitch and then you die.

pa kada saberes I pasus + II pasus dobijas prosto matematicko resenje, univerzalno za ceo svet kao i sva matematicka resenja..
Pretpostavljam da rjesenje podrazumijeva da sam ja idiot. Jebiga... Zhao mi je sto sam pao na tvom testu... Za razliku od tih likove iz .de koji u krvi imaju pregrst olaksavajucih okolnosti, kod mene ih, nazalost, ne mozes pronaci. Pijem neke tablete za jetru, ali cisto sumnjam da sam od njih zaglupio. Ne mogu se vaditi ni na hranu, jeo sam burek dok sam pisao te redove... Bice da sam prirodno glup. Sta da se radi ?!... Vecina filosofskih ucenja i religija se zasniva na prici da one stvari koje ne mozemo promijeniti trebamo prihvatiti i ne sikirati se pretjerano zbog toga. Tako se i ja ne nerviram previse zbog toga sto sam idiot po rodjenju.

Evo, procitao sam boldovani pasus nekoliko puta i jos uvijek mi se nije ukazalo u cemu je problem. Te gore nabrojane stvari su za mene okidac. Dok se drzim dalje od okidaca, i dalje sam dzanki bomba, ali bez upaljaca...

Nego, sto se mene tice, ti si pravo osvjezenje za forum. Imas ostar humor. Nadam se da mi vise neces postavljati ovako teske sisteme jednacina za rijesiti. Pozdrav.
Baba Naca wrote:
Vlado_M wrote:Ne volim kad mi ljudi previse titraju guzici i smjeskaju mi se. To mi djeluje nekako neiskreno.
VladiceM ne moras biti sumnjicav prema meni, (za iskrenost)
ja sam samo virtuelno zrnce prasinice i
obozavam SVAKI tvoj post.

DOBRODOSAO NAZAD U REALNOST!
(Bez gudre-dobro znam, bez alkohola-aj da ti verujem i drzim palceve, al sta ONO ne pominjes uopste? Xi xi xi-ili ne racunas)

Ako ikada izdas knjigu (mislim da hoces) ja cu kupiti prvih 100 komada i poklanjacu je samo SPECIJALNO dobrim prijateljima!!!
Ti si kralj i . :wink:
Fakat, imam osjecaj kao da sam izbacen iz crne rupe... Pojma nemam gdje sam bio proteklih nekoliko mjeseci.

Naravno da tebi vjerujem. Neces kupiti prvih 100 komada, dobices ih na poklon :)...

Yugo, prijatelju, drago mi je sto si ziv.
saša-ex

Post by saša-ex »

Završio sam program pre četiri godine, zbog lakšeg genotipa terapija je trajala samo 6 meseci, većina narkomana ima onaj teži, koji zahteva godinu dana lečenja. depresija i opadanje kose su simptomi koji su se javljali pre Pegasysa, dok je bio stari interferon, mene je znala spucati nervoza, pada i imunitet, što znači da si podložan nekim čudnim infekcijama, sve u svemu- ništa strašno. Inače, radio sam normalno sve vreme. Cena je preniska za ono što dobijaš. Kolike su ti transemninaze?
SAMO CEO ŽIVOT...
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Bile su 145 zbirno neki dan. A bilirubin je 49... Nista strasno u odnosu na likove koji su bili sa mnom u sobi i imaju hronicni B. Cini mi se da je hepatitis C prilicno precijenjena bolest. Jebes hep... Ja sam ga dobio 2004. godine. Od tada sam se drogirao barem jos 3 godine (kad se sve sabere), pio sam alkohol kao stoka, jeo iskljucivo nezdravu hranu. Jos sam prosle godine 6 mjeseci gutao kreatin i/li aminokiseline. Sjecam se da mi se znalo desiti da progutam kreatin, odradim trening, svratim na 2-3 pive; odem kuci i istusiram se i progutam aminokiseline, pa se vratim u kafanu i popijem jos 5-6 piva i flasu gorkog lista... Da sutra umrem od ciroze jetre, ne bih imao pravo da se bunim.

A tih nusefekata se ne bojim. Preguracu to.
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Ma svaki put kada te procitam pogledam u tvoj avatar u vise navrata
i sve se mislim, ma JESTE to je ON!
Xi xi xi.
Samo da pozelim dobro jutro :wink:
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Yesenia

Post by Yesenia »

Vladimire, nisi ti covek - idiot, nego sam ja zena - kreten ( naucno dokazano). Na bolovanju sam i mnogo sam nesto smorena i filozofiram vise nego sto je zdravo.

Htela sam da kazem sledece:

Najbitnije je da se izboris sa situacijama kada sve krene nizbrdo i da tada iskuliras. ( a to si, ionako, cuo bar xy puta)

Samo to.
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Ma Yesenia, samo opusteno...

Mene je satrala neka kuga ili tifus ili tako nesto... Bolestan sam vec dva dana. Vjerovatno mi je zato danas pala na pamet kuvana rakija kao narodni lijek protiv svih bolesti, ukljucujuci i depresiju i velike boginje i izvrnute clanke.

U bolnici sam bio u sobi sa jednim simpaticnim matorim alkosom. Tip od 60 godina i 140 kg i poodmaklom alkoholnom lezijom jetre... Jedan od onih finih alkoholicara (kad su trijezni), koji nikad ne bi priznali da imaju razvijen emotivni odnos prema alkoholu, ali non stop pricaju o cuganju. Tip me je cijelo vrijeme bombardovao pricama, a ja sam se smijao... Svega je tu bilo - obicno cuganje, cuganje u vojsci, sa ekipom u birtiji, cuganje na slavama i rodjendanima i svadbama, cuganje uz karanje, uz zamalo seks, uz blamazu, tucu, muriju... Cuganje na poslu, kod kuce, solo cuganje itd... Smijesno je kad vam to prica neko ko je po godinama dvostruko stariji od vas (a i sebe vec smatram prilicno starim konjem). I za cijelo to vrijeme pricanja nijednom nisam nesto posebno pozelio alkohol. Mozda djed nije znao ispricati pricu...
Locked