Molim tko mi može prevesti na engleski donji tekst
Moderator: sanela
- pepeljuga84
Mene samo zanima,molim te B3 odgovori mi....,odakle si uzeo ovaj text,ili iz kojih textova sklopio ovaj jedan....
Iskreno me zanima :smt028
Iskreno me zanima :smt028
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
-
sve sam se tukao po rukama da neodgovrim ali djaba
b3
molim te ako ti nije tesko i ako si sa nama jos da mi odgovoris na koji si ti nacin osjetio i provario duhovnu hranu i kako si dosao do boga
mise
malo si me zbunio. kazes b3 da je malo ekstreman o tome sto pise. ja predpostavljam da je ovdje rjec o jednom tinejdjeru koji je tek zapalio par jointa i jos je u fazi zaljubljenosti. buni me to sto ti njemu da je ekstreman a ti iskusno skroman ode na terasu da zapalis. onda i uzgajas je jos. kakva je razlika i sto koristis vutru. slazem se s tobom da je camil jedan.
sve najbolje

b3
molim te ako ti nije tesko i ako si sa nama jos da mi odgovoris na koji si ti nacin osjetio i provario duhovnu hranu i kako si dosao do boga
mise
malo si me zbunio. kazes b3 da je malo ekstreman o tome sto pise. ja predpostavljam da je ovdje rjec o jednom tinejdjeru koji je tek zapalio par jointa i jos je u fazi zaljubljenosti. buni me to sto ti njemu da je ekstreman a ti iskusno skroman ode na terasu da zapalis. onda i uzgajas je jos. kakva je razlika i sto koristis vutru. slazem se s tobom da je camil jedan.
sve najbolje
ma razlika je drasticna. Za Mise-ta je ovo veliki korak kako god. Jednog se zla rjesio pa polako......A nije extrem koliko ja znam. A ovaj ko god da je se malo zajebava s nama...pa je glupo i odgovarati mu. Mislim da je to istina isto bi vazilo i za heroin i za kokain-priroda. Bog je htio da se ja drogiram garant. Ma daaaaaajjjjjj.... necu ni da pisem o tome....
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
-
luna
ja se nebi sa tobom slozio. ostaviti heroin je najmanji i daleko najlaksi korak koji sam ja ucinio. moj ulaz je bio alkohol pa duvka. nema izljecenja dok sve neodbacis odjednom. miseov primjer, bio cist jedan period i pao opet. naplim je bio cist 5 godina i pao. vidi sta je zajednicko u oba pada
sve najbolje
ja se nebi sa tobom slozio. ostaviti heroin je najmanji i daleko najlaksi korak koji sam ja ucinio. moj ulaz je bio alkohol pa duvka. nema izljecenja dok sve neodbacis odjednom. miseov primjer, bio cist jedan period i pao opet. naplim je bio cist 5 godina i pao. vidi sta je zajednicko u oba pada
sve najbolje
Istina....
mada...ne znam.....ponekad produvati ili popiti pice dva nije strasno. To smo radili i prije svega...to rade i "normalni"ljudi...U tome ne vidim nista loshe. Naravno kontrola je u pitanju...I razlozi uzimanja. AKo popijes nesto da se malo proveselis ili se napusis dva puta godisnje...opet da se proveselish je mnogo drugacije od smrkanja koke(npr) svaki dan da bi ubio sve osjecaje ili da bi normalno funkcionisao. Ne znam...i sama razmisljam o ovome. Kontam...sto da ne...fino se opustiti ponekad. I nije me strah toga. Ne vodi me to heroinu. Tamo me nista vishe nemoze odvesti.....
ali kad kazes nista vishe ne uzimam...nikada. To je nekako sta ja znam....strasno...glupo...zbunjujuce. Zasto nemogu popiti pice dva nekada? da li zato sto cu postati alkos ili zato sto ce me to vratiti dopu???? da li mora da bude i jedno od to dvoje????
Ime...odgovori mi...zanima me. Volila bih cuti ostala misljenja. Mislim da je ovo veliko!!!!!!!!!!!!! hvala.
Sanela, AKo zelis napravi novu temu od ovoga. Mislim da bi mogla biti korisna i poucna...ne znam....
mada...ne znam.....ponekad produvati ili popiti pice dva nije strasno. To smo radili i prije svega...to rade i "normalni"ljudi...U tome ne vidim nista loshe. Naravno kontrola je u pitanju...I razlozi uzimanja. AKo popijes nesto da se malo proveselis ili se napusis dva puta godisnje...opet da se proveselish je mnogo drugacije od smrkanja koke(npr) svaki dan da bi ubio sve osjecaje ili da bi normalno funkcionisao. Ne znam...i sama razmisljam o ovome. Kontam...sto da ne...fino se opustiti ponekad. I nije me strah toga. Ne vodi me to heroinu. Tamo me nista vishe nemoze odvesti.....
ali kad kazes nista vishe ne uzimam...nikada. To je nekako sta ja znam....strasno...glupo...zbunjujuce. Zasto nemogu popiti pice dva nekada? da li zato sto cu postati alkos ili zato sto ce me to vratiti dopu???? da li mora da bude i jedno od to dvoje????
Ime...odgovori mi...zanima me. Volila bih cuti ostala misljenja. Mislim da je ovo veliko!!!!!!!!!!!!! hvala.
Sanela, AKo zelis napravi novu temu od ovoga. Mislim da bi mogla biti korisna i poucna...ne znam....
Postoji jedna vrlo bitna razlika izmedju pre i posle. Pre si imala otporan organizam i nije bilo strasno ni ako se napijes ponekad ni ako dunes ponekad. Ali posle??? Velika je verovatnoca da ce se desiti jedno od ta dva koja pominjes. Nadam se, da se nisi vratila onim pocetnickim zakljucima "ja to mogu da drzim pod kontrolom". Pominjes normalne ljude... da li shvatas da jedan bivsi ili sadasnji ovisnik, ma o cemu, nije vise normalan. Za razliku od njih, tako zvanih normalnih, ovaj ima saznanje o necemu sto mu se u jednom periodu dopadalo, a to secanje ne bledi skoro nikada.Luna wrote: To smo radili i prije svega...to rade i "normalni"ljudi...
Zasto nemogu popiti pice dva nekada? da li zato sto cu postati alkos ili zato sto ce me to vratiti dopu???? da li mora da bude i jedno od to dvoje????
Bas si me zacudila, sa svim znanjem koje ti posedujes, ovakvo pitanje...
ma ne.... To i nije pitanje...vishe zelim da cujem misljenje drugih. Znam da alkos necu postati...a heroinu se definitivno necu vratiti. To sam uzela kao primjer ...nisam bas bukvalno mislila ni na jedan od datih primjera. ALi me i dalje zanima.... sta svi misle. Znam...kontrole nema. To se poremetilo....nestalo je u raznoraznim dimovima...Ali cesto cujemo to sve ili nista-pa sam na osnovu toga htjela da cujem misljenja drugih. Da li zaista mora biti tako ili se ponekad mozemo i opustiti??? Vrijeme ce pokazati svoje to znam...tako da odgovor na ovo mozda i ne postoji i individualan je. Ali eto.
Mene je npr strah....ako izadjem u bar ili na bilijar dvije noci zaredom...pocnem da mislim....hocu li sada poceti da pijem? I tu sama sebe prepadnem i to mi je dosta.
pozdrav svima
ps. ako bi mogli da otvorite novu temu za ovo bilo bi super. Naslov moze biti nesto kao I sta sad??? ili sve ili nista???
Mene je npr strah....ako izadjem u bar ili na bilijar dvije noci zaredom...pocnem da mislim....hocu li sada poceti da pijem? I tu sama sebe prepadnem i to mi je dosta.
pozdrav svima
ps. ako bi mogli da otvorite novu temu za ovo bilo bi super. Naslov moze biti nesto kao I sta sad??? ili sve ili nista???