Sad tu meni nista nije jasno.
JA zavisnica.
Moja glava:
Odlazim za BG,nedostaje mi Mirko.Ne nedostaje-kao da ce se pojaviti svakog casa.Ja srecna.
Emocija-vec vidjena-kao da se opet desava.
U svakom tom momentu-hej,sadasnjost.Pusti proslost,ides dalje.Vidi kako je lep morbidan dan.I tako je dan manje vise prosao.
Onda mi stize poruka:a zasto ti moras da ides na te narkomanske sastanke?
Pitanje mi postavlja decko koji je bio jedan od Mirkovih najboljjih drugova.
Da ovo podvucem-moji sastanci nemaju veze sa Mirkom-to su moji sastanci.
Ali moj odgovor je bio-zato sto zelim da kazem zavisniku koji pati-da ne mora da umre.
Koliko je bilo lepo zadnje dve nedelje.Bolelo je,ali je i to bilo ok.
Primenjivanje 1,2,3 koraka u svakom momentu.Toliko jednostavno primenjivanje.Ali toliko jednostavno.
Ruku na srce-mrzi me da kuckam,malo nemam volje-ali je sustina-da od 50 ljudi-program sam mogla da primenim na 30-od spustanja ega,do toga da pustim da ljudi imaju svoje misljenje.Od toga-da pustim da ljudi vode svoj zivot,smeju se,srecni su,tuzni su,ili se drogiraju,prelaze na crveno sa decom na semaforu..x situacija u kojima bi ja pre preduzela ,,neki,, korak-sad sam jednostavno pustila-zivot da tece.
Sta je prva voljeca stvar za mene?JA.
E,onda biser odluci da ostavi cigarete.
U sred pravljenja aranzmana,ja odlucim da postim.
Curka.
Rusenje obrazaca ponasanja u trenutku posla-totalno losa ideja.
No,posle dva dana-evo mene sa cigaretama.
Nisam spremna jos za to.Ne zelim.Sad-ne.
Ali-toliko je jednostavno i to.
Ali moj zavisnicki mozak nece da prihvati.Ok,i nemora jos da prihvati.
Mada,sad mi se skoro pa gadi cigareta i kao da me gusi-sve ko krkljam-pluca ko da izlazi onaj kuvani dim-smeta mi.
Ha,videcu sta cu dalje.
Znam-da sad ne moram da se preznojavam zbog cigareta.
Juce sam dobila jako interesantan mail koji cu deo proslediti ovde:
nema potrebe da "pokusavas" nesto da uradis. Ili uradi ili nemoj da uradis. Kad kazem da cu da pokusam da se popnem na brdo, ja ostavljam mogucnost da cu na 1/3 brda da se zaustavim I da se vratim. A ako kazem: ma sad cu da se popnem na ono brdo tu nema dileme, to ce jednostvano da se dogodi. I onda se stvarno ceo univerzum zaveri da mi pomogne
I sad vidim jednu rec koja mi se svidja i koju mozda trebam da izbacim-AKO i MOZDA-reci pretpostavke.
No,eto tako.
NIsta posebno.
Ako nista drugo-znam da mogu da prezivim prvu jutarnju kafu bez cigareta.