Mišljenje/iskustvo o metadonskom održavanju

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
SuperSynthetic

Re: Mišljenje/iskustvo o metadonskom održavanju

Post by SuperSynthetic »

Ja mislim da svakome treba dati civilizacijsku sansu da zivi kako hoce dok to ne ugrozava druge. Po meni homoseksualnost mnogo vise ugrozava tradiciju, pa i samo covecanstvo nego metadonsko odrzavanje.
Meni odrzavanje ne pije vodu, jer mi fali fazon ulice. Sto bi rekao Voya, razbijanjem jedne forme, pardon, matrice, samo pravimo jos grdju. Onaj ko sebe ne samosazaljeva na ulici automatski postaje najjaci ili ga nema. Ako ne mozes vise da se bijes po ulici onda se skines i udjes u kucu pa kao starac gledas kroz prozor kad ti valja izaci. I to je lepo. Meni odrzavanje ne prija, jer se posle nekog vremena na njemu osecam kao ziv sahranjen. Onda se zapitam pa zasto mi je drzava dala civilizacijsku sansu? Mozda da bi me sahranila iako jos mrdam. Istina je da samo sam sebe mogu da sahranim prijavivsi se na odrzavanje.
Moguce je skinuti se. Svaka navika ima odviku. To je cinjenica. A cinjenice su samo glupe potvrdne recenice. Jbg.
-He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man-
Covek bez Vere pati a da mozda to i ne zna.
Vceikruna

Post by Vceikruna »

Ja bih samo hteo da iznesem svoje misljenje i ako ono verovatno nikoga nezanima,niti ima neke veze konkretno sa temom,i nadam se da nece nikome zasmetati,jel to u nijednom slucaju nije govor mrznje,nego samo moje misljenje,a ovo je drzava koja tezi demokratskim integracijama,tako da sloboda govora i izrazavanja dodju kao neko osnovno ljudsko pravo! :wink: Nemogu da se oduprem utisku nikako zaista,a trudim se da verujem pravosudnom i ustavnom sistemu ove drzave,tako da i ako ova drzava i taj isti sistem ne osude kriminalca Branislava Peranovica i njegove batinase koji se zajedno sa njim kriju ispod mantije i dobro izrezirane maske i uloge lekara ili nadri-lekara,nadam se da ce ga stici barem kazna u vidu neke "lopate" koju deli,no ceka ga i strasni sud kada ode bogu na ispovest,no mozda mu se i neki djavo pomoli sa kojim suruje! :evil: Zamislite kada bi u nekoj normalnoj zemlji ljude koji su psiho-fizicki i socijalno jako bolesni lecili "lopatom",koliko bi razmera imao takav skandal,dok god nam decu budu takvi lecili i ostale vestice i nadri- lekari,mocicemo samo da mastamo o evropskim standardima i integracijama,toliko od mene,nadam se da ovo moje misljenje nece nikome smetati,bio sam tamo,na moju srecu jako kratko i nisam osetio cari cudesne "lopate",ali sam uvek pod utiskom,kad god se setim toga! pozdrav svim ljudima dobre volje!
"Smrt je samo tren kada umiranje prestane" i "Eto to je svet,eto to su ljudi,prazni i ludi,mali i glupi,tudji,ne mogu da ti dozvolim da dodjes,oprosti............" For my not born child.........
Voyager

Post by Voyager »

Sta ?
Ta..."stvar". zbog koje se ovo covecanstvo krece 3 puta sporije u evoluciji nego sto bi trebalo i koja je pride takodje ishakovana i pomocu koje se kontrolisu stada - a koja se inace zove "tradicija" ?
NIKADA nisam mario za tradiciju u smislu cuvanja nekih ideoloskih stavova, ciljeva, itd.

Slazem se sa tradicijom u nekom folk obliku, odnosno sa necim sto je veznao za istoriju i sto je zaduzeno da stare, lepe i CISTE stvari budu sacuvane od reke vremena.

Ali ideologije, ciljevi i namere nisu lepe i ciste stvari u vecini slucajeva kada je u pitanju tradicija, ali cka i one koje jesu, nikako ne mogu vecno da vaze, vec ih treba prezervirati i staviti u muzej vremena.
Uvek su u pitanju neki vec ishakerisani stavovi i ideje koji su opet samo deo matrice, ili koji su bili jestivi samo tada neko vreme i kojima je odavno istekao rok trajanja i sada samo vec vekovima smrde i zagadjuju evolucioni proces svesti mase.

Tradicija i ideje u tom smislu koje ista nosi ne postoje dok ih neko ne napravi, dok neko ne kaze "ovo je zbaranjeno, to nije dobro, to je zlo" - dakle ta tradicija kojoj bi kazes stetio recimo pederizam.
Mada to moze biti i fanaticki nacionalizam, religiozni ekstremizam (gledlai ste nas najnoviji film Skinning/Shishanje), razne vrste piercing-a i tetovaza, i jos mnoge stvari.

Ali kakvi su ti ljudi koji u ime nas svih odredjuju sta je dobro a sta zlo ?
Da li su oni zaista neki Bogovi koje trebamo da obozavamo ?
Ili su to mozda isto tako snazni fanatici u svom obliku koji se nimalo ne razlikuju od pederisticke komune ili neke jace White Power frakcije ?

Vecina snazno duhovno razvijenih ljudi cvrsto veruje da samo priroda/univerzum, odnosno BOG. moze odrediti sta je dobro, a sta zlo - tacnije receno, sta je kreacija, a sta destrukcija, to mi mnogo lepse i preciznije zvuci.

I sa time se i ja slazem.
Kontemplirajte o tome na par minuta, zanimljivo je.

Prava tradicija nastaje sama od sebe, iz vecne Ljubavi prema BOG-u i Prirodi, prema necemu sto cini ovaj svet plemenitijim i sto nas vodi dalje ka napretku - u lepsu i savrseniju buducnost.
Sve ostalo je LAZ - LAZ protiv COVECNOSTI !

I neka bude prokleto Eonima !

Onda se zapitam pa zasto mi je drzava dala civilizacijsku sansu? Mozda da bi me sahranila iako jos mrdam. Istina je da samo sam sebe mogu da sahranim prijavivsi se na odrzavanje.

Drzava ti pruza, kao sto i sam kazes, civilizacijsku sansu.
Lepo si se izrazio - samo sto ne umes lepo da nastavis.
Ali to nije tvoja krivica, niti si kao rezultat toga automatski los covek.

"Civilizovana civilizacija" (pazite izraz) ne zivi na ulici i u njoj ne vaze pravila po kojima si ti ili neko sa slicnim navikama ucen da opstajes.
Kada ti drzava pruzi legalan opioid, ona to cini uz nadu da ce to izazvati lacanu reakciju u tebi.
Davanjem laglnog opioida zavisnicima, medicina otvara ona prva i najteza vrata koja vode do jos nekoliko vrata koja sva vode do srca zavisnika i do kljuca njegovog izlecenja, odnosno rehabilitacije.

Ta prva vrata su predstavljala maltene nepremostiv problem modernoj adiktologiji, sve dok u zvanicnu praksu lecenja zvaisnosti nije uvedeno legalno i kontrolisano davanje cistih opioida.
I tu je medicina napravila korak napred po prvi put u istoriji lecenja zavisnosti - to inace bese davnih 30-ih godina, kada su se prve Morfinske klinike pocele otvarati po Sjedinjenim Americkim Drzavama.

No, kao sto sam rekao, ima jos nekoliko vrata koje treba otboriti da bi se doslo do rehabilitacionog kljuca, kako bi se zavisnik rehabilitovao.
Mi smo dakle sa supstitucijom resili samo prvi deo zagonetke.

Jer kapirate da je u celoj ovoj prici opioid samo jedna hemikalija koju nije nikakav problem napraviti u velikim kolicinama danas u XXI veku i dati je legalno svim zavisnicima sveta - dakle to je jedna ili vise vrsti hemijskih jedinjenja bez kojih je zavisnicima uzasno i odvratno u zivotu - no, u danasnjem modernom drustvu ne sme se dozvoliti d aneko pati, ako se resenje te patnje nalazi u necemu tako jednostavnom kao sto je Morfijum.
I ta supstancija, opioidi, to nije nikakav problem.
Kao sto smo ovde puno puta rekli, postoje mnoge druge bolesti gde ljudi moraju svaki dan da uzimaju neku psihoaktivnu supstancu.

Ako na odrzavanje opioidima na trenutak pogledate svojim istinskim ocima, a ne matricom koju nam je nametnulo konzervativno drustvo/okolina, shvaticete koliko je to zapravo jednostavna i obicna stvar, to uzimanje nekog legalno prepisanog narkotika svaki dan.
Osvrnite se na sve to sa neiskaljanom svesti, sa svesti recimo jednog deteta - sve je zapravo normalno u toj prici.
Mnogi od vas ovde imaju decu i piju neku terapiju koju cine neki psohoaktivni lekovi sa nekim ogranicenim ili snaznim potencijalom za zloupotrebu.

Kako vasa deca dozivljavaju scenu kada vas vide da pijete svoje legalno prepisane sedative, opioide, itd. ?
Pa sigurno vas ne dozivljavaju kao izgubljene slucajeve ili ludake koji su sjebani do kraja zivota jer moraju da piju te lekove, koji su inace ta zla droga koja je svugde zabranjena - osim ako im vi to niste tako prikazali, odnosno ucitali im takvu matricu.

Deciji um je najcistiji.
Od dece mozemo puno toga da naucimo - da se kroz njih priblizimo svom istinskom bicu, odnosno detetu u nama - bice cija licnost jos nije zatrpana uticajima okoline, drugara iz skole kojima su roditelji punili glavu raznim dezinformacijama i glupostima pa koji to sire dalje, raznim kompleksima, mucenjima tokom skolovanja ciji sistem je takav da se u njemu kompletna licnost i sve njene osobine boduju od 1 do 5, ne obracajuci paznju na istinsku vrednost te licnosti, vec samo na kolicinu matrice u kojoj ko zna koliko ima neistine, a koje je dete uspelo da nastreba iz udzbenika koji se konstantno ponavljaju, u zavisnosti od toga kakva je civilizacijska vremenska prognoza, itd.

Ljudi, najmanji je problem da drzava zavisnicima svaki dan besplatno, ili uz neku malu novcanu participaciju, uzme i da krece da daje koliko god hoces Morfina, Metadona, Hidromorfona ili Heroina, ili cak i Oksikodona, Oksimorfona, Dekstromoramida, Ketobemidona, Levorfanola i svih najegzoticnijih i najeuforicnijih opioida koje je covek stvorio i kojima tesko ko moze odoleti kada ih jednom proba.

To je dakle najlaksi potez - barem za drzave koje se ne drze "tradicije" kao Rusija.
A veoma uskoro, za nekoliko godina kada rat na droge, koji je vec izgubio svoju poentu, bude potpuno obustavljen, legalno davanje raznih opioida pocece da se praktikuje masovno u svetu.

Jer, medicina je to vec shvatila, sto je opioid euforicniji i prijatniji, to ce vise zaisnika pristati na tretman i batalice ilegalne opioide - i sto opioid ima bolji rad i sto vise odgovara pacijentu, to je terapeutima lakse da otvore na prva gvozdena vrata i da dopru do pacijenta koji inace ima desetina raznih drugih problema koji prave najvise stete i koje je daleko hitnije sanirati nego saamu hemijsku zavisnost o cistom opioidu koji pride ne unistava organizam nesto specijalno i znacajno i na kome se moze ziveti i ceo zivot bez ikakvih ozbiljnijih problema.

Ali vidis SuperSynthetic, ti si recimo primer cinjenice da je ovo sto pricam istina.
Tebi cak i ako daju besplatno opioid svaki dan, pa neka to bude i neki jako egzotican opioid tipa Oksikodon, Dekstromoramid ili Heroin, koji god, koliko god hoces, da si pokidan 24/7/365, ti i dalje imas problem.
Naravno, nemas vise probleme sa apstinencijom, fizicke i psihicke neprijatnosti, itd.
Ali i dalje imas jedan veliki problem - problem da se ponovo implementiras u sistem drustva - imas dakle poremecaj licnosti i nacina zivota koje treba sanitari.

I ako pogledas sa neke visine i malo bolje razmislis, taj tvoj problem je daleko komplikovanije resiti nego ovaj koji je tvoja hemijska zavisnost od jedne obicne supstancije.
Jel tako ?
Znaci tvoju zavisnost drzava lako sredi, evo ti decko Morfijuma, Metadona, drogiraj se koliko 'oces - 'oces 180mg, 800 kapi, 6 Substitola od 200mg, ili 6 intravenskih injekcija savaka po 100mg 100% cistog Heroina dnevno, kako god,, evooo ti, cepaaaj misko, niko ti nece reci "oko ti crno" !

Ali opet nije dobro...a zasto ?
Zasto se i dalje taj zavisnik zali, kada mu je ladno drzava besplatno dala da se drogira svaki dan dok ne padne u nesvest ?
Jer, koliko je narod informisan, glavni problem je ta zla droga i doke god zvaisnik ima tu zlu drogu, on je miran i cure mu bale i ne dira nikoga, ali kad mu nestane te zle droge, on pljacka malu decu i stare ljude za novac.

Zasto, pita se narod ?
Zasto ni sada kada ima svaki dan drogu besplatno on i dalje nije okay ?

Pa zasto sto se bolest zavisnosti ne sastoji samo od hemijske vezanosti za neku supstanciju - da je tako, Ameri ili Rusi, pre mislim Rusi, bi odavno nasli resenje, neko sranje ti zveknu, ono sprca receptore, resetuje ih, ti zaboravis kako gudra deluje, sve je kao u pocetku i ta-daaaa, nema vsie zvaisnosti.

I evo to i rade - ali statistike kazu da je uspesnost takvog tretmana nekih 10% najvise.
Zasto ?

Zato sto je zavisnost muldidimenzionalni poremecaj - nije dovoljno samo resetovati coveku mozak - nije dovoljno samo coveku besplatno dati droge da se drogira svaki dan do besvesti.

Potrebno je razumeti sta se tu desava !
Potreban je multidimenzionalni pristup osobi.
Zapravo, potreban nam je jedan dobro dizajniran i savrseno funkcionalan model u kome su date glavne faze kroz koje zavisnik sa multidimenzionalnim poremecajem treba proci kako bi se ponovo vratio u drustvo i bio funkcionalno bice - da li ce on i dalje uzimati psihoaktivne lekove u vidu sedartiva, antidepresiva ili opioida, to nije uopste bitno.

A takve modele evo sada razvijaju u USA i EU i mnogi od njih se vec primenjuju, jedan od njih, EMCDDA, primnenjujke se i kod nas u svim ovim novim drzavnim klinikama (mada to jos nije uhodano kod nas, ali primenjuje se).

Mnogi znaju psihijatra naucnika koji je dobio Nobelovu Nagradu, a ceo zivot je bio na terapiji Metotenom koji je snazan antipsihotik i neuroleptik, snazan poput Haldola, a da ne govorim o toksicnosti i nezeljenim efektima.
I i dalje je ziv i zdrav.
Dakle covek je ostvario veliko postignuce na snaznoj psihijatrijskoj antipsihoticnoj terapiji sa jakim psihoaktivnim lekom koji uopste nije bezazlen u smislu negativnog terapeutskog indeksa, odnosno u smislu koliko ostecuje organizam - svakako daleko gore od bilo kog cistog opioida.

Stoga, zasto bi covek na snaznom antipsihotiku bio socijalno potpuno prihvatljiv, a covek na opioidu zbog zavisnosti ili hronicnog bola, tabu ?

Prvi korak je pristupanje zavisniku - ali kako da mu pristupis kada on umesto tebe vidi vrata na koja jedva ceka da izadje i da sredi mushe ?
Jednostavno - das mu dobru buru besplatno koliko hoce.

E, to je prvi korak, znaci time smo resili prvih 30% enigme, odnosno uspeli smo da izvedemo da zavisnik zeli da svaki dan dolazi na razgovore i grupe i da mu tu pride bude veoma prijatno (jer besplatno ili z aneke male pare dobija daleko bolju i cistiju drogu nego sto moze kupiti bilo gde na ulici ilegalno) i da zatim u miru, sa idelanom dozom nekog njemu finog opioida saradjuje sa terapeutom i pocne da lagano slaze porazbacane kockice koje cine njegov karakter i da se vremenom pokupi, sredi i vrati u normalne tokove drustva - sa ili bez psihoaktivne terapije, nebitno.

I sta se desava ako zavisnika kao sto je SuperSynthetic ostavimo sa samo tim prvim korakom odradjenim ?
Saam je rekao i opisao veoma, veoma slikovito - ja ne moram da pojasnjavam.

I kao sto postoje razni opioidi, tako postoje i razni zavisnici, razne licnosti.
Nekim ljudima je zvaisnost zarazila licnost do te mere da je neophodan multidisciplinarni pristup da bi se ti ljudi koliko toliko vratili u normalne tokove ovoga...drustva...

I kao sto je medju nama jako mali procenat onih koji su uspeli da se nakon dugogodisnje zvaisnosti skinu bez ikakvih naucnih pristupa, metoda, programa, itd., tako je medju nama i neki mali procenat ljudi kojima je do normalnog vracanja u tokove drustva zaista potrebno da smao imaju svoj opioid svaki dan i sve se ostalo automatski vrati na svoje mesto.

To je recimo kod mene slucaj.

Eto toliko za danas od mene.
Post je dugacak, ali sam zaista imao potrebu da vam sve ovo kazem.

Ta-da..

.::VOYAGER::.
SuperSynthetic

Post by SuperSynthetic »

Vidi Voyo. Kao sto rekoh. Ja trazim. Preispitujem se. Gorim. Svetlim. Vatra je jedina i vecna matrica. To nam je svetlo. To nas greje. To nas pece. To je Bog. Ko trazi nacice. Menjace se. Godina nulta od koje ce sve poceti onako kako treba, onako kako ti mislis da treba, nikada nece poceti.
Droga je neraskidivo povezana sa ilegalom i svim uzbudjenjem i adrenalinom koji ona nosi sa sobom. Samo zato je i toliko interesantna. Zamisli kada bi roditelji poceli da teraju decu da se drogiraju kao sto ih teraju da idu u skolu. Pa ko bi se drogirao?
Nije mi jasno ako zavisnicima das legalno drogu i samo legalno u neogranicenim kolicinama, kako ce onda ljudi pocinjati sa drogiranjem? To bi bilo analogno da sada neko ode kod doktora i kaze: - Ja bi malo da pijem lekove iako mi nije nista. Kako ce nastajati zavisnici? Droga je Voyo to sto ti radis. Pravljenje nove matrice u koju slepo verujes. Utopija. Ali i vecita kakva takva alternativa. Nikada nece postati opste prihvacena.
Poremecaj licnosti? Svako je poremecen onoliko kolko nije u stanju sebe i svet oko sebe da prihvati onakvim kakav jeste i da se u skladu sa tim menja i ponasa. Ja gresim ali hocu da se menjam. Volim da se menjam. Za to zivim. Borim se. Ne cekam godinu nultu.
Diskretno neodoljiv sarm ulice potice iz toga da je ona groteskni, do bola iskren, prikaz trenutka u kome se nalazi ovo covecanstvo. Klinke prostituke se jebu sa matorcima koji dolaze kod njih, jer kod kuce ne mogu da jebu svoje cerke. Te iste cerke dolaze na tu istu ulicu i traze nesto protiv bola koji osecaju kod kuce. Mame isto. I sinovi takodje. Oni svi ne idu kod doctora nego na ulicu.
Na ulici imas najmanje licemerja, jer ga je gotovo nemoguce sakriti. Ulica je umetnost duha vremena u kome zivimo. Pokazatelj koji nam pokazuje tacno gde smo. Opet svi ti kojima je ulica i mama i tata nisu nista drugo do andjeli. Mozda pali ali ipak andjeli.

p.s Na kraju iako mi je tesko da priznam ali ulica je tu zbog greha, jer da nema greha ne bi bilo ni uocavanja istog. Ne bi bilo promene. Ne bi bilo katarze koja je poslednja linija odbrane sustine postojanja jos od Grcke mitologije. Godina nulta je upravo nemoguca jer iskljucuje katarzu kao neophodnost zivota kao i svakog iole kvalitetnog umetnickog dela.
Devedestih je nestala i avangarda i mainstream, a dotle su se nadmetali i u plamenu svoje borbe pravili scenu zanimljivom. Sada je sve Mtv na kome se tretira i alternativa. Imam utisak da je avangarda postala jadna alternativa. Od kad nisam cuo izraz avangardna scena ili slicno.
Da li smo time priblizili samu muziku obicnom coveku i olaksali onom kvalitetnijem da brze uspe? Da li ce i ulica postati Mtv. a ne Fassbinderov film? Ili je sve to planski uradjeno radi lakse kontrole? Ne znam. Ne zanima me. Jednostavno idem ka zivom i u njemu trazim inspiraciju. I u Mtv ima zivog. Ako je fazon da se slusaju bljuzge bez ocigledne energije sastavljene samo od produkcije onda cu to slusati. Mozda sam navikao da mi avangardni bandovi osamdesetih nacrtaju svoju energiju, pa sam time postao manje senzibilan za ove nove umetnike. Hocu da zivim. Hocu da stvaram crpeci energiju iz vatre u kojoj na ulici gorim jer tako sam sebi, mozda egoisticno ali najlepse svetlim. Ne moram da se drogiram. Ne moram ni da valjam. Moj izbor je da stvaram. Da dajem svoje vizije Mtv bljuzge i ovoga sveta uopste. Jbg. Ako ima Boga u mom delu onda je to ok. Savrsenstvo.
nanii

Post by nanii »

"SVAKA NAVIKA IMA SVOJU ODVIKU" :smt023
Da odviku..........kakav si ti liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik
Super izjava,baš mi se sviđa
stani iza onoga u šta vjeruješ,čak i ako to znači da ćeš morati da stojiš sam
toto-rina

Post by toto-rina »

Ma nije drzava mene naterala na nesto i time me osakatila. Pogresno postavljate stvari. Tu je jedino bitno da ako mi ne daju lek ja se pojavim sa sveskom u kojoj pise zarada od prodavanja heroina osnovcima. To je bitna stvar da se to ne desi, a sto ce da me kritikuju i da kazu zasto pa nisi morao leci se mene ne zanima., Zasto sam zato sto mi se hoce a mozda i zato sto volim a najverovatnije jel sam bez Metadona lud i mentalno poremecen. Bitno je samo da se to ne dogodi. Oni mene mogu da uhapse i da kazu sredili smo ali time nisu spasli petoro koje cu iz inata onda navuci kada izadjem iz zatvora za 5 godina. To bi uradio samo zbog toga da im pokazem da nisu pobedili nego su petoro mladih osudili na propast takvim pametnim potezom.
Drugo ja nemam nista sto crkva patnju smatra normalnopm i sto joj se ukazala prilika da na zavisnicima to vezba. Isusove muke. Ako oni imaju pravo da muce ja imam pravo da udjem u crkvu prekrstim se izadjem i pritisnem prekidac i dignem u vazduh one stolove. To je normalno ne cackajte da ne bi iscackali nesto sto vam se ne svidja. A ko god misli da je osakacen Metadonom neka ga ne uzima i neka radi sta je radio ili neka se skine.
Skinite se i propovedajte o bozijoj ljubavi ali lek mora da bude za one koji ne veruju ili kojima se ne svidja da veruju ili koji veruju u nesto drugo. Jel ako ga nema bice sranja.
Najlaske je da ga bude svuda i da dobija ko god ne moze drugacije a moze i niko da ga ne pije. Slobodno da se prica da je zlo kakvog nema ali kada ja resim da ga pijem ima da je ispred mene ili cu vam se pohvaliti prihodima od klinaca ispopd 15 godina. A protivnici malo nek misle na tu decu nek skrenu misli sa flasice na stvarno upropascene heroinom koji ce ga probati ako neko ne dobije lek. Svaki put kada pomislite na flasicu i javi vam se neka suluda misao vi pomislite na dete koje se bode iza sale za fizicko i na mene kako izlazim iz skolskog i brojim pare. Pa onda recite zlo u stanu koje igra igrice ili pravo zlo na ulici.
Istina je jedino to da sam jaa imao volju ali nisam imao snage da prezivljavam muke Isusove niti sam smatrao da je to potrebno prezivljavati jel je to mentalno zaostalo razmnisljanje. Danas ne moras nista, mozes da umres u snu, mozes da ne osetis nista sto ne bi zeleo da osetis. Problem su samo ljudi zbog cijih ces zakona patiti i svojom patnjom ne zeleci da je prihvatis praviti sranje i drugimaa. Oni se bune sto ti ne prihvatas tu patnju koju donosi skidanje sa heroina. Kako smes da se bunis protiv kazne psiho fizicke koju ti je bog namenio za tvoje grehe. I najvise od svega ljudi zele da se mesaju u tudji izbor i da se mesaju u zivot drugih to je osobina koja dolazi sa istoka i koju mocugom treba izbiti iz glave.
Ja sam spreman da odgovaram pred sudom uvek ali da mi neko sudi na osnovu nekih bozijih zakona za to sam spreman da ucestvujem u gr adjanskom ratu protiv toga. Da mi neko kaze
to nije po bozijem zakonu ispravno i nbe smes to da radis, aaaa videli bi, niste svesni nasta sam spreman.
SuperSynthetic

Post by SuperSynthetic »

Ti si Totorina jedan od retkih na ovome forumu koji je dosao do svog konacnog resenja. Uspeo si. Komunjare (ovi iz komune) bi sve da prevedu zedne preko vode do njihovog Boga, a slicno bi da urade i ovi iz NA programa ali im nikako ne polazi za rukom pa se nerviraju, jer kad vide da neko nece preko vode onda sumnjaju u sebe same i svog Boga i program. Nece to da priznaju, jer su licemerni. Ustvari, svi bi oni da se drogiraju drogom, a ne Bogom i programom ali ni to ne priznaju. Guse se u sopstvenoj licemernosti. Aj sto sebe guse ali guse i druge. Sta se uopste hvatas sa budalama?
Postao si pacijent. Sta si trazio, to si dobio. Ponavljam: USPEO SI! Zasto pretis sa ovim i onim? Pa i sam znas da je na tvoje mesto koje si nekad imao na ulici doslo 5 novih. Mlađih. Perspektivnih. Zezaju se i mnogo im je dobro dok valjaju dop osnovcima. Lepo je i devojcicama koje im puse. Za to vreme ti ides po terapiju. Jel te to mozda boli? Mene bi bolelo, a znam da tu bol ni metadon ne bi mogao da izleci. Naravno, nije sustina u dopu, osnovcima i pusenju kurca. Oslusni sebe. Ne sazaljevaj se. Trazi ako mozda nisi nasao. Ako trazis ko zna sta ces sve naci. Ako ne trazis neces nista naci. Pardon. Ti si vec nasao metadon. To je cinjenica, a cinjenice su nista drugo do glupe potvrdne recenice.
Last edited by SuperSynthetic on Mon Feb 14, 2011 10:06 pm, edited 1 time in total.
nanii

Post by nanii »

toto-rina wrote:Tu je jedino bitno da ako mi ne daju lek ja se pojavim sa sveskom u kojoj pise zarada od prodavanja heroina osnovcima.
jao nevjerovatno,čuj sveskom,pa ti bi to vodio evidenciju,ma da,ono zaposliš još i računovođu da ti uredno sredi račune i papire,molim lijepo,sve po zakonu,čuj svesku.................
Pa ja ne mogu da vjerujem
nanii

Post by nanii »

SuperSynthetic wrote: Komunjare (ovi iz komune) bi sve da prevedu zedne preko vode do njihovog Boga, a slicno bi da urade i ovi iz NA programa ali im nikako ne polazi za rukom pa se nerviraju, jer kad vide da neko nece preko vode onda sumnjaju u sami sebe i svog Boga i program. Nece to da priznaju, jer su licemerni. Ustvari, svi bi oni da se drogiraju drogom, a ne Bogom i programom ali ni to ne priznaju. Guse se u sopstvenoj licemernosti. Aj sto sebe guse ali guse i druge. Sta se uopste hvatas sa budalama?
A ne razumijem zašto u svemu vidite neke zavjere,skrivene namjere,neke vampire koji se hrane novim žrtvama da ne bi posumnjali u Boga ili da bi održali apstinenciju,zašto to što neko nije pobornik metadona doživljavate kao neki napad na vas,ja se ne petljam ni u čiji život,samo iznosim svoje mišljenje,pa ako ćemo tako gledati onda je i to što vi zagovarate metadon isto tako petljanje u tuđe živote.
eto,saqmo bez nervoze
Voyager

Post by Voyager »

SuperSynthetic ne ocekujem ja nultu godinu, pogresno si me tu razumeo.
Ja Majanski kalendar i Yi-Jing tumacim na svoj nacin.
Hajde, nazovimo ovo sada krajem jednog doba i pocetkom drugog doba, nebitno.
Neka podela svakako treba da postoji i po meni, Majanci su to veoma prefinjeno odradili i podelili, bili su opsednuti vodjenjem vremena, te su bili i perfekcionisti u kreiranju svog kalendara koji je bio u stanju d apredvidi pomracenja Sunca stotinama godina unapred pre no sto bi se desila, tacno u minut - sve to na kalendaru uklesanom i obojeno u velikom parcetu okruglog kamena.

Nema nulte godine u tom nekom utopijskom smislu, nisma ja utopista, kada pricma o ovome nikako ne mislim o utopiji - uvek mislim o prirodnom toku stvari, odnosno u vracanju svake stvari na svoje mesto nekim razumnim putem iz koga ce covek puno toga nauciti.

Ima samo ono sto je sada.
I ono sto sada uradimo, vecno ce se ponavljati iza nas - nemoguce je izmeniti proslost (gledali ste moderan Time Machine, po meni sve je na svom mestu u tom filmu).

Dakle, mi sada smo neizbezan rezultat nas samih.

Ja samo ocekujem, a vec sam docekao, lagano podizanje svesti mase.
Dakle vreme kada ce i ova ravna ploca da postane okrugla.
Kada ce se drugacije gledati na zavisnost i na droge.
Kada ce sistem novca, skolstva i jos mnogih stvari biti usavrsen.
Kada napokon budemo napravili uredjaj koji ce se moci konektovati u metasferu koja je tu negde kod stratosfere i koja je zapravo kolektivna svest svih ljudi - dakle najsavrsenija i najbrza Internet mreza iz koje mozes download-ovati sta god pozelis u svoj um, i obrnuto.
Kada deca vise nece morati 40% svog detinjstva d aprovedu u skoli na casovima, vec ce se sve to odradjivati na neki daleko savrseniji i efikasniji nacin.

Pogledja samo koliko je covek napredovao od 1900. do 1990.
E onda pogledja koliko je covek napredovao od 1990. do 2000.
Pa sada pogledj akoliko smo napredovali od 2000. do sada.
Sta mislis, kako ce ovaj svet izgledati 2020. ?
A tek 2030 ?
A 2050. ?

Ilegalu i ulicu smo izmislili mi.
Cak, ilegala + droga je posledica matrice, posledica americkog rata na droge.
Pre rata na droge, opijum, kokain, morfin, etar, alkohol, laudanum, paragorik, apsint, sve je to bilo potpuno legalno, dopremalo se brodovima, itd., konzumiralo se masovno na balovima, maskembalima - covece, svaki pisac i umetnik je uvek kod sebe u dzepu imao bocicu Morfijuma, Laudanuma ili grudvu Opijuma.
Odes kod lokalnog apotekara, dobar dan, dobar dan, molim vas, treba mi 70% solucija Morfijuma, ili mu odneses neki opijum koji si dobio na poklon, molim vas, procistite mi ovo i napravite mi laudanum sirup - vazi, nema frke, dodjite sutradan, to ce vas kostati toliko i toliko, prijatno, dovidjenja.
Dodjes sledeci dan i u apoteci te u staklenoj bocici sa nalepnicom ceka ono sto si narucio.
Mnogi lekovi su se pravili direktno u apotekama, stari apotekari su bili izuzetni u galenskim produktima, izuzetni hemicari.
Postoji puno filmova u kojima zena ubija svog muza tako sto odlazi kod apotekara i tajno kupuje Metil Cijanid rastvor.
Nista nije bilo zabranjeno, osim za decu.
Drustvo nije imao problema sa time, niko tada nije mogao ni da zmaisli da ce to jednog dana biti ilegalno, da ce nastati narko karteli, da ce se zbog toga ubijati, krasti, siriti zarazne bolesti, ici u zatvor, sve oce ludnice koje se desavaju.

Ljudi su i 1920. godine uzimali Heroin, Morfin, Opijum, Hidromorfon, Oksikodon, Cannabis, Apsint, Etar, Kokain, uzimali su Heroin i Morfin i intravenski i svakakvih droga je bilo i tada - ali nije bila ovakva ludnica kao sada, stanje koje je pocelo da eskalira i pogorsava se od prvog dana od kako je na snagu stupio akt o drogama i americki rat na droge.

Ovo sto je pocelo u svetu da se dogadja je upravo ono o cemu ja pricam.
I nema veze, nema potrebe da nikoga ubedjujem ni u sta niti da mi iko ista veruje - samo budite strpljivi i pazljivo posmatrajte svojim ocima sta ce se izdesavati u svetu sledecih 5 godina.

Opet kazem, setice se neki ljudi odavde ovakvih mojih postova.
Jer, ubedjen sam da ne gresim, ubedjen sam da je napokon podizanje kolektivne svesti pocelo da se desava i ubedjen sam da vise nema nazad.

Ako gresim, jebiga.

Ubedjen sam da cu 2016. godine moci da biram koji cu opioid da uzimam.
Ubedjem sam da do 2016. godine vise nece postojati ilegalna droga, ilegalni narko dileri i narko mafije, novac, banke i jos mnoge stvari koje sada postoje u ovakvom obliku i funkcionisu na ovoj matrici - dakle sve ce se to transformisati lagano i fino - ali bice i bolno, jer nijedna transformacija nije bezbolna - neko mora da izgubi, neko mora da plati za sve ovo !

Ta-da..

.::VOYAGER::.
Locked