STRAHOVI SUOVISNIKA

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

zvrky

Post by zvrky »

Svako je ličnost za sebe,neki reaguju ovako neki onako ali to kako mu prići to zavisi od osobe do osobe,sigurno mu neće prijati plakanje i kukanje ali mu isto tako neće prijati ni da bude hladna i da priča s njim kao da je u banji nekoj na odmoru,tako da mora se naći neka sredina.Ne znam da li znate ja sam bila ovisnik o heroinu sada sam čista godinu i 4 meseca,hoću da kažem da sam na neki način to prošla,tada kad sam se skidala nisam znala ni šta ni prema kome osećam i bila sam užasna prema svima oko sebe,ne znam koliko je on u toj komuni ali znam da mu nije lako to je sigurno,ja lično nisam bila u komuni i to ne bih izdržala ali eto ima ljudi koji to mogu,ako im pomaže to je onda super.Pozdravljam vas i piši Adina zanima me kako je prošlo i kako ti je brat,jel se bolje oseća i sve ostalo!
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
dinela

Post by dinela »

Znam da sve ovisi od osobe do osobe, ali svi koji se skidaju imaju tu neku zajednicku nit - Razdrazljivost ! Adina kakve su so sada bile vase komunikacije, pretpostavljam da ste bili veoma bliski.
Ne znam Zvrky i sama sam rekla da nemam pojma da li je to ono pravo ili krivo. Samo znam da je mene bas taj strah pomalo kostao. Ne mnogo, ali,... eto.
Pokusaj joj pomoci. Ti si cista godinu i cetiri mjeseca, znam to - citam redovno tvoje postove i divim ti se. Mozda ce ti ovo zvucati smjesno ali ona krvava suza me odmah natjerala da iscitam prvo sve tvoje,... :(
Ispricaj joj kako si se ti osjecala, na koji nacin si prihvatala članove svoje porodice, sta te najvise nerviralo, sta ti je davalo morala. Mislim da ces joj time zvrky mnogo pomoci.
Svjesna je ona da je njemu tesko, adina se samo boji da ne pogrijesi. Da ne kaze slucajno nesto sto bi omelo njegovo lijecenje, sto bi mu otezalo. Zaista mislim da joj ti najbolje mozes reci,... Iako zavisi od osobe do osobe, skidanje je prilicno slicno kod svih.

Adina, pisi mi molim te. Stvarno sam uz tebe stalno, srcem. Javi kako je proslo. Obraduj nas :) !!!!
Ljubim te
zvrky

Post by zvrky »

Ja menjam avatare a ta krvava suza i to oko je zato jer se tako osećem u posledenje vreme a ono mnogo govori,kao što i sama kažeš kad si je videla odmah si pročitala moje postove! Za moje iskustvo šta je meni smetalo a šta me je guralo napred.... gurala me želja da to sve prođe,a smetalo mi je sve,promene raspoloženja iz ninuta u minut,bilo kakva sitnica me iznerira,podivljam razlog za to ne znam i ne znam zašto me je sve nerviralo ali jednostavno je tako,razloga nema i onda prvi ko ti naleti na njega se istreseš...ne znam stvarno ja se pola stvari u toku mog lečenja ne sećam ali se vrlo dobro sećam da sam se svađala i pizdela nonstop bez nekog povoda,čak ne mora ništa ni da mi se kaže da bi se iznervirala ili upala u neku depresiju sama ću je naći razlog zašto i krećem u svađu....pokušaću još toga napisati ali stvarno je teško opisati to šta me je nerviralo i kako sam se osećala,osećala sam se kao ludak neki oko koga svi nešto trčkaju imala sam utisak da me sažaljevaju što me je izluđivalo to broj jedan i to nemojte nikad da se desi da jedan ovisnik oseti tako nešto,trebala mi je podrška ali kad sam ja to htela jer mi nije uvek prijala i nisam je uvek shvatala dobronamernom nego to prevrnem i nastane haos...toliko za sad...
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
dinela

Post by dinela »

Zao mi je zvrki sto se tako osjecas. Kao ta krvava suza u tvom oku. polake, istece one sve, samo treba vremena i strpljena.

Adina, javi nam se, ...
zvrky

Post by zvrky »

Ne tereba da ti bude zao,za sve sam sama kriva! A dal ce proci to ne ynam...
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
adina

Post by adina »

Ljudi bila sam i proslo je vise nego dobro!
Zvrky upravu si trebala sam naci sredinu i to sam i uradila!Kakvo plakanje pa da mi nadje razlog za izlazak a i da sam odusevljena bila previse sta bi rekao nisam operisao slijepo crijevo pa ti sad ko sretna sto sam dobro!
Kod ovisnika ne pali ni prevelika ljubaznost a ni strogoca da bi se covjek priblizio.Jedina stvar koje sam se drzala je podrzavacu te u apstinenciji ali u horsu NIKADA.
On nije dugo cist, 5 mjeseci i radi toga je moj strah bio veci,oni koji apstiniraju mogu svatiti o cemu govorim.
Dinela kad krene apstinencija smetas sam sebi a ne da ti drugi ne idu na zivce jos pogotovu suovisnici koji nemaju tri ciste sta to znaci.
Pocela sam vas voliti sviju!
Hvala na podrsci
zvrky

Post by zvrky »

Adina drago mi je da je sve ispalo kako treba,i da sam bar nesto pomogla ako jesam!!!!!!!!!!!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
adina

Post by adina »

Naravno Zvrky da si pomogla!
Niste ni svjesni kako pomazete pa cak i kad kritikujete!
zvrky

Post by zvrky »

Moje kritike nikad nisu zlonamerne ako ja ikog kritikujem ne znam,možda je bilo i toga,nemoj se zahvaljivati jer mi smo tu da pomognemo kao i ti da pomogneš nama koliko ko može i želi :!:
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
zvrky

Post by zvrky »

Evo i ovde da kazem da ja sada nikome ne mogu da pomognem,jer nisam sposobna,kad budem vraticu se da ako mogu pomognem jos po nekome....voli vas Zvrky
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Post Reply