Alsa

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Alsa

Post by Alsa »

Citala sam danas dosta po forumu pa se vratim nesto unazad. Kako je doslo do tog da pocnem.
Oduvijek sam znala da cu krenut drugim putem nego ostalo drustvo s kojim sam odrastala. Moji su razvedeni. Zivila sa mamom i majkom (tako sam zvala maminu mamu), mi siromasni, samo nas je bilo 5 i nikog vise na svijetu. Ni rodjaka da im odemo negdje na selo, ni tetku na drugom kraju grada.S ocevom familijom nisam imala skoro nikakvog kontakta. Uglavnom bedaci ali nije to razlog ili izgovor za ovo moje stanje. Mozda i jest, ne znam moro bi to neki psiholog prokomentarisat. Mene su privlacile oduvijek neke druge stvari. Opasnije. Ostale djevojcice igrale su se lastiša (ili lastike kako je neki zovu, ona guma sto je dvoje zategnu a trece nesto skace :lol: ) a mene je interesovalo da idem i kradem voce s djecacima. One su volile iznjet blokove i crtat vazne i cvijece a ja sam igrala autica s djecacima. Znala sam da nisam kao one. Bilo je meni tad 11 godina kad sam pocela da se dosadjujem s njima. Trazila sam novo drustvo, komsiluk dalje. ubzo nakon toga ni u tom drustvu se nisam nasla. Previse su mi svi bili djetinjasti. Odem u drugi komsiluk. Tamo je bilo "starijih" i bilo je puno vise momaka. Nisu oni mene tad interesovali ko "momci" vec ko srodnije duse, sta ja znam uvjek sam se u muskom drustvu osjecala slobodnije, "medju svojima". I tu sam probala prvu cigaru. Bio mi je to tad flesh. Jebote, pusim cigare. Krili smo se mi po podrumima i coskovima da se kikocemo i pusimo one nase cigare,najjeftinije. Nisu mi ni oni odgovarali, bili su mi nekako vulgarni.
Onda srednja skola. Malo prije toga prvi put sam probala alkohol. Napila se ko cuskija jedne prilike kad smo se vracali s nekog puta iz Orasja. Imali neko takmicenje koje se pravo zavrsilo i pokupimo u nekom restoranu pice pod jakne (sta mislite ko je bio inicijator?) i ja se tad olesim. I lijepo mi je bilo dok sam pila dok smo se zezali al onda sam dosla kuci i legla i satima mi se plafon vrtio oko glave i cjela soba skakala lijevo-desno i povracalo mi se ( a nisam smjela posto mi je stara spavala i nije ni cula da sam dosla u tri sata a da jest bila bi to prava frka).Elem rekla sam alkohol nikad vise. Nije to ono sto trazim. Tad mi je bilo 14 godina.
Bilo je alkohola opet ali u manjim kolicinama. S drustvom. Navece se izadje pa se kupi votke i tonika pa na stadion. Poslije izlaza svi se skupimo oko zgrada, tu su gitare pjeva se svira, bari :) ....
Rat... To te uozbilji ono pravo. Opet staro drustvo iz najblizeg mi komsiluka. Svi smo sad odrasli, razumijemo se. Ona nas situacija tad sve zblizila. Nismo smjeli maknut nigdje dalje od zgrade. Napravili smo prave male stanove u podrumima. Kad smo se malo navikli na rat i poceli se micat od zgrade ja se zaljubim. To ce mi biti prva veza.
On je bio malo stariji od mene, roker pravi, lijep ko andjeo. Nikad nismo pricali o drogama. nisam ja znala ni sta je droga. Znala sam tu rijec, da je to nesto opasno, ruzno i da ne valja ali blize nisam znala niti me je interesovalo. Bilo mi je 16. Sjedili smo u parku i dolazi njegov rodjak sav dobro raspolozen, uzbudjen i krije nesto od mene da mu pokaze. Ovaj se odma obradova i ja poludi. "Recite mi sta je, hocu i ja, sta te briga sto ne znam sta je hocu da probam, dajte mi" Na kraju mi popustise i kad ostadosmo sami ja i moj bivsi dragi smota on nama onaj dzoint. Odma mi se svidilo. To je to. Nesto sto te onako tjera na smjeh. To mi se svidilo kod trave; smjeh a zbog smijeha sreca sto se smijes. Jos s njim u kojeg sam imala svo povjerenje i nikad me i nije iznevjerio. uvijek je bio tu sa savjetima,podrskom lekcijama o tome da su mnogi ljudi zli i da se cuvam "da me ko ne izvara".
Nazalost slucaj je htjeo da se rastanemo poslije 2 i po godine.
Poslije toga sam imala nekog momka s kojim sam ostala vise od 4 godine. Opet ljubav velika. On je bio totalno operisan od droga ali je volio alkohol vise nego ista. Trebalo je tu doc i do braka ali meni se nije ostajalo kuci da cekam muza, da mu radjam djecu i igram oko njegovih s kojima jos treba i da zivim u vecoj porodicnoj kuci. Ne ne ne. Ja hocu da vidim i dozivim zivot. I da sam ja ta koja donosi odluke. I njega sam ostavila. Blizio se i kraj rata. Svjetlo na kraju tunela.
Svo to vrijeme nisam primirisala trave.......
Josephine

Post by Josephine »

...evo i ja ću svratit da te pozdravim...
Zajebano ha i kod tebe?!?
Drži se...

Pozdrav!!!!
Fanatik

Post by Fanatik »

ALSA DOBRO DOŠLA, JA SE NADAM DA CE VRIJEME POKAZATI KO TI JE OVDE PRIJATELJ, KO TI ŽELI SVE NAJ ,NAJ A KO SUPROTNO.
Mada isto tako mislim da ovde svi u suštini ne želimo jedni drugima zlo, ipak malo zavisti ima.
Ja cu se truditi da ti budem drug, jaran, brat,prijatelj i sve ,sve,vse sto treba i datim trenutcima jednoj osobi.
TVOJ DRUG OMAR
sunrise

Post by sunrise »

Omare, ja iskreno mislim da ovdje nedostaje samo nesdostatak razumjevanja. Svi mi tupimo nesto i drzimo se svoje matematike ne pokusavajuci shvatiti drugu stranu, niti ne dajuci drugoj strani sansu da se izjasni i obrazlozi.
Alsa, welcome, nice to have you here
keep on
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Fanatik

Post by Fanatik »

Da,da,da naravno .To je isto tačno, trebamo imati dooostaaaa razumijevanja ,a ne odmah napadati i šiljiti svoju matematiku, bravo ovo je odlično rečeno.
Ja sam uvijek bio za ljubav i za razumijevanje i želim je da je ima naj,naj,naj više ovde na forumu. :supz:
Alsa

Post by Alsa »

:) Zdravo jos jednom i vama svima. i ja se konacno nalazim medju dobrim ljudima. svi smo mi nekakve zrtve ovog zivota i svi se borimo. Ljudi, cak mnogo i onih koji ce drogiraju ne shvataju kakvim mi putevima hodimo. Ja treba da se izljecim i ovaj forum mi kao i vama puno puno pomaze. Kad citam vase ispovjesti i s koliko je to iskrenosti napisano jezim se. Svima nama to treba da neko jednom cuje nasu pricu, da nas podrzi kad cinimo dobro i da nas shvati. Ja vas sve osjecam i svim srcem zelim da uspijete na svom putu do oslobodjenja.
Alsa

Post by Alsa »

.... I tako dodjo ja na tu raskrsnicu i tu se sretnem sa svojom sestrom.
Moja sestra.
Bilo nas je troje djece. Moj godinu dana stariji brat, 4 godine mladja sestra i ja. Cijelo djetinjstvo sestra je bila vise neki stranac za nas (mog brata i mene). Mi smo imali svoju sobu dok je ona bila u sobi sa mamom. Tako smo odrastali. Brat i ja bili smo ekipa i sve smo krili od sestre sto je nju sigurno bolilo.
Opet taj neki slucaj je htjeo da se sestra pocne zabavljat sa rodjakom mog bivseg i poslije godinu dana i oni prekinu. Ta veza nas je malo zblizila jer smo izlazili zajedno nas 4...
Tako se na toj raskrsnici sretnemo ona i ja i otkrijemo da imamo iste sklonosti...trava.
I tako je sve pocelo...Udruzili smo se sad ona i ja. Bili smo protiv brata jer je on sad ko odrasto i trebo da se brine da mi ne skrenemo s puta a u stvari je samo srao da se ulize materi. I mati nam je cinila zivot nepodnosljivim (iz straha, imala je pravo ali nije znala kako da se postavi pa je umjesto razumjevanja vecinom bila stroga i branila nam sve zivo)
Moj brat je bio "faca" u gradu. Znao je sve kriminalce a mi smo bile "........ sestre" pa su i nas svi znali i gotivili nas. Bila je tad 1999. U to vrijeme kriminal je bio jedina stvar o kojoj su svi pricali. Svi su se lozili na pistolje, vozala su se zestoka auta i iako neskolovani svima je lektira bila "Vidimo se u citulji" i svi su nas gledali ko svoje sestre. Naravno bratu nisu smjeli nista rec da mi "uzimamo". A uzimali smo tad artane i akinetone. Kakvo ludilo. Idemo s njima u Lopare ili Zvornik po "Vrsac" to su bili artani, ko najbolji. Poslije su u nekoj akciji svi ti ljudi popadali. Par dana prije pada dadose nam tramale da probamo. Tad nas nisu nista uradili posto su nam dali po dva. Nama je taj period a i dugo poslije jedina vazna stvar bila da se uradimo s necim, nije bitno sta. Cak smo se nasli jednom u kuci s ljepilom i umirali od smjeha duvajuci i govorimo jedna drugoj "et i ovo smo probali". Znali smo da se nece na tom zaustavit.
2000....
Alsa

Post by Alsa »

2000. Sjedimo moj drug Dino i ja u nekom ulazu. Nemamo marke u dzepu, ni trave nista i govorimo da nam je to najjadniji dan u zivotu. Sav svjet se zgotivio, ide da slavi Novu godinu a mi ko zadnji klosari. Znala sam da te godine treba nesto da se desi. Uvijek sam govorila da kad krene nizbrdo mora sic do kraja da bi se ponovo pocelo penjet do vrha. Imala sam ja tih brda i planina puno u zivotu.
"Moj drug Dino"...
Pred kraj '99 sretnem se s' njim. Momak tek doso iz Srbije, tu je da se krije od neke bande koja ga ganja za neki kredit sto je uzeo. On je bio pun tih prica o velikim kriminalcima iz Sapca i semama za zuto i kojekakve kradje. Nije imo nikakve papire. Zivio kod neke tetke i nije imo ni marke. Bili smo zajedno nekih 6 mjeseci i tu smo se momacki radili tramalima. Naravno i moja sestra sa nama. Bili smo navuceni na tramale ko ludi. A krize.... Nisam nikad od zutog krizirala ko poslije dva dana tramala. Pakao. Samo tada je nama sve to bila furka. I radjenje i kriziranje i sav taj svijet. Mislili smo drugo sta nema da se radi. Ono vrijeme poslije rata je bilo gore nego sam rat. Nikakve perspektive. O buducnosti se nismo ni usudjivali da mislimo. Jedina nada je bila izac' odozdo. Otic preko grane, pocet zivit imat slobodu i izbor.
Sreca je bila da mati nikad nije skontala kako zivimo.Nasla nam je tramale jednom i travu al smo se vadili kako smo posudili jaknu nekom pa je on ostavio. Kakve lazi :D i sad su mi smjesne. Krili smo se da nam ne safata oci. A krali smo joj pare iz novcanika svakodnevno. Bile su to prave igrice.
Svo to vrijeme mi smo u stvari furali. Nije to bilo nista ozbiljno samo ona mladalacka ludost. Samo da ti nije dosadno, da furas da budes drugaciji od drugih, da zivis opasno, da se drogiras. Poslije je bilo i exera i partys i svakakvog ludila.
Nasli smo semu da se isfuramo odozdo i 12.12.2000 smo napustili kucu. Pored stvari koje smo ponjeli imali smo jos paket trave i dva artana :) Mislili smo prestat s drogom? :) Malo sutra
Fanatik

Post by Fanatik »

ALSA MORAM TI REĆI OVO, I JA CESTO GLEDAM U PROŠLOST, ANALIZIRAM, UČIM SE NA GREŠKAMA.
NAMA JE NAJBOLJE NE GLEDATI UNAZAD, PARVOOOO OKO, PRAVOOOOOO NISTA UNAZAD, NISTA ULIJEVO, NISTA UDESNO.
SAMO NAPRIJEDDDD!!!!!!!!!!!!!
zvrky

Post by zvrky »

Omco slazem se sa tobom ali ovo je ispovest ona zeli da nam isprica sta se doganjalo...
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Post Reply