Buprenorfin(Subutex)
Moderator: sanela
Re: Buprenorfin(Subutex)
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:47 am, edited 1 time in total.
Da upravo to je bilo moje vrištanje krvi. To sam doživio isto u bobu kao i ti, kao i većina. Dakle nema druge nego proć vrijeme dok se sve ne slegne. Mislim nema jednostavnijeg skidanja, a bogati moraš platit cijenu i to visoku... :vom:Voyager wrote:
Da li je to feeling koji nazivas "vristanje krvi" ?
Jer, ovo se moze opisati i kao vristanje krvi, po meni, sto da ne, jeste delovalo i tako...samo sto sam prokontao da je to dosta dublje, da seze do same srzi svih mojih kostiju, da je potpuno u svakoj celiji moga tela, potpuna obuzetost tom agonijom...svakome moze svasta da padne napamet i da adresira tu perverziju nekim razumljivijim recima, opisom....
Sta velis ?
Ta-da...
V
To sam vidio i kod alkoholičara na psihijatriji pa kad ih prikopćaju na gluk onda se malo smire, ali ne previše. A jedan je bio došao u remar, tresao se 4 dana i bilo mu je hladno. Ipak mi ovisnici o opijatima smo gore beštije, alkoholičari bar "mirno" leže kroz period skidanja. Mi đankete nemožemo mirno ležat, a eto sve si opisao.
Naposlijetku ,probao sam zamislit facu osobe koja se nije drogirala nikad u životu i koja čita tvoje objašnjenje krize. ovaj tvoj post. Dobro je za plašenje. Profuraj tako nešto nekim udrugama,komunama, zaradi koju kintu šta te boli. A i ti brate mili zar ti jednom nije bilo dosta?
ignorance is bliss!
E vidiš tvoj problem je što ne tražiš boga zato ga i nemožeš naći. Nemožeš prihvatiti zajedništvo koje ti bog pruža. Isus je svijetlo i radost i snaga , on je jedini koji te može spasiti, naravno ako ga potražiš i naravno ako ti je iole stalo do života tvog nesretnog kojeg živiš.Voyager wrote:Strasno covece...sta velis, ti u buprenorfinskoj zikri, a klinac koji se par puta ufixao ti drzi predavanje...pa ja bih napravio incident da me neko nekim fazonom na silu natera u komunu...ja bih odlepio tamo...doduse, odlepili bi i oni kada bi krenula destabilizacija i masovna hipnoza i moji covert mentalizam fazoni koje ne kontrolisem kada poludim...jos zamisli da mi cita Bibliju !!!
Hodi brate moj idemo zajedno pjevati i slaviti gospoda i vidjeti ćeš da će sve biti u redu. :rock:
ignorance is bliss!
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:47 am, edited 3 times in total.
Postoji slična metoda sa psima koja se zove "pavlov`s dog" a da li se to primjenjuje na ljudima to je druga stvar. Misterija misterija.leiito wrote: Mislim, da se kod lečenja ovisnosti (a i inače u psihoterapiji) najbolji rezultati postižu Rational Emotional Behaviour Therapy pristupom a.k.a. REBT ili njena sestra blizanka CBT (Cognitive Behavior Therapy). Koncept je rad dr Alberta Ellisa, kogjeg možete vidjeti na djelu na youtube-u, iako u crnobjeloj tehnici.
Smart Recovery i Rational Recovery imali su (ili možda još imaju) na svojim sajtovima prezentirane tehnike i "domače zadatke", jer REBT može čovek primenjivati i sam. U stvari 95% "normalne" populacije trebao bi
REBT.

ignorance is bliss!
Buprenorfin(Subutex)
Uf !gleda san taj dokumentarac. Čekali su 100 godina da se planeti poravnaju tako da mogu lansirat sonde.Voyager wrote:OFF-TOPIC MALI P.S.
NASA Space Project VOYAGER se sastojao od slanja dve letelice/sonde u kosmos na vecno putovanje sa zlatnim plocicama i osnovnim informacijama o nasoj planeti, nasem zvezdanom i planetarnom sistemu i nasoj vrsti i zivotu na nasoj planeti, sve zajedno sa galaktickim koordinatama koje vode do nas - zvale su se Voyager 1 i Voyager 2.
Jedna je odletela u jednom pravcu od Zemlje ka Suncu i dalje iza i malo prema gore prema Y+ osi, a druga je odletela od Zemlje i Sunca ali prema dole u Y- osi.
I dalje lete kosmosom i salju signal i trenutno su dosle do samog ruba spoljasnjeg Suncevog sistema na oko 20 milijardi kilometara od Zemlje, daleko iza Plutona koji je na udaljenosti od oko 6 milijardi kilometara od Zemlje - stigle su do samog ruba protektivne sfere Sunca, gde se ta sfera Suncevog dejstva kao Zvezde granici sa slobodnim otvorenim prostorom Univerzuma i svih ostalih zracenja svih okolnih zvezda, gasova i ludnica.
Bice zanimljivo kada predju u taj region otvorenog svemira, voleo bih da ostanu obe citave nakon toga.
Ta-da...
V
Zapravo nisu znanstvenici čekali 100 godina, nego se to poravnanje planeta u odnosu na zemlju napravi svakih 100 godina, zbog kruženja planeta, jer inače bi gravitacija od nekog planeta privukla voyagere pa bi pali. A ovako drito u beskraj... nišani i pali!
ignorance is bliss!
x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 12:47 am, edited 1 time in total.
A propos off topica
Nazivi tema postoje da bi ljudi koji dođu na forum mogli laše doći do informacija zbog kojih su došli na forum. Ukoliko je svaka tema "kupus" onda je teže doći do informacija, postovi koje pišete su ionako dugi, što dodatno otežava čitanje, stoga teme gube svoju svrhu.
Tako da bih vas uputila na "Opće diskusije" ako želite čavrljati ili da otvarate nove teme ako želite diskutovati o nekoj novoj temi, umjesto što zachatavate postojeće.
Nazivi tema postoje da bi ljudi koji dođu na forum mogli laše doći do informacija zbog kojih su došli na forum. Ukoliko je svaka tema "kupus" onda je teže doći do informacija, postovi koje pišete su ionako dugi, što dodatno otežava čitanje, stoga teme gube svoju svrhu.
Tako da bih vas uputila na "Opće diskusije" ako želite čavrljati ili da otvarate nove teme ako želite diskutovati o nekoj novoj temi, umjesto što zachatavate postojeće.