Buprenorfin II

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

besantesteras

Re: Buprenorfin II

Post by besantesteras »

Pozdrav svima,
od juče sam i ja na buprenorfinu, posle dužeg ležanja po raznim bolnicama, i pokušavanja lečenja raznim terapijama, posle nekih mesec i po dana sam izašao iz bolnice i dobio u Drajzerovoj na recept buprenorfin,... nisam imao pojma za nestašicu leka, krenuo u prvu državnu apoteku i tu su mi rekli da na Novom Beogradu imaju 4 kutije od 2mg, ali nemaju od 8mg, a posle jedno dva minuta, kao našli su, i imaju i tri kutije od 8mg, a meni je recept na 4 kutije i time bih izgubio jednu kutiju, pa su savetovali da se vratimo u Dom Zdravlja (mama i ja), da nam lekar revidira recept i napiše dva, jedan na tri kutije i jedan na jednu, a pošto su moji napravili deal da ne budem u BG prvih nekoliko meseci, već u prirodi, samo da dolazim na test i kontrolu jednom mesečno u Drajz i po recepte, ja bih time izgubio 7 tbl od 8mg, a to nije malo, jer u Dom Zdravlja nismo mogli, jer je mama JAKO žurila, a ne zna ništa o ovom leku, sem da je to zamena za morfijum (pobogu), i ako: neće sine ništa da ti bude bez jedne kutije od 8mg itd...tu je već počela da me hvata nervoza! Pošto je moja doza 10mg iz dva puta (ne znam zašto tako, jer ono drugo uzimanje, nije da ne osetim, već je mnogo efekat leka nego u jutarnjoj dozi) ja sam se JAKO uspaničio i počeo da vrtim onaj broj telefona za sve informacije o lekovima u državnim apotekama, na koji se, naravno, NIKO nije javljao, potom sam okrenuo brojeve telefona koje su mi dali u Drajz i u apoteci u Resavskoj (kome treba br apoteke, neka pusti PP, jer mi oni kažu da neće više imati taj lek, imaju još par kutija valjda) sam našao 4 kutije i jednog i drugog, otišao i platio 4560,00din 4 kutije od 8mg i 4 kutije od 2mg, i na svu sreću mojoj mami su rekli da je to samo cena participacije i da bih toliko platio i u državnoj apoteci?! Je li to tačno? Jer ja ne mislim tako...Meni, iskreno, ni to nije velika cena od 4500,00 din mesečno da ga kupujem u privatnoj apoteci, ali kažu da ga ni oni više neće imati, barem ne ovi u Resavskoj, rekli su da neće više naručivati taj lek !!! (JA PLAĆAM LEK OD SVOJE PLATE, DA NEKO NE POMISLI DA SAM MAMIN I TATIN SIN, JER SAM DOTAKAO DNO DNA, I OVO JE LEK KOJI ME JE STABILIZOVAO NAJBOLJE DO SADA), ukratko: žena je podnela zahtev za razvod, izgubio sam sve prijatelje, jedva zadržao posao, ne vidjam ni ženu ni dete zadnjih dva i po meseca, užas, jednom rečju, ali me je bup dosta stabilizovao), mnogo bolje od meta, od koga sam kucao na poslu (imao sam 60mg dnevno) i imao kontakt sa svim narkomanima, dokuplavao, uzimao druge PAS i sl...
1. Može li mi neko reći koliko je njegova cena na pravi regularni dupli recept i da li još neko uzima BUP dva puta dnevno???
2. Zašto je potrebno više od pola 40 min da mi se buprenorfin skroz rastopi u ustima i zašto imam osećaj da kada posle sat-dva, kada pojedem ili popijem nešto, ne osećam više tu njegovi mini euforiju ( a ranije kada sam se skidao sa konja u Drajz bupom, uvek sam osećao rad, uvek!) sada posle meta, prošlo je više od mesec dana od zadnjeg uzimanja i dalje mi buprenoprfin ne deluje kao npr pre šest meseci kada sam ga uzimao u krizi od konja ???
3. Još jedno važno pitanje, meni je prepisan i bensedin od 10mg 4x1, kao i Coaxial 3x1...da li oni mogu da izazovu neke probleme, pošto čitam da bup ne ide sa benzodiazepinima i da može svašta izazvati i da li je riskantno to što ga pijem ??? Uskoro imam kontrolu i test kod svog lekara, pa vas pitam za savet, ne znam šta da mu kažem, msm da bi tih 10mg, svakako, imalo mnogo bolji efekat da ih uzimam u jednoj dozi dnevno, ili bar 8mg pa 2mg popodne???
Molim iskusne pacijente da mi odgovore, jer sam tek ušao u burenorfinski program, dao mi je dobre rezultate do sada - dok sam bio u bolnici - već ovih dva dana kako sam sa mojima osećam da imam otvorene i zatvorene krize i da želim nešto preko toga, jer se psihički ne osećam kao u bolnici, pošto sam sam, okružen samo roditeljima, i da nemam NET i dobar komp - poludeo bih!!! I pitam šta da radim za dalje, tj šta da kažem lekaru na prvoj kontroli, jer se plašim da će on pomisliti da mi je želja da se drogiram buprenorfinom, a ne lečim, znate već, zato vas i pitam... S' obzirom da sam dugogodišnji ovisnik i da sam kratko (3 meseca bio na metu, 60mg, i uz njega uzima DS i THC, svakodnevno), ovoga puta imam volju da prestanem da se zajebavam i imam velike motive, ali mi sada na ovoj dozi, na otvorenom prosotoru tj sa slobodom kretanja, padaju ideje da dodam nešto da pojačam efekat itd, jer se osećam depresivno, nemam kljucanja, NIKADA, i noću imam problema da zaspim, bez obzira što pijem Stilnox uveče???
Unapred hvala na odgovorima, a javljam čim čujem koje apoteke ga imaju u BG ili bližoj okolini !!!
p.s. drago mi je da posotoji ovaj forum, i da možemo pomoći jedni drugima, vidim da ima jako pametnih lekara
pozdrav svima i nadam se da ćemo se družiti na ovom forumu
ziki

Post by ziki »

Puna cena Buprenorfina od 8.mg. je 1807. dinara.
Na drzavni recept ako imas overenu zdravstvenu knjizicu je -50 % znaci 903. dinara.
To je sve sto mogu da ti kazem, od 2.mg ne uzimam tako da neznam tacno, mislim da je bila puna cena oko 900 din, odnosno 450 ako imas zdravstveno osiguranje...
Ovo za bensedine ja koliko znam oni ne treba da se kombinuju sa buprenorfinom, tako pise i u uputstvu leka, a na to me je i upozorio moj lekar specijalista.
E sad zasto ga pojedini lekari prepisuju bez obzira na Buprenorfin,i zanemaruju te faktore rizika koji se navode nije mi bas najjasnije.
Malo mi to lici na neupucenost ili neodgovornost lekara ali ko zna...nisam lekar.
...
besantesteras

Post by besantesteras »

hvala...znači da sam otprilike dao koliko-toliko ok cenu za sve ukupnih 280mg buprenorfina 4560,00din :-D
Voyager

Post by Voyager »

Sasvim je u redu Bensedin uz Buprenorfin - ili bilo koji benzodiazepin - dokle god je to lekar odredio i dokle god se uzima koliko je prepisano, nema rizika.
To sto pise u uputstvu su predostroznosti, nema potrebe za bilo kakvom frkom.

Kombinovanje bilo kog benzodiazepina sa opijatom na svoju ruku je opasno.

Ova upozorenja za Buprenorfin i benzodiazepine su izrazenija jer Buprenorfin duze deluje, pa respiratorna depresija bude izrazenija i samim time i rizici.
Zato su proizvodjaci namerno nabudzili to upozorenje da cak uteraju strah pacijentima kada su depresori CNS-a i Buprenorfin u pitanju...i po meni, dobro je sto su to uradili, jer je zaista opasno na svoju ruku uzimati CNS depresore uz Buprenorfin.
Inace vecina pacijenata na Buprenorfinu kod nas i u svetu ima prepisano jos brdo lekova i to mnogo zescih lekova nego sto su benzodiazepini...tipa Leponex, Zalasta, Metoten...i to je uobicajena praksa.

NIje Buprenorfin kontraindikovan sa tim lekovima, onda u potpunosti ne bi bio upotrebljiv u klinickoj praksi, to bi bilo nesto sto bi potpuno onemogucilo upotrebu Buprneorfina u psihijatriji.

Nego ovo je komplikovan slucaj:

Coaxil (Tianeptin) koji pijes je unikatan antidepresiv - on pospesuje preuzimanje serotonina i na taj nacin podize nivo dopamina.
Buprneorfin takodje podize nivo dopamina antagonisuci Kappa opioidni receptor.
Tianeptin takodje deluje na opioidne peptide i takodje ima opioidni efekat.

Prosle godine se saznalo da Coaxil (Tianeptin) ima potencijal za zloupotrebu, tako da su ga prvo u Francuskoj, a evo sada i u jos nekim drzavama stavili na listu strogo kontrolisanih supstanci - zapravo stavljen je u istu grupu sa Buprenorfinom i ostalim slabijim narkoticima, tako da podleze posebnom rezimu izdavanja u sve vise i vise drzava u svetu.
Coaxil takodje zbog toga izaziva i zavisnost koja je dosta slicna Trodonskoj, samo sto je kraca.
Coaxil se pije 3 do 4 puta dnevno jer deluje samo 3 sata, zato je njegov apstinencijalni sindrom kraci.

To je jak antidepresiv, jak anksiolitik, slabasniji opijat (oko 2x slabiji od Tramadola) i solidan stimulans koji se u nekim malo vecim terapeutskim dozama moze porediti i sa Ritalinom i evo od skoro se koristi i za tretman ADHD-a.
Takodje je i psihostabilizator/antiepileptik...i takodje je jak nootropik (kao Ginko i Piracetam, pojacava dotok kiseonika u mozak).

Znaci Coaxil je jedini antidepresiv danas u praksi koji ima momentalno antidepresivno i stimulativno i blago euforicno dejstvo vec 15 minuta nakon sto se uzme !

Stoga decko...ti imas poprilican pojacivac pored Buprenorfina (u vidu Coaxila)...znaci ti si zesce naspidiran od te kombinacije.

Ne znam sta si ti ocekivao od Buprenorfina, ali euforije i kljucanja i takva stanja neces dozivljavati na Buprenorfinu.
Coaxil poprilicno pojacava euforicno dejstvo Buprenorfina, em zato sto modulise transmisiju opioidnih peptida, em zato sto povecava nivo dopamina pospesujuci preuzimanje serotonina tako sto ubrzava rad 5-HT transportera....

No pored svega toga, tebi to nije vise dovoljno...ti zaista imas problem da funkcionises, a da nisi drogiran.
Dozivljavao si euforije u pocetku i to se zove "Bupe Honeymoon".
To traje prva 2 meseca i nakon toga prodje.
Buprenorfin nije kao full narkotici - to je vise lek i on sluzi da ga uzimas i da nemas krizu, a da ne budes drogiran - takodje sredjuje neke centre u mozgu za razliku od Metadona i ostalih full narkotika.

Buprenorfin je lek za pacijente sa visokom motivacijom, za pacijente koji zele da zive normalno (da ne budu drogirani) - da budu sto vise trezni i sposobni da se fokusiraju na rekonstrukciju svog zivota.

Tvoja doza Buprenorfina je dosta visoka, 10mg je zestoko...jos pride i Coaxil...ti si nacepan ko car covece !
Nazalost, izgleda da i dalje nisi dovoljno oporavljen da mozes da funkcionises bez full narkotika.

Ako te toliko Buprenorfina + Coaxil ne zadovoljava, onda te nece zadovoljiti nista osim Metadona ili nekog slicnog full narkotika.
Da podizes dozu Buprenorfina nema poente...da sada podignes na 16mg, osetio bi malu euforiju prvih par dana i nakon toga bi ti opet bilo isto kao sada...doduse, mozda cak i losije, jer Buprenorfin gubi svoju efikasnost kada se povecava na 16mg i vise.

Trebao si da budes svestan da je Buprenorfin parcijalni opijat, da to nije full narkotik kao Metadon, Heroin i Morfijum i da ti nece pruzati stanja euforije i drogiranosti.
Trebao si da racunas na to, trebao si da se informises i da realno sa svojim doktorom evaluiras svoje stanje da se utvrdi da li si spreman na takav korak da funkcionises na Buprenorfinu.
Kada osoba pocne sa Buprenorfinskim tretmanom, trebala bi da pocne da planira kako da pocne da resava razne probleme koji su ostali kao posledica drogiranja i da pocne da pravi planove za buducnost, da pocne da radi nesto konstruktivno i da vise ne razmislja o vestackim stanjima euforije i drogiranosti...i da jednog dana ako moze potpuno ukine i Buprenorfin.

Po ovome sto si napisao, ti imas veliki problem kada nisi DOBRO drogiran, kada ne osecas vestacku euforiju.
Ako ne uspes da uskoro resis taj problem i da pocnes da se navikavas na zivot bez vestackih euforija i raznih ostalih "stanja", mogao bi da se nadjes u veoma neugodnoj situaciji.

To je PUNO Buprneorfina, 10mg je jaka doza !
Plus Coaxil koji pojacava i opioidno i stimulativno dejstvo Buprenorfina...i ti i dalje imas problem i zelis euforiju...nije dobro...smatram da jos nisi spreman za Buprenorfin.

V
ziki

Post by ziki »

Ako stvarno planiras da se skines jednog dana, moraces da pocnes da potiskujes tu zelju za euforijom.
Buprenorfin je dobar samo ako si ti motivisan da se skines.
On ne pruza neka velika zadovoljstva i to ces vremenom da shvatis, bez obzira koliku veliku dozu budes uzeo.
On je po meni dobar bas zato sto te postepeno psihicki vraca u realnost...
Nemas fizicke krize ali za raspolozenje ces morati sam da se pobrines.
To je dobra prilika da uzmes malo zivot u svoje ruke, i da se negde u glavi vec pozdravis sa svim tim osecajima zadovoljstva koje pruza droga.
Ako budes stalno tezio da dostignes ta euforijska stanja onda nece biti velike koristi od Buprenorfina.
Budi zadovoljan sa tom cinjenicom da te on drzi stabilnim, nemas simptome krize i ne trazi vise od toga...
...
Hemfri

Post by Hemfri »

Pa ovo je HAOS,znaci ne mogu da verujem-opet NESTASICA!!!
Dobio prvo izvestaj,pa dupli recept,samo da bi posle celodnevne jurnjave po beogradskim apotekama,dosao do toga da opet niti imaju niti znaju kad i gde ce ga biti!!!?!

I sta sad!
Mog Lekara Aleksandra Vujosevica-zabole mnogo da li je nestasica ili nije,jer ,citiram njgove reci upucene mom ocu,koji ga je pitao "sta ako je nestasica i nema ga po apotekama,sta da radim,o,"-odgovor je bio"to je VAS problem,snalazite se isto kako ste se do sada snalazili"-i to je nacelnik supstitucijskog sektora-odelenja u drajzerovoj,bilo je dok sam im davao po 200 eura,imali su da mi daju -a sad,malo malo i ako ga nema,kao SAD PONOVO,oni niti znaju gde i kako ga nabaviti,niti zele da se opterecuju tim kako kazu iskljucivo mom problemu(mene,moje majke,oca...bilo koga ko bi hteo da mi pomogne,kao sto je raskoraku cak i devojka njegova cura to jest,zivkala telefonom apoteke ne bi li nasla,evo sad sam na kraju bio posle one na novom beogradu u domu zdravlja gde ga nema od juce-bio pre nesto vise od 40 tak minuta na Banovom Brdu i ni tamo vise NEMAJU!)
Ja sad neznam sta dalje,telefonom kazu-nema nigde i nemaju nikakve druge informacije,a u drajzerovoj moj lekar koji je istovremeno i nacelnik supstitucijskog odelenja,kaze da je moj problem gde i kako cu naci lek....super......zaista nemam reci...zar zbog necije brljotine i gluposti ili ko zna kakvog idiotizma u biti sad treba da pravim recidiv jer BUPRENORFINA U BEOGRADSKIM APOTEKAMA NEMA!!!
"Ne ljutim se ja Što TI Mene Lažeš-Već Što Misliš da ti ja Verujem!" - (PRA stara Kineska poslovica)
besantesteras

Post by besantesteras »

Hvala voyageru i zikiju na odgovorima, pogotovo Voyageru na iscrpnom detaljnom odgovoru o Coaxial-u, za koji nisam zaista znao da je takav lek, hvala na podršci i na pravim uputstvima, sličnim onima koje sam i dobio i od lekara...
Mislim da me niste dobro razumeli...znam za tzv ''Bup Honeymoon'', ali ne govorim o njegovom euforičnom dejstvu, već upravo o tome o čemu priča Voyager i to je tako kada sam sa nekim, ko nisu moj otac i majka ili pacijenti u klinici za PAS, i nije mi bup euforija problem, niti mi je potrebna euforija, već je imam, i zadovoljan sam terapijom, samo mi je nelogična druga doza buprenorfina popodne od 4mg koju, maltene, ne osetim, zato sam i pitao da li je bolje ujutru 8mg a popodne 2mg ili 10mg samo ujutru, i potpuno mi je nejasno zašto mi se buprenorfin jako, jako sporo topi u ustima, rekao sam, oko 40 min i više nekada, i npr, i posle tog vremena vidim da ispod jezika imam još neresorbovanog belog razlivenog buprenorfina, koji jednostavno moram progutati...da li je problem u pljuvačnim žlezdama, ne znam, ali znam da kada sam ranije, u nekoliko navrata uzimao Suboxon, on mi se topio već posle 2-3 min potpuno ispod jezika...
Imam velike životne probleme koje moram da rešavam, kao što su odlazak i odvajanje od mojih roditelja, tj po prvi put ću živeti potpuno sam u stanu, ranije sam bio nekoliko puta sam u ženinom stanu i to je bilo haotično i svaki put se završavalo odlaskom na hospital...
Ovoga puta, imam još jednju, ZADNJU ŠANSU, zato je psihijatar i rekao da se dogovorim oko odlaska u stan, neka garsonjera, jer zna da ću tu - ili uspeti i vratiti se potpuno u normalne životne tokove, ili se vratiti u pakao droge i biti izbačen iz programa, sa posla, isteran iz kuće, bez ikakvih sredstava i da će se to završiti ili zatvorom ili grobom...sada je sve na meni... :roll:
Ja imam ok raspoloženje kada razgovaram sa nekim kolegom, kada neko od rodbine dodje do nas, jer mi trenutno nismo u BG, i imam veliki problem kada sam sa mojima,...mama priča priče o drogiranju i drogi, non stop, o dilerima, ne smem da odem do jedine lokalne kladionice npr da uplaim tiket za 30 din da bih imao kakvu takvu zanimaciju, a da mama ne krene da me prati i postavi 100 pitanja, pre i posle odlaska, zato od nje i bežim u svoju sobu i jedina zabava mi je net i filmovi (za sada nisam još uvek u stanju da čitam)...sa tatom nemam bliski odnos, on je suviše krut, jednostavan i nemamo nikakvu komunikaciju, on mi i pruža ''zadovoljstvo'' odlaska da živim privatno i da mi on plaća kiriju ( tu odluku je doneo za minut, nakon celodnevnog raspravljanja sa mamom o tome gde treb ds idem u kiriju i da li treba da idema - A POBOGU, TO NAM JE PRVI TERAPIJSKI ZADATAK ), nekih godinu-dve, dok se ne stabilizujem, ukoliko, Bogu hvala, do toga dodje...usput imam i razvod koji me čeka sa ženom, koja je takođe bivši ovisnik opijata, sada je već godinu dana na blokatorima, sa majkom i detetom, i ona je uspela jer ima i jaču motivaciju, i mnogo bolji odnos sa roditeljima, jači karakter, i malo njih iz njenog kruga zna za njenu bolest, i kod nje se to ne pominje, sem jutarnje ceremonije uzimanja bloka, tu izgleda - rekao bi čovek - da nikada tu nije ni bilo drogianja...za tih godinu dana, dok je ona čekala da se ja ''uozbiljim'', i da ona vidi da sam ja sposoban da živim normalno, da ne uzimam PAS i ne lažem i preuzmem ulogu oca i muža, ja sam se za tih godinu dana - UNIŠTIO, kao nikada u životu...( došlo je do prvih njenih laži, pre me nikada nije lagala, dfo odlaska na neku žurku, koju sam ja sasvim slučajno video na slikama na FB i do čitanja nekih njenih pisama sa njenim prijateljicama sa FB, koje ni ne zna, mnogo loše stvari irečene o meni - koje je ona negirala, i dan danas ih negira, kao nije to ona pisala i sl..., a ja sam emotivac i svako njeno emotivno udaljavanje me je ubijalo... dalje, ona kaže da razvod ne znači ništa, da ona možda jednog dana bude ponovo sa mnom, što ne zavisi samo ni od mene ni od nje, ali većinom - kaže ona - zavisi od mene, ali razvodi se da bi manje plaćala vrtić i rešila problem sa stanom, jer meni više ne veruje, biše puta sam je slagao ( inače, samo da napomenem, dok sam ja imao implante i bio čist i dok se ona gudrala i ja je skidao kod kuće, čuvao dete, i dok sam ja odlazio na lečenje, uz dogovor, da se ona skine kući - pošto ne želi da se obelodani kod mojih i njenih da je ona u problemu, tako bih ja breme uzimao na sebe, odlazio u Drajz, a ona bi ilči za vreme lečenja odlazila kod mame sa detetom u BG, sa nekim planovima - tipa: da se ne vidjamo 6 meseci dok se ne sredim, ili dolazila u posetu drogirana, ili se drogirala i dalje kod kuće...zadnje lečenje je bilo zajedničko, bila je leš, mnogo gora od mene, oboje smo bili u haosu, de3te malo od 2 godine, jedino moji uz nas, i ja je nekako nagovorim da legnemo zajedno a da moji za to vreme čuvaju dete, i kada smo izašli ja sam napravio odmah recidiv, jer je u stanu ostala droga, a ona sutradan otišla sa majkom i bratom od mene i odvela dete...od tada traje AGONIJA MOG IŠČEKIVANJA NJENOG VRAĆANJA ILI MOG ODLASKA NJOJ UZ NEPREKIDNO ROKANJE DOPOM, DS I OSTALIM PAS )...DALJE, ona zna da imam bolestan odnos sa roditeljima, da mi je majka jako težak čovek i misli da ni ovo moje lečenje neće uroditi nikakvim plodom, a imamo zajednički stan od 105m2, koji smo kupili na kredit, koji se vodi na nju, a stan se nalazi u mom rodnom gradu, i kredit je na njeno ime kao i zabrana na platu, i rata je 300e na 30 godina, a otplaćujemo ga samo 3 god, tj ona ga otplaćuje zadnjih godinu dan, izdaje stan za malo manje para i ostatak dodaje od plate (koji nije uopšte mali), zbog toga je prinuđena da živim sa mamom i detetom (i mamainim dečkom, koji je povremeno tu) u garsonjeri, jer i ona ima svoj stan u BG (malo veći i komotniji od te garsonjere), koji izdaje, tako da ni ona nema velikih mogućnosti...jedno sam shvatio na ovom lečenju - što do sada nikada nisam shvatao, da ja ne mogu uticati na njene odluke zivkanjem na mobilni, moljenjem, plakanjem kao dete, iznenadnim posetama, poklonima i sl glupostima, a da usput, kada nisam sa njom padam u očaj i ubijam se od droge...(napominjem da ona nije godinu dana čista od PAS, već samo od opijata, više puta je sa mnom uzimala DS, koji je za nas bio novo otkrovenje na bloku i implantu, i siguran sam nekoliko puta sa njenim kolegama sa posla sa kojima smo i zajedno uzimali, kada bih ja kradom vikendom odlazio kod nje (naravno, kada njena mama nije kući, već ode da provede vikend kod dečka)...sve je to prestalo januara meseca, posle jednog mog odlaska gde sam ja došao kod nje, prevalio 150km i popričao sa njom nekih sat vremena, a ona je posle toga HLADNO otišla da spava, a ja ostao da je gledam celu noć, mrčem DS i plačem, tada sam video da se kod nje nešto desilo, posle toga je promenila šifru i na FB i na gmail-u, a ja moju nisam ni do dana današnjeg menjao, ona je zna svo vreme - kada je pitam: zašto si to uradila - ETO TAKO, nema potrebe da me ti više špijuniraš i kontrolišeš !!!
Još jedan problem mislim da postoji, metadon koji sam uzimao oko 3 meseca, malo manje, je toliko opasan lek i toliko dugo se zadržava u organizmu, da sam ja tek sad, posle skoro mesec dana (zadnje uzimanje meta bilo je 9.aprila) tek počeo da osećam psiho-fizički boljitak...
Molim sve za savete i podršku, jer se osećam jako usamljenim i toliko mi je potreban drug ili drugarica, a o nežnosti - ne želim ni da govorim...
Sve u svemu, za sada, poštujem sve ono što su mi lekari i moj psihijatar rekao, a kako situacija bude odmicala, tako ću vas obaveštavati o toku svog života...
p.s. znam da je još uvek rano za početak bilo kakve emotivne veze, jer ni brak nisam priveo kraju i ne znam šta će se tu dešavati, jer ja nju volim i dalje, čak nije počelo ni sudjenje, jedino što sa njom SADA imam,...donekle prijateljski odnos i normalan razgovor na mobilni (naravno: pre toga me je pitala da li ću u ponedeljka, kada trebamo da se vidimo dati potpis njoj da može ići sa mamom i detetom na more), tj dokle god sam ok i poštujem sve što ona misli da je ok, imaćemo i ok komunikaciju. U ponedeljak imam kontrolu i idem za BG i trebam da se vidim sa njom i detetom, posle kontrole, a od 1.juna bi trebao da počnem da živim sam... - ali mnogo bi mi značila podrška neke osobe koja je imala problem i izašla iz njega, ...jednostavno, MNOGO MI FALI KONTAKT SA NORMALNIM LJUDIMA, NORMALNI RAZGOVORI U KOJIMA SE NE POMINJE DROGA I SLOBODA KRETANJA, koju ću imati kada se vratim za BG i počnem da radim...
Hvala Vam momci na podršci, i Voyageru na detaljnom medicinskom opisu Coaxial-a !!! :D :D :D
p.s. nadam se da vas nisam smorio, ali ukratko to je moja priča za dnjih godinu dana mog života
besantesteras

Post by besantesteras »

Hemfri wrote:Pa ovo je HAOS,znaci ne mogu da verujem-opet NESTASICA!!!
Dobio prvo izvestaj,pa dupli recept,samo da bi posle celodnevne jurnjave po beogradskim apotekama,dosao do toga da opet niti imaju niti znaju kad i gde ce ga biti!!!?!

I sta sad!
Mog Lekara Aleksandra Vujosevica-zabole mnogo da li je nestasica ili nije,jer ,citiram njgove reci upucene mom ocu,koji ga je pitao "sta ako je nestasica i nema ga po apotekama,sta da radim,o,"-odgovor je bio"to je VAS problem,snalazite se isto kako ste se do sada snalazili"-i to je nacelnik supstitucijskog sektora-odelenja u drajzerovoj,bilo je dok sam im davao po 200 eura,imali su da mi daju -a sad,malo malo i ako ga nema,kao SAD PONOVO,oni niti znaju gde i kako ga nabaviti,niti zele da se opterecuju tim kako kazu iskljucivo mom problemu(mene,moje majke,oca...bilo koga ko bi hteo da mi pomogne,kao sto je raskoraku cak i devojka njegova cura to jest,zivkala telefonom apoteke ne bi li nasla,evo sad sam na kraju bio posle one na novom beogradu u domu zdravlja gde ga nema od juce-bio pre nesto vise od 40 tak minuta na Banovom Brdu i ni tamo vise NEMAJU!)
Ja sad neznam sta dalje,telefonom kazu-nema nigde i nemaju nikakve druge informacije,a u drajzerovoj moj lekar koji je istovremeno i nacelnik supstitucijskog odelenja,kaze da je moj problem gde i kako cu naci lek....super......zaista nemam reci...zar zbog necije brljotine i gluposti ili ko zna kakvog idiotizma u biti sad treba da pravim recidiv jer BUPRENORFINA U BEOGRADSKIM APOTEKAMA NEMA!!!
Čoveče imaš ga u većini privatnih apoteka koje su ti navedene na tabli u Drajzerovoj, moraš ga platiti ovaj mesec, a za sledeći ga naruči, za svaki slučaj u nekoj privatnoj apoteci i kapariši ga ako treba ( znaš već kako privatnici rade)... Siguran sam da ga imaš u Resavskoj, Katanićevoj 16, Bul. Despota Stefana 4 !!!
nepopravljiv

Post by nepopravljiv »

bas zapetljana situacija kod tebe puca sa svih strana,ja bi vjerovatno fuck off svima zena,roditelji svi kad ti vec placaju stan roditelji izolovao se od svih i poceo ispocetka novi zivot,novi ljudi i nema plakanja za zenom musko si.baci drogu djaoli je popili
ziki

Post by ziki »

Opet cu da se pozovem na uputstvo o upotrebi i primeni leka ukoliko mogu da pomognem oko te dileme za popodnevnu dozu.
Buprenorfin se uzima Jednom dnevno !
Apsolutno nema efekta da se uzima dva puta, odnosno dejstvo leka traje i duze od 24 sata...
Tako da je jednom dnevno uzeti tabletu sasvim dovoljno, zato se tako i preporucuje.
I sam si primetio da popodnevnu dozu leka skoro i ne osetis, to je zato sto i ne deluje.
Ja stvarno pokusavam da razumem lekare koji odredjuju doze leka po nekoj svojoj proceni, zanemarujuci tu efikasnost leka koju je prozvodjac jasno naveo u uputstvu.
Razumem za neke druge lekove gde pise da u zavisnosti od tezine bolesti se uzima jednom, dva ili pet puta.
Ali Buprenorfin se uzima jednom dnevno.
Uzimati ga vise puta je bacanje para, i potpuno nepotrebno navlacenje na vecu dozu.
Ako si uzeo 4.mg i dobro se osecas, zasto bi uzeo tih dodatnih 4.mg? Pogotovo sto ne deluje.
A onda je logicno da ti nije potrebno da uzmes ni celih 8.mg odjednom.
...
Post Reply