Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.
Ne smijem se ni nasmijati, ali si me nasmijala. Proci ce racuni,... Samo da vi njega spasite. Ja ti zaista zelim ono sto bih pozeljela sebi. Da se sve vrati u normalu, da bude ok,....
Mene je dugo grizla, i sada me grize savjest zbog mog brata. Sve nase dozivljaje prevrcem po hiljadu puta u glavi, i svaki put skontam da sam mogla bolje i vise, da sam mogla provoditi vise vremena sa njim prije ovoga, da sam trebala,... I pece me i boli to sve. I sada dajem sve od sebe samo da mi on bude dobro.
Dlakava strvina stvarno mislis da ne postoki razlog da se skines i izliječis malo mi je to glupo al vjeruj mi kad taad ti ces da pozelis neki normalan zivot sigurna sam u tooooooooooooooo a i sve zavisi od toga koligo godina imas i sta mislis da uradis sa svojim zivotom
Dlakava_Strvina wrote:Ja nemam ni jedan razlog da se skinem sa iste... 8)
I to je OK. Svako ima pravo na izbor.
Niko se nikad nije ni sa cega skinuo, makar to bila i cokolada, a da nema razlog za to. Postoji samo jedna mala kvaka... Onda kad se bude pojavio razlog, ako vec nisu dovoljne price odavde, bojim se da ce biti mnogo teze i sa vecim posledicama.
Ljudi nisu isti...A i ja nisam heroinash...Moje eventualni "problemi" su neusporedivi sa syebanoscu ljudi ovdje na forumu...Izjela vam gudra mozak...Da nepovjeruje covjek...Evo bas sam sad pokazivao neke postove kolegama na poslu..Iskidali se od smijeha....Ali i zalosti...Jednom heroinash vazda heroinash...Aj sad trk u prodavnicu i svako da kupi po kompas...ili ti busolu... 8)
Nema veze sto su tvoji eventualni problemi neusporedivi,.. Ako ipak imas problema, zao mi je. Mada nisam dobro skontala tvoj post, nadam se da nisam dala krivi odgovor.
Ako si ikada imao problema sa drogom, bas bi bilo dobro da napises kako su nestali ti problemi, kako si se lijecio .
Meni se blizi dvije godine kako sam cista a razlog je zivot ovaj koji imam, koji sam zapravo postigla vremenom...slobodu od uzimanje droge, sina pa sad i muza....imam sve sto sam u zivotu zeljela....tako da se nadam da i vas koji jos uvijek uzimate ce povuci zelja za boljim zivotom jer vjerujte mi postoji!!!
e dlakavi. s obzirom na sastav stanovnistva banja luke danas nadji nesto bolje da nas pokusas podcjeniti ili ismijati. je li ti raja naucila prelaziti na semafor i da lif nesluzi kao ostava za drva. kakav moron, u gradu ima 2% ljudi koji kontaju o zivotu. pa zamisli kako se ja tek vama smijem. je li znas kako se borik zvao dok sepavi pavijan nije dosao posjetiti grad poslije zemljotresa ili i ti za vikenda nisi u gradu
Zasto sam se skinula? Sa zavrsenom Visom ekonomskom i trideset i kusur godina zivota, isla sam po Evropi krala i sve pare davala za drogu. Napravila sam svoju kucu odmah pored roditelja i u njoj zivela sa muzem koji me je i uveo u svet narkomanije. Nismo imali decu, iako sam brinula i o njegovom sinu iz prvog braka. Vec napocetku on se razboleo od sizofrenije i usli smo u krug iz kojeg nije bilo izlaska. Kada je bio na heroinu, mogao je da funkcionise, kad nema droge katastrofa! Lomio je sve po kuci, urlao, nije znao za sebe cesto, a i inace nikada se ne bi secao tih napada! Kada su ga neuroleptici umirili, dobijao je suicidne ideje. Cesto bi govorio da nas treba ubiti oboje. Heroinom sam kupovala sebi mir. U jednoj jakoj krizi overio je.Proveo je na klinici sedam dana a onda ga je njegova "brizna" sestra odvela svojoj kuci, jer su smatrali da ja ne mogu voditi racuna o njemu. Bio je resen da se ubije, to mi je rekao priposlednjem susretu, da me oslobodi muke, smatrao je da sama mogu uspeti. Takvu je jaku zelju imao da je uspeo da se obesi na jednoj niskoj cevi, ruke su mu bile u ranama jer je pridrzavao uze kako ne bi nogama dodirnuo pod. Sedam dana posle sahrane otisla sam u Drajzerovu, ostala na tretmanu dve nedelje, popila blokator i otada je proslo sest godina. Vladimira sam upoznala pre dve godine, osam godina je bio cist da bi se sada posle osam godina ponovo navukao. On ima dve zlatne devojcice i rizikovao je da izgubi ceo svoj zivot, baci u vodu svih osam godina. Ja sam jos uvek slaba, ne mogu se odluciti/otici ili ostati pored njega?